Alla inlägg under februari 2017

Av maria tafvelin - 22 februari 2017 08:33

Jag var på jobbet igår, och jo, det gick trögt, men jag fixade det även om det inte var något tempo precis. Efter jobbet åkte jag till Sanne i Skråmträsk och fick låna wp-selen hon har till sin rottis Castor. Underbart väder!

 

Hem, ut med hundarna en sväng, sen på med selen och fram med kättingarna för en solorunda med Eddie

 

Ska iväg och köpa mer kätting någon dag framöver, men än så länge räcker det där.  


Klockan var kring 19.30 när Pernilla ringde och vi pratade ett tag. Mitt i alltihop kände jag: Nu blir jag yr. Sa till Pernilla att jag snabbt måste flytta mig till sängen, för nu drar det igång. Ett snabbt Hejdå, sen tog jag de två stegen mellan soffan och sängen, la mig ner, fullt påklädd, fanns inte tid att börja jingla med avklädning, sen bara drog det igång. Jag vet att jag tänkte, som jag alltid tänker när det drar igång: Jag orkar inte! Å fy fan .... alltså ... gråten kommer nästan när jag bara skriver om det. Att inte ens kunna lyfta en hand utan att kräkas, inte kunna flytta ett ben eller en fot, utan att kräkas. Att inte kunna öppna ögonen och fokusera blicken. Att bara ligga, helt helt stilla, och känna att hela rummet snurrar. Det snurrar ju hejdlöst även om man blundar och ligger helt helt stilla .... men jag kräks bara om jag rör mig, även om det så är att bara försöka flytta huvudet på kudden. Jo, kräkset hamnar i sängen givetvis, eftersom man inte kan flytta huvudet utanför sängkanten, men i det läget man befinner sig, går det inte bry sig om det. De flesta gånger får man diarré åxå, och som ni förstår så går det inte göra något kontrollerat åt Det heller. 


Kring 01 kunde jag öppna ögonen, röra mig i sängen ... det stod stilla. Låg så en stund innan jag klev upp på darriga ben, klädde av mig, tog en kort dusch, bytte rent i sängen, la mig igen, somnade som en stock och sov till kl 8. Nu har jag kokat kaffe. Trött. Känner mig mörbultad, överkörd, nerslagen, misshandlad .... men ... ögonen står stilla i huvudet, jag kan fokusera blicken, jag kan stå upprätt. Tack Gode Gud att det är över, åtminstone för inatt. NÄr nästa yrselattack kommer, har jag ingen aning om, men jag hoppas att skovet är över nu, och att det dröjer. 


6 minusgrader och grått. Ska bli snö idag säger appen. Efter kaffet ska jag väcka hundarna och ta en morgonrunda, precis som om inget har hänt. Sätta motorvärmarsladden i stolpen, ladda för att åka på jobbet. Idag kan bli en sån där dag då jag inte riktigt orkar jobba mina timmar, men jag ska åka dit i alla fall. Vågar väl inte berätta det för Pernilla, hon kommer nog att ringa mig nu på morgonen, och säger jag att jag tänker åka på jobbet, då blir hon väl galen på mig :)


Åh vad jag hoppas att jag kan ta en promenad nu utan att stappla runt, utan att känna mig ostadig. En promenad där benen lixom aldrig vill sluta gå, och leendet är snurrat runt hela huvudet, bara för att man känner sig STADIG !! En promenad där man känner att man egentligen när som helst skulle vilja jogga, bara för att det spritter i benen. DET vore GULD !!!!  


Ha en fin onsdag. Fyll dagen med värda grejer!


GomorronAv maria tafvelin - 20 februari 2017 11:21

Klockan är 11.20 och jag har precis kommit mig ur sängen. Hemma från jobbet alltså. Fan åxå.  Pernilla var nyss förbi och lämnade en påse innehållande lunch (räcker till middag åxå) och en bukett tulpaner. Tack snälla älskade du! 


Igår, på jobbet, var jag tvungen att kalla in förstärkning i form av Hannah, annars hade det inte gått. Tack snälla älskade Hannah för att du kom och jobbade med mig!  Tänk vilken tur jag har som har Pernilla och Hannah! 


6 minusgrader och strålande sol. Tyvärr blir det inga timmes långa promenader i underbart väder, utan jag får försöka njuta av vädret genom att titta ut genom fönstret ofta istället. 


Nä. Bäst jag klär på mig och går ner med hundarna, sen blir det nog viloläge igen. Min supersöta lägenhet är ju sådan att var jag än lägger mig, så ser jag ut genom stora fönstret. DET är bra :)


Det som är bra med att kliva upp såhär sent, en sån här dag .... är att dagen inte blir så himla lång. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 februari 2017 09:26

I torsdags kändes det ju bättre, men på fredag var det inte så bra igen. Jag hade tid hos tandläkaren i Burträsk kl 10, men var på vippen att ringa och säga att jag inte kunde komma ....  men åkte ändå. Mest för att jag skulle äta lunch hos Annica :)  Hos tandläkaren gick det som vanligt bra, jag blir kallad om två år igen. Annica bjöd på en fantastisk club sandwich 

 

När jag åkte hem hade jag planerat att åka förbi Friskvårdskompaniet och köpa ut träningskort för ett år, men jag kände att jag nog ville åka närmsta vägen hem, så fort som möjligt, så det gjorde jag. En kort runda med hundarna, sen hände inte mycket mer på fredagen. Strålande sol .... synd att jag inte fixade att vara ute och gå typ hela eftermiddagen. Kastade ihop en enkel middag

 


Lördag förmiddag ... in till stan för lite uppdrag .... iväg till skråmträsk för att köpa hundmat ... upp på Friskvårdskompaniet för att fixa årskortet. Nu jädrar ska jag ta itu med träningen igen, det här funkar inte. Men, aktiverar det inte nu direkt, då jag ändå inte kan starta mitt uppe i ett skov. Från första april är det aktiverat, och då hinner jag förhoppningsvis se till att jag orkar ett kortare pass här hemma, innan jag brakar iväg på pump :)

 

Hem, ut med hundarna, tyvärr ingen längre sväng då heller .... fortfarande ostadig, sjukt tryck inne i skallen .. förjävlig tinnitus ....  JÄVLIGT segt att bli av med det här!!!!!  


Söndag morgon. 1 minusgrad och lätt snöfall. Strax dags för morgonpromenad, sen iväg till jobbet. Ha en Bra söndag allihop. Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 16 februari 2017 08:20

Torsdag morgon. 4 minusgrader och rätt så grått. Igår var det strålande väder, plusgrader och sol. Efter morgonrundan tog jag Eddie på en klövjerunda innan jag åkte på jobbet. Mot eftermiddagen kändes det som att det lättade något i skallen, så har jag tur är skovet på väg att släppa. Ska inte ropa hej, men småmumla lite lågt går ju bra :)


I morgon är jag ju ledig, men ska vara hos tandläkaren i Burträsk kl 10, ska kolla om min bästa kompis Annica är hemma så vi kan tvärträffas :)   Sen ska jag förbi Friskvårdskompaniet och köpa ett årskort. Vi får friskvårdspeng på jobbet nu iom nya ägarna, så det blir till att sparka mig i röven och komma igång med träningen igen. Så, av många anledningar vill jag att skovet släpper helt, och det omedelbart :)


Kvällen igår blev lugn ändå ... lite tv, trickträning med hundarna .... inget mer. Inte för att jag brukar ställa till med några större projekt även när jag mår hundra ... fniss.


Nä ... det är nog dags att komma igång för dagen. Kaffet är uppdrucket, och det är dags att väcka hundarna och komma ut på morgonrundan. Ha en Bra Torsdag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron 

Av maria tafvelin - 14 februari 2017 16:34

Direkt jag vaknade, tog jag telefonen i handen. Jag låg kvar i sängen en dryg kvart, och bläddrade i fotoalbumet ... kollade på foton av Cornelis. Idag skulle han ha fyllt 6 år. 

                                                                             

Saknad massor <3 <3 <3 . Skickar alla hjärtan jag kan <3 <3 <3


I övrigt är läget likadant som den senaste tiden ... ostadig ... fruktansvärd tinnitus. Hoppas varje dag att det ska vara över. Men, jag ska inte deppa ihop, jag orkar jobba i alla fall, även om tempot inte är på topp om vi säger så. 

Nä, nu ska jag kolla vad det kan bli till middag .... nåt spännande hopkok gissar jag på. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 13 februari 2017 06:39

Måndag morgon. 6 plusgrader hör och häpna. Hundarna sover än, och det vore tyst och skönt om det inte vore för den här jävla tinnitusen. Meniére sliter och drar i mig och det håller på att kännas otroligt tröttsamt. Igår gruvade jag nästan inför jobbet, då det är mycket nu inför alla hjärtans dag, men Pernilla kom som en räddande ängel och hjälpte mig, så det gick riktigt bra ändå


Nåt annat som är tröttsamt är att datorn har börjat hänga sig stup i kvarten. Programmet svarar inte ... bla bla bla ... windows söker en lösning på problemet  .... sen snurrar det hur länge som helst ... windows verkar aldrig hitta nån lösning överhuvudtaget, för jag får starta om, starta om, starta om .... 


I veckan hoppas jag kunna köra lite nosework med Eddie i garaget på jobbet, men det förutsätter nästan att jag känner mig lite piggare. Fast NÅT varv borde jag orka kan man tycka.  Vi kör på den tanken så länge :) 


Nä, det är nog bäst att jag försöker ta mig ut på morgonrundan nu. Ha en Fin måndag, och peta in värda grejer där det går  :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 februari 2017 16:27

Fredag eftermiddag. Fortfarande stapplig och ostadig, men inget nytt yrselanfall. Sov till 7.30 men vägrade kliva upp ... låg kvar till strax efter 8 innan jag klev upp och kokade kaffe. Mildare idag, 7 minus i morse, 8 minus i skrivande stund. 


Efter kaffe och morgonrunda packade jag nosework-väskan och åkte iväg på jobbet. In på jobbet för att fixa lite grejer, men sedan rigga för nw-träning. Eddie skulle få sin första lektion i Nosework :)   och Susanne, på rackarungarnas hundskola, skulle komma med sin Hagel, för att träna åxå. Jag riggade utomhussök och fordonssök till henne, sen tog jag med lite kartonger till garaget på jobbet för att starta Eddies utbildning till Noseworkproffs. 

 

   

Första varvet, och faktiskt andra varvet åxå, höll han knappt på att hitta korvbitarna jag lagt ut, men redan vid tredje varvet hade han fattat galoppen. Den här första lektionen går till en början ut på att man lägger ut x antal kartonger, jag hade 7 st. På typ 4 av dem la jag en korvbit. Det här för att han ska fatta grejen, och tycka att det här med kartonger är kul :)   Som sagt, första och andra varvet nosade han mycket på  marken, hade inget system i sitt nosande .. men hittade till slut korvbitarna. Tredje varvet, då var han inne i tänket, och nosade reda på korvbitarna snabbt. 


Efter typ 8-10 vändor, tog vi en paus då han fick hoppa in i bilen en stund. Under tiden han slappade, preppade jag en av kartongerna med en möbeltass droppad med en droppe eukalyptushydralat, samt att jag plockade bort några av de andra kartongerna. La en korvbit på den kartong där jag hade möbeltassen (doften satt vid ett hål i kartongen, och korvbiten vid hålet) Detta för att hunden ska, i det ögonblick den hittar och äter korven, ska få en dos av eukalyptus i samma veva. Det är på så sätt man lixom .... binder ihop doft med belöning, och hunden så småningom VILL hitta doften av eukalyptus :)    Körde några svängar, och det gick så himla bra!  Han var taggad, jag band upp honom mellan varven när jag la ut ny korv och flyttade kartongerna ... men han var inte brutal när han nosade. När Cornelis jobbade med Nosework, då SPRUTADE det kartonger åt både höger och vänster, hahahaha ... Åh Cornelis ... du var lite för stressad för jobbet .....   Molly, som jag ju faktiskt till och med tävlat med, är åxå väldigt laddad ... men hon sparkar inte kartonger åt alla håll .... fniss. 


Efter ca 4-5 lyckade svängar med doft/korv vid doften, så bröt jag. Han var inte för stressad, han nosade glatt och intensivt utan att bli stressad ... och det tyckte jag räckte för idag. Gick istället ut och körde lite lydnad och lek på parkeringen, innan han fick hoppa in i bilen, då Susanne kom med sin Hagel. 


Hagel fixade mina riggade banor med bravur. Skitkul att se en duktig hund jobba!!! 


Varför jag inte hade med Molly på nw-träning idag, är att hon är så oerhört känslig för mitt mående. När jag är ostadig och stapplig, då stänger hon av. Det märkte jag redan för några år sedan då jag gick rallylydnadskurs med henne. Vid ett av de sista tillfällena var jag ostadig och mådde purk av Meniére, och då funkade Molly inte alls. Hon bara smög bakom och tittade på mig. Visst, när hon blir såpass tränad och Inne i sitt jobb, kommer det nog inte att spela någon roll hur JAG mår ... men vi är inte där än, och jag vill INTE utsätta henne för ett träningstillfälle där jag inte tror att det kommer att gå bra. Det kommer massor med BRA tillfällen framöver. 


Nu blir det lugnt resten av dagen och kvällen. Då jag redan tar maxdos medicin, kan jag inte ta mer .... utan jag får helt enkelt gilla läget. EN sak som är skitkul är att den här grönsakssvarven har kommit, som jag beställt. Så ... jag får väl .... SVarva ihop en God Middag ..... fniss .... fniss ... fniss..... 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 9 februari 2017 09:13

Torsdag morgon. 13 minus och puderlätt snöfall. Gick hyfsat på jobbet igår, men orkade ingen promenad när jag kom hem, det blev bara ut på gården med hundarna. Det fick bli korvsök en och en inomhus på kvällen istället. 


I morse när jag vaknade, kände jag mig piggare i huvudet, det brukar vara så ... att man känner sig rätt pigg, tills man kommit upp, då ökar trycket i skallen, och man känner sig ostadig igen. Men, det ska gå den här dagen åxå. 


Igår flyttade jag över de pengar vi i änglafonden samlade in under Januari månad, till Stinas sambo, enligt önskemål från Stinas pappa. Totalt har vi samlat ihop 66 954 kr på drygt 6 veckor. Det tycker jag är fantastiskt! Gruppen finns kvar, för vi har mer saker att göra innan gruppen läggs ner. 


I morse när jag gick in i köket för att koka kaffe, föll mina ögon direkt på blombuketten jag fick häromdagen. Jag fick den av gänget som följde mig till STina på nyårsdagen. Stinas färg var Rosa, och de buketter vi budade upp till henne var alla rosa. Buketten Jag fick, var blandad, rosa och lite mer åt röd-orange .... i morse stod de rosa tulpanerna ut rejält från buketten

Såhär såg buketten ut när jag fick den:

 

I morse såg den ut såhär:

   

Det känns som en symbol för Stinas STYRKA ! 


Dags att hänga bort morgonrocken och kavla upp skjortärmarna. Det här ska bli en Bra dag. 


Ha en BRA dag du åxå, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se