Direktlänk till inlägg 9 mars 2017

Läget är stabilt

Av maria tafvelin - 9 mars 2017 07:58

Torsdag morgon. Perkon puttrar, hundarna sover, 3 minusgrader och tämligen grått ute. Det är läget precis nu, och det känns stabilt :) 


Igår, efter morgonrundan, tog jag Eddie med på RackArena en sväng så att han skulle få springa som en galning en stund, men även nosa reda på några godisbitar. 

 

Idag har jag tänkt ta Paddy på en sparktur före jobbet :)


Igår var det både Internationella kvinnodagen, och Lillys födelsedag :)  


Internationella Kvinnodagen .... när uppstod den? Varför?

I dag (läs: igår) är det 100 år sedan strejken som startade ryska revolutionen bröt ut - sedan skapades internationella kvinnodagen.

Den internationella kvinnodagen instiftades i Köpenhamn i augusti 1910, på initiativ av Clara Zetkin.

Det var dock ryska kvinnors demonstration för bröd och livsmedel den 8 mars 1917 som blev startskottet för den ryska februarirevolutionen och den händelse som gav internationella kvinnodagen sitt datum, enligt populärhistoria.se.

 

Under de senaste åren har det skett en förändring med kvinnodagen, det har börjat uppmärksammas på ett annat sätt genom att gratulera varandra, butiker har börjat ge rabatter och det har blivit en dag där kvinnor uppmärksammar och peppar varandra. I dag firar vi dagen mer som en konsumtionshändelse och blivit en dag som Mors dag och Alla hjärtans dag och tidigare har det mer handlat om orättvisor, säger Magdalena Petersson McIntyre, docent i etnologi och forskare vid Centrum för konsumtionsvetenskap.

 


På vilket sätt stärker vi kvinnor genom att säga Grattis på kvinnodagen? Varför har syftet försvunnit, och nu blivit en konsumtionshändelse, istället för att uppmärksamma orättvisor? Jobbade jag för mycket igår, så att jag inte hann se en massa på tv, eller höra en massa på radion, just om orättvisor gällande kvinnor världen över?


Vad har jag då gjort själv, för att uppmärksamma Internationella Kvinnodagen, på ett sätt som JAG finner VÄRT?

Jo, jag har swishat pengar till 2 olika organisationer.

-  Läkarmissonen, som arbetar MOT könsstympning

- Hungerprojektet, som arbetar med kvinnors ledarskap. 


Inga stora summor alls, men om vi alla hjälps åt. 


Nä, nu ska jag slurpa i mig kaffet, hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Det börjar vara dags för morgonpromenad :)  Ha en riktigt Bra Torsdag, och du .... gör dagen Värd. 


Gomorron


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards