Alla inlägg under mars 2017

Av maria tafvelin - 7 mars 2017 08:33

Tisdag morgon. 20 grader kallt, blå himmel. Eddie vaknade när jag hämtade kaffe, och han ville ha lite mys innan han la sig tillrätta på soffan och slumrade vidare en stund

 

Igår, efter morgonrundan, tog jag Eddie på en 45 minuters solorunda där han fick bära bläckis. En jobb-promenad alltså, där man inte stannar och pinkar eller nosar där man vill. Oerhört trevlig promenad måste jag säga.


Idag tänkte jag ta Kelly på en solopromenad, efter morgonrundan. Molly får vänta tills det är något mindre kallt.  


Nu måste jag försöka få tag på nya lådor till frysen ... åtminstone den som ska vara längst ner, för den har jag slitit sönder fullständigt. Undra om kyl/frysen håller på att ska lägga av igen ... det rinner vatten dit längst ner i frysen, och då fryser lådan fast ... därav att jag slitit sönder den. Kanske måste stänga av den helt igen, och låta den tina upp helt ... för det är väl ihopfruset där på baksidan gissar jag. Kanske skulle passa på att göra det idag, då man kan ha frysvarorna på balkongen.


Bäst jag sätter lite fart, om jag ska hinna göra det - tömma frysen.


Ha en Fin tisdag. Fyll dagen med nåt värt :)


Gomorron 

Av maria tafvelin - 5 mars 2017 07:35

Lördagen var minst lika bra som fredagen, så mina två lediga dagar blev helt perfekta :)  Dagen började som vanligt med morgonrunda (efter tre koppar kaffe förstås) sedan åkte jag till Byske och Fridas, där jag mötte upp Kickan för att äta lunch. Vi tog var sin lyxig räksmörgås, och jädrar så  God! Har ni vägarna förbi Byske, rekommenderar jag att ni besöker Fridas och köper en sådan smörgås

  

Den är gjord på rostade brödskivor, så det blir lite sådär krispigt. Sjukt gott!  I två timmar satt vi och babblade, jag och Kickan. Superkul!  Hannah satt åxå där, hon jobbade med lite pappersarbete. Pernilla jobbar ju på Fridas nu, och hon var på plats, så vi hann surra allihop åxå :)   


Jag hade packat träningsryggsäcken med hundgodis, leksak och gympadojor. Åkte direkt till Bureå för att träna Eddie, och valde att byta om från klackeskor till gympaskor ... fniss. Det gick superbra med Eddie

     


  Han var rätt mör när vi kom hem

 

Jag lämnade faktiskt honom helt ensam medans jag tog ut de andra hundarna på en kort pinkrunda. Det gick bra :)  Jag hoppade över middag och körde en gigantisk mellotallrik istället :)

 

Det var rensalami, olivpaté, brillat savarin, jordgubbsmarmelad med lime, en röra med heta kräftstjärtar, och melon. Gott, Gott :)


Idag är det söndag, och det är 16 minusgrader. Isblå himmel och sol. Jag börjar jobba kl 10, så jag ska snart hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en Fin söndag allihop, fyll dagen med nåt värt.


Gomorron



Av maria tafvelin - 4 mars 2017 08:10

Gårdagen. Fredagen. Alltså, Waow!!  Jag var ju ledig, solen sken, det var helt underbart väder!  En dryg halvtimmes morgonrunda

 

sen en timmes kättingpromenad med Eddie. Efter det en duopromenad med smårumporna

 

Snabb lunch, sen iväg på nosework med Eddie. Riggade några gömmor åt Pia-Maria, som åxå var med, sen körde jag lite kartongsök för Eddie. Han var dock inte så fokuserad, eftersom Pia-Marias tikar varit inne i garaget. 


Hem, ut med Paddy på solorunda, sen var det fredagsmys :)  Till middag blev det kycklingsallad, sen blev det tv-soffan hela kvällen :)   Vilken underbar, underbar dag!

   

Idag ska jag åka till Byske och äta lunch med Kickan. Vi ska äta på Fridas :) Pernilla jobbar, så jag hoppas det blir någon lucka mellan kunderna så att vi hinner prata nån minut :)   Kl 14 har jag bokat träningslokalen i Bureå, så jag ska dit med Eddie tänkte jag. 


Solen verkar vara sugen på att visa sig även idag ser jag ... man ser lite blå himmel mellan molnsjoken. Tänk om vi får en lika underbar dag som igår...   


Jag ska köpa hem lite grejer från Fridas deli idag, det är ju andra chansen i Mello ikväll :)  


Åh, nu skingras molnen och himlen blir helt ljusblå! ska hänga av mig morgonrocken, väcka hundarna, ge dem mat, och sen gå ut. Ha en superhärlig Lördag, fyll dagen med nåt värt!!


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 mars 2017 07:45

Torsdag morgon. 5 minusgrader. Jädrar vad det snöade igår ... nu är det ju SJUKT mycket snö igen, just när man tänkte: ah, vi får nog barmark tidigt i år ...   Hoppas verkligen att de skottat parkeringen på jobbet, det var inte skottat igår, så jag fick jobba mig ut till ett spår som någon annan kört upp, för att ta mig ut från parkeringen överhuvudtaget. 


Jag är ju ledig fredag och lördag, och på söndag startar vi ett helt nytt schema på jobbet, så från att alltid ha jobbat ensam på söndagar, så kommer vi att vara ett helt arbetslag. Idag är alltså sista "vanliga" dagen på jobbet för min del, from söndag blir det helt annorlunda. 


I förrgår lagade jag den där karrégrytan jag pratade om. Hur gott som helst :)

 

Igår blev det pölsa och potatis till middag, och så även till lunch idag. Hur gott som helst, det åxå :)


Fick precis ett sms av min kollega Frida. Vi hade lagt upp en supersmart och bra plan för dagens arbete ... men nu skrev hon att hon som jobbar  på kontoret är sjuk idag, så vi får styra om planerna, då vi måste täcka upp kontoret åxå .. men, det är ingen fara, vi löser det på något sätt. Men jag tänker åka och börja tidigare än vad som var planerat.


Nä, bäst jag sätter lite fart eftersom det blev lite omstrukturering. Morgonrunda med hundarna står på schemat. 

Gör smarta val idag, och fyll dagen med grejer som ger goda minnen, alltså, värda grejer  :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards