Alla inlägg under april 2017

Av maria tafvelin - 22 april 2017 09:42

Lördag morgon, eller ... förmiddag kanske man ska säga. Vaknade 7.30 men låg kvar en hel timme i sängen och filosoferade. Det blev så jädra sent igårkväll, klockan var väl kring 1 innan jag somnade. Så länge har jag väl knappt varit vaken de senaste åren. Anledningen var att jag sålde iväg min gamla telefon lite hastigt, en tjej på fb behövde akut en ny, så hon hämtade den på stört när det var bestämt att hon skulle ha den. Klockan var kring 21 när hon hämtat den, och hon hörde av sig när den var laddad. Hon behövde Apple id för att ta sig in i den, alternativt att jag kunde logga in på Mitt Apple id och plocka bort den från "min" enhet. För att samanfatta flera timmars arbete och lång konversation med tjejen, som definitivt är skarpare på det här med telefoner än Jag, så var vi tvungna att ge upp, då jag var så trött att jag nästan kräktes. 


I morse, direkt jag vaknade, tog jag telefonen och försökte igen, för vilken gång i ordningen vet jag inte, men NU fick jag till det :)  Meddelade henne, och japp, nu funkar det :)   En annan sak som är lite smått tragikomisk i detta är att hennes gamla telefon, som varit död, vaknade till liv inatt när hon skulle lägga sig. Nåja, nu har hon två telefoner :)


Inatt har det snöat, och nu verkar det småregna lite. Jävligt charmerande väder .... fniss. Vi får se vad som hittas på idag. Igår när jag kom hem efter att ha varit förbi på jobbet, både på wallins och på Fridas, åkte jag och tvättade bilen, sen hem, lasta hundarna för att åka på RackArena, tänkte att Paddy skulle få rejsa lite. När jag kom fram ändrade jag mig, för det var ju inte simträning jag tänkte de skulle pyssla med .... fniss. Vi körde runt en sväng, och hamnade sedan i skogen. Blött, halkigt, snöigt på skogsvägen, så vi gick lite offroad istället, körde lite godissök i träd

 

Nä, bäst jag hänger bort morgonrocken och väcker hundarna. Även om vädret suger, så ska jag fylla dagen med nåt värt  :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 21 april 2017 07:44

Fredag morgon. Ledig, vaknade 5.30 Låg kvar och försökte somna om, men det sket sig. Äh, lika bra stiga upp och veva igång perkon kände jag. 4 plusgrader och nästan helt blå himmel. Det verkar ska mulna på senare dock. 


Jag har ju funderat ett bra tag på att byta luckor i köket, men har lixom inte kommit till skott. I början på veckan hittade jag ett reklamblad på hallgolvet när jag kom hem, där det erbjöds kostnadsfritt hembesök från Härjedalskök. Fina rabatter till boende i vår förening. Jag ringde tjommen, Björn, och han hade tid redan idag fredag. Han berättade att priset går att styra jättemycket, samt annan såndär positiv information. 


Jag gick in på hemsidan och kollade runt, men så slog mig tanken: Jag ska givetvis kolla in deras sida på facebook. Man kan inte radera recensioner, så finns det något dåligt, så står det kvar på sidan. 


Oj .. jag har nog aldrig varit inne på en sida som haft så många dåliga recensioner. Det var allt ifrån taskig service, felaktiga mått, trasiga detaljer, dålig kvalitet, dåligt bemötande .... så ... jag hörde av mig till Björn och avbokade våran dejt.   :)


Idag ska jag ta den här pigga tjejen

 

och köra lite nosework. Jag ska även svänga iväg på Fridas. Jag var ju där och lagade mat, så nu finns en ny rätt på menyn

 

crepes med krämig lax- och ruccolafyllning. Jädrigt goda! I morgon kommer nog nästa nya rätt upp, men det avslöjar jag inte Nu vad det blir :)


Nä, nu ska jag starta upp den här dagen :)  Morgonpromenad står först på schemat. Ha en riktigt fin fredag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 april 2017 07:38

Tisdag morgon. Vaknade kl 4. Somnade om, vaknade kl 5. Somnade om. Kl 6 var det lika bra att vakna på riktigt :)  Då var det strålande sol, klarblå himmel och 10 minusgrader. I skrivande stund är det minus 6, och det kanske hinner stiga ytterligare nån grad innan man ska gå ut. 


Har ni tänkt på en sak - När någon säger: Jag hade inget val, så är det aldrig helt sant. Man har Alltid andra val, oftast flera alternativ att välja mellan, men man försöker naturligtvis ta det alternativ som ger minsta möjliga negativa konsekvenser. Varför jag kom att tänka på det här, var att jag såg en rubrik i tidningen om en som skjutit en björn, för att han inte hade något val. 


Idag ska jag jobba på Fridas, samt ha ett jätteintressant möte på bageriet efter lunch. Det händer många nya, spännande saker :)   Bäst jag sätter lite fart, hänger bort morgonrocken och väcker hundarna. Det är dags att gå ut i solen, fåglarna ropar på oss att vi ska komma ut :)


Ha en riktigt Fin, Värd, dag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 april 2017 16:44

Måndag eftermiddag. Slutade jobba kl 15.30, hem, ut med hundarna i strålande solsken och 1 plusgrad. Jag blir faktiskt både äcklad och förskräckt när jag går Riobacken upp mot Dalbacken .... herre jessus så mycket hundskit. Typ var 30:onde centimeter ligger en kabel, och jag kan säga såhär mycket: Det är en stor hund som skitit. Det är snudd på lika mycket hundskit som efter gångvägen vid Snidex i Burträsk, och det vill inte säga lite. 


På tal om hundskit .... Paddy var helt oresonligt dålig i magen nu när vi var ute. Nr 2 var precis lika flytande som nr 1, dvs , bara vatten. What??!!  Vad i hela friden NU då! Hoppas det bara är något hastigt övergående. 


I morse vaknade jag kl 3, 4, 5 och 6. Så jädra drygt. Väckaren stod på 7.30 Kanske jag vaknar såpass ofta för att Kelly faktiskt sover bättre om nätterna nu när hon fått medicin? Eller, jag vet ju inte säkert att det är just DET som gör att hon sover bättre, men faktum är att hon i princip ligger helt stilla, hela nätterna. Det är så ovant för mig att hon gör det, att jag nog är lite orolig att hon dött i sömnen. Varje gång jag vaknar på natten, kollar jag så att hon andas. Men snälla Maria ... du behöver inte vakna en gång i timmen för att kolla !!!!!!   Nä ... jag ska försöka låta bli. :)


I morgon ska jag jobba på Fridas igen :)  så himla kul! På onsdag ska jag åxå jobba där, då ska det lagas mat igen. Det kommer upp lite nytt på menyn på fredag :)   


På tal om mat .... dags att börja fundera på middag här. Ska röja runt i kyl och frys, för jag har ingen färdig plan. 


Så himla ljust, soligt och fint det är just nu. Det är helt fantastiskt. Blommorna växer så det knakar ... framför allt änglatrumpeten. Hur fasen ska jag få ut den genom balkongdörren där i mitten på Juni, när man vågar ta ut den?

 

Nåja, det löser sig nog. Allt har en förmåga att lösa sig :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 16 april 2017 09:10

Söndag morgon. 2 minusgrader och blå himmel. Jag vaknade första gången kring kl 5, somnade om, vaknade kl 6, vägrade kliva upp, somnade så småningom om och sov till 8.30  Det kändes lagom såhär på påskdagen :)


Igår blev det morgonrunda i mer eller mindre snöstorm. Jädrar så pissigt väder. Det snöade så mycket att man knappt kunde köra bil, när jag skulle åka till jobbet där strax efter 8. När jag kom fram till stan var det nästan klarblå himmel, fint ända fram till Byske, då mulnade det ihop igen. Vädret var MYCKET varierat under dagen kan man säga. Jag och Kickan jobbade, och var självklart påskkärringar :)

 

Direkt efter jobbet åkte jag förbi Hannah och Robban för att hämta upp lille Gullefjun, som sovit här inatt. Han blir hämtad om några timmar. 


Jag måste gå förbi tvättstugan och se om det var idag jag hade bokat tvättid .... Jag vet att jag bokat ... men minns inte vilken dag ... men det BÖR ju vara idag, eftersom jag jobbar i morgon ... nåja, får kika in när jag ska gå morgonrundan med hundarna. 


Det blir nog solorundor med hundarna idag. Så länge solen skiner så känns det ju riktigt härligt ute, även om det är minusgrader. 


Hannah och Robban var förresten förbi här i fredags. De hade med sig lite verktyg och hjälpte mig med de två kökslådor där fronten lossnat. Skruvarna hade släppt och jag kunde för mitt liv inte begripa hur man skulle bära sig åt för att få ihop skiten. Det är ju ett tag sedan det hände, och jag löste det med .... Silvertejp ... fniss.  Efter en del om och men, fixade vi det ... eller inte vi, utan Hannah och Robban ... JAG tillförde absolut ingenting :)   Robban fixade även köksblandaren ... jag skrev väl om att jag varit på Jäders värme och köpt det jag behövde för att fixa det där .... men .... jag fick aldrig upp skruven till blandaren så att jag fick loss den. Nu är det mesta tip-top i min supersöta lägenhet igen :)  


Nästa projekt kan bli att fixa nytt golv, åtminstone i "vardagsrummet" :)   Skulle vilja byta luckorna i köket åxå ... men vi får se vad jag prioriterar i första hand. Har inte bestämt ännu. 


Nä hörrni, kaffet är uppdrucket, dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Dagen har börjat och jag är peppad att fylla den med något värt. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 april 2017 09:10

Långfredag. 4 minusgrader, klarblå himmel. Såg på appen att det ska mulna på och börja snöa ikväll, men jag hoppas hinna ut på en längre tur med hundarna medans det fortfarande är sol. 


Igår, efter morgonrundan, begav jag mig in till stan. Jag och Hannah gick ett varv på stan innan Robban slutade jobbet kl 12, då gick vi på Kanel och åt lunch. När jag kom hem gjorde jag slag i en sak som jag funderat på ett tag. Jag tog fram saxen och klippte håret ... fniss. Tog bort en dm ungefär, men måste fortsätta idag, då jag fick lite ont i armarna där i slutet. Idag är det ju städdag, eftersom det är fredag, och jag tror att jag ska slå till och byta gardiner till sovrummet, och plocka fram de vita, luftiga sommargardinerna


Tänk, om en månad har jag bott här i 4 år. Herregud så fort tiden går. Jag trivs fortfarande lika bra i min supersöta lilla lägenhet. Visst, ett par gånger har jag önskat att jag bott i ett lillhus nånstans avskilt .... men det kommer inte att bli så. Det kändes mest aktuellt för Eddies skull ... men nu är ju saken en helt annan. Nu när det blir varmare ute, och soligt på balkongen, så ligger ju hundarna där, och övrig tid på året så trivs de alldeles ypperligt i lägenheten ... fniss


Jag pratade med banken häromveckan, räntebindningstiden går ut, och ska omtecknas. Marie-Louise på banken sa: hur tänker du framöver, du bor väl i en etta, vill du inte köpa nåt större?  Nej, det vill jag inte :)  Den här underbara lägenheten är helt perfekt i storlek :)


Nä hörrni, dags att hänga bort morgonrocken, väcka hundarna och dra igång dagen. En lång fredag ligger framför oss, låt oss fylla den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 april 2017 09:48

Tisdag morgon. Nollgradigt, men väldigt ljust ute. Jo, det snöar .... fniss. Alldeles vitt på backen, och i luften, men det blåste inte, som det gjorde igår i alla fall. Alltid något :)


Nu blir det påsk, jag brukar ju faktiskt ta upp lite påskpynt från förrådet, har några kycklingar som barna gjorde på dagis typ, som har hängt med till exempel :)   Ska slira förbi förrådet idag och kolla var lådan ligger, och utifrån det bedöma om jag ska plocka fram den eller inte ...    I morgon och fredag är jag ledig, men vet ni, på lördaga ska jag gästspela på fridas :)  Det ska bli superkul! Jag och Kickan ska jobba ihop, så att Pernilla och Micke får vara lediga en lördag för en gångs skull :) 


Nä, jag har nog inte tid att hänga här just nu egentligen, har en del att fixa med. Ha en riktigt bra Onsdag. Att fylla dagen med nåt värt ligger väl på agendan för dig åxå hoppas jag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 april 2017 08:46

Det som hänt i Stockholm är fruktansvärt! Likaså terrordåd som skett på andra platser i världen. Så fruktansvärt att människor blir så fanatiska att de verkligen tycker att de gör rätt när de agerar på sådant sätt. De TYCKER verkligen att de gör rätt. 


Det är rdock fantastiskt att se att så många människor verkligen "vaknar till" och bryr sig om andra, när en sådan här sak inträffar. Som jag tolkar bilder och filmklipp från, både dagen för attentatet, och  gårdages Kärleksmanifestation, så slöt människor sig samman. Stockholm blev enat, på ett sätt som, åtminstone jag, inte sett tidigare.


Jag kan dock inte låta bli att tänka: Varför måste det gå såhär långt innan människor sluter samman på detta sätt? I många större städer, däribland Stockholm, inträffar många incidenter, misshandel på gatan, folk som ligger på trottoaren, och många bara passerar. Stenkastning mot poliser, gäng som terroriserar helt oskyldiga människor osv.


Vi viker inte ner oss mot hatet. Vi står starka och eniga. Terror biter inte på oss. Vi har bara kärlek att ge. Det är några av citaten jag läst kring vad människor sagt efter attentatet. Var finns den kärleken när det gäller vardagen? Hur kan man spotta på en hemlös, gå förbi när någon blivit misshandlad och ligger ner, men ändå påstå att man bara har kärlek att ge?

Att bry sig om andra, behöver inte vara så stort eller märkvärdigt. MEN .... det kan ha en STOR och märkvärdig betydelse för den som blir sedd. Det kan vara att stå upp för någon som behöver det, att fråga: behöver du hjälp? Eller, att helt enkelt ingripa, när man SER att någon behöver hjälp.


Nu ska jag gå ut med hundarna, sen ska jag iväg och fixa med lite överraskning till några stycken inför påsk. Efter det blir det jobb. Ha en Riktigt bra måndag. Fyll den med nåt värt


Gomorron 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards