Alla inlägg under april 2017

Av maria tafvelin - 8 april 2017 14:41

Kliar mig i pannan ... sväljer en klunk sprite zero .... ska INTE börja skriva förrän jag djupandats åtminstone 10 gånger. 


VET du vad terrorism innebär? Vad ÄR terrorism, Vad betyder det?   VAd gör en terrorist, och varför? Googla gärna, för att få ett begrepp om vad terrorism egentligen innebär. 


Igårkväll plockade jag bort några människor från min fbs vänlista. Dessa människor visade sig vara rena rasister, som hävde ur sig så mycket hat ... märk väl, inte gentemot attentatet, utan mot GRUPPER AV MÄNNISKOR. Nej, det är INTE alla muslimer som skulle knycka en lastbil för att köra ihjäl en bunt oskyldiga. Nej, det är inte alla från uzbekistan som skulle knycka en lastbil för at köra ihjäl en bunt oskyldiga. 

"ut med allt pack" , "men skicka ut alla jävla utlänningar", "jävla pack" , "tror fan att det blir såhär när regeringen släpper in vad som helst" 


Terrorism är något helt annat. Ta reda på vad det innebär. Snälla, googla eller ring en vän, som vet vad ordet faktiskt innebär. 

I detta NU, känner jag faktiskt samhörighet med Kronprinsessan Viktoria. När hon, med gråten i halsen pratade för pressen sa hon som en sista mening, när hon fick frågan: Hur går vi vidare i det här?


- Tillsammans. 


Tillsammans. Hjälpas åt. Inkludera. Ställa upp för varandra. SE varandra. Arbeta mot samma mål. För varenda människas Rätt att må bra. 


Vi, sverige. Lilla landet sverige. Vi är faktiskt en del av världen. Vi är på intet sätt exkluderade, vi ÄR en DEL av VÄRLDEN. Ta in det. Sug på den. FÖR I HELVETE ... skicka inte hat åt det håll det inte hör hemma. Skicka istället positiv energi åt det håll, som gör, att vi alla, kan hjälpas åt, MOT terrrorism. 


Har mycket positivt och värt från dagen att ta upp åxå, men tar det i ett annat inlägg. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 7 april 2017 13:05

Eller, ja ... egentligen är det ju Kellys hjärta det handlar om. Idag har vi varit till veterinären för att kolla upp det här blåsljudet på hennes hjärta, som veterinären påpekade sist vi var där. Hon sa: Det är inte precis ett LITET blåsljud, utan det hörs ordentligt. Om hon börjar hosta, eller verkar tröttare än normalt, då får du höra av dig, då är det dags att börja medicinera. 

För några dagar sedan upptäckte jag att hon börjar flämta när vi är ute och går, och det är ju först när det är riktigt varmt ute som det brukar inträffa. Hon stannar åxå i trappen när vi går upp, och lixom vilar ett par sekunder, och flämtar, innan hon tar resten av trappen. I förrgår skrev jag till veterinären och bad om en tid någon fredag. Fick alltså tid redan idag. Då samtliga hundar ska vaccineras i år, bokade jag tid för det åxå, för allihop, då man lix skulle dit. 

Lastade in alla hundarna i fina plåtkompisen och åkte iväg. Förbi hos Hannah och Robban och återlämnade lille Milo, sen iväg till veterinären. När Kelly hoppade ur bilen och såg vart hon var, så hoppade hon in lika snabbt igen. Lilla gumman <3  Efter ormbettet för x antal år sedan, då hon var så himla dålig och låg på djursjukhuset i Luleå i 4 dagar, så har hon haft det tufft att besöka veterinären. Så även idag. Hon skakar så mycket så hon knappt kan stå på benen. Veterinären försökte muta henne med godis, men det gick inte. (vilket senare skulle visa sig funka ypperligt på både Molly och Paddy, jädrar va de tuggade godis)


Ja oj, sa Vera när hon lyssnat på Kellys hjärta. Det där är ordentligt blåsigt. Vi provar skriva ut Fortekor åt henne. Om inte det hjälper, finns ett annat preparat att prova. Börjar hon hosta, så får vi även sätta in vätskedrivande, för då har hon fått vätska i lungorna. Det här, sa hon, är ju inget som kommer att bli bättre, tvärtom, men hon börjar  ju bli gammal. (fyller minst 11 i september) Men funkar medicinerna så kan hon leva några år till. 


Några? Minst 30 hoppas jag. 

Min vackra, fina Kelly <3

 


När vi kom hem sprang Paddy direkt ut på balkongen och lade sig i bädden som står i solen. Han älskar att ligga där. Kelly parkerade sig i soffan, och Molly ligger i en bädd vid mina fötter. Nu ska vi iväg om en liten stund, på lite uppdrag, men sen ikväll, är det myskväll.


Det mest värda idag, är att det finns mediciner att ge min Kelly. Sen har det redan hunnit vara massor med andra värda grejer åxå, men DET är vad som hamnar högst på Värt-listan för idag.


Ha en fortsatt härlig fredag. Det är ca 10.5 timmar kvar av fredagen. Hyfsat med tid att göra nåt värt.


Tjing så länge   

Av maria tafvelin - 4 april 2017 09:22

Å herregud så trött jag var i morse när jag vaknade. Jag var så jävla slut att jag var tvungen sova en liten stund till. Nu var det inte så konstigt att jag var trött, jag har jobbat hela natten. Jag har gjort bröllopstårta, och sorterat plast. Sjuka mängder plast, bagaren Gunnar var arg för att någon lagt ner fläskbitar i hans deg,  sen skulle Eddie ha en långpromenad mitt i alltihop. Ja, jag drömde alltså. Det lixom hände så himla mycket i drömmen, att jag rent har ont i skallen. Kokade lite extra starkt kaffe, och är inne på första koppen. 


3 plusgrader och ... halvklart står det på appen ... jag skulle kalla det ljusgrått .. alternativt mjölkvitt ... men det kanske blir som igår, att det hinner klarna upp innan jag kommer ut :)


Igår, på morgonpromenaden, märkte man att solen gör så att människor tinar fram. Jädrar så många som var ute och promenerade. Det hade varit såpass kallt under natten, så det hann inte bli slaskigt heller, dock lite halkigt för de som tagit fram gympaskorna. Jag hade icebugs för säkerhets skull :)


Nu har jag pratat med Hannah en stund i telefon, och med Pernilla, så klockan hann springa iväg en del. Dags att ta itu med övriga morgonbestyr. Ha en Bra Tisdag, fyll den med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 3 april 2017 08:13

Måndag morgon. 4 minusgrader och en himmel som ser ut att kunna vilja spricka upp. Igår fortsattde det att snöa, men man kunde ändå höra några tappra fåglar kvittra i träden. 


Efter morgonrundan igår, bar det iväg till jobbet. Efter jobbet åkte jag in till stan och gick ut med den här filuren, då matte har skadat knät

 

Hem, ut med mitt fina gäng en sväng, och hips vips var det kväll.


Jag plockade fram några klipp "Papphammar" nu när Gösta Ekman dött. Jag minns att man skrattade som en idiot när man såg dessa klipp för x antal år sedan. Skrattade så att tårarna sprutade. Jag vet inte om jag uppgraderat min humor, eller vad som hänt, för inte kände jag mig nödgad att skratta så tårarna sprutade, nu när jag såg klippen igen.


Hörrni, nu är himlen nästan helt klarblå, bara några strimmor moln kvar. Innan jag druckit upp kaffet och kommit mig ut, är det nog strålande sol :)  Att det då blir rejält slaskigt, det får man lixom ta. En längre promenad är planerad innan det är dags att åka på jobbet.


Ha en riktigt Fin Måndag, och kom ihåg: Värda grejer behöver inte vara något storslaget. Det finns MASSOR med Små värda grejer, som kan stärka och glädja dig länge. Fyll dagen med nåt värt.

Gomorron   

Av maria tafvelin - 1 april 2017 09:39

Lördag morgon. Första april. Jo, det insåg jag redan när jag slog upp ögonen och tittade ut, för det snöade. 

- Är det ett SKÄMT eller, sa jag tyst till mig själv. Nä, se på fan, det snöar. 1 plusgrad, grått på himlen, och snö. Jahapp. 


Igår var det desto bättre väder :)  Efter en längre morgonrunda och smoothiefrukost kammade jag till mig, sminkade mig, tog på nya jeansen som jag köpte i förrgår (halva reapriset på Lindex) klackeskorna och kappan. Åkte förbi på jobbet och hämtade några saker. De blev hyfsat förvånade när de såg mig så uppklädd, sminkad till och med. Jo, jag förstod att de undrade vad som var i görningen, så jag förekom dem

- Jag ska ut och äta lunch, sa jag

- Ahaaa sa Frida med ett spjuveraktigt leende

Mattias log åxå och såg lite förvånad ut

- ja alltså, jag ska åka iväg på Fridas i Byske och testa deras nya club sandwich, alldeles själv ... fniss. 


Pernilla blev överraskad när jag kom, för jag hade inte talat om för henne att jag skulle komma dit. Anledningen till att jag inte talat om det, var att det kom helt spontant :)   När jag klev in genom dörren och såg henne stå vid kassan, vinkade jag lite, och log så brett jag bara kunde. När jag kom hela vägen fram, fnissade hon lite och sa:

- jag kände faktiskt inte igen dig först .... hahahahahahahaha vi skrattade rätt gott åt det. 


Hon hade tid att sitta med mig lite, och det var superkul :)   Och hörrni .... ska ni besöka Fridas café lunch & deli för att äta något. Se till att ni är flera stycken, beställ olika rätter, och dela med varandra. Jag har ju tidigare haft räksmörgåsen som favorit ... men nu vette tusan ... club sandwichen var så sjukt god

 

Efter en dryg timme satte jag mig i bilen och åkte hem igen. En rejäl promenad med hundarna blev det även då. Underbart väder, solen sken. Kom in, noterade att de två blombuketterna jag fick, den ena av Ulla,


Den andra av Lollo 

 

I båda buketterna fanns rosor, och de hade börjat tröttna, men övriga blommor var helt perfekta. Då byggde jag ihop båda buketterna, och plockade bara bort rosorna

 

Så, nu har jag en supervacker bukett, säkert en vecka till :)


Idag ska jag åka in till stan en sväng. Jag ska förbi hos Hannah och Robban och spana in deras nya golv. De lägger nytt klickgolv i hela lägenheten, och jag är nyfiken :)   Jag ska även möta upp en kvinna som ska köpa av mig de två större hundsängarna jag köpte till Eddie. Jo just ja, jag har tvättstugan idag åxå. 11-15, så strax ska jag hänga bort morgonrocken, ta morgonpromenad med hundarna, gå ner och mata tvättmaskinerna, sen åka in till stan. 


Ha en riktigt Fin Lördag! Fyll dagen med Nåt Värt!


Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards