Alla inlägg under juni 2017

Av maria tafvelin - 10 juni 2017 08:34

Skrev nyss ett inlägg, och när jag skulle skriva sista meningen, så hux flux försvann hela inlägget. Snopet! Dock var jag lite smått irriterad, för det gick sådär sjukt segt igen, bokstäverna hamnade inte på pränt förrän långt efter att jag skrivit dem. Nu går det däremot blixtsnabbt igen. Undrar vad det där beror på. Det är bara här på bloggen det går segt när det blir sådär. 


Nåja. jag får väl skriva om hela inlägget. 


Lördag morgon. Dricker kaffe och lyssnar på "Ring så spelar vi". 19 grader och klarblå himmel. Idag blir det tuff värme. 


Igår jobbade jag ju på Fridas, och det är alltid lika kul :)   Kände den sista timmen att jag var rätt slut, så jag köpte med mig en bit spenatpaj till middag. Sjukt god!

 

Jag fick (äntligen) feeling, så jag städade balkongen

   

Så, idag ska jag åka iväg och köpa blommor och jord :)


Jag lämnade ju Theo hemma med de andra hundarna igår, och det gick superbra :)   Så skönt!!  

På kvällen blev det lite duoträning ute på gården

 

Nä, bäst att sätta lite fart här. Förra inlägget, som försvann när jag äntligen var klar, tog ju sån tid, så jag har druckit upp kaffet. Hänga bort morgonrocken, väcka hundarna och gå ut och möta dagen står närmast på schemat :)


Ha en Riktigt Fin Lördag :)   För er som älskar värmen - Grattis! NJUT! För oss som älskar sol, men inte värme - Vi försöker hålla oss i skuggan och njuta där i stället :)  


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 juni 2017 07:30

Fredag morgon. 16 grader och "mest soligt" . Enligt appen ska det komma lite regn under förmiddagen, men det tänker jag behövs, för det är rätt så torrt i marken. Fredag är ju min lediga dag, men jag ska iväg och jobba lite på Fridas. 


Igår fyllde Pernilla år, så efter jobbet begav jag mig direkt till Boviken. Hannah hade varit hemma hos mig och tagit ut hundarna, så jag behövde inte åka hem först. Vi åt hämtmat från ett thai-ställe, åt glass, pratade och skrattade, i vanlig ordning :)  Pernilla blev jätteglad över presenterna :)


Idag kommer en stor prövning för Theo. Han ska stanna hemma med de andra hundarna medans jag jobbar. Det är för varmt att ha med honom i bilen nu, och jag har ju försökt ensamträna honom så att han ska fixa det utan att bli stressad eller orolig. Att bli lämnad kan ju kännas lite sådär, men jag hoppas att det går bra. Följer via övervakningskameran hur han beter sig.  På söndag, den 11:e, har han bott här i en månad. Det känns märkligt på nåt sätt att det inte är längre, det känns som att han funnits här betydligt längre tid än så. 


Nä, jag tror att jag måste skynda på lite, det hinner bli alldeles för varmt annars. Nästa vecka ska jag jobba 6-12, då hinner man ta en rejäl morgonpromenad innan värmen blir för påtaglig. Ja, inget hindrar ju att jag kliver upp 4.30 nu heller, och promenerar iväg ... fniss. 


Ha en Fin Fredag. Fyll Fredagen med värt!


Gomorron 

Av maria tafvelin - 7 juni 2017 07:37

Onsdag morgon. 12 grader varmt redan  nu. Sommaren kom igår, typ. Appen säger sol, men vi är inte riktigt överrens, det ligger en slöja , ett täcke, av ljust moln .. men jag ser blå himmel en bit bort. Det vore bra om vi hann morgonpromenaden innan det spricker upp faktiskt. 


Som sagt, sommaren dök upp igår, och det var varmt redan på morgonen. När jag kom hem från jobbet var det tur att det fläktade lite :)


NU kan jag avslöja vad jag fick i morsdagspresent av Pernilla och Hannah. 

   

Japp, resa till Stockholm och biljett till Tomas Ledin i Oktober!!!!   Varför de ville att jag skulle hålla det hemligt ett tag var för att min bästa kompis Annica fick precis samma sak i present nu när hon fyller år. Hon fyller år IDAG, men de firade henne igår. DESSUTOM så följer Pernilla, Hannah, och Annicas döttrar Stina och Jenny åxå med, så det blir hela "tjejgänget" som åker. Så himla kul det ska bli!!!


I morgon fyller Pernilla år och vi ska gå ut och äta efter jobbet. Helt vansinnigt egentligen, hon fyller 28 år. Snudd på vuxen .... fniss  


Förresten, igårkväll flyttade jag ut änglatrumpeten på balkongen. 

 

Den blev lite mörbultad, tappade några blad när jag baxade den genom balkongdörrsöppningen, men den hämtar sig nog, såpass livskraftig som Den verkar. Lägenheten känns plötsligt VÄLDIGT stor .. fniss


NÄ, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Det är dags att vispa igång dagen, och jag ska vispa in så mycket värt som det bara går :)


Gomorron


Av maria tafvelin - 6 juni 2017 07:05

Nationaldagsmorgon. Min väderapp strejkar så jag vet inte riktigt hur varmt det är ute, men gissar på 8-10 grader. Det har regnat inatt men nu verkar det klarna upp. Det skulle ju börja komma sommarvärme idag vad jag förstod :) 


Igår, efter morgonpromenaden, tog jag Theo med mig och åkte till Byske. MatEkan öppnade och jag hjälpte till lite. Jag var kaffetant :)  Vi bjöd på kaffe och tårta till alla som kom in, det var väldigt uppskattat. Jag har ju inte varit in i den butiken tidigare, men förstår ju av alla som kom in igår, som varit där tidigare, att Pernilla och Mattias gjort ett fantastiskt arbete med förändringarna där inne. Tidigare var det mesta i furu, nu är det vitt och fräscht. Många påpekade åxå så stort det kändes,  några frågade om det var utbyggt, vilket det inte är. Ljusa färger, ny disk och lite annat smått och gott, har gjort underverk. Det blir spännande när campingsäsongen kommer igång på allvar, det är inte så mycket gäster där än. En man, som bott på campingen varje år i 25 år, sa att det aldrig tidigare varit så få campinggäster kring det här datumet, men det har ju varit ovanligt kallt åxå. Till helgen kommer säkert en hel drös :)


Det var sol, men kallt hela förmiddagen. När jag kom hem så började det regna, så det blev en promenad med några motsträviga hundar. Till middag blev det köttbullar 


 

Grillade några skivor aubergine och champinjoner, gräddstuvade lite vitkål, och det må jag säga ... det var så sjukt gott :)


Efter maten gick jag ut i regnet och tränade hund. Först Theo, sen Paddy. Det var superkul och gick jättebra :) I afton tänkte jag göra nåt med Kelly och Molly, när jag kommit hem från jobbet. 


Nä, nu är det hög tid att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Morgonpromenad står på schemat, innan det är dags att åka på jobbet. Ha en Riktigt Fin Nationaldag!  Kanske sjunga Nationalsången, bara för att påminna sig själv om att vi bor i ett land där vi faktiskt har det riktigt Bra. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 juni 2017 07:20

Söndag morgon, 8 grader och halvklart. När jag vaknade där kring 5.30 var det bara 3 grader. Så ... det tar sig :)


Igår efter morgonpromenaden, lastade jag Theo i bilen och åkte iväg. Först till Skråmträsk för att köpa hundmat, sen till Byske för att hjälpa Pernilla lite på MatEkan (butiken på Byske Havsbad som Pernilla driver i år) Hon öppnar i morgon och har fullt upp idag åxå för att få allt klart.  Jag och Theo tog en promenad på campingen, och mötte faktiskt flera stycken som redan kommit dit, även om vädret känns mer som om aktiviteterna på campingen i nuläge inte handlar om sommarrelaterade grejer, utan snarare : ta med kofot, isborr och järnspett så går vi ner till stranden och försöker bryta isen. Det är knappast sand mellan tårna man måste få bort, det är hagelkornen


 


Hem, promenad med hundarna, laga mat

 


Lite gruppträning ute på gården 

 


sen var det slut på dagen :) 


Nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna, Det är dags för morgonpromenad, sedan bär det iväg till jobbet. Ha en Värd dag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 juni 2017 09:49

Pingstaftons morgon. 8 grader och strålande sol. Klockan är strax 10, och jag har både hunnit dricka morgonkaffet och varit ute med hundarna på morgonpromenad. 


Inatt blev jag väckt kl 02 av brandvarnaren. Ja alltså, batteriet håller på att vara slut, så den pep med jämna mellanrum. Jädrar va högt det piper. Först hade jag inte tänkt bry mig, för jag var så trött, och låg fastkilad mellan hundarna, men efter nån halvtimme orkade jag inte höra ett enda pip till, så jag baxade mig upp, hämtade en pall, klev upp, slet ner fanskapet från taket, la den i köket och kröp isäng igen. Efter ca 1 minut pep den ... jamen, jag hade inte slitit ut batteriet ur den ... upp igen, in i köket och ta loss batteriet. SEN krypa isäng igen .... fniss. 


Igår, efter morgonrundan, åkte jag in till stan. Först kikade jag in till Julia på hennes jobb, och fick med mig Theos tävlingsbok, med alla deras tävlingsresultat, godkända doftprover mm mm.  Efter lite prat och en stor kram, åkte jag på Friskvårdskompaniet

 

Nu är gränsen nådd faktiskt. 20 kg ska jag gå ner, och jag ska börja träna igen. Punkt. Det blev en mjukstart med 30 minuter på crosstrainern. Slutade medans det fortfarande kändes både lätt och roligt, så att man faktiskt längtar efter att komma tillbaka. Åkte hem, duschade, lastade Theo i bilen och åkte till Byske. Jag och Pernilla åt lunch på Fridas, sen åkte vi på Matekan där jag hjälpte henne en stund. Hon ska öppna på Måndag kl 11, och det är en hel del kvar att göra. Jag ska åka dit och hjälpa henne en stund i dag åxå, ska bara svänga bort till Skråmträsk och köpa hundfoder först. Jag hade önskat att jag skulle hinna in på Auroragården idag, men öppettiderna är sådana att jag faktiskt inte hinner dit. Hoppas hinna dit till veckan :)


Nä, jag ska börja rotera lite här. Ha en fantastisk Lördag, det är sol idag, även om det är lite kyligt. Fyll den här dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 juni 2017 07:33

Fredag morgon. 5 grader och uppklarnande :)   Med andra ord, kylskåpskallt men ljust :) :)   Tyst och lugnt, det enda som hörs är fågelkvitter och perkon som puttrar ... eller ja .... hör lite bilar åxå ... människor är väl på väg till jobbet. Men inte jag .. jag är LEDIG idag :)


Igår hämtade jag hundburen och skruvade ihop. Ja jag satte in den i bilen åxå, och vi kan säga såhär: 

Jag kommer nog aldrig att få ut den igen ... fniss .... det behövdes hyfsat mycket våld för att få in den, så den sitter som gjuten. Hoppas jag aldrig får punktering så att jag behöver få fram reservhjulet .... fniss  ... men, jag är ju född med tur, så det ska nog ordna sig :)


Igår blev det en timmes övertid, så jag var inte hemma förrän kring 19.30 , så kvällen blev som kort. Såg "Bagges hemlösa hundar" och lite annat dravel på tv, sen var det kvällspromenad och gonatt. Idag är det lite fullt upp faktiskt. Snart dags för morgonpromenad, sen ska jag åka in till stan. Först ska jag kila upp till Julia på hennes jobb, för att skriva under ägarbytespapperna på Theo, och efter det ska jag he mig på Friskvårdskompaniet och träna. jo, idag händer det!  Hem, ut med hundarna, sen åker jag till Byske en sväng. Måste ju hälsa på Pernilla på Matekan, hon har fullt upp där nu inför öppning. 


Nä, nu är det hög tid att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Klockan är alldeles strax 8, och jag har haft en timme av lugn, ro och tystnad. Bästa starten på dagen. Hoppas Du haft en bra start på dagen åxå, och att resten av dagen blir lika bra. Kom ihåg att ta tillvara på den. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 juni 2017 08:03

Ja, jag drömde det alltså. Helt bisarrt. Det var 2 grå, 2 gula och en helvit. När de torkat så upptäckte jag dessutom att det var kattungar. Jag har börjat vakna kl 3 varje morgon, sedan minst en gång i timmen fram till kl 7. Kanske därför drömmarna blir så absurda ....fniss


Torsdag morgon. 1:a Juni. 7 grader och halvklart. Igår afton fick jag sms om att hundburen (2 paket) finns att hämta på ica i Skelleftehamn. Nu är det ju så att jag visste att de stängde kl 15 igår pga inventering och jag slutade jobba kl 17, så jag tänker åka förbi där före jobbet idag och hämta ut det. 


Det är nåt galet med bloggen, eller åtminstone sjukt irriterande. Jag hinner skriva en hel mening innan bokstäverna syns på skärmen, och ibland kommer inte bokstäverna fram överhuvudtaget, då måste jag skriva om alltihop. SEn, hips vips, blir det page down, så jag måste skrolla upp. Det här inlägget har tagit snudd på 20 minuter att skriva, och borde ha tagit kanske 2 minuter. Känns som att jag kan göra nåt mer värt av tiden ... fniss. 


HÄnger bort morgonrocken och väcker hundarna istället :)

Ha en bra dag! Värd dag!

Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards