Alla inlägg under augusti 2017

Av maria tafvelin - 17 augusti 2017 16:16

Torsdag eftermiddag. Varmt som i helvetet och strålande sol. 


Efter jobbet åkte jag iväg till veterinären med theo. Jag hade bokat tid hos fysioterapeuten, för jag har tyckt ett tag att Theo inte rör sig riktigt normalt i bakkroppen. Jag har haft svårt att sätta fingret på vad det varit, men tyckt att höger bakben inte agerar riktigt normalt. 


Framme hos Tomas, fick han först gå i korridoren och upp- och nerför trappan. Jag hade då berättat hur jag uppfattar Theos rörelsestörning, om man ska kalla det så. Jag upplever åxå att det är höger bakben som beter sig märkligt. 


Mycket riktigt. Efter att han sett Theo i korridoren och trappan, samt undersökt honom, sa han;

ja, han reagerar ju rätt ordentligt när jag trycker här längst bak på ryggen som du ser. 

- jo, det ser jag tydligt

Han är även slapp i patellan på höger bak. (Berättade sedan för Hannah vad Tomas sagt, och hon sa: Det lät mer som en maträtt ... fniss)  Väldigt spänd i muskulaturen, och sämre musklad ... allt på höger bak. 


En dryg halvtimmes rätt så hård massage, och Tomas sa:


Det här bör vi röntga, för att utesluta att det är höfterna, eller något större fel i ländryggen. Har vi tur, kan vi fixa det med träning, har vi mindre tur, kan det gå fixa med operation. 


Nog fan var det troligt. Nu har jag bokat tid för röntgen, den 29/8.  Jag som i princip sprättar alla mina pengar på Ammarnäsresan. Men, till Ammarnäs SKA vi. Det blir jättebra träning för Theo, för vi ska gå koppelpromenader. Bara i skritt. Inga hopp, inga tvära kast. 


Tomas berättade åxå att han har så oerhört många staffar i rehab, just för knän och höfter. Det är ett stort problem hos rasen. Nu håller vi tummarna att röntgen går bra, så att det "bara" är rehab som behövs. 


I morgon jobbar jag sista dagen före semestern. Det känns jättekonstigt att jag ska ha 4 veckors semester. När hade jag det senast?  Senast jag var ledig såpass länge var när jag var arbetslös typ 2009. Idag var sista dagen jag jobbade med Frida. När jag kommer tillbaka från semestern, har hon slutat, och börjat på sitt nya jobb. Hon ska bli svetsare på sin mamma och pappas firma. Det tycker jag är skitcoolt. Hon är skitcool hela hon faktiskt. Spelat hockey har hon  åxå  :) Vi kramade om varandra idag och tackade varandra för allt vi lärt oss. Jag har lärt henne en hel del (både viktigt och riktigt oviktigt, hahahaha) och jag har lärt mig en hel del av henne åxå. Det blir lite tråkigt att inte jobba med henne faktiskt. 


Nu ska jag börja grunna på middag. Måste åxå grunna lite på vilka saker jag måste hinna göra på jobbet innan jag tar semester. Jag får INTE glömma att kolla om det finns några fakturor jag måste attestera!!!! Sen måste jag ringa några samtal åxå.


Fasen ... jag glömde ta upp hundmat ur frysen där nere i hobbyrummet (i huset intill) Jag blir genomsvettig bara jag tänker tanken på att gå ner, hämta, och gå upp igen. Nä, det som blev kvar i morse, får räcka till middag för hundarna åxå. De får lite mer i morgon istället. 


Nu ska jag vila i soffan framför tvn en stund. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 15 augusti 2017 14:20

Tisdag eftermiddag. 18 grader, en del moln, men tillräckligt mycket sol för att tanterna ska sitta härute på gården och skratta. Man blir så glad av det. Nu vet jag ju faktiskt vad de, åtminstone ibland, skrattar åt. Det berättade söta tant Barbro när jag var ute och tränade hundarna var för sig i  lördags. Hon brukar ha med sig boken "gamla tanter lägger inte ägg", åsså läser hon ur den, sen skrattar de allihop. Alltså ... HUR fränt är inte det!?


Igår efter jobbet, en promenad med hundarna ... sen blev det visst absolut Ingeting under några timmar, sen fick jag ett spontant infall .... Jag bokade en stuga i Ammarnäs för mig och hundarna. Japp, jag drar! Jag åker på måndag :)   Egentligen skulle jag vara kvar där till nästa måndag, och åka hem då, men idag hade jag ett möte på jobbet .... för att göra berättelsen kort, så åker jag hem redan på söndag morgon, för det blir ett jobbmöte på söndag kl 18. Nåja, jag hinner gå rätt många mil på de dagar jag ska vara där :) Dessutom hinner jag ju träffa storebror Nisse och hans fru åxå, de kommer dit mot helgen :)


Bäst börja skriva en packlista ....  Det första jag tänker är 

mediciner, både till mig och Kelly

ryggsäck

termos

myggmedel


De sakerna är prio 1 :)  


Åh så kul det ska bli !!! 


Nu ska jag småfippla lite.   :)   Tjing så länge



Av maria tafvelin - 12 augusti 2017 08:16

Lördag morgon. 18 grader och klarblå himmel. Vaknade första gången kring 04, somnade om och sov till 05,somnade om och sov till 7 .... låg kvar till 8 :)  Så himla skönt :)   Nu står jag i mitt supersöta kontor och dricker kaffe. 


Igår efter jobbet, åkte jag och hämtade upp Milo, som ska vara här medans Hannah och Robban är borta med husvagnen. Hem, kopplade hundarna och tog en promenad. Vid busskuren utanför gymet kom en äldre dam skyndande mot mig

- åh , jag har så länge velat träffa dig, sa hon. Är alla hundarna dina?

- nej, inte den här minstingen sa jag, och pekade mot Milo. 

- Håller du på med avel?

- nä, de är kastrerade allihop, nån avel håller jag inte på med, skrattade jag. Då skrattade hon åxå. Det visade sig att hon älskar hundar, har varit dagmatte (som jag förstod det) åt en hund i 6 år, men nu är den hunden död. Vi pratade en liten stund, sen knatade vi vidare.


Det är är vad man ser när man tittar upp mot min balkong

 

   

jo jag vet, jag skryter mycket om min änglatrumpet ... fniss. Nu har min klockranka äntligen börjat blomma åxå

 

Jomenvisst ja, jag gjorde en bröllopstårta igår

     

Den blev jag nöjd med :)


Till middag igår blev det grillat

 

Alltså ... min kyl/frys  har ju bråkat med mig länge nu. Det bildas sjukt mycket is längst ner i frysen, och jag hade ju hit en tjomme för nåt år sedan ... eller om det är två ...  för då la kylen av helt. Det är nåt vaj som gör att vattnet inte avdunstar som det ska. Vet ni. Nu ger jag upp! Jag ger upp och köper en ny. Kylen har hållit 9 grader ett par veckor nu, men nu står den på 11, och det är inte ok. Nä, nu ska jag köpa en ny. Då ska jag passa på att köpa en där man kan vända dörrarna åt andra hållet åxå. Jag ska köpa till att de levererar, bär upp, samt bär ner och forslar bort den andra åxå. Ja, det ska jag :)


Nä, nu har jag druckit mina tre koppar, nu är det dags att hänga bort morgonrocken och dra igång dagen. Förresten, känns nästan högtidligt med helg nuförtiden. Det är ju bara på helgerna jag har morgonrocken på, och dricker kaffe på kontoret. På arbetsdagarna kliver jag upp, klär på mig, ger hundarna mat, sen går vi ut på 40 minuters promenad, jag krattar till luggen och drar iväg på jobbet. Så, det är verkligen HELGKÄNSLA  med morgonrock och kaffe :)


Ha en Härlig lördag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 10 augusti 2017 16:11

Torsdag eftermiddag. 17 grader och lite lätt duggregn. Jobbade över, kom hem, gick ut med hundarna ... fipplat lite med papper ... nu blir det inte så mycket mer på den här dagen. Tack och lov att jag har hundar som fixar att "bara" få typ en timmes promenad per dag under en period. 


Igår efter jobbet, åkte jag hem, tog ut hundarna på promenad, sen lastade jag Paddy i bilen och åkte till RackArena för att klippa gräset. Paddy älskar att följa med. Han springer lite ... strosar mycket ... jagar lite fjärilar... går runt och nosar ... rullar sig i gräset ... rejsar lite ... drar en repa genom agilitytunneln ... kommer och vill få lite gos när jag hoppar av gräsklipparen för att flytta agilityhinder ....   Det är rent ljuvligt att studera honom där jag kör runt. 


 

Alltså, jag har ju tidigare, typ för ett par år sedan, lagt upp såna där videoklipp rätt frekvent på fb. Mina vänner, som tyckte det var superkul, bad mig döpa "figuren" och jag döpte den till "Tokfia". Nu är det länge sedan jag gjorde en "Tokfia" men nu de senaste dagarna har jag lixom fått lust igen. Alltså, jag tycker att det är så sjukt kul själv, och jag kan skratta massor ... hahahahahaha . Jag berättade för Frida på jobbet häromdagen, att flera av mina vänner kommenterar filmerna med att de saknat "Tokfia". 

- Jag har nog lättroade vänner, sa jag

Frida tittade på mig med ett finurligt leende ...typ "undrar vem som är lättroad"  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA


Jo, jag är nog lättroad. Tycker om att skoja till det. Igår på jobbet, gjorde jag grodor

 

De här bilderna är från en annan gång jag gjorde dem dock. Igår fick jag "feeling" och gjorde glasögon på en av dem, i brun pikering (det jag använder att göra pupillen med)   och jag skrattade jättemycket själv. Jag vet inte var den hamnade, men kanske är det just DU som köpt den idag :)  Hoppas den sprider leenden för de som ser den i alla fall :)


Nä, nu ska jag ge hundarna mat, sen vet jag inte ... dusch och gå isäng låter lite väl  tidigt ... och när jag fått pusta ut ett tag så kommer säkert mer krafter tillbaka åxå. Nu vet jag. Jag ger hundarna mat, sen sätter jag mig i soffan en stund. Det brukar göra susen :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 8 augusti 2017 17:46

Tisdag eftermiddag. Väderappen visar 2 streck, men jag kan titta ut genom fönstret och bedöma själv. 20 grader och stor risk för regn, möjligtvis med åskinslag. Blåser så blommorna på änglatrumpeten stundvis står rakt ut, men de vägrar lossna. THAT'S MY TRUMPET !!!!! :)  :)   Vem viker sig för lite blåst  .. fniss. 


Nä hörrni, spekulanten köpte ju inte fridas, däremot dök det upp en tjomme som köpte alla inventarier rakt av. Nu får vi se vad han tycker ingår i inventarier, och vad han lämnar kvar. Vi har ju på oss till sista den här månaden att tömma och städa, så det känns ju som att det brådskar lite. 


Jag och Pernilla åkte till fridas efter jobbet, jag var bara hem och gick ut med hundarna.När vi var där, på fridas...tittade vi oss omkring och vi pratade om hur fruktansvärt mycket Pernilla och Mattias jobbade och slet för att fixa till så att det skulle bli som de (läs Pernilla) ville. Det är svårt att greppa hur mycket jobb de la ner. De gjorde i princip ALLT själva ... åh ... om ni visste hur lokalen såg ut Före

             


Tyvärr hann ju inte Pernilla jobba där direkt. Jag hann ju ändå jobba där såpass länge att jag fick ta del av all positiv respons vi fått. Sååååå många imponerade, glada, tacksamma människor, som verkligen lovordat fridas, och hur fantastiskt fint det var. 


 Kom hem, tog ut hundarna igen, och nu är jag rätt så slut. Det kommer INTE att hända mycket här ikväll kan jag säga. Det är en sån här dag som jag, om jag inte visste att hundarna aktiveras och motioneras tillräckligt ändå, skulle kunna få dåligt samvete för att de inte fått så himla mycket. En jobbig dag, på flera sätt. Tur att den ändå innehållit mycket värt åxå. OCH ... dagen är inte slut än. Några timmar kvar.   Just nu känns det MEST värt, att sätta mig i soffan och äta lite mikrovärmd mat. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 6 augusti 2017 08:06

Söndag morgon. 13 grader och lite regn. Idag blir det nog en lugn dag. Igår, efter morgonpromenaden, lastade jag Theo i bilen och åkte för att lägga ett spår, medans det fick lite liggtid, åkte jag på Jula och köpte mig en present. En avlastare .... en Robotdammsugare  :)   Jo, det går snabbt att dammsuga min supersöta lägenhet, men när hundarna fäller så känns det bekvämt att kunna släppa loss en robot medans man tex tittar på tv. 


Tillbaka till spåret, Theo hittade första, missade andra, hittade tredje och fjärde, samt bollen i slutet :)

 

Världens största och bredaste leende :)

Vi lekte därute en stund, sedan åkte jag hem med honom och lastade Paddy i bilen och drog till RackArena och körde lite agility

   

Hem, tog smårumporna på duorunda

 

SEn blev det att packa upp roboten :)

 

Till middag blev det grekisk pytt. Mums!

 

På kvällen blev det telefonvinkväll med bästa kompisen Annica  :)  


Idag får vi se vad det blir. Hoppas få höra besked från spekulanten som visade intresse för Fridas. OM spekulanten köper, är det ju lugnt, då ska jag bara kvista förbi på fridas och hämta mina klackeskor och några kökshanddukar som är mina. Om spekulanten INTE köper, då jädrar blir det att åka dit och jobba med att prissätta rubbet, för att ha utförsäljning. Som sagt, hoppas få höra nu på förmiddagen vad svaret blir. Man har ju nästan lust att ringa och fråga rakt ut: Ska du Köpa eller?


Inne på tredje koppen. Det är absolut knäpptyst. Strax dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Det verkar ha slutat regna. Det här blir en bra dag åxå.  :)   Jag ska hitta värda saker att fylla den med. Gör det du åxå!


Gomorron



Av maria tafvelin - 5 augusti 2017 08:48

Lördag morgon. 14 grader och mulet, men enligt appen ska det inte bli regn i alla fall, så vädret är rent TOPPEN för hundaktiviteter :)   Det var ju meningen att jag skulle jobba på Fridas idag, med utförsäljning av alla saker, men nu blev det så att en spekulant hörde av sig i torsdags, och var ev. intresserad av att köpa stället, så vi ändrade planerna och håller stängt hela helgen och avvaktar besked från spekulanten. Vore ju bra om någon köpte upp det och drev det vidare, för Byskes skull :)


Igår, efter jobbet, blev det i vanlig ordning en promenad med hundarna. Eftersom jag jobbade över, blev det lite tokigt med tiderna, så jag tog bara en macka till lunch, och åt en tidig middag istället. Det blev tacos

 

Mot kvällningen satte jag mig på balkongen och spelade lite Tomas Ledin på Spotify. Ett glas rött, underbart väder, doften av min änglatrumpet, hundarna som sällskap .... 

       

I afton är det gårdsfest här på gården, med mat och pingisturnering. Jag tackade ju nej, då jag egentligen skulle ha jobbat, men jag är glad att jag tackade nej, trots att jag är ledig. Det jag behöver nu, är mest bara lugn och ro, och inte fest och skrik. Ikväll ska jag och Annica ta ett glas "telefonvin"  men vi skriker ju inte så mycket, så det passar mig perfekt. fniss. 


Jag tog en välbehövlig sovmorgon idag. Klockan är 9 och  jag är bara inne på första koppen. Ska gå ut med hundarna sen, och smida planer för dagen. Vet inte vad det blir, men hundarna ska prioriteras i alla fall. 


Hoppas du får en bra lördag, eller rättare sagt, hoppas du kan fixa dig en bra lördag :)  Bor du kring där jag bor, där appen säger 14 grader och mulet, och du helst vill ha 28 grader och stekande sol .... då förstår jag att du måste ändra planerna lite, men det kan ju bli värt ändå :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 augusti 2017 14:50

Fredag eftermiddag. 17 grader och sol. Blåser lite, men det är skönt att det fläktar. 


Hörrni, nu när jag inte dricker kaffe på morgonen, så slår jag inte heller igång datorn för att skriva nåt morgoninlägg på bloggen. Därav att det plötsligt blivit väldigt långt mellan inläggen. Det är inte så att jag behöver en bloggpaus, att jag har idétorka, eller på annat sätt inte har något att skriva OM, det är bara det att rutinerna ändrats, och då plötsligt blir det inte av helt enkelt. 


Ibland är det snabba kast här i livet, och nu menar jag precis Allt vad livet handlar om. I ena sekunden planerar man nåt, för att i nästa sekund måst ändra planerna pga ... omständigheter. Vissa omständigheter är ju sjukt välkomna, medans andra är mer ... ja .. inte riktigt välkomna Alls, om vi säger så. Det finns omständigheter som gör att omständigheter blir MER omständiga än de skulle varit om omständigheterna varit annorlunda. Ska jag kanske förtydliga?  fniss


Säg att man tidigare jobbat som "vanlig" anställd. Absolut med större ansvarskänsla än många andra anställda, men ändå, inte ha något ansvar över mer än de sysslor man har. Säg då att man inte längre jobbar som "vanlig" anställd, utan har större ansvar, både i företaget som stort, men även när det gäller personalfrågor som: Vad gör vi om någon blir sjuk? Vem har vi att plocka in? HAR vi någon att plocka in? Hur löser vi det här? .. eller ... hur löser JAG det här?


Just nu sitter jag i sitsen att jag funderar i banorna: Hur löser vi det här? Jag har tack och lov nån till att faktiskt bolla ansvaret med, jag sitter inte HELT själv. Tur DET, annars hade jag haft brottningsmatch mellan tankarna: Orkar jag - jag orkar inte.   Nu behöver de här två inte brottas, inte än i alla fall. 


Igårkväll blev det kvällsrunda redan vid strax efter 20.00

 

eller, nä ... kvällsRUNDA var fel ord. Kvällspink. Punkt. La mig direkt vi kom hem, somnade på stört, vaknade kring 01.30 av att någon pratade högt härute. Hundarna talade om för mig att det var någon nere på gården som diskutterade. TAck sa jag, nu vet jag. Nu somnar vi om. Det gjorde vi. Vaknade 04.15  ... väckaren på 04.30 . Helt ok. Klev upp och hann en lite längre runda med hundarna innan det var dags att åka på jobbet. 


Tänker mig äta tacos till middag. Blev så sjukt sugen på det ... fniss. Tror det får bli tidig middag faktiskt ... annars är det risk för att det inte blir nåt alls. 


Klockan är bara strax efter 15. Finns många timmar kvar på den här dagen, att fylla med värt. Bra!!

Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards