Direktlänk till inlägg 4 oktober 2017

Ska jag ringa ambulans?

Av maria tafvelin - 4 oktober 2017 16:36

Onsdag eftermiddag. Jag tror att det regnar lite, men är inte helt säker. Efter jobbet åkte jag på apoteket och hämtade ut mer medicin, sen begav jag mig hem, kopplade hundarna och gick ut. Samtliga pinkade redan på gården (precis vid vägen alltså). Då jag skulle gå över vägen (Skelleftehamnsvägen) hann jag bara till mitt på vägen. PANG så blev jag yr och ögonen snurrade i skallen. Jag hade så tur, det kom en kvinna gående precis, och hon såg ju att det var nåt på tok. 


 -Hur är det? frågade hon. Hon kanske trodde att jag var full. 

Jag fick ur mig att jag har Meniéres sjukdom, och att jag fått en yrselattack. Jag fick hålla i mig i henne, och hon sa:

 -Ska jag ringa ambulansen?

 - Nej, jag måste bara komma upp

- Var bor du?

- Här. 


Hon tog alla 4 koppel i ena handen, och jag sög tag i henne och försökte bara hålla mig på benen. Då vi äntligen kommit oss uppför trapporna och in i hallen, kopplade hon  loss hundarna medans jag stapplade mot sängen. 

- Herregud, jag kan ju inte bara lämna dig såhär, sa hon

- jo

- Är det säkert att du klarar dig?

 - Ja, tack



Jag grät en skvätt ... för jag ORKAR verkligen inte med den här yrseln. Jag gråter nu när jag skriver åxå, för det är så förbannat jobbigt att bli yr. Nu är jag på benen igen efter att ha legat pall några timmar. Ska jag försöka hitta nåt positivt så är det att det bara höll i sig i 2.5 timmar den här gången, mot normala ca 5 timmar. 


Jag har aldrig sett kvinnan tidigare, så jag har ingen aning om vem det är. Frågade ju inte efter namnet heller, det orkade jag inte bry mig om då. HOppas jag träffar henne igen, så att jag verkligen får tacka för att hon hjälpte mig. 


Det här är sista veckan på det här jobbschemat där jag jobbat 06-12 sön-tors. From söndag ska jag istället jobba 12-18. Alla på jobbet har bytt schema, och jag fick nog det bästa ändå :)


Jag ska tänka efter om jag orkar laga den mat jag hade planerat - kyckling i pitabröd. Eller, jag tror jag har tänkt klart, jag orkar inte. Är helt slut. Det får bli nåt som bara är att stoppa i munnen, typ en knäckemacka med leverpastej. Det blir en helkväll i soffan med hundarna. I morgon är det torsdag, vilket innebär att jag tar helg efter det. Passar mig perfekt just nu. 


Tjing så länge

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards