Direktlänk till inlägg 22 oktober 2017

Den här gåvan går aldrig att toppa.

Av maria tafvelin - 22 oktober 2017 21:37

Söndag kväll. Sitter i soffan med datorn. Hundarna ligger ihopkurade och sover bredvid mig. För ungefär en timme sedan kom jag hem från Stocholm, och ni ska få hänga med på hur det varit. Vi åkte ju igår morse, och det känns jättekonstigt .... på Ett sätt känns det som att vi måste varit borta minst 4 dagar ... å andra sidan var det ju nyss jag körde iväg till flyget för att åka. 


Flygresan ner och färden ut till vårt hotell, gick ju supersnabbt. Vi landade kl 8, var vid hotellet före 9, fick lämna in våra väskor och skulle få checka in på våra rum garanterat kl 15. Oj .... jisses tänkte jag. Ska vi knalla runt på stan ända till kl 15? 


Vi satte tonen rätt snabbt på hur vår helg skulle se ut, kan jag såhär i efterhand konstatera. När vi lämnat väskorna och promenerat typ 4 minuter, stannade vi till för att kolla in gps osv. Vi hade ju ett första promenadmål ... som jag inte för mitt liv kan komma ihåg vad det var, men DIT skulle vi. Men .... åt vilket håll var det?

 

Annica pekade stensäkert åt Ett håll. Hannah, som VISST finns på bilden (nere i högra hörnet) pekade lika stensäkert åt ett helt annat håll. Jenny höll sig för skratt, medan Stina glatt kollade in kartan. Pernilla var mest förskräckt över att vi skulle gå åt två olika håll samtidigt, för att hitta dit vi skulle. Till slut brast det

 

Och DEN bilden symboliserar ungefär hur de två dagarna sen blev. Skratt i kubik ! Tyvärr dök det upp en duva så Hannah kastade sig iväg och hamnade Helt ur bild .... så bara DET är en stor del i symboliken .... skratt i kubik, men även händelser som vi ... inte riktigt planerat in ... fniss. 


Glatt, med pigga ben och fötter, knallade vi skrattande och pratande iväg. Mot .... vart jag fortfarande inte minns ... men vi stannade på ett ställe ... som jag inte minns vad det hette ... för att äta frukost. Ett supermysigt ställe :)  Alltså, vi satt där nog i 1 timme om inte mer ... och det som var nästan MEST roligt från DET stället .... var att det satt ett par där när vi kom dit. Mannen fipplade med telefonen, och kvinnan läste dagstidningen. När vi gick därifrån, efter ca drygt en timme, satt hon FORTFARANDE och läste samma tidning. DET reflekterade vi alla över. fniss


Stina agerade roder och propeller, kan man säga. Hon verkar ha ganska god koll på stan ... vilket JAG definitivt inte har. Hon styrde den här skutan med bravur ska jag säga er. Vi styrde runt på stan ... och vet ni, det var så soligt och varmt att jag inte kunde ha min fina kappa på mig. Jag bar den på armen. Ibland följdes vi åt in på nån butik, ibland stod några utanför och väntade i solen, pratade, skrattade , medans andra var inne och kollade på kläder, provade kläder, köpte kläder ... sen strosade vi iväg ... eller vänta .. vi hade ett rätt högt promenadtempo faktiskt. Hannah sa vid nåt tillfälle: Jag gillar att vi powerwalkar ... fniss .... och då menar hon NOT!


Vi fikade på Mr Cake, dvs Roy Fares café på Östermalm! 

 

Några saker ska jag säga om Roy Fares. Oerhört ödmjuk, vänlig, tog sig tid att tjittjatta .... OCH ... SJUKT GOTT FIKA! Jättemysigt ställe. Proppfullt med folk, Roy sprang runt och försökte hitta stolar till alla .... och på nåt sätt så löste det sig ... precis som det SKA göra :)  Rekommenderar!   


Nåja, sedan powerwalkade vi vidare, kan man säga. Alltså, jädrar va vi gick. Snabbt ... effektivt ... åtminstone så länge vi följdes åt allihop. Vid nåt tillfälle skulle jag, Pernilla och Hannah, besöka systembolaget ... de andra brudarna hade med sig flaskor i bagaget, så de behövde inte. Om vi säger såhär ... vi knallade på rätt BRA, för att hitta systembolaget :)    och DESSUTOM ... när vi gick ut därifrån, sa jag till Hannah och Pernilla: men ... det här blev ju som Lite. Jag och Hannah köpte en flaska vin att dela, sen köpte jag två små öl. Vadå fest? Men men ... 


Jag som trodde att dagen på stan skulle bli Huuuuur lång som helst, tog slut så snabbt. Plötsligt var ju klockan till och med lite Efter 15, och vi powerwalkade tillbaka till hotellet. Checkade in. Wow. 

     

Bilderna gör inte rummet rättvisa. Det var så himla fint! Ursnygga färger, modernt, kändes nytt och fräscht... superfint helt enkelt. Vi bäddade dock ihop extrasängen så att vi fick en soffa att sitta i, medans vi skulle göra oss i ordning. 


 

Jag och Hannah hällde upp lite vin i ett par glas, Pernilla sprättade en cider, sen drog vi igång förberedelserna inför kvällen. Å herregud va jag skrattade. Vi hade så himla kul!  MEN, vi hann ju inte dricka mer, så var det dags att gå över till de andra brudarna. Där hann vi dricka ett glas bubbel innan det var dags att dra iväg på middag. Tapas!


Maten var så himla god! Det blev en öl, och en drink ... sen insåg vi att det var jäkligt bråttom att komma iväg mot cirkus, och TOMAS LEDIN !!!!!  Här blev det faktiskt lite stressigt, och vi fick småspringa lite ... genomsvettig var jag när vi kom fram till Cirkus, och hann i princip bara parkera i stolen, förrän showen drog igång ... och vilken show! Jag och Annica klappade händerna röda, sjöng stämbanden hesa, och ÄLSKADE VARENDA MINUT !!!!!!

   

Eftersom vi i inte hunnit dricka i princip nåt alls, så hade vi väl nån tanke om att ha nån form av "efterfest" ... men ... nä ... när vi kom tillbaka till hotellet, var man glad över att få krypa isäng. 


Vet ni. Jag vaknade ett par gånger under natten, men orkade inte ta på glasögonen för att kolla vad klockan var. Men, till slut, kände jag när jag vaknade .. nä nu måste jag nog kolla. Vände mig om för att ta på glasögonen, såg att Pernilla var vaken .... då säger hon: Gomorron, klockan är 10. Jag har varit vaken 1.5 timmar och Hannah står i duschen. 


Va? Vad SA DU JUST?????  Rev på mig glasögonen, slet till mig telefonen, ,kollade på klockan. 10.08


Fortsättningen måste jag skriva i morgon, då jag känner att det är hög tid att komma isäng. Trots att jag sov så länge i morse, är jag trött ... fniss. 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards