Alla inlägg under oktober 2017

Av maria tafvelin - 23 oktober 2017 07:11

Måndag morgon, 1 minusgrad och mulet. Här kommer fortsättningen av storyn jag påbörjade igår.


Medans jag desperat försökte få upp ögonen, då jag kände att de var lite .... puffiga.... gjorde sig Hannah och Pernilla redo för dagens stadstur. Annica, Stina och Jenny var redan nere och åt frukost.  När jag passerade spegeln hajade jag till, för det såg ut som att det blivit en REJÄL fyllefest kvällen före, om man såg hur jag såg ut. hahahahahahaha. Vi sa till varandra innan vi gick isäng allihop, att vi var ju spik nyktra hela bunten när vi gick isäng. 


Nåja, jag kom mig igång och vi gick ner till en superhärlig frukost

 

jo, jag körde ett varv till, med plättar, bacon och äggröra åxå :)


När vi kom upp från frukost var det bara att packa väskan, kom ner för att checka ut nån minut efter 12, då hissarna var upptagna så vi fick vänta en del. Checkade ut, tog tunnelbanan till centralstationen och lämnade väskorna i en box. Sen delade vi upp oss familjevis. Jag, Pernilla och Hannah hade några grejer att göra, och Annica, Stina och Jenny ville shoppa. Hannah hade varit in på Sephora dagen innan och skulle köpa en foundation. Hon fick med sig en liten testburk av en sort hon gärna ville ha. Den använde hon sen på kvällen, och blev jättenöjd. MEN, när vi kom dit och skulle köpa den, var den naturligtvis slut. Den hade tagit slut under lördageftermiddag. Jahapp. 


Vi knallade runt lite, inget powerwalktempo dock .... fötterna och benen var inte riktigt med på det, om vi säger så. Spontanbesökte några butiker, pratade och skrattade, och vi var överrens om en sak: Hundar får tydligen vara överallt i Stockholm. Jag tror inte vi var in i en enda butik, utan att det var hundar där. De följde verkligen med överallt, och var åxå vana vid att inte bry sig om folk. Det var kul att se :)   


Vid ett tillfälle kände jag att ett toalettbesök var nödvändigt. Vi sprang upp på ett supergulligt café där det var knökfullt med folk, men toaletten var ledig. Oj, här var det gammalt stuk på inredningen. När jag skulle spola, fattade jag först inte hur man skulle göra, men förstod ju att spaken hade något med det att göra. Vred åt ett håll, hände inget, vred åt andra, hände inget .... drog rakt ut .... ok ... då följde spaken med

 

Strax före kl 15 var vi tillbaka på centralstationen där vi köpte en banan och en smoothie på Coop. Vi hade bestämt att äta en hamburgare på MAX Arlanda, innan vi åkte hem, det känns som att det "hör till"


kl 16 kändes det lämpligt att ta bussen ut till Arlanda. Nu bar det sig inte bättre än att det var så otroligt mycket folk som skulle just ta bussen till Arlanda, att de var tvungna kalla in extrabussar, då kön inne på centralen, ringlade sig sjukt långt. Det här betydde åxå att vi inte kom fram på Arlanda förrän klockan var 17.20, och då hann vi inte äta på MAX. Nåja, man har väl nåt hemma att kasta i sig ... .det var inte för egen del jag blev lite orolig, men jag hade två (minst) i mitt resesällskap som kan .... lacka ur ... kan vi kalla det, om de inte äter regelbundet. Det här med blodsockret ni vet ... fniss


Nåja, vi kom ombord, och vi alla tittade på varandra och kände oss nöjda med att, även om det varit hyfsat stressigt vissa stunder, så var vi ombord. Vi skulle komma hem. We Did It!!  :)


Jag hade min fina kappa på mig när vi åkte iväg på lördagmorgon. Det var minusgrader och jag skrapade bilruta innan jag åkte. Väl framme i Stockholm hade jag nog inte på mig kappan många minuter. Jag bar den över armen hela tiden, då det var BETYDLIGT varmare där. Det var lite kul när vi skulle ta pendeltåget till Cirkus på kvällen. Konduktören var trevlig, vi frågade henne riktigt var vi skulle kliva av, hon svarade så glatt, sen sa hon att det märktes att vi var ditresta för Ledin, samt att vi var från Norrland. 

- Det märks att du tycker att det är varmt här, sa hon och pekade på min kappa, som låg över armen. 

- jo, svarade jag


hahahahahaha. Nåja, det var DÄR det. När vi landade på flygplatsen i Skellefteå, snöade det, och var inte riktigt läge att behålla kappan över armen, om vi säger så. Jag kramade om de andra, för de skulle stanna och vänta på väskorna, själv skulle jag skynda mig iväg och hämta upp hundarna. 


Kom ut på parkeringen .... då började det TOKSNÖA !!!! Jädrar vad det snöade!


Rullade in bilen på gården hos Wallers, möttes av skällande hundar redan på gården (inte mina dock)  fick sedan sällskap av C-J och hans lille son (gissar jag att det var) På väg till "hundhuset" berättade C-J att allt hade gått så bra, och att hundarna var så himla trevliga och fina. 

- Jättejättefina, tillade lillpojken


Oj vilket kramkalas det blev när boxdörren öppnades. Tjut, slickande, hopp, spring, snurr, tjut, puss, spring, snurr ...

- Behöver du hjälp igen, så är det bara att du hör av dig, de är så välkomna här, sa C-J innan jag stängde bildörren och vände mot Burträsk, för att hämta upp Theo. 


Stannade bilen utanför där John bor, och han var redan ute med Theo. Samma sak där - Puss, slick, rejs, puss, hopp, 

John, som är bror till Theos förra ägare, är en artig och trevlig ung man. 

- Hur var STockholm?, Här har det gått så bra, Vi har gått runt västomsundet varje dag, och runt strandpromenaden kring kl ...... när var det, sa han och tittade på en småskäggig kompis som stod bredvid

- kring 18,svarade han

- ja, kring 18 gick vi strandpromenaden, så han är äten och skiten och gådd. Han har varit så lugn och jättesnäll. Förut var han så himla .... sprallig


När jag tog kopplet och Theos täcken i handen för att gå till bilen sa John:

- Vill du ha hundvakt igen, så hör av dig, jag har honom gärna. 


Hundarna hann nog bara in i bilen, så sov de tills vi kom hem. När jag lastat ut dem, fått med mig det allra mesta ur bilen (lämnade vissa saker som jag tänker jag kan ta upp idag) gick vi mot porten. Hundarna var ju naturligtvis tvungna att få snurra runt lite och kissa lite här och där. Kom upp i lägenheten, hundarna körde några varv i högsta tempo, jag lastade av mig lite grejer, skulle plocka upp telefonen ..... upptäckte att jag glömt den kvar i bilen. Jahapp. Bara att gå ner och hämta, tänkte jag. 


Eh ... var är bilnyckeln?  Eftersom kappan inte har några fickor, måste jag ju ha burit den i handen, tänkte jag. Men ... nä. Eh ... la jag ner den i handväskan? ..... eh .... nä.    Rev upp ALLT jag hade i handväskan, skakade i kläder, hundtäcken, hundfilten .... nä.   Jag hade alltså tappat bilnyckeln från parkeringen och in. Jahapp. 


Men ... jag har ju en extranyckel .... nånstans. 


Så småningom hittade jag extranyckeln, gick ner till bilen, hämtade telefonen .... försökte lysa där jag trodde att vi snurrat runt som mest. Här hemma hade det inte snöat, och det var blött, kolsvart och helt omöjligt att hitta nyckeln. Tja, jag höll väl inte på sååå länge innan jag gav upp, och hoppades att det inte skulle snöa under natten. Det har det inte gjort, så jag hyser gott hopp om att hitta den nu när vi ska gå iväg på morgonpromenaden. Någon av hundarna borde rimligtvis kunna markera den tycker jag. 


Jag tog datorn till soffan och bloggade medans hundarna kröp ihop tätt intill och somnade bums. När jag gick isäng kom alla hundar utom Paddy, som låg kvar i soffan, däckad. 


När jag vaknade, kl 06.40, skulle jag vända mig, och kände ... hmm .... Kelly har kissat en skvätt i sängen. Det har nog aldrig hänt tidigare. Hon har nog varit lite stressad ändå, över att ha varit borta. 


Summan av den här helgen är:


Den här gåvan. Morsdagspresenten som jag fick av tjejerna, den går aldrig att toppa. Vilken underbar helg, vilken fantastisk upplevelse. Från djupet av mitt hjärta: 


TAck älskade tjejer, både mina egna och ni andra. Jag känner mig Rikast i världen

 

Gomorron

Av maria tafvelin - 22 oktober 2017 21:37

Söndag kväll. Sitter i soffan med datorn. Hundarna ligger ihopkurade och sover bredvid mig. För ungefär en timme sedan kom jag hem från Stocholm, och ni ska få hänga med på hur det varit. Vi åkte ju igår morse, och det känns jättekonstigt .... på Ett sätt känns det som att vi måste varit borta minst 4 dagar ... å andra sidan var det ju nyss jag körde iväg till flyget för att åka. 


Flygresan ner och färden ut till vårt hotell, gick ju supersnabbt. Vi landade kl 8, var vid hotellet före 9, fick lämna in våra väskor och skulle få checka in på våra rum garanterat kl 15. Oj .... jisses tänkte jag. Ska vi knalla runt på stan ända till kl 15? 


Vi satte tonen rätt snabbt på hur vår helg skulle se ut, kan jag såhär i efterhand konstatera. När vi lämnat väskorna och promenerat typ 4 minuter, stannade vi till för att kolla in gps osv. Vi hade ju ett första promenadmål ... som jag inte för mitt liv kan komma ihåg vad det var, men DIT skulle vi. Men .... åt vilket håll var det?

 

Annica pekade stensäkert åt Ett håll. Hannah, som VISST finns på bilden (nere i högra hörnet) pekade lika stensäkert åt ett helt annat håll. Jenny höll sig för skratt, medan Stina glatt kollade in kartan. Pernilla var mest förskräckt över att vi skulle gå åt två olika håll samtidigt, för att hitta dit vi skulle. Till slut brast det

 

Och DEN bilden symboliserar ungefär hur de två dagarna sen blev. Skratt i kubik ! Tyvärr dök det upp en duva så Hannah kastade sig iväg och hamnade Helt ur bild .... så bara DET är en stor del i symboliken .... skratt i kubik, men även händelser som vi ... inte riktigt planerat in ... fniss. 


Glatt, med pigga ben och fötter, knallade vi skrattande och pratande iväg. Mot .... vart jag fortfarande inte minns ... men vi stannade på ett ställe ... som jag inte minns vad det hette ... för att äta frukost. Ett supermysigt ställe :)  Alltså, vi satt där nog i 1 timme om inte mer ... och det som var nästan MEST roligt från DET stället .... var att det satt ett par där när vi kom dit. Mannen fipplade med telefonen, och kvinnan läste dagstidningen. När vi gick därifrån, efter ca drygt en timme, satt hon FORTFARANDE och läste samma tidning. DET reflekterade vi alla över. fniss


Stina agerade roder och propeller, kan man säga. Hon verkar ha ganska god koll på stan ... vilket JAG definitivt inte har. Hon styrde den här skutan med bravur ska jag säga er. Vi styrde runt på stan ... och vet ni, det var så soligt och varmt att jag inte kunde ha min fina kappa på mig. Jag bar den på armen. Ibland följdes vi åt in på nån butik, ibland stod några utanför och väntade i solen, pratade, skrattade , medans andra var inne och kollade på kläder, provade kläder, köpte kläder ... sen strosade vi iväg ... eller vänta .. vi hade ett rätt högt promenadtempo faktiskt. Hannah sa vid nåt tillfälle: Jag gillar att vi powerwalkar ... fniss .... och då menar hon NOT!


Vi fikade på Mr Cake, dvs Roy Fares café på Östermalm! 

 

Några saker ska jag säga om Roy Fares. Oerhört ödmjuk, vänlig, tog sig tid att tjittjatta .... OCH ... SJUKT GOTT FIKA! Jättemysigt ställe. Proppfullt med folk, Roy sprang runt och försökte hitta stolar till alla .... och på nåt sätt så löste det sig ... precis som det SKA göra :)  Rekommenderar!   


Nåja, sedan powerwalkade vi vidare, kan man säga. Alltså, jädrar va vi gick. Snabbt ... effektivt ... åtminstone så länge vi följdes åt allihop. Vid nåt tillfälle skulle jag, Pernilla och Hannah, besöka systembolaget ... de andra brudarna hade med sig flaskor i bagaget, så de behövde inte. Om vi säger såhär ... vi knallade på rätt BRA, för att hitta systembolaget :)    och DESSUTOM ... när vi gick ut därifrån, sa jag till Hannah och Pernilla: men ... det här blev ju som Lite. Jag och Hannah köpte en flaska vin att dela, sen köpte jag två små öl. Vadå fest? Men men ... 


Jag som trodde att dagen på stan skulle bli Huuuuur lång som helst, tog slut så snabbt. Plötsligt var ju klockan till och med lite Efter 15, och vi powerwalkade tillbaka till hotellet. Checkade in. Wow. 

     

Bilderna gör inte rummet rättvisa. Det var så himla fint! Ursnygga färger, modernt, kändes nytt och fräscht... superfint helt enkelt. Vi bäddade dock ihop extrasängen så att vi fick en soffa att sitta i, medans vi skulle göra oss i ordning. 


 

Jag och Hannah hällde upp lite vin i ett par glas, Pernilla sprättade en cider, sen drog vi igång förberedelserna inför kvällen. Å herregud va jag skrattade. Vi hade så himla kul!  MEN, vi hann ju inte dricka mer, så var det dags att gå över till de andra brudarna. Där hann vi dricka ett glas bubbel innan det var dags att dra iväg på middag. Tapas!


Maten var så himla god! Det blev en öl, och en drink ... sen insåg vi att det var jäkligt bråttom att komma iväg mot cirkus, och TOMAS LEDIN !!!!!  Här blev det faktiskt lite stressigt, och vi fick småspringa lite ... genomsvettig var jag när vi kom fram till Cirkus, och hann i princip bara parkera i stolen, förrän showen drog igång ... och vilken show! Jag och Annica klappade händerna röda, sjöng stämbanden hesa, och ÄLSKADE VARENDA MINUT !!!!!!

   

Eftersom vi i inte hunnit dricka i princip nåt alls, så hade vi väl nån tanke om att ha nån form av "efterfest" ... men ... nä ... när vi kom tillbaka till hotellet, var man glad över att få krypa isäng. 


Vet ni. Jag vaknade ett par gånger under natten, men orkade inte ta på glasögonen för att kolla vad klockan var. Men, till slut, kände jag när jag vaknade .. nä nu måste jag nog kolla. Vände mig om för att ta på glasögonen, såg att Pernilla var vaken .... då säger hon: Gomorron, klockan är 10. Jag har varit vaken 1.5 timmar och Hannah står i duschen. 


Va? Vad SA DU JUST?????  Rev på mig glasögonen, slet till mig telefonen, ,kollade på klockan. 10.08


Fortsättningen måste jag skriva i morgon, då jag känner att det är hög tid att komma isäng. Trots att jag sov så länge i morse, är jag trött ... fniss. Av maria tafvelin - 21 oktober 2017 04:26

Lördag morgon. 3 minusgrader och kolsvart :)   Alarmet startade kl 04, men jag var redan vaken. Jag lämnade ju hundarna igår, och det ska jag säga. Jag är inte van att sova utan dem, så jag har inte sovit så värst bra, men nu är det i alla fall morgon, och om en timme börjar jag köra mot flygplatsen, för vidare avfärd mot Stockholm :)  Det ska bli jättekul :)


Igår, efter att ha lämnat hundarna, svängde jag förbi hos storebror och hans fru. Deras dotter Tina var där med sina små gullungepojkar åxå, så jag fick träffa dem en stund. Drack en kopp kaffe åxå, och när hände DET sist, att jag drack kaffe den tiden på dygnet (kl 18 typ)  .. fniss. 


När jag kom ut till bilen där hos brorsan, var det ju kolsvart, och jag tänkte: Bäst köra försiktigt, både för att det var kring nollan, men även för att man inte gärna vill ha en älg instämplad i vindrutan. När jag kört kring 2 mil, jovisst ... fick panikbromsa och byta körfält för att en älg valde att rusa ut på vägen. Med hjärtat bultande och adrenalinet rusande, fick jag hejda mig ett tag innan jag körde vidare. SÅÅÅ snabbt det kan gå. 


När jag parkerat bilen här hemma och klev ur, blev jag varse att det var snorhalt. Så .... kör försiktigt alllihop som ska ut på vägarna, nu har det börjat. 


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken och .......  


Vi hörs när jag är åter från Stockholm, söndag kväll


Fyll helgen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 oktober 2017 08:42

Fredag morgon. 1 minusgrad och himlen ser lite ut som blåbärsgrädde ... dvs vispad grädde med lite blåbär i, proportioner 50/50 skulle jag säga. 


Helvete så trött jag är. Var ute med hundarna sent igår, strax före 23. Somnade väl kring 00. Vaknade 02.50 med lite panikkänsla

- Fan, jag glömde meddela nattpersonalen att Coop Ursviken ringde in en beställning på tårta, efter beställningstid. Jag lämnade en lapp till hon på kontoret, så att tårtan tas betalt för, men glömde lägga ut lappen till nattpersonalen. Fan, den måste ju bakas och levereras åxå. Ringde till jobbet och berättade.


- men vafan, sa Carita, som svarade i telefonen - gå och lägg dig och sov .... 


Fniss. Jodå, jag la mig igen, men somnade inte förrän efter kl 6. VAknade 7.30 och kände: Har jag ens sovit nåt inatt. Så sjukt trött. 


Idag har jag en del att göra, måste nog förbi jobbet en sväng och fixa lite grejer, tvättstugan 11-15, Skjutsa hundarna till resp. hundvakter, åka förbi hos storebrorsan, när jag lix är i området där han bor... sen hoppas jag kunna somna ikväll, för sömn behöver jag nog


Igår ringde Dina Försäkringar, där jag har Theo försäkrad. Jag har ju skickat in kvitton på vad jag hittills lagt ut hos veterinär och fysio. Ett av kvittona hittade jag inte när jag skulle fota, så jag skrev till djurkliniken och frågade om jag kunde få en kvittokopia. Det skickades per omgående via mail. Jag bifogade det i mailet till försäkringsbolaget. 


Nu var det så att de inte kunde läsa kvittot, för det var en Gif-fil. Inga problem sa jag, jag fixar det och skickar i ett mail. Så, igårkväll när jag kom från jobbet, tog jag fram mailet från djurkliniken, klickade lite här och lite där, skrev sedan ett mail till försäkringsbolaget där jag bifogade filen "kvittokopia"    Innan jag la mig, ville jag bara kontrollera att bilden gick att se, så jag gick in i mappen "skickat" och klickade upp fotot jag bifogat. Guess what?  Fniss .... jag hade bifogat ett kvitto från Elgiganten, på min laptop .... superfniss. Tur jag kollade, annars hade väl handläggaren på riktigt trott att jag är ett pucko. Gjorde om och gjorde rätt. Nu är det bara att vänta ... :)


Klockan är 9.00   En slurk kaffe kvar i koppen, sen måste jag försöka gnugga gruset ur ögonen, hänga bort morgonrocken och väcka hundarna, trots att jag helst skulle vilja krypa under täcket igen. Men, jag piggnar nog till när jag kommer ut, man gör ju det :)


Skönt att jag fick på vintersulorna på plåtkompis igår. Det tog 6 minuter för snubbarna på verkstan, kostade 250 kr. Värt varenda öre. 


Ha en härlig Fredag. Gör åtminstone EN värd grej under dagen :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 oktober 2017 08:50

Torsdag morgon. 1 plusgrad och klart. Det blir nog en vacker dag även idag :)  


Hörrni, inatt har jag drömt så makalöst vansinnigt... fniss. Jag drömde att jag var på nåt mingel för Svensk Cater. Vi fick gå runt i vita morgonrockar och provsmaka smörgåstårta. När smörgåstårtorna var slut, var vi några stycken som skulle få massage. Först fick man luta sig framåt över ett handfat, och värdinnan spolade varmt vatten över nacken. Sen fick man lägga sig i en vanlig säng, på mage, då det var nacken som skulle masseras. Det kom in en "massör", men han var mer en spågubbe. Han satte sig på sängkanten och skulle "läsa av mig". Inte ett ord av det han sa, stämde. Jag minns faktiskt inte nåt av det han sa, men jag vet att jag tänkte: men den här tjommen är ju helt korkad, han kan ju ingenting. Plötsligt kom det en annan snubbe, iklädd linne och långkalsonger. Den här spåsnubben fick sparken, eftersom han ju skulle ge nackmassage, men bara babblade. Nu bar det sig inte bättre än att drömmen slutade där, så om det blev nån massage eller inte, det har jag ingen aning om. Fniss


Idag ska jag lämna in bilen en kvart på Däckservice och skifta däck. Nu när man passerat 50 känns det helt ok att betala 3 hunkor för att slippa jobbet, även om det inte är sååå jobbigt, men tillräckligt för att jag ska vilja slippa. Blir förmodligen lite övertid på jobbet, då jag har rätt mycket att göra. På söndag ska jag ju vara ledig, och en kollega ska vara ledig natten mot måndag, så hon som tar mitt pass på söndag, kommer att få typ dubbelt så mycket att göra, om jag inte förbereder åt henne. Men, jag är ju ledig i morgon, så det får gå. I morgon afton förresten, ska jag åka och lämna hundarna. Theo ska vara hos förra ägarens lillebror, och de övriga tre på Wallers djurpensionat. Det känns lite jobbigt faktiskt, och jag kommer nog att ha svårt att somna i morgonkväll. Som Pernilla sa häromdagen: Du kommer inte att kunna sova en blund på hela helgen, kommer inte att kunna slappna av för att du kommer att tänka på hundarna hela tiden, men hoppas du kommer att ha kul ändå. :)


Nä, dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en Värd och Fin Torsdag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 oktober 2017 09:12

Måndag morgon. 9 grader och ... regn. MEN, lagom till klockan 12, då jag börjar jobba, ska det spricka upp och vara sol resten av dagen :) Vi kanske till och med slipper regnet en hel vecka framöver, förutom på lördag när vi är i stockholm, för hur soligt det än verkar bli Här, så ska det visst regna Där. 


Den senaste tiden har ju varit rätt så färgad av Meniére. Skovet har inte släppt helt ännu, utan ostadigheten lurar hela tiden. Nu måste det raskt avta, för snart är det helg och det känns ju inte helt kul om jag måste be Tomas Ledin spela tystare för att jag inte riktigt orkar med hög volym. Det känns inte helt kul om man måste plugga in silikonpropparna så att man inte hör nåt alls heller. Tur det är några dagar kvar. Måtte det gå vägen!


Då jag sov en aning länge idag, känns det som att jag måste rappa på en liten aning. Tänker mig hinna träna lite hund innan det är dags att åka på jobbet. Jag fick jättebra tips av Susanne på Rackarungarnas hundskola, hur jag ska träna Theo att söka lite mer strukturerat, och inte köra så mycket hovenDroven, dvs lite här, lite där, lite överallt och ingenstans. Det känns som att snickeriet blir ett bra ställe att träna just det på. 


Nä, nu vispar jag igång dagen genom att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en fin måndag. Gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 oktober 2017 09:18

Fredag morgon. Fredag den 13:de dessutom. Fniss. 6 grader och "mest mulet" som appen kallar det. Vadå "mest" mulet, det är ju helmulet för tusan ... fniss. 


Igår efter morgonpromenaden, tog jag Theo på ett noseworkpass. I slutet har jag ju bara kört utomhus, och ibland har det gått jättebra, men ibland lite sämre. Nu gjorde jag så att jag började inomhus, i trapphuset. Jag gömde 3 magneter med möbeltass på. Den första här på våran våning, precis där man ska gå ner i trappen, satte magneten på baksidan trappräcket, långt ner. På nästa våning satte jag den bakom elementet, åxå den långt ner. På bottenvåningen satte jag den på den uppfällbara stolsitsen som är fastmonterad i väggen  alldeles vid entredörren, ca 40 cm upp. Gick upp, satte på Theo selen, fäste kopplet, och han var på G direkt. Gav kommandot: nosa, hann knappt hala upp telefonen och knäppa ett kort, så hade han hittat första gömman.

 

Direkt vidare nerför trappen, ett hastigt varv mot grannarnas dörrar, sen raka spåret till elementet. Jag visade med armen att han skulle fortsätta söka, så nerför trappen i ett fasligt huj, en snabb scanning vid dörrarna där nere, mot ytterdörren, tvärvändning och mot gömman. Inom 2 minuter hade han hittat alla 3 gömmor. Han gick som en missilletande robot, minst sagt. Gick ut och körde 2 sök ute åxå, och då hade han ju verkligen kopplat på nosen, så det gick alldeles utmärkt. Så himla kul det känns. Nästa pass ska jag köra i garaget på jobbet tror jag. Jag vill träna på att söka systematiskt, att sas söka av ett helt område på ett sätt som gör att man lixom förstår att området är avsökt, och inte bara slumpmässigt sökt lite här och där. 


Idag ska jag iväg till RackArena, vi ska ta ihop agilityhindren för säsongen. Jag ska ta med Paddy och Kelly tänkte jag, medans Theo och Molly får vara hemma. Theo får ju inte rusa omkring, och Molly hon vill ju helst vara inomhus, och definitivt inte gå i blött gräs. Hon har till 90 % gjort både nr 1 och 2 på asfalten under den här regniga perioden, som ju faktiskt pågått rätt länge nu. Eftersom det nu regnat så oerhört länge och mycket, kanske det inte blir nån snö i vinter. Det vore ju tragiskt. Eller, kanske det blir så att det kommer ingen snö förrän i mars, då man vill ha barmark, då vräker det ner snö fram till i juni .... fniss. Eller, fniss och fniss .... det är väl inte fnissigt om det blir SÅ, men ... vi får se helt enkelt. 


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Även om det är mest mulet, så regnar det ju inte. Än i alla fall. Men, allt kan ju ändras på väldigt kort tid. Igår när jag kom från jobbet, regnade det inte, såg inga tecken på att det skulle börja heller. Kändes riktigt skönt ute. Gick upp, öppnade dörren, kopplade hundarna, och när jag kom ner så störtregnade det. DET kändes snopet. 


Ha en Riktigt Fin Fredag! Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 oktober 2017 08:51

Onsdag morgon, 6 grader och, hör och häpna, en lucka i molntäcket. Kollade min pm (personliga meterolog i appen) och den säger att det inte ska regna på hela dagen. Jo, det vill jag se innan jag tror på ... fniss. 


Igår ändrade jag mina arbetstider, för jag hade ju sedan innan vi bytte jobbschema, bokat tid hos fysioterapeuten Tomas, med Theo. Vi skulle vara där kl 15, så jag jobbade till 14, åkte hem, gick ut med hundarna, sen lastade jag Theo och begav mig till stan. En timme höll han på med massage och stretching. Det är tydligt att Theo inte känner sig helt ok i höger sida (där höften är sämre och spondylos syns på bröstryggen) , när han behandlas på vänster sida, ligger han bara och njuter. Nu går vi vidare genom att han fortsatt bara ska skritta i några veckor, samt använda viktmanchetter, jag ska massera och stretcha, samt använda nättäcket på honom. Det handlar nu i 4 veckor om att få ner stelheten i höger sida, få kroppen mjukare, samt komma åt de stabiliserande små musklerna på insida lår och över bakpartiet, som stärker upp höfterna. Efter de 4 veckorna, om det ser bra ut, ska vi fortsätta med vattentrask och/eller löpband, för att bygga upp jämna muskler. Nu har vi en plan i alla fall :)

Direkt efter besöket hos Tomas, åkte jag till Burträsk för att besöka Wallers djurpensionat. Det är ju där jag ska lämna Paddy, Kelly och Molly nästa helg när jag och brudarna åker till STockholm. Jag har ju lämnat dem på pensionat en gång tidigare, med då på Bergsängarnas hundpensionat bara några km bort. Den här gången väljer jag att köra till Wallers, och efter ha besökt stället så är jag än mer säker på att det blir kanonbra. Så himla fint!! Jätterent och snyggt inne i box-delen, stora uteboxar med trätrall, och jättestora rasthagar där de får springa lösa om man som ägare tillåter det. Frågan är om Paddy ens vill hem efter den helgen ... fniss. 


Igårkväll la jag mig rätt tidigt. Låg förvisso vaken en bra stund, men jag kände att jag verkligen behöver sova och vila mycket. Kroppen är fortfarande rätt slut, och jag är såpass ostadig att det gäller att hålla sig till de asfalterade gångbanorna på promenaderna. Maxdos medicin och hålla tummarna för att skovet plötsligt tar slut, och innan nästa helg måste det vara helt borta. 


Den här gluggen i molntäcket, där det är helt blå himmel, verkar dra sig mot stan. Jag ska skynda mig ut nu, så att vi får promenera i den gluggen, det ser ju helt underbart ut :)   På med viktmanchetter på Theos bakben, och regntäcket, sen drar vi ut. Ha en fin dag, gör nåt värt av den!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se