Alla inlägg under november 2017

Av maria tafvelin - 19 november 2017 09:19

Söndag morgon. 4 minusgrader och molnigt. Det ska börja snöa idag, och verkar ska snöa hela veckan som kommer. 


Igår hade jag en superhärlig dag. Efter 30 minuters morgonpromenad lämnade jag Kelly, Paddy och Molly hemma, tog på Theo wp-selen och häktade på kätting. 20 minuters dw i underbart väder.

 

Hem, lämnade Theo, kopplade Paddy i flexit och gick en 30 minuters solorunda

 

Hem, lämnade Paddy, tog ut Kelly på gården för lite olika övningar. Telefonen dog, då den förmodligen tyckte att det var för kallt.  Molly, hon fick köra lite balansövningar inomhus :)   


Kollade lite repriser på tv, slängde ihop en pizza ... och mot kvällningen när jag insåg att tvprogrammen inte skulle bli just så mycket bättre, så bestämde jag mig. Jo, jag har bestämt mig. Jag ska vara tomte i år igen, och åka ut till okända människor och tomta. 


Jag skrev i tomtepoolen, och inom ett par timmar var jag fullbokad. 5 uppdrag, det känns som max vad jag orkar, men det ska bli jättekul :)   Pernilla och Hannah har ju uttryckt att de tycker att det är hemskt att jag sitter hemma på julafton. SJälv tycker jag inte att det är det minsta hemskt, men jag minns ju hur kul jag tyckte det var, att åka ut och tomta, så .... japp, så får det bli :)   Bara synd att tomtepoolen inte fungerade som jag hade tänkt mig. Jag trodde faktiskt att det fanns fler som ville vara tomte, men jag hade fel. Nåja, jag gör vad jag kan, mer kan jag inte göra :)


Idag är det jobb igen. Men, först morgonpromenad. Ska bara dricka upp den sista skvätten kaffe innan jag hänger bort morgonrocken och väcker hundarna. Ha en riktigt Skön Söndag! Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 november 2017 18:49

Fredag ... har lust att kalla det kväll, för det känns som att klockan är åtminstone 22. Men, jag ser ju att det är några timmar kvar på dagen, och jag ska tamigfan ta tillvara på varenda minut! 


Idag, när jag körde hem från jobbet, lyssnade jag på radion. Det handlade om hur, och ATT känslor smittar. Är du glad, så smittar du så att andra blir glada, är du sur, så smittar du av dig negativ känsla. Det här stämmer verkligen till 99.99 % 


Idag har jag jobbat med att bjuda på minisaffranssemlor på Coop Forum. Jag har bjudit på 500 minisemlor.

 

Jag har varit mitt gladaste jag. Jag har omedvetet smittat (hade ju inte hört radioprogrammet då) åtminstone 499 personer :)  De har varit otroligt glada och tacksamma, skrattat, småpratat, helt enkelt varit oerhört positiva. Men tänk att det alltid ska finnas en bittra Birgitta. 

- Den var torr. Jag skulle aldrig köpa det här. Detta sagt med oerhört butter uppsyn. (men minisemlan gick ner med hull och hår trots allt)


Vet du, surkärring. Även om du VILLE köpa, skulle jag inte sälja. SÅ skulle man vilja säja då, men det gör man givetvis inte. Självklart är det så att ALLA inte älskar det jag vill sälja, och det som bjuds.  Men ... om man tänker en vända på det hela. 


VARFÖR ens påpeka att man INTE skulle köpa? Skulle det kanske räcka med att bara passera? Ta EN tugga och sedan kasta? Vad för slags känslor smittade den här människan av sig med, till oss som stod bredvid?


Alla de som glatt utropade: ÅHHHH så vansinnigt söta små semlor, och så vansinnigt goda!!! Stora leenden, glada tillrop, glatt hälsande till bagarna. Vad för slags känslor smittade de människorna av sig med till oss som stod bredvid?


Vårt beteende påverkar andra vare sig vi vill eller inte. Våra känslor som vi TROR att vi bara bär inom oss, visar sig mot andra, och påverkar DERAS dag. Jo, så är det. VI påverkar ANDRA människors DAG. BARA genom hur vi KÄNNER OSS!!!!! 


Om DU är sur. Varför ska människor nära dig, behöva smittas av din surhet?


Ätit sjukt god middag. Jag var så himla hungrig, så grillad kotlett med sötpotatispommes satt som en SMÄCK!

 

Nu ska jag kura ihop mig i soffan med hundarna. Jag är så himla nöjd med min dag. Det har varit så fantastiskt roligt, och jag har skrattat Med så många människor. Tack till er alla, även om ni inte läser det här. Tack för att ni smittat min dag med positiv känsla. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 17 november 2017 08:39

Fredag morgon. 2 plusgrader och REGN!!?? Läser på norran.se att Skelleftebuss ställt in all trafik, att det varit en olycka i Sikeå med två bussar och ett par bilar inblandade. Svinhalkigt alltså. Absolut livsfarligt! Nu sänder jag en tanke till David på jobbet, som kör bullbuss. Han ska leverera 600 saffranssemlor och 500 minisaffranssemlor till Coop Forum nu på morgonen. Jag ska ju stå där och bjuda på minisaffranssemlorna. Hoppas alla semlor kommer fram. Jag ska börja dema kl 11. Bäst man åker i hysteriskt god tid. 


Mötte schyssta Sonja häromdagen när jag tränade nosework i trapphuset. Hon hade varit upp till bittra Birgitta och pratat en stund. 

- Hur sover du nu då?, hade hon frågat

- jo, jag har sovit bra, svarade bittra Birgitta

- jasså, så du får sova nu?

- Jo ... vad har hon gjort av hundarna, är de inte där?

- Men vi har väl ALDRIG blivit störda av hennes hundar!

- jo, den där stora svarta. 

- Den har hon ju inte kvar

- Nej, men hon har en radio som spelar på högsta volym. 


Då var vi där igen.


Jag tror att det kommer att bli en superkul dag faktiskt, men det är nästan så att jag längtar till fredagsmyset redan nu. Jag har inventerat och kollat så att jag har värmeljus och en fungerande tändare. Ska ta fram nån köttbit ur frysen, om jag nu har kvar någon. 


Nä, bäst hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Kaffet är uppdrucket och dagen vill dra igång. Det gäller att haka på :)   Har du vägarna förbi Coop Forum i Skellefteå idag, kom in och smaka saffranssemla vettja :)


Ha en Härlig fredag. Det går ju att göra värda grejer inomhus åxå :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 november 2017 09:00

Torsdag morgon. 6 minusgrader och klar himmel. Återigen en vacker dag. Lite synd att man jobbar mer än vanligt just de här vackra dagarna. 


Igår blev det lite övertid, idag blir det definitivt övertid.  En av bagarna (som skulle jobbat natt inatt) ringde och berättade att hans fru (som åxå skulle jobbat natt inatt) drabbats av hjärtattack så ingen av dem kunde komma på jobbet. Klockan var då kring 16. Den bagare som jobbade dag igår, hamnade då i att jobba även inatt. Så blev det åxå för den "packare" som jobbade dag igår. Även hon åkte hem, hann kanske vila några timmar, sedan tillbaka på jobbet för att packa bröd inatt. Det blir lite hektiskt för oss alla, men vi måste ju hjälpas åt i sådana här situationer. Det kluriga är ju att man inte bara kan plocka in  någon "från gatan", varken i bageriet eller i nattpacken. 


Det viktigaste är naturligtvis att hon som drabbats av hjärtattack återhämtar sig och mår bra igen. 


Jag ringde Hannah igår när jag åkte hem från jobbet. Jag behöver ju hjälp med hundarna idag, då jag kommer att jobba över. Hon är ledig idag, så det passade fint. 


Nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Morgonpromenad, sedan iväg på jobbet. Det värda den här dagen, blir att känna att vi tillsammans hjälps åt. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 november 2017 07:42

Tisdag morgon. 4 minusgrader och klart väder. Det ska bli en solig och vacker dag :)


Igår fick jag mail av iF. Alltså, försäkringsbolaget där Molly är försäkrad. De ersätter inte hela summan 20 022 kr. När man drar bort självrisken, samt inställelseavgift och bilavgifter så blir ersättningen 16 200. Nästan 4000 får jag betala själv. Det är ju en liten summa om man ser till den totala summan, men i nuläget, med Theos rehab mm, så blir det en tuff månad rent ekonomiskt. Typiskt, när det börjar närma sig jul. 


Idag har jag inte mycket tid att stå och hänga här i mitt supersöta kontor. Har dragit i mig kaffet, ska hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Molly ska ju till vet. för att ta bort stygnen, och skrapa tandsten. Jo, just NU känns det som att det där med att skrapa tandsten kommer att kosta mer än jag har, men det måste göras, hon ser inte bra ut i munnen helt enkelt. Eller rättare sagt, enligt vet. ser det riktigt illa ut. Det är ju faktiskt så att man skäms när veterinären säger så. 


Med skämsmössan i handen ska jag åka dit alltså. 


Ha en Bra tisdag, fyll den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 november 2017 09:09

Måndag morgon. Temperaturen står på Nollan. För ett år sedan, hade vi bra med snö vid det här laget

 

Nu säger jag inte att det behöver snöa en hel meter på en dag, men ett lagom tjockt snötäcke och några minusgrader, är det för mycket begärt när vi är i mitten av november?


Hahahahaha, alltså, ibland är det rent så roligt att vakna på morgonen och komma ihåg vad man drömt. Det trista blir när man ska delge det roliga, och det knappt är roligt alls, för i samma stund man ska berätta, så är det lixom borta, åtminstone till stora delar. Inatt drömde jag att jag blev tilltalad av någon ... nu minns jag tyvärr inte vad det gick ut på, men det tedde sig helt logiskt i drömmen. Det enda jag minns NU är att jag frågade vad personen hette. 

- Iphone, fick jag till svar. Helt naturligt. Hahahahahahahahaha. Jo, jag vet att min iPhone finns i mina tankar ofta, och det är mest för att skärmen är trasig där vid "hemknappen", det är borta lite glas just där, och skärmen håller nog på att lossna i limmet runt hela .... för det är lixom ett "flimmer"    Jag håller tummarna för att den lever tills i slutet på december, då kan jag köpa en ny.  Jag är glad varenda dag den fungerar :)


I morgon kl 9.30 ska jag till veterinären med Molly igen. Då för att ta bort stygnen, och skrapa tandsten. På torsdag morgon ska jag på intro på vattentrask med Theo kl 8.30   NU ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna.  Ha en riktigt fin Måndag. Alltid finns det NÅT värt man kan peta in under dagen :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 november 2017 21:59

Idag är det FarsDag. Idag är det exakt 26 år sedan min pappa dog. Jag är inte en av de som säger: Jag saknar Dig pappa, älskar dig. Jag är en av de som säger: Jag saknade en pappa under hela min uppväxt. 


Idag har det snöat, regnat snöat igen. Slask, plogbil, halka. En pissdag helt enkelt. Jobbat, varit ute med hundarna, jobbat med balanskuddarna med Theo ( och ett pass med Kelly, som så gärna ville jobba). Till middag blev det grillat kött och den godaste potatisgratäng jag hittills lagat


Nu är det dags att ta ut hundarna på kvällspink, sen hopp isäng. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 11 november 2017 08:05

Lördag morgon. 3 minusgrader och halvklart. Det här är en såndär sällsynt morgon som inte återkommer ofta alls, snarare nästan aldrig. Jag lyssnar på radio. Ring så spelar vi. Är det typ ... en gång i kvartalet jag gör det, lyssnar på radio alltså? 


Jag är ledig idag, och det känns ju fantastiskt skönt. Jag ska åka iväg till Rackarungarnas Susanne och hämta den hundmat hon var så bussig och hämtade åt mig i måndags. Efter det ska jag köra en kort intro i nw för en hundägare, sen köra lite nw med Theo tänkte jag. 


Igår var jag ju i Burträsk och demade tårta. Så himla kul! Pratade med så många människor, som jag inte träffat på flera år, och det var superroligt! :)  Fina Ulla kom in enbart för att träffa mig, då hon läst på min blogg att jag skulle vara där. Ja, Eva kom nog in enkom åxå tror jag :)  

 

Kolla så snygga tårtor vi gjort nu inför FarsDag! De finns i butikerna i Skellefteå med omnejd

   



Idag har jag bokat tvättstugan, ska försöka att göra allt RÄTT den här gången ... fniss. Senast blev det ju en fars, men det var ju för att jag var lite stressad, det är jag ju inte idag :)


Nä, nu måste jag nog hänga upp morgonrocken och väcka hundarna. Lördagen har börjat, den ska fyllas med värda grejer :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards