Alla inlägg under december 2017

Av maria tafvelin - 21 december 2017 09:14

Torsdag morgon. Nollgradigt och halvklart. Däremot ser det absolut blixthalt ut. Jo klockan är 9.20 och nej, vi har inte varit ute på morgonrundan än. Låg länge idag. Vaknade kl 6, hade alarmet på 7.30 Vaknade igen kl 7, flyttade fram alarmet till 8.30 ... vaknade kl 8, flyttade fram till 9. Så himla trött. Det var jag igår åxå, så till den milda grad att jag la mig i sängen efter morgonpromenaden, och tog en halvtimmes powernap. Det har aldrig hänt tidigare

 

men, eftersom jag fyller 52 år på lördag, tänker jag att jag är gammal nog att göra som jag vill ... fniss. 


Efter jobbet igår blev det en kort runda med hundarna, sedan fick de varsitt ben. Revben från älg. Nu när jag jämför hundarnas sätt att behandla benen, så ska jag nog sluta säga att Kelly, Paddy och Molly gnager ben. De mer bara suger på dem. Theo, han gnager ben, eller rättare sagt, han ÄTER ben. Jädrar vad han processar i sig benen snabbt. 


 

Japp, alla filtar och bäddar i tvätten i morgon, jag har bokat tvättstugan så att allt ska vara rent till jul :) 


Nä, om jag skulle ta och försöka varva upp lite. Ska ju hinna äta frunch efter morgonpromenaden åxå, innan det är dags att bege sig till jobbet. Ha en bra torsdag därute. Stressa inte ihjäl dig inför julen, utan ta dig tid att njuta av dagen åxå. Unna dig att göra nåt värt av den. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 december 2017 07:21

Onsdag morgon. 3 plusgrader och regn. Nog var det troligt!. Säg inte att snön ska regna bort!! Även om vi hunnit få en del, så står det ju inte emot hur  mycket regn som helst. 


Igår, efter morgonpromenaden, grävde jag fram nomeselen efter Cornelis. Den passade på Theo, så jag selade på, gick ner, och tog fram sparken. Kan ju inte påstå att han drog som Cornelis gjorde, men han höll sig framför sparken i alla fall :)

     

Men jädrar vad han skrittar snabbt innan han faller in i trav. 


Idag hade jag tänkt ta Paddy och sparken på en vända före jobbet, men vi får se, det beror på hur mycket det regnar. 


Vad önskar du i födelsedagspresent/julklapp, frågade Pernilla och Hannah. Ni vet, jag brukar ju få så sjukt dyra och fina presenter, i år har jag sagt att det absolut inte får bli så. Jag har önskat en sån här manick som fixar bubbelvatten :)  Själva har de knappt fått ur sig nåt de önskar, det har varit väldigt luddigt och diffust ... de säger sig ha allt. De är allt världens finaste barn :)  Men, nåt litet paket ska man väl kunna hitta på åt dem. En grej åt dem var Vet jag redan, och det ska jag fixa efter jobbet idag. 


Herregud, inatt har jag drömt om jobbet. Det var helsnurrigt. Jag skulle göra gräddwienerbröd, och de gjordes av kalla kokta potatisar, hahahahahahahaha. Sen hade vi personalmöte, och bagarn var arg för att det var så många döda blommor som ingen rensade bort. Där undrar jag faktiskt vad symboliken är, för vi har ju inte en enda blomma på jobbet. Inte ens på kontoret.  I och för sig, ibland känner man sig kanske som en vissen tulpan ... fniss


Idag vaknade jag lite tidigare än jag brukar. Herregud, klockan är inte ens 8 och jag har hunnit dricka mina tre koppar. Ska börja hänga bort morgonrocken och väcka hundarna, sen blir det på med regnkläder och ut på promenad. Ha en fin onsdag, stressa inte ihjäl dig inför julen, gör smarta val, och fyll dagen med värda grejer :)


Gomorron


Av maria tafvelin - 18 december 2017 09:09

Måndag morgon. 8 minusgrader och halvklart säger appen. Tittar ut på en jättevacker himmel, krispigt ljusblå med rosa inslag. 


Hörrni, det här nya instagrammet jag startade för några dagar sedan,  "mariasmatbilder", är riktigt skoj :)  jag har redan 57 följare :)  


Hur har ni det inför julen? Stressigt? Mycket att fixa?   Jag tycker uppriktigt synd om många såhär i juletider. Många tar ledigt från jobbet för att hinna med allt. Bakning, matlagning, städning, julklappsinköp, massor som ska planeras, det ska resas hit och dit, huvudvärk, lite sömn, eskalerar dagen före julafton, eller rättare sagt natten före, då ska de sista julklapparna slås in, skinkan ska griljeras, knäcken som tog slut förra veckan måste kokas en ny sats av ..... När julafton kommer så är det att packa in i bilen och åka iväg, alternativt öppna ytterdörren för tillkommande gäster, bjuda på frukost, fika och sen julbord, springa i köket och fixa medans andra sitter och kollar på Kalle Anka, julklappsutdelning, rensa bort en herrans massa papper och kartong ..... vid midnatt är det sängdags och vips är julafton över. Juldag och annandag ska det resas åt andra håll, för att träffa de som inte hanns träffa på julafton. 


Rätt stressigt med andra ord. Inte för alla givetvis, men många. Lägg därtill den inre stressen och gnaget av dåligt samvete över att det inte fanns pengar att köpa det man ville till barnen, alternativt att det köptes ändå, av pengar man egentligen inte hade. Lägg åxå till hur det är i alltför många familjer, där barnen gruvar inför julen, då föräldrarna dricker bort hela julhelgen. 


Så .... God Jul. Fast, inte i alla hem. 


Nä, nu är det hög tid att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ta en ipren och en alvedon tillsammans med övrig medicin, sen ta morgonrpromenad. 


Ha en riktigt bra måndag. Gör bra val, både för dagen och inför julen. Värda grejer som känns bra i hjärtat. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 december 2017 10:04

Lördag morgon. 3 minusgrader och mulet.  Idag efter morgonrundan, ska jag iväg på klippuppdrag, och sen iväg på ett annat uppdrag. 


Igår var jag ju först ute med Theo på en dwrunda, sen ute med Paddy på godissök. När jag tog upp telefonen och skulle fota Paddy, var telefonen död. Men vafan! När jag skulle starta om den, och låsa upp simkortet, fick jag en blackout. Den pinkod jag tryckt in såååå många gånger ... var bara borta. Jag TRODDE att jag kom ihåg, så jag tryckte de siffor jag trodde. Fel. Provade en annan variant. Fel. Men dååå tycktes jag komma ihåg, tryckte in de siffrorna. Fel - Ring din operatör för att få din puk-kod. Hahahaha, från vilken telefon ska jag ringa? hahahahahahahaha


Upp till datorn och logga in på Halebop-chatten, fick hjälp direkt. Passade på att köpa en ny telefon när jag lix höll på. fniss. 


Eftermiddagen och kvällen ägnades åt hundträning, både ute och inne, samt givetvis mys

     

Till middag blev det kycklingfilé som jag fyllde med fetaost, soltorkade tomater, färsk basilika och olivpaté. Till det en sallad med bland annat ruccola, melon och rivet apelsinskal.  En sås på mangojalopenoglaze och creme fraiche. Gott :) 


   

Förresten, inatt drömde jag att jag var hos läkaren för min höft. Eftersom jag inte bokat någon tid, fick jag sitta med när de skulle fika. De ställde fram en stol åt mig och bad mig sitta ner. Jag sa: jag står hellre, det gör så ont när jag sitter. Jaha sa läkaren, då kan det inte vara en fraktur i alla fall. SEn minns jag inget mer av drömmen, så vilken diagnos jag fick, det vet jag inte ... fniss. 


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Dagen har ju faktiskt pågått ett tag :)  Det här kommer att bli en bra, värd dag, det är jag säker på :)


Gomorron 

Av maria tafvelin - 15 december 2017 14:25

Fredag eftermiddag. 1 minusgrad, appen säger snöfall, men den har nog inte uppdaterat, för det har slutat snöa :)   Det är jättefint ute, gården är nyskottad, snön är fluffig och vacker :)


Efter morgonrundan och div. fippel, åkte jag in till stan och rastade Lilly och Milo. Det blev ingen jättelång promenad, för höften gjorde faktiskt riktigt ont. När jag nästan var helt framme vid Hannah och Robbans adress efter promenaden, stannade en bil bredvid mig och passagerarrutan åkte ner

- Du är ute med fel hundar, hörde jag någon gasta. Hahahahahaha, det var Pia-Maria som var i stan och snurrade :) 


Hem, tog ut Theo på en dw-runda. Han stretade och drog, hela tiden med glad svans och glad attityd. Vilken kämpe! Han kämpar med sin rehab med sån härlig attityd, det ska bli kul att boka tid hos Tomas för återbesök om nån månad :)

Men ...Alltså .... så sjukt ont det gjorde i höften. Stannade flera gånger och bara funderade - kommer detta att gå?    jag har väl knappt NÅGON GÅNG haft ont ... NÅNSTANS. JÄvla skit! Det är som med bilar, det ska bara fungera!!!!   Jag har ingen aning om hur jag ska hantera det här, men ikväll ska jag både stretcha och massera ... precis som jag gör med Theo och hans rehab. Vafan, JAG måste ju vara, inte i toppskick, men åtminstone fixa att promenera!!!! 


Hem, selade av Theo, tog ut Paddy på gården så han fick springa som en idiot några varv, sen söka godis i djupsnön. Stod och verkligen studerade honom. Idogt sökande efter den millimeterstora godisen jag kastat ut. .... svansen viftande hela tiden ... totalt fokus .... minut efter minut .... gav aldrig upp tanken om att hitta godisen. Han GAV sig inte. Han skulle bara hitta den, och det gjorde han. Jag kastade ut En och En ... han fick hitta den första innan jag kastade ut en till. Oj vad han jobbade.   Tänk ... han gav sitt yttersta för att lösa den uppgift jag gav honom. Visst, det var en godis han skulle hitta. En godis lika stor som en fjärdedels lillfingernagel. I djupsnö.  Han löste uppgiften så himla bra. Vilken kämpe!!!!


Jag laddar för att ta ut smårumporna på gården nu. De ska åxå få söka småbitar av godis i snön. Sen ska jag börja med middagen.   Har ni kollat in mitt nya instagram "mariasmatbilder" ? Om inte, kolla in. Det instakontot är BARA bilder på maträtter jag lagat. Det är faktiskt jättekul :)  Där följer jag BARA instagramkonton som har med matlagning att göra. 


Nä, ut på gården med smårumporna en stund, sen startar förberedelserna för fredagsmys :)   Ha en underbar fredagkväll, ta vara på hela kvällen :)   


Tjing

Av maria tafvelin - 14 december 2017 08:41

Torsdag morgon. 11 minusgrader och mulet. Frampå dagen ska det visst bli nollgradigt och snö. Jahapp. Jag tycker att det vore trevligt om det kunde hålla sig till minusgrader nu, och inte hatta hit och dit ... fniss. 


Igår jobbade jag 11-17. Skönt komma hem och kunna laga mat i lugn och ro. Det blev lax i ugn, med spenat och fetaost

 

lite rosa flingsalt, svarvade grönsaker och ringlad citronvinägrett. Supergott :)


Jag har ju startat mitt nya enkoma matinstagramkonto. "mariasmatbilder" , det är jättekul :)  Där lägger jag BARA upp matbilder, och följer olika matlagningsinsta. Eller, jag har inte hunnit börja följa så många än, men det kommer. Kul att få inspiration till att hitta på ännu mer :)


Alltså, ett märkligt fenomen jag upptäckte för flera vintrar sedan, med hundarna. Om det är kallt ute, får de köldkramp i tassarna när vi går bortåt. Vänder vi då hemåt, är det som bortblåst. Märkligt va! Likadant om de får söka godis. Igårkväll var det 13 minus vid kvällspinket, jag hade dem lösa härute, först pink, sedan fick de springa runt i snön och söka godis. Ingen köldkramp alls. 

 

Fast, ska vi gå längre promenader, så har Molly sina fleecesockar och sin stickade tröja. Theo har sitt BackonTrack-täcke för att hålla ryggen och höfterna varma. Kelly och Paddy fryser av någon anledning inte så lätt, men när det blir kring 15 minus, får de ha jackor åxå. Jag har tänkt köpa nya täcken åt dem, ja, inte Theo, han har ju sina backontrack, men de andra. Det ska väl bli nån period framöver med 30 minus, i vanlig ordning, och nog är det skönt att kunna ta promenader även då :)


Igår levererades sockarna som min kompis Jannice stickat åt mig. Så sjukt snygga!!!

 

Hon har hittat på mönstret så de är helt unika :)   Jag är redan kär i dem :)


Torsdag betyder mycket på jobbet. Men, sen tar ju jag helg och är ledig fredag och lördag. Jag kommer nog att spendera de lediga dagarna med att leta en receptpärm som jag tog från Fridas. Jag minns att jag, när vi tömde Fridas, tog pärmen under armen ... sen är det svart. Har ingen aning om var jag la den .... här hemma verkar den inte vara ... men var fan kan jag ha gjort av den? Men alltså ....    Jag, Pernilla och Hannah började prata om den igårkväll, för det är ett recept vi skulle behövt nu inför nästa helg, då vi ska ha julbord på min födelsedag .... men jag kan för mitt liv inte begripa var jag har lagt pärmjäveln. Åh, sånt där tar ju så mycket energi, man tänker så hårt att man nästan får huvudvärk ....  ska leta tills jag hittar den. 


Nä, dags att vispa igång dagen. Hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en riktigt bra torsdag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 december 2017 08:56

onsdag morgon. 8 minusgrader och klar himmel. Idag ska det bli sol, de 4 timmar den är uppe. Solen går idag upp 9.30 och ner 13.28   Eftersom jag inte börjar jobba förrän kl 12, så kommer jag att hinna njuta av solen några timmar :)


Hörrni, det är ju några stycken som sagt åt mig att jag borde skriva en kokbok. Jag lägger ju ofta ut matbilder på fb och instagram, och tydligen är det tillräckligt många bilder som tilltalar människor :)   Jo, jag har funderat på det där med kokbok, och kollat upp det åxå, men det är så nedra dyrt. Då sa en vän, Anton: Du kanske borde skaffa ett enkomt instagramkonto och hoppas att någon upptäcker dig. 


Sagt och gjort, nu har jag startat ett Enkom instagramkonto för mina matbilder.  "mariasmatbilder" heter kontot. Välkomna in och kolla på bilderna. Det är ett hästjobb att sitta och scrolla i mobilen för att hitta bilderna, men ... tids nog så har jag väl "kommit ikapp" . Nu lägger jag inte upp riktigt alla bilder, för mycket ser ju likadant ut. 


Idag är det Lucia, och de som jobbat inatt, och de som kört bullbuss nu på morgonen, har fått slita. Nästan 5000 lussekatter har beställts, plus saffranssnäckor och annat bröd naturligtvis. 


Nu måste jag sätta lite fart här, hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Morgonpromenad står på agendan :) Ha en härlig dag, och ta tillvara på den, på ett bra och värt sätt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 december 2017 09:11

Måndag morgon. 1 minusgrad och helmulet. Det ska snöa idag, enligt appen. Det skulle det igår åxå, men det blev mest regn. Ser dock att det under natten kommit ett ybertunt lager snö på gården. 


Igår var jag rätt så slut. Jag gick hem en timme tidigare från jobbet, ut med hundarna på en kort runda, lagade den enklaste och snabbaste maten jag kunde komma på, sen sjönk jag ner i soffan. Inget bra på tv, i princip bara repriser. 20.00 gick jag ut med hundarna på en halvtimmes promenad, sen kröp jag isäng. Låg en stund och kollade på "Hellenius hörna" där Tomas Ledin och Bianca var med, det var ju rätt kul förstås. Stängde av tvn, tänkte: jag somnar vilken sekund som helst. Det gjorde jag inte. Efter ungefär en kvart klev jag upp och tog en Ipren, då hade jag vänt, vridit, försökt ligga bekvämt, tillräckligt länge. VAd i hela friden är det i höft/ljumske som spökar?


Vaknade ett flertal gånger under natten, men sov från 5.30-8.30, det var skönt. Jo, man känner sig som överkörd efter en sådan natt, man lixom undrar- var är musten? Musten som ska göra att man med någorlunda lätthet svingar benen över sängkanten, svävar iväg in i köket för att sprätta igång kaffebryggaren, musten som hjälper till att styra upp morgonrutinerna så att man med ett brett leende kan ta sig an ännu en dag. 


Nu vet jag vad jag ska göra idag i alla fall, för att göra nåt värt - Jag ska koka MUST naturligtvis ... fniss. Skämt åsido, nu har jag hunnit få i mig en kopp kaffe och det börjar genast kännas lättare. 


Såhär blev bröllopstårtorna som färdigställdes i fredags. Eftersom jag var ledig, är det ju Pernilla som gjort det mesta, jag har gjort blommorna :)

   

Det var några tårtor till, men Pernilla valde att fotografera de här tillsammans. 


Nu har det börjat snöa ser jag. Lätta små flingor. Hoppas det får vara minusgrader framöver så att vi slipper regn och blixthalka. Igår mötte jag min schyssta granne. Hon sa: Kommer du inte på jultallrik i morgon? - nä, jag hinner inte, jag jobbar. (Det ska ätas jultallrik kl 17, och jag slutar 18) 

- jamen, då kommer jag upp med en tallrik till dig när du kommer från jobbet. 

TACK !!! Så himla gulligt!!  Så, ikväll blir det jultallrik :)


Nu känner jag mig redo att möta dagen, tredje koppen är uppdrucken. Hundarna sover än ... tänk ... det är helt otroligt, vi var ju aldrig ute efter den där promenaden som avslutades typ 20.30, och de sover ännu ändå. Men det är klart, direkt jag nu har hängt bort morgonrocken, som är en signal, så blir det fullt röj, för då vet de att de ska få mat. Molly är otroligt pigg på att få mat, sen, direkt hon ätit, hoppar hon upp i sängen och försöker göra sig osynlig. Hon vet att det inte är ett sådant väder som hon gillar, så hon vill slippa gå ut. Där ligger hon och spelar stendöv, ofta får jag helt enkelt hämta henne, om jag inte vill stå i hallen och skrika mig hes. Lillgumman. 


Ha en fin dag hörrni. Det känns som att det var tre koppar Must jag nyss drack, för nu känner jag styrkan komma tillbaka. Det här blir en bra dag. Hoppsan, snöflingorna upphörde och jag ser blå himmel. :)  Nu kör vi!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards