Direktlänk till inlägg 14 februari 2018

Det som inte fick hända!

Av maria tafvelin - 14 februari 2018 09:10

Onsdag morgon. 1 minusgrad och molnigt. Det skottas och skrapas ute på gården, för det snöade en hel del igår/inatt.  Börjar jobba kl 11, tack och lov ska jag säga. Jag behövde få sova. Hoppas Pernilla fått sova bra inatt åxå, för hon jobbade 20 av 24 timmar igår. 


Om vi tittar tillbaka på gårdagen en sväng. Jag började ju jobba kl 06, och hade hoppats kunna skicka hem Pernilla då, som började kl 17 på måndag afton. Hela natten hade hon och ett gäng inhyrda "semmeltillverkare" , däribland Mattias, gjort semlor. Närmare bestämt ca 12 000 st. Vanliga semlor, lyxsemlor, vaniljsemlor, osötade semlor, glutenfria semlor, mjölkfria semlor, laktosfria semlor ..... gemensamt för alla dessa varianter, är att bullen ska sågas, så att blir ett lock och ett "underrrede". Sågandet sker i en maskin, man sågar lixom en plåt i taget, dvs 20 bullar. Under natten hände det som inte fick hända - sågmaskinen gick sönder. De försökte laga den, men till slut var de tvungna att inse att det bara var att ta varsin kniv och börja skära för hand. 


När jag kom in på jobbet igår strax före 06 var det full rulle. Jag insåg ju snabbt att något var galet, det borde vara färdigt nu. Pernilla berättade vad som  hänt, och min spontana tanke var - åh herregud, stackars alla er som jobbat, vilket helvete!    Pernilla fick raskt styra om leveranserna, dvs se till att alla företag som ville hämta tidigt på morgonen, fick sina semlor i tid, butikerna fick en mindre leverans på morgonen, för att sedan få resterande senare på dagen. Att komma in mitt i ett sådant kaos, är inte så lätt, då man knappt vet nånting, men Pernilla gav oss snabbt direktiv (det var jag och Carina som började kl 06) så att vi kunde kasta oss in i händelserna. 


Som grädde på moset hade vi måst leja in en chaufför som aldrig kört för oss tidigare. Att komma som helt ny chaufför, in i detta semmelkaos, det kan inte vara lätt. Det blev ju flera resor till samma destination, om vi säger så, för att leveranserna var tvungna att delas upp. Han fixade det med bravur måste jag säga. Efter några timmars körning kom han tillbaka för omlastning ytterligare en gång, då frågade han faktiskt

- Dricker ni aldrig kaffe här?

- nja alltså .... vi har inga direkta kafferaster, utan man springer upp och sätter sig en stund när det passar. Ibland passar det inte alls, och då blir det inget. Ibland kan man följas upp två och två .... men det har aldrig hänt att alla kan gå och fika samtidigt. 

Carina skickade med honom sitt pulverkaffe upp till fikarummet, så han fick ta igen sig lite med kaffe och nybakt wienerbröd. Han blev nöjd :)


Pernilla åkte hem kl 09, då hade vi full koll på allt. Meningen var att jag skulle jobba 06-09, sedan åka hem, för att komma tillbaka kring 13 och jobba till 16. Det slutade med att jag jobbade 06-12, åkte hem och gick ut med hundarna, åkte tillbaka och jobbade 13-16.45.  Men, med tanke på att Pernilla jobbade 20 av 24 timmar, så kände jag mig nöjd att det inte blev mer. Var faktiskt riktigt glad när jag åkte hem, för jag hade lämnat en hel del till nattjobbarna, och jag hade inte ens dåligt samvete. Skrev en rad till nattjobbare David och berättade vad jag lämnat, och han skulle fixa det inatt. 


Trött var jag igårkväll kan jag säga. Kvällspinket blev att jag släppte ut hundarna på gården en sväng, sen gick vi in och kröp isäng. Susanne skrev ett sms kl 22.08 Då hade jag släckt och blundat, men tänkte att det kunde vara Pernilla eller nattjobbarna, så jag drog på mig glasögonen och läste. Svarade kort, och innan hennes "Sov Gott nu" kom efter några sekunder, hade jag redan somnat. 


Vaknade strax före 8. Låg kvar länge. Klev upp, sprätte på min supersöta bryggare, spolade upp iskallt vatten och bubblade mig en flaska. Fick sedan inte loss flaskan från bubbelmaskinen. Hahahaha, alltså .... jag höll på att bli vansinnig, närapå fällde en tår. Varför får jag inte loss flaskhelvetet!!!!


Drack två koppar kaffe och provade igen. Provade många varianter. Nähä. Hällde upp kopp nr 3, provade igen. Nähä. Drack halva koppen, kände att jag inte kunde ge mig. Sög tag i mackapären, svor ordentligt, hotade med att kasta ut fanskapet från balkongen. Se på fan, det hjälpte :)   


Idag är det alla hjärtans dag. Idag skulle Cornelis ha fyllt 7 år. 

 

Jag saknar Dig Cornelis <3    Men, jag har Theo, och han fyller dina skor riktigt bra måste jag säga. Han är så fylld av den där speciella glädjen och sorglösheten som bara staffar har tror jag. Mina andra hundar är fyllda av en mer lågmäld kärlek, mycket glädje där åxå, men på ett mildare sätt. Theo visar det på ett mer exposivt sätt ... fniss. 


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en fin dag. Fyll den med kärlek och värda grejer!


Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards