Alla inlägg under februari 2018

Av maria tafvelin - 20 februari 2018 08:29

Tisdag morgon. 20 minusgrader och nästan helt klarblå himmel. Idag börjar jag jobba kl 10. 


Igår stack jag från jobbet tidigare, då jag skulle på lassa och röntga ögonbotten på mitt högra öga. Det tog nästan 2 timmar. Jädra procedur det där.Fick dessutom veta att jag har lite för högt blodtryck.  18 minus när jag kom hem ,så det blev ingen lång promenad, utan mer bara en pinkrunda. Lite omelett till middag, tv-tittande, kort kvällspink och sedan isäng. Vaknade till inatt av att Paddy hoppade ner från sängen och spydde. Vaknade till ytterligare en gång när Molly spydde. Hade svårt att somna om. Kände mig helt enkelt för klarvaken. 7.30 drog alarmet igång, och då hade jag bevisligen lyckats somna om. Låg kvar i sängen ett bra tag .... kände mig trött så jag tänkte: jag ställer alarmet på 8.15, då det är såpass kallt blir det ändå ingen lång promenad. Hann bara lägga igen ögonen så visade Jokk att såhär, dag 5, kan vi köra på HANS rutiner istället för våra egna. 


  Nåja, när jag klev upp så la de sig, Theo i soffan och Jokk i bädden. Nu står jag i mitt supersöta kontor och dricker kaffe, och även om hundarna är uppe ur sängen, så är det tyst. Skönt. 


Idag ska det rullas chokladbollar på 80 kg chokladbollssmet. Det är jag och Pernilla som ska rulla, och vi är, vågar jag säga, snabbast av alla på att rulla chokladbollar. Man är ju bra på en del saker, kanske mindre bra på andra, men rulla chokladbollar, DET kan jag ... fniss. 


Nä, det är väl dags att hänga bort morgonrocken och .... nä, väcka hundarna behöver jag visst inte. Det har Jokk ombesörjt åt mig. Fniss.   Dagen har börjat, jag ska haka på. Värda grejer. Kom ihåg det!


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 februari 2018 08:18

Söndag morgon. 8 minusgrader och mulet. Står i mitt supersöta kontor och dricker kaffe. Idag är det jobb som gäller, men först nån rejäl promenad med hundarna. 


Igår gick jag först en morgonrunda på 30 minuter med hela gänget, sedan tog jag Jokk på en solorunda på 30 minuter. Två timmar senare blev det ytterligare en promenad med hela ligan. Sedan var de rätt nöjda hela eftermiddagen :)

         

I morgon ska jag på ögon och göra den här kontraströntgen av ögonbotten. Hoppas det går relativt snabbt, jag har ju fått hem droppar jag ska droppa i ögat en timme innan jag ska dit, då sparar man in en timme i alla fall. 


oj, nu glömde jag bort att jag stod och bloggade, så jag gick och gjorde annat ...fniss. Nu är det dags att gå ut. Ha en skön söndag, fyll den med värda grejer


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 februari 2018 07:53

Lördag morgon. 12 minusgrader och halvklart. 


Igår kom han, rottisen Jokk. Medans Moa var kvar och drack en kopp kaffe, var det fullt röj kan man säga. Jag hade Theo i koppel, för att kunna ha nån form av koll. De övriga tre hoppade upp i soffan rätt omgående, och höll sig bara ur vägen. Jag tror att Moa kände lite: å gud vad du kommer att få det jobbigt .... fniss. 


Sedan Moa åkt, tog jag en solopromenad med Jokk, sedan dröjde det inte länge förrän det var lugnt här.

 

På aftonpromenaden kände jag att jag kunde ha alla hundar på samma sida. 

 

Till middag blev det tacos framför tvn

   

Kvällspromenad

 

När det var dags för sängen, hoppade ju de andra hundarna upp och intog sina positioner. Jokk har sin bädd i hallen, men han gick runt och gnydde en stund innan han kom till ro. Jag vaknade kl 04 av att han stod vid balkongdörren och småmuffade. Tidningsbudet var på ingång, och Jokk tyckte nog att vi andra var oerhört ouppmärksamma på att det hände något utanför .... fniss.   Han vankade fram och tillbaka en rätt lång stund, så jag sa åt honom att gå och lägga sig, då gjorde han det. 7.30 tyckte han nog att det var dags att kliva upp, så han kom helt enkelt fram till sängen. Paddy talade om vad han tyckte om det, så han retirerade och hoppade upp i soffan och la sig där. 


Nu har jag druckit kaffe, ska hänga bort morgonrocken, men behöver inte väcka hundarna, de är redan vakna. Jokk och Theo har försökt få leka lite vilt, men det fick jag sätta p för, annars river de lägenheten ... fniss. 


Nä, det är väl dags att sparka igång dagen. Ha en fin lördag, fyll den med nåt värt


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 februari 2018 08:44

Torsdag morgon. Temperaturen ligger på nollsträcket, men det ser ut att blåsa en hel del. Idag börjar jag jobba kl 12, så jag kan styra runt i morgonrock ett bra tag till :)


Hörrni, det här med pension. Man är ju smått rädd att bli pensionär. Tidigare har jag inte funderat över det så mycket, men när man öppnar ögon och öron och hör hur pensionärer har det, rent ekonomiskt, då blir man ju bekymrad. Jag kollade upp hur mycket jag skulle få ut i pension ifall jag fortsätter jobba 75%, med den lön jag har idag. Jag skulle få 13400 kr före skatt. FÖRE skatt. Alltså .... det känns inte kul att se sådana siffror ärligt talat. Igårkväll kastade jag ut frågan på facebook - frågade mina vänner hur DE gör med den delen av pensionen man själv kan styra över. Jag har inte fått så många svar. 4 stycken närmare bestämt. 2 är lika lost som jag, gör inget själv för att öka värdet genom fonder eller aktier, eller fondförvaltningshjälp. 2 st. är aktiva sparare, 1 genom sin bank, den andra sköter byte av fonder själv och har faktiskt åtminstone LITE koll. Jag känner på allvar att jag måste engagera mig de här sista 10-15 åren innan pension. Det här tankesättet om att det är när man blivit pensionär, man har TID att göra vad man vill .... men vafan, man ska ju ha RÅD åxå. 


Lite intressant att jag, efter att ha lagt ut det här om penison på fb, så ringde en snubbe till mig. Ja, han hade inte sett vad jag skrev på fb, och det hade inget med det att göra, men han frågade om jag har lust att tjäna lite pengar. Hahahaha, ja alltså, det är knappast nåt skumt, det tror jag inte. Den här snubben jobbar som journalist, jag känner ju till honom även om jag aldrig träffat honom. 

- Ja alltså, vad handlar det om, frågade jag

- Det kan jag inte säga såhär i telefon, kan vi träffas?


Hahahahahahaha, visst är det fränt? Låter ju superhemligt! Vi ska träffas på ett fik i stan på onsdag, så får jag höra vad det här egentligen går ut på. Jag fick inte veta ett endaste dugg faktiskt, så det kan ju vara precis vad som helst :)   Det är tamigfan spännande varje dag :) :) :) 


Idag hade jag först tänkt att jag skulle åka till RackArena med hundarna, men jag har ändrat mig. Jag måste lägga ner lite tid på att Jokk-säkra lägenheten, för han kommer i morgon :)  


Hoppas på en rimlig arbetsdag. Igår behövde varken jag eller Pernilla jobba över en endaste minut, och det kändes så otroligt härligt!  Nåt så vanvettigt skönt!  Vi får se hur det blir i afton. Torsdagar är ju lite tuffa ... men ... jag ska inte måla fan på väggen, siktar på att få sluta kl 18 :)


Nä, nu har jag druckit upp mitt kaffe .... hänger bort morgonrocken och väcker hundarna. Dagen har börjat, jag ska fylla den med värda grejer. Gör så du åxå :)


GomorronAv maria tafvelin - 14 februari 2018 09:10

Onsdag morgon. 1 minusgrad och molnigt. Det skottas och skrapas ute på gården, för det snöade en hel del igår/inatt.  Börjar jobba kl 11, tack och lov ska jag säga. Jag behövde få sova. Hoppas Pernilla fått sova bra inatt åxå, för hon jobbade 20 av 24 timmar igår. 


Om vi tittar tillbaka på gårdagen en sväng. Jag började ju jobba kl 06, och hade hoppats kunna skicka hem Pernilla då, som började kl 17 på måndag afton. Hela natten hade hon och ett gäng inhyrda "semmeltillverkare" , däribland Mattias, gjort semlor. Närmare bestämt ca 12 000 st. Vanliga semlor, lyxsemlor, vaniljsemlor, osötade semlor, glutenfria semlor, mjölkfria semlor, laktosfria semlor ..... gemensamt för alla dessa varianter, är att bullen ska sågas, så att blir ett lock och ett "underrrede". Sågandet sker i en maskin, man sågar lixom en plåt i taget, dvs 20 bullar. Under natten hände det som inte fick hända - sågmaskinen gick sönder. De försökte laga den, men till slut var de tvungna att inse att det bara var att ta varsin kniv och börja skära för hand. 


När jag kom in på jobbet igår strax före 06 var det full rulle. Jag insåg ju snabbt att något var galet, det borde vara färdigt nu. Pernilla berättade vad som  hänt, och min spontana tanke var - åh herregud, stackars alla er som jobbat, vilket helvete!    Pernilla fick raskt styra om leveranserna, dvs se till att alla företag som ville hämta tidigt på morgonen, fick sina semlor i tid, butikerna fick en mindre leverans på morgonen, för att sedan få resterande senare på dagen. Att komma in mitt i ett sådant kaos, är inte så lätt, då man knappt vet nånting, men Pernilla gav oss snabbt direktiv (det var jag och Carina som började kl 06) så att vi kunde kasta oss in i händelserna. 


Som grädde på moset hade vi måst leja in en chaufför som aldrig kört för oss tidigare. Att komma som helt ny chaufför, in i detta semmelkaos, det kan inte vara lätt. Det blev ju flera resor till samma destination, om vi säger så, för att leveranserna var tvungna att delas upp. Han fixade det med bravur måste jag säga. Efter några timmars körning kom han tillbaka för omlastning ytterligare en gång, då frågade han faktiskt

- Dricker ni aldrig kaffe här?

- nja alltså .... vi har inga direkta kafferaster, utan man springer upp och sätter sig en stund när det passar. Ibland passar det inte alls, och då blir det inget. Ibland kan man följas upp två och två .... men det har aldrig hänt att alla kan gå och fika samtidigt. 

Carina skickade med honom sitt pulverkaffe upp till fikarummet, så han fick ta igen sig lite med kaffe och nybakt wienerbröd. Han blev nöjd :)


Pernilla åkte hem kl 09, då hade vi full koll på allt. Meningen var att jag skulle jobba 06-09, sedan åka hem, för att komma tillbaka kring 13 och jobba till 16. Det slutade med att jag jobbade 06-12, åkte hem och gick ut med hundarna, åkte tillbaka och jobbade 13-16.45.  Men, med tanke på att Pernilla jobbade 20 av 24 timmar, så kände jag mig nöjd att det inte blev mer. Var faktiskt riktigt glad när jag åkte hem, för jag hade lämnat en hel del till nattjobbarna, och jag hade inte ens dåligt samvete. Skrev en rad till nattjobbare David och berättade vad jag lämnat, och han skulle fixa det inatt. 


Trött var jag igårkväll kan jag säga. Kvällspinket blev att jag släppte ut hundarna på gården en sväng, sen gick vi in och kröp isäng. Susanne skrev ett sms kl 22.08 Då hade jag släckt och blundat, men tänkte att det kunde vara Pernilla eller nattjobbarna, så jag drog på mig glasögonen och läste. Svarade kort, och innan hennes "Sov Gott nu" kom efter några sekunder, hade jag redan somnat. 


Vaknade strax före 8. Låg kvar länge. Klev upp, sprätte på min supersöta bryggare, spolade upp iskallt vatten och bubblade mig en flaska. Fick sedan inte loss flaskan från bubbelmaskinen. Hahahaha, alltså .... jag höll på att bli vansinnig, närapå fällde en tår. Varför får jag inte loss flaskhelvetet!!!!


Drack två koppar kaffe och provade igen. Provade många varianter. Nähä. Hällde upp kopp nr 3, provade igen. Nähä. Drack halva koppen, kände att jag inte kunde ge mig. Sög tag i mackapären, svor ordentligt, hotade med att kasta ut fanskapet från balkongen. Se på fan, det hjälpte :)   


Idag är det alla hjärtans dag. Idag skulle Cornelis ha fyllt 7 år. 

 

Jag saknar Dig Cornelis <3    Men, jag har Theo, och han fyller dina skor riktigt bra måste jag säga. Han är så fylld av den där speciella glädjen och sorglösheten som bara staffar har tror jag. Mina andra hundar är fyllda av en mer lågmäld kärlek, mycket glädje där åxå, men på ett mildare sätt. Theo visar det på ett mer exposivt sätt ... fniss. 


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en fin dag. Fyll den med kärlek och värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 februari 2018 08:39

Söndag morgon. 2 minusgrader och mulet. Skönt att det är mildare, även om man saknar solen som sken när det var kallt. Står i mitt supersöta kontor och dricker mina 3 koppar, sen blir det morgonrunda innan det är dags att åka iväg på jobbet. 


Igår kom Moa hit med Jokk en sväng. Allt gick enligt planerna. Jag tog en kort promenad. Theo på vänster sida, Jokk på min högra sida. Efter en kort runda gick jag upp till de andra hundarna. Det var dags för Jokk att få hälsa på allihop, utan att matte Moa var med. Det gick verkligen hur bra som helst, och det kommer inte att bli några problem att ha honom här i två veckor, med start från nu på fredag. 


När Jokk åkt, drog jag iväg till Skråmträsk och köpte hundmat, sen direkt på jobbet. Nu är det bråda dagar. Fettisdag och Alla Hjärtans dag, dagarna efter varandra. Det är tufft. Jag jobbade 3 timmar igår, märkte semmelkartonger och gjorde lite annat smått och gott som måste vara klart tills i morgon. På tisdag måste jag jobba i två omgångar, först 06.00-09.00,  hem en sväng, sen tillbaka 13.00   Vi är en man (kvinna) kort, och det märks verkligen. Nåja ... hoppas det lugnar sig efter fettisdag. 


Nä, det är väl inte så mycket att fundera på. Hänga bort morgonrocken och väcka hundarna är vad som står närmast på schemat. Ha en skön söndag, kom ihåg att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 februari 2018 09:05

Lördag morgon. 1 minusgrad och mulet. Känner mig utvilad. Så himla skönt!


Igår packade jag ryggsäcken med En förpackning Hot Dogs (till hundarna)  kokade vatten, hällde i min mattermos, drog ner 4 varmkorvar. Packade ned ketchup och senap. Lastade hundarna och drog iväg till RackArena. 


Lastade ur bilen, stängde grinden om oss, släppte hundarna. Först gick vi bara ett varv runt arenan. Hundarna sprang, sprang, sprang och sprang.


  Andra varvet stannade vi några gånger och körde korvsök

 

Tredje varvet innehöll både spring och korvsök. Alltså, Paddys belåtna hånflin när Theo försökte springa lika snabbt, hahahahahaha. Jädrar va Paddy kan kuta!!!  och han älskar att ingen hinner upp honom :)    


Efter tredje varvet tog jag lunch

 

Så sjukt gott!!  Mätt och belåten tog vi ett fjärde varv. På bortre långrakan kom plötsligt tårarna. Alltså, som från ingenstans faktiskt. Det var så otroligt rofyllt och härligt att vara där på arenan. Hundarna var supernöjda över att få springa, böka i snön, köra lite kapprejs, hitta korv. Att bara titta på dem gav mig en sån härlig känsla i själen. Det där behövde vi verkligen, både jag och hundarna. 


När vi kom hem var det inget snack om vad vi skulle göra.

       

På kvällen blev det ett par glas rött, nån typ av kycklinggryta som jag inte orkade fotografera.  Kort kvällsrunda med hundarna, somnade direkt jag la mig. Vaknade kring 05.30, somnade om. Sov till 8.30 Då var det dags att hasa sig upp. Kl 10 kommer Moa hit med Jokk en sväng. Han ska då få hänga med på en kort runda med Theo, sen tar jag upp honom i lägenheten en stund, utan Moa. När det är gjort, ska jag åka iväg till Skråmträsk och köpa hundfoder, sen hoppas jag hinna förbi och kolla på när brorsans dotter, eller rättare sagt hennes sambo, tävlar i agility. Sen blir det jobbet ett par timmar. 


Ha en fantastiskt härlig lördag. Nu jädrar måste jag kasta av mig morgonrocken och väcka hundarna. Dagen har dragit igång, bäst att haka på :)


Gomorron


Av maria tafvelin - 9 februari 2018 09:08

Fredag morgon. 2 minus och snöfall. Den här veckan har temperaturen hållit sig kring 20-strecket, riktigt kallt, men soligt och enormt vackert. Idag är det milt och grått. 


Jag blev helt plötsligt utan halvlysen på min plåtkompis. Ja, det hände redan i söndags faktiskt. Upptäckte det när jag skulle hem från jobbet kring 17-tiden. Fasen, det var ju kolsvart framåt. Nåja, körde på helljuset och bad högt om ursäkt vid möten. Tänkte fixa det där på måndagen efter jobbet, men det blev ju så sjukt mycket övertid, så jag orkade helt enkelt inte. Körde på helljus då åxå. Mötte polisbilen, men de brydde sig inte. phu. Tisdag, ringde till Hannah, min egen lilla servicehjälp, och frågade om hon kunde hjälpa mig. Javisst, sa hon. Köp  bara rätt lampor och kom hit. Ok. Mattias skulle hjälpa mig att ta loss en lampa så att jag köpte rätt. Efter 4 timmars övertid, ut i 25 graders kyla, öppna huven .... insåg att det var en hel del skruvning för att komma åt lamporna. Drämde igen huven och sa till Mattias - det här orkar jag inte fippla med nu. 


Onsdag åkte jag tidigare, gled förbi på OKq8 på Solbacken för att be om hjälp. Jodå, tjommen som jobbar där var oerhört vänlig och tillmötesgående, men tyvärr hade de lunchtimme, så han var ensam. Jamen hjälpa dig att plocka fram lampor, DET kan jag göra, sa han. ..... Eh .... efter en stunds bläddrande i "lampkatalogen" insåg han att det inte var sååå enkelt. 

- Det här har jag nog aldrig varit med om, det finns två helt olika alternativ. Hmm. 

- Ja, och jag hade tänkt ta loss en lampa för att kunna visa vad jag ska ha, men det är en del skruvning för att komma åt, och jag vet rent inte hur jag ska göra, svarade jag. 

- oj ... skruvning ... då måste du nog till verkstan. 

- jaha. 


Körde iväg till Burlins Motot på Solbacken, gick in och beskrev mitt problem. Klockan var då 10.30 och jag skulle börja jobba kl 11. 

- jomen ge mig nyckeln så fixar vi det, det blir 200 kr för jobbet, plus lamporna då. 

- Låter bra, men jag börjar jobba kl 11.

- Ja, då går vi på lunch, så då ska det vara klart. Jag avbryter en kille som håller på med en annan bil,så får du komma emellan. Det finns en kaffehörna där borta, sa han och pekade. Där finns en tv åxå om du vill se lite tv medans du väntar. 


Efter typ 10 minuter såg jag att min bil rullades ut igen. Det var snabba ryck. Men det är klart, vet man hur man ska göra, och har alla rätta verktyg, så är det nog inte så svårt. 


Nu blev det genast mer problematiskt. Det var en annan tjomme som skulle ta betalt, och jag vet inte om han var ny på jobbet, eller bara ny på arbetsuppgiften .... men han hade det INTE lätt. Å herregud va han pickade på tangentbordet, läste på skärmen, pickade vidare, hummade, kliade sig i nacken, pickade, läste ... efter ett BRA tag, skrev han ut ett papper. 

- jahapp, sa han, då blir det 200 kr. 

- Men det kan inte stämma, sa jag. Jag ska ju betala lamporna åxå. 

- men oj ....

Det här hörde killen som tog emot mig då jag kom in. 

- Tur vi har ärliga kunder, sa han och log med hela ansiktet. 


Då började pickandet igen, för han hittade inte de lampor mekanikern hade skrivit ner på lappen. Å jisses som han letade, pilade med piltangenten, tryckte, läste, bläddrade, muttrade för sig själv. Till slut ropade han åt en annan snubbe som satt i ett litet bås en bit bort. 

- Var hittar jag lamporna?

- under fliken lampor, svarade snubben. 


Alltså, här kunde jag inte riktigt hålla mig för skratt. 

- Men jissses vad det var svårt att få betala. Arbetet med bilen, som jag trodde skulle ta längst tid, gick ju betydligt snabbare. Skulle nog sagt OK när du sa att det kostade 200 kr


Tjommen skrattade, killen som tog emot mig då jag kom, skrattade

- Ja, det kanske slutar med att jag måste ge dig rabatt för ditt tålamod, skrattade han

- nej, försök då inte hitta FLER knappar att trycka på

Det tyckte de båda var jätteroligt ... fniss. 


Jamen, TILL SLUT sa han

- NU så ... det blir 403 kr. 


Ok. Eftersom jag stått beredd med kortet i handen en lång stund, satte jag i det på momangen. 

......... Eh .......   åkej ....... mhmm ...... sekunderna tickade  

"Vänligen vänta" stod det.    och jag väntade. 

- Du, det händer inte mycket, sa jag, men jag väntar vänligt. 


- Men va fan är det NU då, utbrast tjommen. 


Nu kom killen som tog emot mig när jag kom dit, fram. 

- Vad är det som händer?

- Just ingenting, sa tjommen

Vi var tvungna att börja skratta igen, när det äntligen stod att jag skulle trycka min kod. 

- såhär lång tid har det aldrig tagit tidigare, sa tjommen, och kompanjonen höll med. 


Så, kontentan blev att jag kom sent till jobbet lika förbannat .... fniss. MEN, med fungerande halvljus, och det var det viktigaste. 


3 timmars övertid blev det,Slutade 20.45 hem till hundarna som varit ensamma ALLDELES för mycket den här veckan. Inte för att de direkt vill vara ute i den här kylan, men de vill åtminstone ha sällskap. Igår var det ju som de flesta redan vet, torsdag. 4 timmars övertid, slutade 20.15, då jag började tidigare. 


Den här dagen ska jag använda till återhämtning. Enbart. Jag skrev till Susanne igårkväll och bokade RackArena en timme mellan 11 och 12. Ska fylla ryggsäcken med hundgodis, ta med lunch, och åka dit en timme och bara släppa hundarna och VARA. Låta hundarna springa, nosa, leta korv, leka, springa ännu mer, utan att jag ens behöver tänka. 


Man kan ju tänka att man borde sovit gott inatt, då man lixom äntligen får göra helg, men det funkar ju inte riktigt så. Men, den här dagen, den ska bli den bästa dagen :)  Jag har druckit mina 3 koppar, det är dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Morgonrundan behöver ju inte bli så lång, då vi ska åka iväg till arenan sen. 


Ha en riktigt fin fredag. Fyll den med nåt värt. För min del blir det värda att vara med hundarna hela dagen, och bara Vara. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se