Alla inlägg under februari 2018

Av maria tafvelin - 6 februari 2018 09:00

Tisdag morgon. 17 minusgrader och jo, det ser klart och fint ut. Söndag och måndag var kalla dagar, då det låg kring 26 minus så det blev korta promenader. Eller ... igår måndag blev det knappt det ens. Pga händelser på jobbet så jobbade jag först till strax efter 13, åkte hem och gick ut med hundarna, sen tillbaka på jobbet till kl strax efter 18. Hem, ut med hundarna igen, värmde upp lite rester, åt, kvällspink och sen isäng. Å fy fan säger jag bara. Hoppas den här dagen blir betydligt lugnare. Måndagar har jag ju hyrt lokalen i Bureå för hundträning, men jag var ju tvungen att hoppa över det. 


Jag fick kallelse till kontrastfotografering av ögonbotten, men tiden .... FETTISDAG, passade ungefär hur sämst som helst, så jag mailade och bad att få en ny tid. Igår ringde de upp och jag har fått ny tid fredag den 16:de istället. De vill göra röntgen för att fastställa den diagnos jag fick, så att det inte är nåt annat. Någon chans att synen skulle repa sig trodde ju inte läkaren ändå, men ... kanske finns en lucka av hopp :)


I lördags åkte jag till Skråmträsk för att köpa hundfoder. 3 lådor brukar jag köpa, då räcker det en månad. När jag kom fram så sa hon - oj, det är lite magert, jag glömde beställa i veckan. Tur att hon åtminstone hade EN låda, annars hade jag nästan börjat gråta. Så, måste dit nu på lördag igen. 


Igårkväll la jag mig strax efter kl 22. Vaknade en gång där kring 04, somnade om och sov till kl 8. Låg kvar till 8.40 Jag jobbar ju egentligen 06-12 nu, men eftersom det blev som det blev igår, var vi tvungna att stuva om i schemat lite. Jag har nu druckit mina tre koppar, ska hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en riktigt bra tisdag. Försök fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 februari 2018 09:12

Lördag morgon. 13 minusgrader och mulet.  Igår var det 14 minusgrader och mulet, men efter 30 minuters morgonrunda som uppvärmning,tog jag Theo på en kättingpromenad

 

Städade lite, gick och handlade, sen blev det inte så mycket mer. Frampå eftermiddagen lyste faktiskt solen :)  Underbart! 


Hörrni, idag firar vi årsdag, jag och Kelly. Det är 8 år sedan hon kom till mig.  Jag har sagt det många gånger, men säger det igen. Det här är en "once in a lifetime" hund. Alla mina hundar är fantastiska, men med Kelly är det något extra speciellt ändå. Inte en dag på dessa 8 år, har hon gett mig annat än glädje, kärlek och stolthet. Jo, det förstås, några dagar med gråt och oro har det varit, då hon varit sjuk, men i övrigt. BARA glädje, kärlek och stolthet. 


 

 

Älskade Kelly. Måtte du leva länge till! <3


Inatt blev sömnen något upphackad. Det var lite svårt att somna igårkväll, varför vet jag inte. Nåja, somnade, vaknade kl 01 av att Molly spydde. Men helvete, säg inte att hon ätit i sig nåt olämpligt igen!!  Torkade upp, la mig igen, somnade efter en stund. Vaknade 03 av att Molly visade ... ska vi kalla det en Humörsvängning. Om någon råkar kliva på henne när hon sover, så visar hon något bittra tendenser, kan vi säga. Somnade om, vaknade kl 5. Nej, jag ska inte jobba. Somnade om, vaknade kl 8. Mer normalt.  Låg kvar i sängen ett bra tag, läste norran och aftonbladet, ögnade igenom facebook. Klev upp, riggade för kaffe, startade datorn .... när jag skulle hämta kaffe visade det sig att jo, jag hade tryckt på den, lagt i kaffe ... men inte hällt i nåt vatten. ÅÅÅÅÅÅKÄÄÄJJJJJ. Fniss  Men NUUU är kaffet klart, och jag har hällt upp första koppen. 


Idag ska jag åka till Skråmträsk och köpa hundfoder, det är väl ungefär det enda jag har på min "to do-lista" .. .nä visst fan, jag har ju bokat tvättstugan 11-15.  Btw så har symaskinen inte kommit tillbaka. Förbannat åxå. 


Nä, nu har jag lyckats vispa i mig alla tre koppar, så det är dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en riktigt fin Lördag, fylld med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 februari 2018 09:47

Fredag morgon. Ledig dag. 14 minusgrader och varken sol eller mulet på nåt sätt. Typ svart/vitt.  Den här dagen blir en lugn dag. Ja, städa förstås, eftersom det är fredag ... men i övrigt lugn. 


För ett år sedan, den här dagen, kom så beskedet. Hela dagen hann gå innan jag kring 22.45 på kvällen fick sms av John, som var STinas sambo. 

"Nu har Stina somnat in efter en tuff kamp"  skrev han.  Så oerhört obönhörligt. Så fruktansvärt tragiskt. Så förbannat orättvist. Stina hann aldrig åka till Las Vegas. Stina ville leva, hon ville inte dö. Hon var en fighter in i det sista. Jag är dock för evigt glad över att gruppen "änglafonden" gav henne så mycket kärlek i slutet. Hon fick somna in med vetskapen om att vi var sååå många som verkligen tänkte på henne, och skänkte vår styrka. Styrka att släppa taget och gå vidare. 


Ikväll kommer jag att tända ljus för Stina, och tänka på henne stenhårt. 


John har jag fortfarande kontakt med. Inte lika tätt som för ett år sedan, men jag skriver till honom då och då och frågar hur det går. Frågar om han vill ha hjälp med något. Har flera gånger sagt till honom att Änglafonden finns för honom åxå, om han behöver oss.  


Igår stekte jag kotlett och friterade sötpotatispommes till middag. Smakade supergott :)   Få se vad jag hittar på ikväll, försöker göra nån slags frysrensning. 

 


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken. Molly har vaknat och ligger och tittar på mig. Gomorron Molly, jo, matte ska dra igång dagen. 


Ha en fantastisk fredag. Fyll dagen med nåt värt. Nu är det enda vi vet med säkerhet att vi har. Förvalta Nuet väl. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards