Alla inlägg under mars 2018

Av maria tafvelin - 19 mars 2018 09:28

Måndag morgon. 0-gradigt och sol. Det blåste rätt kallt på  morgonpromenaden, men tror att det är lite bättre nu. Jag hinner ut på lite solo- och duoaktiviteter innan jobbet, och det känns bra. Vad som känns mindre bra är att Molly inte mår bra än. Det vill sig inte riktigt. Under helgen har hon verkat ok, men så tidigt i morse blev det samma visa med böneställning och knorrande. Pratade med veterinär Vera och jag ska åka och köpa Gaviscon, samt fortsätta med Losec och Andapsin. Hoppas nu att det ger sig. 


Igår på jobbet var en sån där dag när det mesta gick fel .... fniss ... eller... .inte det mesta, men tillräckligt mycket för att det skulle bli lite frustrerat emellanåt. Etikettmaskinen bråkade nåt fruktansvärt, så ett jobb som skulle ta ca 45 minuter, tog 2 timmar. När jag skulle köra ut ett stick från frysen till jäsen så ramlade en plåt ner på min arm. Jag skrek rakt ut, trodde nästan att armen gick av. Lite sådär fortsatte det ... så jag var oändligt glad när jag fick släcka, låsa och åka hem. Nu har jag laddat batterierna och känner mig redo för dagens jobb :)    I morgon kommer ett brudpar för att prata bröllopstårta, ... men det är i morgon det. Idag är idag, och jag ska fylla den med värda grejer. 


Nä, nu ska jag fylla byxfickan med hundgodis och bege mig ut på isen. Ha en fin Måndag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 mars 2018 09:11

Söndag morgon. 3 plusgrader och halvklart, dvs lite grått och lite blått på himlen. Nackdelen med mildare väder är att då blåser det oftast mer, vilket det ser ut att göra. Igår blev det ju helt fantastiskt väder! Efter morgonpromenaden och tog jag ut Theo på en kättingrunda

 

Efter den rundan tog jag ut Kelly och Molly på isen

   

45 minuter senare blev det Paddys tur

   

Vi var alla nöjda med dagen, bästa dagen

       

Till middag gjorde jag skinkschnitzel och stekt potatis. Det är extrapris på skinkstek på coop nu, 39.90/kg, så jag passade på :)

 

Idag är det jobb igen, men först en härlig morgonpromenad med hundarna. Ha en skön söndag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 mars 2018 08:47

Lördag morgon. 17 minusgrader, appen säger soligt .... och ja ... kanske det är lite soligt ändå. Inte lika sprudlande klarblå himmel som igår, men ... jo, det är som att det klarnar upp. 


Jag vaknade strax efter kl 7, försökte somna om, men det gick inte. 7.30 tog jag på mig glasögonen och fipplade fram telefonen. Läste Norran ... sen såg Theo att jag var vaken. Då ville han umgås lite


  Han vill promt ligga sådär, över halsen på mig, på morgnarna. När jag sedan kliver upp, kryper han ihop och somnar om. Mysproppen. 


Idag har jag inga direkta planer, vi får se vad som händer efter morgonpromenaden. Skruva bort köksluckor kanske. 


Nä ... tror jag hänger bort morgonrocken och väcker hundarna. Det är ju lördag, och jag ska göra den till - bästa dagen.  :)   Gör det du åxå :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 mars 2018 14:34

Fredag eftermiddag. 4 minusgrader och helt fantastiskt väder! Strålande sol, klarblå himmel ... man blir ju helt lyrisk. En annan anledning till att jag känner livsandarna dansa inom är att jag är tillbaka från veterinären med Molly. När jag bokade tid sa jag att jag gissar på magkatarr ... utan att ha nån aning egentligen. Hur det nu var, så gissade veterinär Vera åxå det, så nu ska Molly gå på Losec och Andapsin ett tag så får vi se. Det känns i alla fall väldigt bra, både att gissningen är att det inte är nåt allvarligt, samt att det ju faktiskt finns tabletter som hjälper :)  
När Vera undersökte Molly, fanns där åxå en kvinna som jag aldrig träffat tidigare, kanske är ny på stället?. Hon klappade Molly och Vera sa: Ser du att hon bara har ett öga?

- jo jag ser ju det. 

- Det är en jättetrevlig liten hund  :)

Tänk så glad man blir när någon säger så :)


När vi kom hem blev det att koppla gänget och gå ut i det helt underbara vädret. Jag hade tänkt mig ner på isen, på skoterspåren, men det är inte uppkört sedan det snöade senast, så det var lite för djup snö. Hoppas de kör upp nu under helgen. 


Vi var ute en dryg timme, nu lapar de sol inomhus istället :)


       

Nu ska jag fortsätta med fredagsstädningen som jag hann påbörja i morse. Sen blir det en härlig slapparkväll här i mitt supersöta paradis. Kanhända att jag i morgon skruar ner alla köksluckor, jag ska ju lämna in dem för sprutmålning, och hade tänkt göra det i början på den här veckan, men orken har inte infunnit sig. Det spelar ju ingen roll när jag gör det, men som sagt ... kanske i morgon :)


Stort Tack vill jag rikta till er alla som alltid finns beredd att hålla tummarna för mig och mina hundar. Jag uppskattar MASSOR att ni bryr er, och att ni tänker på oss. Det vill jag att ni ska veta. 


Tjing så länge


Av maria tafvelin - 15 mars 2018 11:01

Torsdag förmiddag. I morse var det 12 minusgrader och strålande sol. Nu är det 10 minusgrader och strålande sol. Kom precis in från en timmes promenad med hundarna, och solen värmer såpass att jag fick ta av mig handskarna i slutet :)


Igår hade jag en superbra dag. Åkte till jobbet kl 8 för personalmöte, sen skulle jag stanna och jobba ett par timmar, åka hem för att gå ut med hundarna, och sedan åka tillbaka och jobba till typ 17. Kl 13 gick jag upp och bytte om, kom ner till de andra och sa: jag åker hem och går ut med hundarna, sen kommer jag tillbaka. Nä sa Pernilla, du kommer inte tillbaka, jag fixar resten. Jag trodde knappt att det var sant!  Jag kom alltså hem mitt på dagen, och fick ta en härlig promenad i dagsljus :)


Idag är det torsdag, och det finns ingen chans att åka hem tidigare från jobbet, men jag känner mig laddad för dagen, så det ska nog gå som en dans :)


Molly har ju till och från under en dryg vecka, verkat ha ont i magen. Spytt några gånger, haft svårt att komma till ro en del nätter .... ja, haft ont helt enkelt. Men inte alla nätter, igår mådde hon prima och var precis som vanligt, men tidigt i  morse drog det igång igen. Uppenbarligen är det nåt som är galet, trots att hon äter, dricker och har normal avföring. Jag fick tid hos veterinären i morgon kl 11.15   Hoppas verkligen att det är nåt snabbt övergående, kanske  nån tablett av något slag kan hjälpa.  I morgon ser det ut att ska bli lika underbart väder som idag, så jag håller tummarna att det går bra med Molly, och att vi kan vara ute mest hela dagen :)


Nä, nu ska jag styra runt lite här hemma innan det är dags att åka på jobbet. Fyll den här dagen med värda grejer!


Tjing så länge

 

Av maria tafvelin - 12 mars 2018 09:12

Måndag morgon. 14 minusgrader och tämligen grått. Igår var det bara ett par minusgrader, och strålande sol. Jag jobbade 10-16, så jag hann ut på en härlig promenad både före och efter jobbet.  En fördel med att det är kallt på nätterna, är att skoterspåren håller så bra på dagarna, när temperaturen stiger. Alltså .... sol och hårda skoterspår ... kan det bli bättre?


Igårkväll gick jag isäng kring 22. Tidigt, jag vet, men jag har varit så himla trött och slut. Vaknade 7.30, och det kändes riktigt bra. Svingade benen över sängkanten, skyndade mig att stoppa fötterna i tofflorna och få på mig morgonrocken. Jag visste inte Då att det var 14 minusgrader, men jag kände ju att det var rätt så kallt. Drog åt balkongdörren en liten aning på väg in till köket för att sprätta igång kaffet. 


I lördags lagade jag nåt gott och enkelt. Pestofylld kycklingfilé m dragonsås och ugnsbakade rotsaker. 

 

Jag gjorde samma middag igår, fast bytte ut peston. På lördagen hade jag "valnöt och ricotta", igår tog jag "tomat och ruccola". Tomat och ruccolapeston blev både godare och snyggare :)  Fotade inte ... av nån konstig anledning ... fniss. 


Natten mot igår sov vi knappt nånting jag och Molly. Hon hade ont i magen och jag var faktiskt orolig att hon återigen ätit i sig något så att vi skulle måsta åka till veterinären. Var orolig under dagen, men hon åt, drack och kissade på morgonen, så jag kände att jag nog kunde avvakta tills efter jobbet. Jag blev överlycklig då jag kom hem, hon verkade som vanligt. Inatt har vi sovit gott båda två, så vad det än var, verkar det gått över helt. 


Nä, dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Börjar jobba kl 11 idag. Hoppas på en bra dag på jobbet, det är mycket att göra. Jag och Pernilla ska rulla chokladbollar på ca 90 kg chokladbollssmet, och vi ska banne mig slå hastighetsrekord :)   


Ha en fin start på veckan. Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 mars 2018 09:07

Lördag morgon. 4 minusgrader och snöfall. Mot mitten av nästa vecka ser det ut att ska sluta snöa, och till nästa helg säger appen att det blir sol :)  Det ser jag fram emot :)


Igår, efter morgonrundan, tog jag ut Theo på en solorunda på isen


 

Min plan var att sedan ta ut de andra på solorundor åxå, men .... jag kände när jag kom tillbaka med Theo att jag måste vila. Jag låg nästan hela dagen faktiskt. Körde en lightversion av städning, tänkte att jag orkar ta resten idag. Ni vet, när orken tryter, så måste man prioritera sina förehavanden. Det blev en kort aftonpromenad, sen mera viloläge. Ännu kortare kvällspink, sedan dusch och gonatt. 


Den här dagen ska jag fylla med så mycket vila jag bara kan. Måste naturligtvis motionera hundarna, skulle egentligen behövt aktivera dem lite mer än jag gör för tillfället ... men orken räcker inte riktigt till. Måste vila och återfå lite spänst, så att vi kan köra på lite under kommande vecka ... eller veckan därpå. Eller veckan efter det. Vi får se helt enkelt. Just Nu går det inte i alla fall. 


Nä ... dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en Fin lördag, fyll den med nåt värt. För min egen del känns det som att det jag mest värdesätter är vila, så det ska jag göra. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 mars 2018 08:30

Onsdag morgon. 12 minusgrader och minimala snöflingor som dansar runt, sådär utan att någonsin landa tror jag. De bara fladdrar fram och tillbaka, lite upp, lite ner, sen fram och tillbaka igen. Så,  de lär inte påverka snömängden nåt överhuvudtaget. 


Igår var en bra dag på jobbet, hann i princip allt som skulle göras. Hoppas på ett liknande scenario idag. På lördag har SAIK hemmamatch igen, vilket innebär en hel del jobb. Roligt givetvis :)   De beställer ju hyfsat många chokladbollar, biskvier, mazariner och AIK-kakor till sina hemmamatcher. Det kan ju röra sig om typ 350 chokladbollar, 150 mazariner (gula med AIK-logga), typ 100 biskvier och 500 AIK-kakor. Så ... det är ett välda rullande, spritsande och doppande inför hemmamatcherna :)


Alltså .... det är redan mars månad. Helt sjukt så snabbt januari och februari har sprungit förbi. Jag menar, trots att man, varje dag, fokuserar på att verkligen leva i Nuet, så försvinner ju Nuet i samma ögonblick, och blir dåtid. Nuet står aldrig stilla. I samma sekund jag tänker- NU, så har nuet förvandlats och blivit - Då, och ett NYTT nu har kommit. Självklart kan man inte fokusera på varenda sekund, då skulle man ha svår huvudvärk inom en minut ... fniss ...   Det här med att nuet försvinner snabbt och blir Då, kan vara ytterst passande och välkommet åxå, inte BARA sorgligt och negativt. Tänk bara när man tittar sig i spegeln på morgonen, som nyss ... jag la mig i blött hår igårkväll, inlindat i handduken. Ser mig i spegeln och hinner tänka att NU ser jag fördjävlig ut ... . tur att NU blev DÅ i samma sekund .... fniss. 


Nä .... det är väl bäst att hänga bort morgonrocken, väcka hundarna, pressa in mitt NU yviga hår i mössan, för att sedan gå morgonpromenad. Ha en BRA onsdag, fyll den med värda grejer!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards