Alla inlägg under april 2018

Av maria tafvelin - 17 april 2018 07:48

Tisdag morgon. 3 plusgrader och sol fast inte klarblå himmel. Herregud så fint väder vi har haft lääänge nu :)  Igår lämnade jag in bilen och fick på sommarsulorna. Jo jag vet, kanske lite tidigt .... fniss. Jag lämnade kvar vinterdäcken på "hotell" då jag faktiskt med åren blivit mer och mer bekväm. Tidigare har jag, med ytterst få undantag, skiftat däck själv. Visst, jag skulle fixa det nu åxå ... men känner att jag kommit till en punkt i livet där det är värt några hundralappar för att slippa. Div. krämpor gör åxå att jag inte är fullt lika smidig som tidigare ... så .... beslutet var både klokt och genomtänkt ... :)


Inatt drömde jag att jag var i Örebro. Jo jag vet, helknäppt, jag har aldrig varit där, har ingen aning om hur det ser ut där, men jag vet att det var Örebro, för jag blev inbjuden i ett rum där Björn Skifs och Tomas Ledin satt ... och Björn sa: Otroligt lite folk för att vara Örebro. Nu vet jag inte ens egentligen vad det rörde sig om, men på nåt sätt så skulle folk skänka pengar .... till nåt jag inte heller vet vad det var. Tanken var att det skulle samlas in massor, men .... när de kollade så hade det inte kommit in en enda krona. När jag blev inbjuden i rummet, tillsammans med några andra, så gick vi runt och hälsade, och Björn verkade jag känna sedan tidigare ... fniss . Hur det nu var, så slutade det hela med att jag blev erbjuden att sjunga med Tomas Ledin på scen i sommar. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA   Tur jag vaknade så att det inte hann bli sommar och dags för uppträdande. Man vill ju inte gärna vakna av att få ägg kastade i skallen .... hahahahahahahaha


När jag kom hem från jobbet igår, blev det en promenad med hundarna i vanlig ordning. Rotade i kylen för att kolla vad det kunde tänkas bli för middag .... det blev halloumisallad

 

Gott var det! 

Nä, det är nog dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Planen är att hinna göra lite hundaktiviteter innan det är dags att dra iväg till jobbet. Ha en riktigt bra Tisdag. Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 april 2018 09:10

Söndag morgon. 1 plusgrad och strålande sol. Alltså, vilka underbara dagar!!!!  Igår ställde jag bort mina icebugs, för även om det inte är barmark riktigt på alla gångvägar, så klarar man sig med vanliga skor nu :)


Igår körde jag och ställde mig i den där kön, som även då sträckte sig från tvättporten ut på gatan. Bilen bara MÅSTE få sig en dusch. En timmes kötid, en kvart i tvätthallen ... vips är bilen skinande ren :)  Underbart!  Tänkte när jag körde hem: Nu ska jag komma ihåg att ta upp jordsäcken som ligger i baksätet. Kom hem, gick upp .... glömde givetvis jorden i bilen igen .... fniss.   Fixade iordning lite noseworkgrejer, tog med Theo ut på ett noseworkpass. Började utanför Coop, där de har byggnadsställningar och div. 

 

Körde både högt och lågt, och det gick superbra! Försöker fokusera på att han ska söka mer metodiskt och strukturerat, och inte bara kasta sig hit och dit. Nu kände han doften i princip innan vi ens hann fram, så han var ganska "rakt på" , åtminstone de två första gömmorna. Efter att ha flyttat doften och kört några sök till, bytte jag område och gick till busskuren utanför pizzerian. Gömde doften på en list så att han var tvungen hoppa upp på bänken för att  nå. Gick hur bra som helst.  Jag band upp honom vid en stolpe för att hämta doften, då jag såg en familj, mamma pappa och två barn stanna upp. Jag tänkte att de kanske inte vågade gå förbi Theo, så jag skyndade dit. 

- Åh, sa pappan i familjen. Så fin staffe. Var kommer han ifrån?  Hur gammal är han?  Där började ett samtal som varade ungefär en kvart. Det visade sig att familjen bor här i Ursviken, har haft staffe tidigare, 2 st. Nu när barnen inte är pyttesmå längre, har tankarna om hund kommit tillbaka med full kraft. Det är bara staffe de kan tänka sig, och mamman gav mig sitt telefonnummer, ifall jag skulle höra talas om en staffe till omplacering. 


Jag tog theo och gick mot bilen, för att hämta upp den där säcken med jord. Då jag kom fram tänkte jag - jamen, jag kör ett fordonssök då jag lix håller på. Gömde doften, Theo hittade snabbt .... ja, då gick vi upp. UTAN JORD!!!!!


Hahahahaha, vilket minne!!!   


Kom upp, kopplade hela högen och gick en promenad. Mötte den här familjen igen, nu hälsade de på alla hundarna och tyckte att det var härligt att se en hel flock på promenad. Vi promenerade vidare. Helt makalöst väder!  T-shirt och vindjacka, kan ni fatta!!  


När vi kom tillbaka  KOM JAG FAKTISKT IHÅG ATT TA UPP JORDEN !!!!!   hahahahahaha, så jag planterade småtrumpeterna i krukor, grävde ur mamma trumpets kruka så gott jag kunde och fyllde på med ny jord 

 

Vi får se hur trångt det blir i köket innan småttingarna har flyttat .... fniss. 


Nä, nu ska jag ta och hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. En härlig morgonpromenad står på menyn innan det är dags att åka iväg på jobbet. Det är ju helt underbart nu, det är ljust på morgonen, och det är ljust flera timmar när man kommit hem. Inte bara ljust, det är Sol åxå :)   


Visst kör vi som igår - Värda grejer och glada tankar!!!


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 april 2018 09:31

Lördag .... får jag kalla det morgon? Jag har i alla fall inte kommit längre än att jag är inne på kopp nr 2, står fortfarande i morgonrock ... fniss. Det är 4 plusgrader och klarblå himmel. 


Igår, efter en rejäl morgonrunda, åkte jag iväg för att tvätta bilen och köpa jord till min änglatrumpet. Oj ... det var fler än jag som ville tvätta bilen, om vi säger så. På OKQ8 Solbacken, var det kö från tvättporten, ut på gatan. Jag köpte tvätten, men ställde mig inte i kön, utan åkte iväg på blomsterslotten och inhandlade jord, samt på Willys och inhandlade fredagstulpaner

 

Nu bar det sig inte bättre än att jag glömde kvar jordsäcken i bilen .... men jag tar upp den idag istället :)   Svängde förbi på jobbet med en tulpanbukett till Pernilla på vägen hem, blev kvar där en stund och surrade, sen åkte jag hem och gick en solig, underbar promenad med hundarna igen.  Kvällen spenderades i tvsoffan. Nej, jag såg faktiskt inte hockey, jag såg "Lets dance" istället. Jag har helt tappat kollen på hockeyn, men de vann ju ändå :)   


Idag ska jag åka iväg och ställa mig i tvättkön på OK ändå. Sen tänkte jag köra lite nosework härute. Busskuren blir perfekt tror jag :)


Nä hörrni .... jag har ju typ vilat bort hela morgonen. Vaknade först kring 05 som vanligt, men somnade om. Vaknade 7.30 men slumrade bort lite innan jag hann kliva upp. Klockan var typ 8.30 innan jag masade mig ur sängen och kokade kaffe. Nu är det hög tid att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna :)


Vi kör värda grejer och positiva tankar även idag, eller hur!?


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 april 2018 08:14

5 minusgrader och sol. Det kommer att bli ytterligare en underbart vacker dag!  De senaste dagarna har sett rätt likadana ut, förutom sol och vackert. Jag har haltat runt på jobbet, och här hemma. Haltat med hundarna runt kvarteret typ. Haft ont helt enkelt. Men ... jag hade tur, det hade kunnat bli betydligt värre. Jag har ju inte behövt använda kryckor, utan har kunnat belasta benet, även om det gjort ont. Lite verktyg när man ska på och av med skon, inte räta ut benet helt när man går, samt inte ta så långa steg. Där har ni hela grejen. Har därtill, på inrådan av sjukvårdsupplysningen, ätit en kur ipren. Dvs, ipren varje dag. Så .... idag känns det nästan ok faktiskt :)


Jag upptäckte igår att den här grejen som sitter längst upp på balkongdörren, som gör att man kan låsa dörren i ett visst läge, har lossnat..... igen. Jag måste laga .... igen. Ja, det är inget komplicerat, det är bara att skruva fast den igen, det värsta är nog att jag måste kliva upp på ikea-pallen för att nå ..... så jag tror jag väntar tills i morgon faktisktl 


Idag efter jobbet gör jag ju helg. Det ska bli skönt :)  Nu när det är plusgrader på dagarna, tänker jag passa på att tvätta bilen. DET behövs! 


Kaffet snart uppdrucket .... hundarna sover än .... tyst sånär som på fågelkvittret. Det här blir en bra dag. Hörrni, en sak jag tagit upp tidigare, men som alltid är aktuell: Kan jag styra mina tankar?

Ja, det kan jag. Jag kan själv välja var jag vill lägga mitt fokus, och jag kan själv välja vad som ska fylla mina tankar. Det är naturligtvis, som allting annat, en träningssak innan det sitter i ryggmärgen. Det handlar om det här med att se glaset som halvfullt eller halvtomt. Det handlar om att låta även SMÅ positiva saker, verkligen VARA positiva. Att låta det positiva bli större än det negativa, att ge det positiva MER uppmärksamhet. 


Att träna upp den här förmågan börjar nånstans med att bli medveten om vad man tänker på. Om jag nu, helt från det blå, börjar tänka på den där människan som försöker förstöra för mig, bara för att hen ogillar mig, så kan det ju lätt bli att jag gräver ner mig i tankar om hen, och skulle jag låta DE tankarna ta över, då blir dagen allt annat än bra. När de tankarna kommer, säger jag till mig själv - STOPP!   Och jo, det funkar faktiskt. Jag byter tankar, och tänker på de här två glada kvinnorna som börjat på mitt jobb. Alltså, vi skrattar oss fördärvade på dagarna, och har genuint Roligt! Tänker på tokiga saker vi sagt och gjort. Då hamnar tankarna rätt snabbt i en positiv spiral, och jag kan gå vidare i positiva tankar, kring allt från hundarna, nystädat hem, snart barmark (ja alltså, om man är VÄLDIGT positiv.... fniss)   Själva grejen är den att man kan sätta STOPP för negativa tankar. Träna på det vettja!


Men, säger du .... vissa saker ÄR ju faktiskt inte positiva. Självklart inte. Om hundarna eller barnen är sjuka, bilen går sönder eller lådfronten till översta kökslådan hela tiden lossnar .... DET är INTE positivt. Då är frågan. - Vad kan jag göra åt det? KAN jag göra något alls? 


Hundarna sjuka - gå till veterinären. Följa veterinärens råd, alternativt hitta på nåt eget. Hoppas det blir bra. Ta tankekraft från andra till hjälp för mitt eget tänkande. Andras hurrarop och kärleksfulla tankar, ÄR positivt, fokusera på det!


Barnen blir sjuka - ja ... nu är de ju vuxna, så jag kan ju inte gärna slita iväg dem på vårdcentralen. Vad kan jag göra?  - Köpa halstabletter, hostmedicin, en påse favoritgodis ... och åka förbi. Omtanke om andra är positiva tankar. 


Bilen går sönder? - Skratta åt eländet tillsammans med andra. Alternativt lämna in bilen på verkstan och bryt ihop en kort stund när räkningen kommer. Mer kan man lixom inte göra, om det inte är lättare småfix som att byta ett handtag man slitit loss. 


Lådfronten till kökslådan lossnar hela tiden. - Skruva tillbaka skiten varje gång, när man väl vet hur man ska göra, går det ju rätt snabbt. Alternativt, lägg bort lådfronten och var utan. Det funkar det åxå. 


Ibland skiter det sig fullständigt, och man hamnar i tanken - Vad FAN gör jag NU???  Det lixom bara brister och man vet inte, på allvar, hur man ska fixa det. Tänk såhär: GÅR det att göra nåt åt? Kan JAG göra nåt åt det?


GÅR det inte, KAN du inte?   Låt det då inte ta energi. Säg till dig själv  - STOPP!  Låt inga tankar äta upp dig inifrån. Kan du inte förändra det du just nu tänker på, och det är negativa tankar ....  tänk på nåt annat. Nåt positivt. Det GÅR. Börja träna NU, ifall du har svårt för det. 


Nu ska jag väcka hundarna och knata iväg på en liten morgonrunda. Den blir inte så lång, men i tid blir den lika lång som vanligt eftersom vi går så sakta. Så .... en 45 minuters morgonpromenad står på menyn, det är bara att hugga in :)   


Ha en riktigt bra dag. Fyll den med värda grejer och positiva tankar  :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 april 2018 17:07

Måndag eftermiddag. 4 plusgrader och stålande sol. Kommit hem från jobbet, haft ute hundarna för pink .... skulle så gärna gått en låååång promenad, men det funkade inte. Varför? 


I morse, efter morgonrundan kom jag upp i hallen, kopplade loss hundarna, tog av mössa, vantar och jacka .... knöt upp kängorna, tog av vänster känga, satte vänsterfoten bakom högerkängan och drog för att få upp högerfoten. 

PANG!!!!  Oj vad det smällde högt!!!!  samtidigt brände det till i baksidan på höger lår. Helvete tänkte jag .... något gick sönder! Eller, jag skrek samtidigt som jag tänkte, och hundarna kom rusande till hallen. Jag hamnade nästan i nåt slags chocktillstånd när jag insåg att jag inte fick av mig skon, det gjorde alldeles för ont. Stod ett tag och höll fast mig i hatthyhllan. Va i helvete hände!?  


Jag insåg ju rätt snabbt att det är en muskel i baksida lår som gått sönder. Eftersom jag inte fick av mig skon, men hade knutit upp skosnörena ... så fick jag jobba ett bra tag med skohornet, för att få ner skosnörena bakom plösen typ, så att jag inte skulle falla ihjäl mig över snörena. Då det var ett tag kvar innan jag skulle åka på jobbet, så fick jag ju gå med skon på. 


Jo, det har gjort jävligt ont idag. Tog Ipren och Alvedon och hade jag inte gjort det så hade jag väl legat och gråtit kanske. När jag slutade jobbet var Pernilla tvungen hjälpa mig på med kängan, som jag efter många om och men fick av mig när det var dags att byta om på jobbet. 


Kom hem, tog ut hundarna på gården. Tur att det funkar att släppa hundarna lösa på gården, åtminstone såhär tillfälligtvis är ju det en lösning. 


Jag har pratat med sjukvårdsupplysningen så jag vet hur jag ska hantera det här. Ingen panik i nuläge. Jag KAN stödja på benet, så det finns gott hopp om att det ordnar upp sig så småningom. Men ... måste det göra så nedra ont?


Nu ska jag fixa nåt att äta, sedan sätta mig i soffan och kasta upp benen på bordet. Det var en rekommendation från sjukvårdsupplysningen. Sen är det väl bara att hoppas att det läker ihop snabbt. Det ska ju som sagt vara strålande sol hela veckan!!!!!!


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 7 april 2018 09:04

Lördag morgon. Temperaturen på nollan, och mulet. Men .... väderleksprognosen för kommande vecka ser fantastisk ut 

 

yes!!!!!   :)   


Hörrni, idag ska jag iväg till Skråmträsk för att köpa hundmat, sen ska jag köra lite nosework - för första gången med lagerblad istället för eukalyptus :)  Theo har ju godkänt doftprov på lagerblad tillsammans med sin tidigare ägare Julia, men jag har aldrig tränat med det. Molly har aldrig provat, så henne ska jag introducera åxå. Ja, faktum är att jag ska lägga ner MER tid på nosework med alla 4 hundar här framöver. Det är ju faktiskt en aktivitet som går att utveckla i det oändliga, jag har tänkt så kort och trångt tidigare bara. 


Till middag igår blev det bakad potatis med laxröra och ett glas rött. Jädrigt gott faktiskt

 

Idag kan det nog bli en köttbit .... eller kyckling .... vi får se helt enkelt. 


Kaffet är uppdrucket, dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Efter morgonpromenaden blir det att hämta upp maten från frysboxen och lägga in i frysen här uppe, så att jag rymmer hundmaten i boxen. Ha en fin lördag! Fyll den här dagen med värda grejer, glada tankar, vänliga ord och många skratt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 april 2018 15:35

Fredag eftermiddag. Idag är det verkligen April! Just nu är det 4 plusgrader och rätt så molnigt. I morse snöade det, sen blev det strålande sol. Väldigt slaskigt på vägarna 

 

Det droppar (läs forsar) från taket, fåglarna kvittrar och Molly springer inte och gömmer sig när det är dags för morgonpromenaden. DÅ är det VÅÅÅÅÅÅR !!!!  :)


Idag skulle nya kyl/frysen, spisen och mikron komma. Mellan 10 och 14, och chauffören skulle ringa 30 minuter före ankomst. Så .... jag klev ju upp i ottan för att fixa klart det sista ... jag menar ... det kan ju inte se ut HUR som helst när det kommer tjommar som ska kånka upp det nya, och kånka ner det gamla. Så .... fniss .... om vi säger såhär ... jag vet faktiskt inte var jag ska hitta en del grejer som jag "städat undan" ... återkommer senare i inlägget om detta. 


Timmarna kom och gick, inget telefonsamtal. 13.35 kände jag att jag blev lite less. Det är ju omöjligt att ringa 30 minuter innan leverans, om leveransen ska ske innan kl 14. Jag ringde upp transportbolaget i Umeå och frågade var leveransen höll hus. 

- Jag skulle fått leverans före kl 14, och ett telefonsamtal 30 minuter innan .... det känns som att något är fel

- oj ... hmm ... då ska vi se ... Ursviken säger du .... men ... då ska jag ringa chauffören och kolla var han håller hus, så får han ringa upp dig direkt. 

- jamen tack, det blir jättebra, tack för hjälpen.


Kl 14 kände jag en "viss irritation" när ingen chaufför ringt upp, och hundarna behövde komma ut. Jag lämnade ytterdörren olåst och gav mig ut på promenad. Jag tänkte - Chauffören ringer 30 minuter innan ankomst, så jag hinner den korta rundan på 20 minuter i vilket fall som helst. 


När jag kommit en bit ringer chauffören 

- Jag är där på 5 minuter. 

- jaha, jag gav upp och gick ut med hundarna, men dörren är öppen. 

- Har du någon där som hjälper mig att bära?

- Nej, det har jag inte fått information om att jag behöver ha

- jag är ju ensam

- Det är jag åxå, och jag orkar inte bära de där grejerna ens om vi är två

- då ska jag se om jag kan få tag på någon 

- tack, jag ska ringa transportbolaget och höra vad de säger. 


Ringde transportbolaget och berättade hela historian. Luftade även missnöjet om tiden (kanske lite petigt, men när man väntat sedan typ 9.30 .... )

- Men ... du borde fått information om att du måste vara behjälplig att bära

- Nån sån information har jag inte fått, tvärtom, när jag pratade med försäljaren så framgick det hur bra det var att slippa bära själv, utan betala för tjänsten. 

- Oj ... ja det var ju inte bra. 


När jag kom hem, förväntade jag mig de nya vitvarorna uppburna, men ... nää. Ok ... men de kommer nog vilket ögonblick som helst!


Ögonblicken, liksom minuterna, kom och gick. Inget telefonsamtal ... ingen chaufför ... ingen leverans. Vet ni ... fniss ... jag blev så arg så jag började skratta. Vilken jävla fars!   


Jag ringde upp Elgiganten och sa: 


-Jag ångrar köpet. Jag blir så förbannad så jag ångrar alltihop. Jag tar inte ens upp varorna i lägenheten, ni får tillbaka dem utan att jag ens tittat på dem. 


Hanna heter tjejen jag pratade med. Hon var så oerhört duktig och bra. Hon bad verkligen om ursäkt för allt strul, och makulerade alltihop. 


Ringde upp chauffören, då jag väntade honom vilken minut som helst. Nä .... han hade inte fått tag på någon bärhjälp, så han kunde komma först på Måndag. 

- Men ... hur hade du tänkt att jag skulle få veta det?

- ........ ja glömde ringa å säga det ..........



Ok ... Jag har en REN kyl/frys. Förvisso funkar den inte alltid som den ska ... men den står på plats. 

Jag har en REN spis .... förvisso funkar den inte alltid som den ska ... men den står på plats

Jag har en REN mikro ... förvisso lever den om som sju svåra år när man kör den ... men den står på plats. 


Alltså, ibland måste man bara skratta. Alltså, på allvar skratta!  Pratat med Hannah, och Skrattat! Å herregud så det kan bli, hahahahahahahahahaha


Nåja ... kanske var det bäst trots allt. Jag menar, med Mollys veterinärräkning i åtanke. 


Jo just ja ... det här med att hitta det jag "städat undan" . När jag baxat tillbaka kyl/frysen (jo jag hade styrt in den i "vardagsrummet" för att kunna städa där den stått) ... och skulle lyfta upp micron på kyl/frysen igen ... så kom jag åt att öppna luckan på micron. UT ramlade Mina mediciner, Mollys mediciner och Kellys mediciner. Nu var jag faktiskt tvungen att skratta högt. Ja alltså, jag la in alla mediciner i micron, för att inte transportpersonalen skulle tro att jag är "pillertrillare" ... jag menar ... det är ju en helvetiskt massa tabletter, hahahahahahahahahaha


Nu när jag tittar in i köket tänker jag dock - var fan har jag lagt allt annat som låg framme på bänken???? 


Nåja, nu blir det "kylskåpsrensning" till middag :)  Det kan sluta hur som helst, hahahahahaha


Solen skiner igen. Det är fredag. Jag ska hälla upp ett glas rött och skriva ihop en meny för kvällen. Ha en härlig fredagkväll fylld  med värda grejer!

Av maria tafvelin - 5 april 2018 20:52

Torsdagkväll. Struntar i vilken temperatur det är ute, det är kolsvart och sådär lagom för att balkongdörren ska få stå öppen som den alltid gör. Jag har ett KAOS i köket.

 

Åh my god. HJÄLP !!!! I morgon kommer nya kyl/frysen. Skulle kommit idag, men de ringde igår och ville skjuta på det tills i morgon. Passade mig perfekt, eftersom den här dagen har varit smockfull. Hur fasen ska jag , och VAR ska jag? Helvete så många grejer, flaskor, burkar osv har man inte i kylen? HUR MÅNGA SOM HELST!!!!! 


HJÄLP !!!!  Ni vet, ibland kör det ihop sig. Det kan vara jobb, läkarbesök, möten, TAMIGFAN ALLT MÖJLIGT som gör att det kör ihop sig. Man ... nä JAG har 4 hundar. Ibland behöver jag HJÄLP! Döttrarna jobbar ... hmm  ... Kolla här!

 

Det här är Leo, 10 år. Hans mamma heter Susanne och är min hundguru. Leo är en framtida hundguru. Jag fick HJÄLP idag med att ta ut hundarna, eftersom det körde ihop sig. TACK Leo!!!!! Att få se en sådan fantastisk kontakt mellan dig och mina smårumpor, trots att det är FÖRSTA gången du träffar dem.... Waow. Jag tror att din mamma har lärt dig knepen om att få kontakt med hundar. Fortsätt så!!!!!!   Och .. TACK Susanne, för att även Killarna fick komma ut idag. 


Att be om hjälp när det gäller hundarna är lite sådär pirrigt. Det är ett FÅTAL människor jag litar på att ta ut mina hundar. Det kan inte hjälpas .... det är ett förtroende som inte alla får. Nu står inte bara Susanne, men även hennes Leo på min lista. TAck snälla ni för hjälpen idag, det är guld värt!!!!! 


Klockan är enligt min hjärna snudd på läggdags ... men med tanke på hur det ser ut i köket så får jag kämpa på åtminstone nån timme till.  Varför har jag så många konstiga saker i min kyl? Saker som jag inte ens visste att jag hade?  Kanske skulle köpa en supersöt LITEN kyl ... och en supersöt LITEN frys?   ... fniss .... 


Nä ... bäst gå ut i köket och jobba vidare. Skäms ju ihjäl ifall det ser ut såhär när det nya kommer. 


Tjing så länge

 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards