Alla inlägg under april 2018

Av maria tafvelin - 4 april 2018 07:53

Onsdag morgon. 7 minusgrader och grått. Det ska börja snöa idag, och snöa några dagar. 


Igår kom fakturan från veterinären. 6900 kr.  Det var inte vad jag behövde precis. Försäkringen tar inte en krona, så det blir en tuff månad. I morgon kommer de och bär in nya kyl/frys och spisen som jag beställde för ett tag sedan .... och jag BEHÖVER verkligen en ny kyl/frys och spis ....  så det är bara att bita ihop och trolla med knäna, så ska det nog ordna sig. 


Igår var det styrelsemöte efter jobbet.  Mina uppdrag NU blir att skaffa lite modernare städutrustning till tvättstugan. Det var jag själv som la fram önskemålet, och jag fick alla med mig. Vi ska dessutom köpa in en ny symaskin, den andra blev ju stulen innan någon hunnit sy med den. Vi ska dock be vaktmästarna göra nån form av anordning som vi kan låsa fast maskinen vid. 


Står i mitt supersöta kontor och dricker min andra kopp. Jag ska lite hastigt dra i mig tredje koppen och väcka hundarna för morgonpromenad, sen ska jag tömma frysen och gå ner med allt i frysboxen. Allt .... låter som att det är mycket ... fniss ... men jag har ju varit lite smart och inte fyllt på där på slutet, utan försökt tömma, så att det inte skulle bli så mycket att bära ner. Den måste avfrostas innan i morgon då de som kommer med den nya, ska ta med den gamla. Egentligen ska man inte behöva avfrosta den, men .... den funkar ju inte som den ska, så det bildas is i botten på den, som måste bort. 


Nä .... som sagt. Sparka av tofflorna, hänga bort morgonrocken, väcka hundarna och presentera sig inför dagen. Värda grejer, mycket skratt, kärlek och empati, DET får bli dagens ledord :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 april 2018 14:06

Söndag eftermiddag. 3 plusgrader, strålande sol, Theos 5-årsdag och allt känns toppen :)   Hundarna ligger ute i bäddarna på balkongen och njuter solstrålar och lyssnar på fåglarna. Jag, Theo och Molly har varit i Rackarungarnas träningslokal i Bureå och tränat nosework, så de sover gott nu. 


Jag har tänkt på en sak ... väldigt länge faktiskt. Alltså .... vad hände egentligen med tiden? Går den snabbare nu eller? Varför HINNER vi inte nuförtiden?  


Förr hade vi så mycket längre arbetsdagar, butiker fick inte ha öppet hur mycket som helst, det fanns varken mikro, kaffebryggare eller färdiglagat. Skulle man prata i telefon satt man fast i luren genom en sladd, och var tvungen sitta på "hallbänken" tills man pratat klart. Det fanns inte dator, mail, fax, mobiltelefon. Skulle något brev sändas, skrev man för hand, postade i kuvert, och fick vackert vänta tills det kom fram. Sen fick man vänta ytterligare några dagar på att svaret kom, per brev, handskrivet och lagt i kuvert. 


Räkningar betalades genom att man gick in på banken med hela luntan räkningar, och betalade över disk. Jo, ofta var det ju kö sådär i slutet på månaden, men av någon märklig anledning så hade man tid att sitta ner och vänta på sin tur att få lägga fram räkningshögen, som knappades in manuellt. 


Varför har vi drivits dit att vi måste ha både snabbmakaroner och mail, för att HINNA? Och, vad värre är, en del HINNER inte ens gå igenom sina mail! HINNER knappt värma sin lunch i mikron, HINNER inte laga mat från grunden, HINNER inte tvätta, TROTS tvättmaskin!  .... HINNER INTE !!!!!!!  Hör ni hur bisarrt det låter???? 


Många föräldrar HINNER inte följa sina barn på aktiviteter, HINNER inte engagera sig i barnens skolgång. Många föräldrar HINNER inte vara hemma med sina små barn, då de måste jobba. HINNER inte träna, HINNER inte umgås med vänner, HINNER inte .... Hinner inte.   


Har tiden försvunnit? Har tiden krympt? 


Eller ... prioriterar vi tokigt?


Jag minns att jag en gång blev uppriktigt förbannad. Någon sa till mig, när jag skulle skala en vitlöksklyfta. Det här är rätt många år sedan .... typ 20 år. Jag tog vitlöksklyftan i ena handen, en kniv i andra, och började skala. 

- äh, vänta ska jag visa dig ett sätt så att det går snabbare, kolla, du mosar vitlöksklyftan mot skärbrädan, så går det mycket fortare att ta loss skalet. 


DÅ .... precis DÅ, bestämde jag : Aldrig i livet ska jag ha så bråttom att jag inte HINNER skala en vitlöksklyfta på MITT sätt. Aldrig. Om jag måste krossa klyftan mot skärbrädan för att spara 2 sekunder i min matlagning .... då ska jag på ALLVAR ta en titt på mina prioriteringar.  Då är det något som är väldigt skevt tycker jag.  


Jaja ... det här var bara MINA funderingar kring just det här med Tid .... och ... var den har tagit vägen genom historian .... när det uppenbarligen finns så lite kvar av den. 



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards