Alla inlägg under maj 2018

Av maria tafvelin - 9 maj 2018 18:06

Tro Aldrig att hat mot andra, kommer att göra Dig lycklig. 

Att sätta krokben för, sabba för, att på ren illvilja skapa obehag för någon annan .... kommer ALDRIG att göra dig lycklig. 


Lever du ett miserabelt liv, fyllt av hat, bitterhet, avundsjuka, så kommer det INTE att bli glädjefyllt för att du en liten stund får någon ner på knä. Det enda som kommer att hända är att, när den människan reser sig igen... medan Du fortsätter att leva i bitterhet och hat ... så rullar hjulet på. Den du försökte sänka ... står plötsligt upp igen, medans Du sjunkit ännu längre ner. 


Så ... vill du bli lycklig, eller vill du hata?


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 8 maj 2018 08:37

Tisdag morgon. 9 grader och solen sprutar från himlen. Det ska visst mulna på lite frampå dagen, men vet du vad, det gör ingenting :)  From i morgon och en vecka framåt ska det bli strålande sol varenda dag.  Det gäller att njuta såhär i början av säsongen, inte för varmt, och inga mygg ....  fast jag hade in en mygga i förrgår ... så jag gissar att när det nu blir några grader varmare så blir det nån form av "myggexplosion" som de skrev i tidningen igår.  Nåja, vi är inte där ÄN, så det gäller att passa på att njuta. 


Igår efter jobbet, lastade jag hundarna i bilen och körde iväg för att kolla status på RackArena. Jo, det var bara lervälling, precis som jag trodde. Vände och körde till skogen jag ofta går i med hundarna. 

Helt underbart!

   

Nu kunde jag inte gå riktigt så långt som jag hade tänkt, för jag glömde en viktig detalj innan jag kopplade hundarna och åkte hemifrån. - Byta till kängor. Jag tänkte när jag gick från parkeringen och skulle hämta hundarna - nu ska jag byta till kängorna, för jag förstod ju att det inte är barmark riktigt överallt. Men .... den tanken var som bortblåst när jag låst upp dörren och kopplat hundarna. Nåja, det var underbart trots det :)


När vi kom hem lagade jag en enkel och supergod laxburgare. Jag hade en såndär portionsbit laxfilé i kylen. Körde den i mikron i två minuter, tinade ett hamburgerbröd, la på ruccola, ett skivat kokt ägg, gjorde en dressing av mangojalopenoglace och creme fraiche, och typ halva laxbiten. Sjukt enkelt, sjukt gott

 

Efter maten blev det lite tv-tittande, sedan fick hundarna ett pass "korvsök" inomhus. En och en medans övriga satt i köket. Vissa blev tröttare än andra efteråt

 

På tal om igår - Just igår var det 4 år sedan jag startade den här "nya" bloggen :)  Fränt va!?   Fniss. 


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Morgonpromenad, sedan till jobbet :)  Ha en fantastisk dag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 maj 2018 08:54

Söndag morgon. 14 grader och strålande sol :)   Helt perfekt alltså :)  


Sovit lite kasst, då man får gå upp och puffa nässpray några gånger på natten, men, det känns ändå mycket bättre idag, så jag är på banan inom kort.   Då det inte blev nåt besök i Burträsk på hundklubben igår, åkte jag tvärt iväg till Skråmträsk och köpte hundmat. Kom hem och skulle börja baxa in lådorna till frysboxen. 5 lådor, 10 kg i varje. Det var rätt mycket bråte just där man ska gå, då grovsopshögarna är rätt stora. Jag flyttade undan lite så att jag skulle komma fram, greppade två lådor och passerade. Det gick bra. Gick tillbaka till bilen och skulle hämta två till. Då bar det sig inte bättre än att jag hamnade där det var så mycket grus att jag helt enkelt vurpade. En halkolycka på gruset alltså. Helvete, ni vet det tar ju ont att ramla på knät, och skrapa upp sig. Hade mina splitter nya träningsbyxor på mig, och kollade HANDLÖST ifall det gått hål. Hade det gjort det, skulle jag ha tvingat styrelsen att köpa nya till mig. Halka som halka tänker jag, det måste ju sopas bort allt grus här på gården, det är ju livsfarligt. 


Efter att ha burit och fått bort hundmaten var jag genomsvettig och helt slut. Tack och lov hade vi fått tillbaka varmvattnet, som vi till och från varit utan flera dagar nu. På morgonen var det inte ens ljummet, utan helt kallt, och jag uppskattade verkligen att de varit och fixat till det medans jag var borta, så att det gick att ta sig en dusch. 


Nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna för promenad, sedan blir det att åka på jobbet. Ha en Fin söndag! Njut av vädret och det kan vara värt att se upp för halkan :)   


Gomorron



Av maria tafvelin - 4 maj 2018 08:37

Fredag morgon. 2 plusgrader och regn.  Vaknade med halsont, hoppas det inte blir mer än så, inte idag i alla fall. I  morgon ska jag vara på Burträsk hundklubb och hålla inspirationsdag. 


Inatt drömde jag att jag fått jobb på en Kinesisk restaurang. Det var fullständig kaos, jag skulle jobba med en som var lika ny, och vi hade ingen aning om nånting. Man skulle göra mackor, baka sockerkaka och koka ris på morgonen, hade ingen aning om var brödet fanns, visste inte var skafferiet låg, och hittade inga pannor att använda. Det kom förbi en chef som inte förstod att vi inte hittade, och inte visste vad vi skulle göra. Han sa bara - det står i kontraktet. Det var snudd på en mardröm faktiskt. 


Igår upptäckte jag att en av de skott jag planterat efter min stora änglatrumpet, redan har en liten blomknopp. Det var ju VÄL tidigt tänker jag. 

 


Å gud, det känns som om någon kört över mig. Skallen känns tyngre nu än för en halvtimme sedan, och kaffe verkar inte hjälpa. Måste försöka kurera mig snabbt, men nu först hänga bort morgonrocken, väcka hundarna och ta på regnkläderna. Det värda den här dagen kan bli att vila så mycket som möjligt. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 maj 2018 08:39

Tisdag 1:a Maj. Nu är det vår på riktigt. 2 plusgrader och helmulet, det ska regna fram på dagen. Det blir bra med lite regn, för det är en hel del snö som ska bort ännu. 


Så, hur var Valborgs hos er?  Här hos mig var det en bra dag :)  Efter en timmes morgonpromenad åkte jag och handlade inför valborgsmiddagen. Kom hem, gick en 45 minuters promenad ... tänkte det var bra att ladda med promenader omutifallatt det skulle bli en nedra massa smällande på kvällen.  Hem, kokade potatis (för att göra potatissallad) och la köttet i marinad. Fram med supersöta lilla grillen. Hällde upp ett glas "matlagarvin" som jag sippade på medans jag höll på med förberedelser. Jag hade köpt jordgubbar som jag tänkte mig till efterrätt åxå :)


Det blev en sväng i tvsoffan innan det var dags för matlagning, men SEN körde jag igång. 

 

Det var bara En nackdel ..... jag blev så fantastiskt mätt att jag inte orkade äta någon efterrätt ... fniss ... äh, jag får ta det idag istället :)    Strax dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Morgonpromenad och sedan iväg på jobbet. Förresten ... inte en enda smäll hördes igårkväll. Det var helt knäpptyst. Så himla skönt!! Jag har med andra ord kunnat sova med balkongdörren öppen som vanligt :)


Ha en fantastisk 1:a Maj, fyll dagen med värda grejer i vanlig ordning. Kom ihåg:


The future depends on what you do today


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards