Alla inlägg under juli 2018

Av maria tafvelin - 15 juli 2018 07:22

Söndag morgon. 22 grader och klarblå himmel. Ännu en dag med överdriven värme kommer det att bli. 


Igår när jag kom fram till RackArena, hade Ulrik redan flyttat de flesta hindren, sedan anslöt Maggan och Frida, och bar det sista, så att alla hinder hamnade i skuggan. Hade vi stannat i solen, skulle kursen inte kunnat pågå i mer än typ två timmar, såpass varmt var det. I skuggan var det dock skönt, samt att jag ju hade kylvästen på. Kan ju vara det bästa jag köpt på år och dag!!! Jag blötte den ju innan jag gick morgonpromenaden med hundarna, och den var fortfarande kall där kring kl 17. Helt magiskt!


Jag är så glad att jag kunde genomföra agilitydagen igår, och det blir fortsättning ikväll, då vi tar de två timmar som skulle gått av stapeln i fredags, så ikväll blir det helbana för hela slanten :)


Igår gjorde jag en såndär supergod ost/skink/champinjonpaj, mums! 

 

sedan avslutade jag kvällen med ett glas rött på balkongen, med Tomas Ledin sjungandes om sommar, vågor, blå himlar och annat som gör en glad :)

 

En så himla värd dag det blev!!


Nä, nu ska jag väcka hundarna och ta en morgonpromenad. SEdan bär det iväg på jobbet, efter det ska jag hämta Milo, och sen blir det ett par timmar på arenan. Ha en fin dag! Gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 juli 2018 07:41

Lördag morgon. 21 grader och klarblå himmel. Igår kom det ett par droppar regn, och nån åskknall ... sen blev det sol igen. Jag var ju till Skråmträsk och köpte hundmat, sen körde jag till Byske en sväng och levererade lite smått och gott till MatEkan, sen åkte jag hem. Allt kändes frid och fröjd, pratade med Hannah som skulle komma och lämna lille Milo. Kopplade hundarna, gick typ 200 meter, då kände jag att jag måste vända och gå hem. Meniére. 


Kontentan av det hela blev att Hannah inte kom med Milo, jag låg i sängen och halvgrät, kräktes och hade karusellyrsel i tre timmar, sedan gav det sig. Jag skulle ju haft agilitykurs 18-20, men det var omöjligt. Vi kör idag som planerat, men jag har bett två av deltagarna, Frida och Ulrik, att hjälpa mig flytta hinder, för jag är så vanvettigt svag och slut en dag efter ett yrselanfall. De ställer så gärna upp, så det ska nog gå bra idag. 


Det där regnet ... det är, enligt appen, framflyttat till .... nästa SÖNDAG! Alltså, en dryg vecka bort! Men det är ju helt absurt. Tur att jag inte har semester nu. Går ju inte göra annat än att sitta inne och vänta på att dagen ska ta slut, så att man kan gå ut med hundarna. Hoppas på svalare temperaturer när min semester kommer. Eller, rättare sagt, hoppas min semester kommer överhuvudtaget, och att det då är svalare. 


Idag ska jag få användning för den lilla supersöta kylväskan jag köpte på facebook. Det gäller att ha med sig några flaskor vatten, och lite lunch. Jag ska naturligtvis även använda kylvästen jag köpt. Ska bli spännande att se hur många timmar den klarar av att hålla kylan. Nu finns det ju en bäck där jag kan blöta upp den ifall kylan avtar. I vilket fall som helst känns det bra att ha köpt den :)


Känner mig som överkörd av tåget, men nu är det dags att ta en morgonrunda med hundarna. Den kommer att bli både kort och långsam. Ha en fin lördag. Fyll dagen med värda grejer


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 juli 2018 09:06

Fredag morgon. Igår såg jag att det skulle regna idag. "Det kommer att regna i Ursviken i morgon, håll dig torr" visade min telefon upp för mig. YEYY !!! ÄNTLIGEN, tänkte jag. Öppnade ögonen då jag vaknade, kikade ut .... såg inget regn alls. Tog för säkerhets skull på mig glasögonen och kollade en gång till. Nä. Fram med telefonen, öppnade väderappen. MEN VAD I HELVETE !!!!  En stor fet sol, hela raden .... scrollar ända tills kl 23 ... DÅ går solen isäng. VA?  Jävla lögnhalsar. VAR ÄR REGNET???  Framflyttat till i morgon ser det ut som. 


Ikväll kör jag igång helgkursen i agility. Jo, det är Jädrigt varmt! Vi får lägga upp det så att det blir massor med pauser. 


HÖrrni, idag firar jag. Det är 8 år sedan jag började blogga .... fniss. Det här är mitt första blogginlägg:


HUR SVÅRT KAN DET VA´? ELLER.... HUR FAN ÄR DET MÖJLIGT?!

Min kompis har en dotter som sagt åt mig att starta en blogg. Varför i hela friden hon tycker det, vet jag inte... men hon kanske VILL läsa om vad jag lagar till frukost, lunch och middag..... hur jag blir vansinnig när datorn hänger sig, eller hur många svärord jag kan brista ut i när tekniska prylar vägrar fungera. Det kan vara så. 

Brorsans dotter har ÅXÅ sagt åt mig att starta en blogg. Hon kanske vill se alla tjusiga foton jag tänkt lägga in på mig själv, hon inbillar sig månne få se "dagens outfit"

ELLER så tycker de här tjejerna att jag verkar ha ett alldeles xtraordinärt spännande liv som singelboende, halvt sjukskriven bitter kärring med två hundar :)

Vilket som, nu fan drar jag igång en egen blogg. Vad jag kommer att skriva om är i nuläge inte helt spikat. Det blir knappast några skönhetstips eller modereportage, ej heller några inredningstips och bilder på kändisar med alldeles för mycket pengar. Det blir nog en blogg om livet som halvt avdankad, halvdöv kärring med synproblem (möjligtvis även andra problem, men de ska jag inte avslöja, det kan jag ha som tävlingar på bloggen framöver :) )

Så... väl mött till en blogg om ..... tja..... lite av varje, vardagsfunderingar, djupa tankar och hejdlösa skratt. Jag är en glad prick i min egen lilla värld :)
Av maria tafvelin - 9 juli 2018 08:02

Måndag morgon. 18 grader och lite molnigt. Det ska inte regna idag heller som det verkar. Torrt, torrt, torrt. Kris i delar av landet, då torkan förstör skördarna. Har läst om hur bönder oroas måsta skicka djur på slakt, pga foderbrist. Ser att KRAV infört tillfälliga regler pga torkan


"Ändringen görs i enlighet med gällande ekoförordningar om att det vid särskilda katastrofsituationer, såsom den rådande torkan är möjligt att bevilja undantag. KRAVs regeländring gäller fram till 1 juni 2019, för att täcka in hur torkan kan påverka kommande stallsäsongs foderläge".  


Vi befinner oss alltså i katastrofläge nu, det känns obehagligt.  Hur kan JAG göra skillnad? VAD kan jag göra? 

Ja, till exempel så gick jag in på Auroragården och köpte en fläskkotlett. Köp svenskt kött!!! 

 


En annan sak som känns, både katastrofal och obehaglig, är SD. Nu gäller det att vi alla tar ansvar för den typ av politik vi vill se i Sverige. I år är det viktigare än någonsin att rösta!! 


Igår efter jobbet, lastade jag hundarna och drog iväg på RackArena för att klippa gräset. 2 timmar senare åkte vi hem, då var hundarna motionerade och aktiverade. Ja, samt att gräset var klippt naturligtvis ... fniss.  Jag klippte inte riktigt hela, utan ska dit i afton och göra klart. Fredag/lördag kör jag en agilitykurs igen :)


Nä, om jag skulle hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Morgonpromenad står på menyn :)   ha en riktigt fin måndag, fyll den med nåt värt!


Gomorron 

 
Av maria tafvelin - 6 juli 2018 07:25

Fredag morgon. 16 grader och molnigt.  Alltså ... har ni märkt att jag varit helt KNÄPPTYST sedan i måndags? Har det ens hänt tidigare att jag inte skrivit ett enda blogginlägg på så många dagar?  Kan inte minnas det i alla fall. Anledningen till tystnaden är inte att jag haft "bloggtorka". Anledningen är att jag jobbat så mycket, varit så sjukt slut när jag kommit hem, att jag helt enkelt inte har orkat. Jag har inte orkat diska heller, jag som annars diskar direkt jag ätit. Konsekvenserna av det här är att det ser förjävligt ut här hemma, samt att det varit KNÄPPTYST.  Nu försöker jag sjunga upp mig lite, ska diska när jag varit ute med hundarna. 


Ikväll är det företagsfest för alla No Plan B-företag. Tror det var kring 70 anmälda. Det börjar redan kl 16, och vi på Wallins ska träffas på jobbet kl 15 för ett glas bubbel och lite försnack. Min fria gissning är att jag inte kommer att orka stanna så länge, men jag kanske överraskar till och med mig själv, och stannar hela kvällen?   Nä ... även om jag skulle orka, kommer jag inte att stanna så länge. Hundarna har varit ensamma alldeles för mycket redan den här veckan, och även förra veckan. 


Igårkväll upptäckte jag att jag missat chansen att anmäla mig och Molly till noseworktävlingen. Det var lite småsurt. Men .... vi ska träna nosework ändå, i morgon till exempel :) 


Nä ... gud så trött jag är, bäst att hänga bort morgonrocken, väcka hundarna och gå ut så piggnar jag nog till. Ha en fin fredag, fyll den med nåt värt!

 

Gomorron!

Av maria tafvelin - 2 juli 2018 08:46

Måndag morgon 17 grader, strålande sol. Står i begrepp om att hänga bort morgonrocken och gå ut med hundarna. Jag behöver inte väcka dem idag, de vaknade när lillebror ringde, så jag har stått en stund i telefonen. 


Gick in på facebook och kollade igenom de Minnen som fb påminner om. Idag, för 7 år sedan, blev Kelly ormbiten. Vad jag inte visste när jag tog det här fotot, var att ett par dagar senare blev läget sämre och vi fick hasta iväg till djursjukhuset i Luleå. 


 


Min fina lilla Kelly <3 Jag är så glad över att hon finns kvar hos mig 


Nä, nu måste jag faktiskt skynda på, jag ska ju snart på jobbet. Ha en fin dag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards