Alla inlägg under augusti 2018

Av maria tafvelin - 21 augusti 2018 07:48

Tisdag morgon. 9 grader och klarblå himmel. SÅÅÅ HÄRLIGT!!!  Kaffebryggaren puttrar och hundarna sover. Jag laddar för den tredje dagen på min semester. 


Igår åkte jag förbi Boviken och kollade in hundgården de redan hunnit bygga. Superfin! Sedan begav jag mig till Byske och hjälpte Pernilla med inventeringen av MatEkan som nu har stängt för säsongen. Efter det åkte jag hem och gick en runda med hundarna, pysslade lite här hemma, och tog det sedan bara lugnt. Jag vet att jag sa igår att det blåste mindre .... endera var det önsketänkande, eller så började det blåsa mer direkt jag skrev det .... för nog blåser det alltid. 


Idag ska jag in till stan en sväng, sen blir det nog nosework för Molly och Theo, en skogstur med Kelly och en rejäl solorunda med Paddy. Sån är planen i alla fall :)  En annan sak jag funderat länge på att faktiskt ta itu med, men inte kommit till skott - städa bilen. Det har jag lagt in i min semesterplanering att faktiskt genomföra. Fniss.


Det här asfaltsarbetet som skulle ha startat igår, är framskjutet tills i morgon. Så ... i morgon bitti lär det bli att stoppa in öronpropparna djupt i skallen om man ska få dricka morgonkaffet i lugn och ro


Nä, nu är det dags. Kaffet är uppdrucket, dagen kan börja. Hänger bort morgonrocken och väcker hundarna, härlig morgonpromenad på det, sen blir det att plocka värda grejer och lägga i minnesbanken. 

     

Gomorron

Av maria tafvelin - 20 augusti 2018 07:36

Måndag morgon. 12 grader och klarblå himmel. Blåsten verkar ha gett sig en aning, och det tackar jag för. Jädrar vad det har blåst några dagar nu. 


Igår var det ju champagnefrukost i Boviken

   

Det blev en lång frukostsittning. Sedan dök Robbans föräldrar med respektiven upp, då blev det kaffe och tårta

 

jag är faktiskt nöjd med hur duktig jag har blivit på att göra marsipanrosor. 


Efter kaffe och tårta började gubbarna jobba med att få upp hundgården, medans jag, Pernilla och Hannah drog iväg för att hämta ett flyttlass. När vi kom tillbaka så var det dags för mig att åka hemåt. Tack för en underbar dag första semesterdag!

 


Hem, promenad med hundarna, sen blev det att grilla, till det ett glas rött

 

Idag går jag in på dag 2 av min semester. Den ska fyllas både vitt och brett med värda grejer ska ni veta :) Står i mitt supersöta kontor och dricker kaffe. Fåglarna kvittrar, hundarna sover ... ska strax hänga bort morgonrocken och väcka dem för en morgonpromenad. Ha en riktigt fin måndag! Tänk på att även om din semester är slut, så finns det massor med värda små saker att stoppa in i dagen :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 augusti 2018 07:24

Söndag morgon. 14 grader och klarblå himmel. Det blir ytterligare en underbar dag! Det blåser en aning, men det lugnar sig säkert frampå dagen. 


Igår var jag ju och hjälpte Hannah och Robban med flytten. Vi kånkade och bar, kånkade och bar. Efter ett par timmar var vi tvungna att sätta oss i relaxstolarna och ta en saft-paus

 

Sen kånkade vi och bar några timmar till. Vi avslutade det hela med att ta en promenad på tomten, plocka ett äpple ... språka med en av grannarna... 

 

När jag kom hem blev det en promenad med hundarna, sen blev det surströmmingsskiva :)

   

Så vanvettigt Gott! :)


Idag, kl 10 ska vi träffas och ha champagnefrukost hos Hannah och Robban. Pernilla och Mattias kommer åxå. Vi firar inflytt, Hannahs födelsedag och min första semesterdag. Det ska bli supertrevligt :)


Nä, nu har jag dragit i mig mina tre koppar, dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Jag har lite att rodda i innan det är dags att åka iväg. Ha en fantastisk söndag! Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 augusti 2018 08:03

Lördag morgon. 14 grader och klarblå himmel. HELT i min smak!!  Lyssnar på "Ring så spelar vi" och dricker kaffe i mitt supersöta kontor. Idag ska jag, bland annat, hjälpa Hannah och Robban med inflytten till huset :)  Jag var ju där igår och small nästan av, herregud så fint!!!!  Relaxavdelning på gården, med bastu, swimspa, pool .... 

             

Sen finns ju även ett "sommarhus" på gården, ett gigantiskt jordgubbsland, lekstuga, stor carport för husvagnen, en "verkstads/garage/vedhus-länga" som inte är av denna värld, samt givetvis huset i sig! 


Men en annan sak från igår. Efter morgonpromenaden laddade jag för nosework. Tog Theo och lagerbladsprylarna och gick ut. Ett par sök utanför Konsum, ett par sök i busskuren, cykelstället utanför Konsum, och när jag gick och strök längs väggen utanför gym/frisör/pizzeria för att både hitta ett bra gömställe för sugröret, och strök med handen lite här och där ... då öppnades dörren till frisören, och den utländska kvinnan som jobbar där sa

- Vad göra du?  

fniss.... hon tyckte nog att jag såg väldigt suspekt ut ....

- Jag gömmer såna här, sa jag och visade burken med sugrör med tops-skallar inuti. Jag tränar min hund sa jag och pekade på Theo som jag bundit upp en bit bort.

- aha, sa hon och skrattade - så roligt :)


Jag kan förstå att mitt beteende kanske inte såg helt rumsrent ut ... fniss. 


När Theo tränat klart, gick jag upp och bytte till eukalyptus-prylarna och tog Molly på ett träningspass. Å herregud vad hon blir peppad när jag plockar fram grejerna. Hon drar som en vettvilling i kopplet, tycker att det är hur kul som helst att jobba med nosen


  Hon gjorde klockrena sök som vanligt :)


På väg hem från Boviken var jag och handlade till dagens middag som ska bli surströmming!  DET ska bli supergott! I morgon ska jag lyxa till det, för det blir ju min första semesterdag, och dessutom Hannahs födelsedag :)


NU ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Dags att börja fylla dagen med värda grejer. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 augusti 2018 08:13

Fredag morgon. 20 grader och lite moln.  Ledig idag, ledig i morgon, semester i 4 v från söndag! Nu blir det till att göra bara det jag VILL göra, hela dagarna :)  Sen ska jag inte glömma att dokumentera alla mina lediga dagar, det är superhärligt att kunna gå tillbaka och läsa vad man faktiskt gjorde, alla värda ögonblick, utflykter och upplevelser. Den här semestern blir ju helt olik alla andra. Redan idag börjar det ju med att jag ska åka och äntligen få se Hannah och Robbans hus. De får nycklarna idag, och börjar flytta in. Jag är jättenyfiken. Jag ska ju åxå spendera tid med Pernilla, då vi ska sy och fixa till bebisen :)  Mitt barnbarn <3


Igår efter jobbet blev det en sväng med hundarna, tacomiddag där kring 20-snåret, sedan ett glas vin framför tvn. Höll mig vaken rätt länge faktiskt, bara för att. 


Nä, nu ska jag veva igång den här dagen. 

 

Ha en bra dag, glöm inte att fylla den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 augusti 2018 07:18

Torsdag morgon. 13 grader och blå himmel. Helt perfekt! :)   Igår på morgonpromenaden hade jag långa träningsbyxorna och vindjackan och det kändes så himla underbart!  ... Gick den längre rundan, och javisst, innan vi var hemma igen var det så sjukt varmt och svettigt .... fniss. 


Idag jobbar jag min sista dag, sedan går jag på semester!!!!  Aldrig förr har en ledighet känts mer välkommen faktiskt. Jag hade ju en bild av hur det skulle se ut, på ett ungefär - ni vet .... sovmorgnar, frunch på balkongen ... fågelkvitter och lagom temperatur, stilla ro och frid. 


När jag kom hem från jobbet igår insåg jag att det kanske inte riktigt blir så

 

Det ska ju göras ett omfattande asfaltsjobb här ute på gården. Det skulle ha varit gjort i våras, men deras tidsplanering sprack. Naturligtvis ska det levas om å det grövsta, under mina första två-tre semesterveckor. Min första, rent spontana tanke var: Ja nog var det JÄVLIGT troligt!!!  Sen var jag faktiskt tvungen att skratta rakt ut. Vad är oddsen?  Jag kan åxå säga att jag NU först till fullo inser att många andra verkar ha kommit tillbaka från semestern. Till exempel det byggföretag som är här hos grannen och jobbar. Kl 07.10 drog de igång nån form av betongverksamhet. Möjligen bilar de bort nån vägg eller nåt. Nåja, då har de förhoppningsvis fått bort den innan nästa vecka ... fniss. 


Nä .... Det är väl bara att hänga bort morgonrocken och sparka av sig tofflorna. Eftersom det lever om så jävulskt så är hundarna redan vakna

 

Nu ska jag fylla dagen med hårt jobb. Ge mitt yttersta, den här sista dagen före semestern. Det känns värt! :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 augusti 2018 07:24

Onsdag morgon. 9 grader och rätt så klar himmel. Alltså, så ljuvligt att det blivit svalare!!! Sovit riktigt bra, helt underbart att kliva upp, få ta på sig morgonrocken och tofflorna innan man går i köket och dunkar igång kaffet. 


Ni vet ju att min gamla kyl/frys la av. Den nya skulle komma i måndags, så på söndagen städade jag ur den och slet den mot hallen, så att det skulle vara smidigt när de kom på måndagmorgon från Vitvarufixarn. Måndag morgon kom, de ringde och var tyvärr tvungna att skjuta fram leveransen till tisdag. MÄÄÄÄNNNNN !!!! Jag som var så sugen på att få köpa nån kylvara! Nåja, inte mycket att göra åt. Efter jobbet på måndagen åkte jag på meken för att ... ja visst ja, det har jag inte hunnit berätta. I lördags åkte jag för att klippa klart på arenan. Hann klippa typ en halvtimme, då flög nåt loss och klipperiet stannade. Men va fan. Fotade grunkan som lossnat, körde hem partnern och åkte hem.   Så ... på måndag efter jobbet åkte jag på meken, visade fotot på det som lossnat, och tjommen på meken visste naturligtvis precis vad det var för grunka. Han visade på en sprängskiss, och jag förstod direkt. Plättlätt! 


Tisdag morgon, alltså igår, åkte jag iväg till RackarSusanne för att meka fast grunkan. Hon var hemma (tack och lov, för det blev lite mer pyssel med mekandet än jag trott) Vi hjälptes åt att hålla, skruva, slita, klura och fundera, men till SIST funkade allt, och det var bara att dra ett par varv till med verktygen .... Då ringde tjommarna från vitvarufixarn och var på väg till mig. Jag fick hastigt lämna avslutandet av mekandet till Susanne och bege mig hemåt. 


De kånkade ner min gamla pjäs, och upp den nya 

Då såg jag - dörrarna hänger åt fel håll

 

- men ... jag har betalat extra för att få dörrarna hängda åt andra hållet, sa jag

- oj ... men då fixar jag det direkt, sa den unga tjommen, när ska du på jobbet, hur lång tid har jag på mig?

- ja, jag började kl 10 sa jag. (klockan var då 10.20) men de vet på jobbet att jag kommer sent, så det är lugnt. Eller, är det besvärligt att göra själv? Tänkte i mitt stilla sinne att jag ju är hyfsat händig, och har laddat skruvdragaren ... 

- nja ... jo... det är ju lite jobb med det, svarade den unge tjommen och såhär i efterhand hade han nog nån typ av medlidsamt uttryck i sitt ansikte. 

- jamen, då får du jättegärna göra det nu direkt. 


Tack gode gud för att jag lät honom göra det, för jag hade inte ens klarat av det själv .... fniss.   Nåja ... då han var klar, efter typ en halvtimme, var jag ju beredd att få starta upp pjäsen, så att den skulle vara kall och fin när jag kom från jobbet, slirat in på Coop och handlat en massa kylvaror .... hade ju bilden helt klar för mig. 


- Nu får du inte starta den här på åtminstone en timme, sa han. Här har du instruktionsboken, en skrapa, åsså en påse med nå saker du inte behöver.


Ok. 


Hann bara på jobbet så fick jag ett meddelande tillsammans med ett foto, av RackarSusanne

- Jag hittade ett lite större problem, själva remmen är ju av. 


Alltså ... hahahahahaha .... Jag brast ju ut i skratt. När det lixom ÄNTLIGEN  ...... fast ... då är det lika förbannat nåt FEL !  Tur att allt alltid ordnar sig, och det är som jag brukar säga på jobbet - Jag har tur som en tok!  En ny rem är beställd, kommer på måndag. Då ska jag och Susanne hjälpas åt att sätta dit den, sen är det bara att klippa. 


 

Jag startade kylen direkt jag kom från jobbet igår, och har hunnit börja fylla upp den lite. Vet ni så underbart det är att ha dörrarna åt rätt håll. I 5 års tid har jag stört mig en aning på att jag lixom måst gå in i mitt vardagsrum för att tex hälla lite grädde i kaffet. Nu är det supersmidigt, och matlagningen kommer att bli ÄNNU roligare :)


Jag jobbar idag och jag jobbar i morgon. Sedan har jag 4 veckors semester !!!!  Vädergudarna har varit schyssta som låtit alla värmeälskare få varmt på Sin semester, och jag får lite svalare på MIN. Kanske kommer att regna en del åtminstone första veckan ... men vet ni .... det gör inte ett smack

 


Då blir det tex nosework i regn, det blir att kura inne och titta på saker på tvplay, det blir att hänga i Boviken hos Pernilla och Mattias, OCH Hannah och Robban, för flyttlasset för dem går nu i helgen :) :) :)   Jag och Pernilla ska sy lite grejer till bebisen .... och jag ska NJUTA av min SEMESTER!!!!  


Nä, nu har jag druckit mina tre koppar. De senaste snart två veckorna har ju varit Utan grädde, äntligen har jag kunnat ha en gräddskvätt i. Nu  ska jag ta och hänga bort morgonrocken, sparka av mig tofflorna och tala om för hundarna att dagen har börjat, nu ska vi fylla den med nåt värt. Vi börjar med morgonpromenad :)


Vad ska Du göra idag?


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 augusti 2018 08:04

Lördag morgon. 17 grader, mest molnigt. Mot aftonen ska det visst klarna upp och bli sol, men hålla sig kring 20 grader. Helt perfekt med andra ord :)  


Igår åkte jag ju på arenan med hundarna så att de fick springa som idioter, köra lite agility och godissök. Sedan fotade jag id-brickan på Partnern, åkte hem och lastade av hundarna, bytte kläder till lite finare modell (skulle luncha med Pernilla, Hannah och Robban) och begav mig mot stan. Gick in på mek.verkstan och fick hjälp. Det var en annan tjomme som jobbade igår, och  han fnissade så gott när jag visade foton på hur jag fipplat och mekat för att få upp partnern på gården när den "rasat". Han gick och letade inne på verkstan tills han hittat de prylar jag behövde för att laga. Han tvivlade inte ett ögonblick på att jag skulle fixa det själv, efter att ha berättat för honom att jag ju bytt kupéfläkt till min gamla bil, efter att ha följt instruktioner på youtube ... fniss.  Inte behövde jag betala för prylarna heller. Ska åka förbi med lite gofika till veckan åt gubbarna. 


Åkte till Boviken, jag och Pernilla skulle hem till Hannah och Robban och luncha, bara göra några korta ärenden först. De där korta ärendena växte nåt fruktansvärt, så det som såg ut att bli en enormt tidig lunch, blev tvärtom oerhört sen. 


Hem, bytte om, tog med Theo på Arenan, mekade Partner och Japp, Marias Mek fixade biffen  :)   Klippte typ 1.5 timme, sedan regnade det lite väl mycket, så jag avbröt och ska göra klart idag. Ska snart åka dit, tar hundarna med mig. Efter det så blir det att åka in till stan och flyttstäda med Hannah och Robban. 


Ikväll kan det bli lite musik på balkongen, ifall vädret tillåter. Skulle ju vara en skön avslutning på helgen, för i morgon är det jobb igen. 


Nä, dags att väcka hundarna. Dagen har börjat :)   Det är bara att börja fylla den med värda grejer :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards