Alla inlägg under augusti 2018

Av maria tafvelin - 10 augusti 2018 07:51

Fredag morgon. 18 grader och molnigt. Vaknade kl 4av någon slags paniktanke och har inte kunnat somna om. Paniktankarna handlade om jobbet. Helvete ... gjorde jag rätt igår? Den här specialtårtan som ska ut den 21:a ... har jag verkligen tänkt rätt där? Det där måste jag kolla upp idag, även om det är min lediga dag. 


Jag måste åxå kolla upp partnern. Jag trodde att jag lyckats laga den (gjorde som mekanikern sa att jag skulle göra) men det funkade inte. RackarSusanne m familj är bortresta och arenan måste klippas. Jag har en plan för dagen. Strax väcka hundarna och dra iväg på arenan, fota partnern, eller den "bricka" som talar om vad den egentligen heter, så att de på verkstan kan plocka fram exakt rätt sprängskiss. Hem med hundarna, iväg till stan och besöka verkstan. Jo just ja, jag ska springa in på apoteket här i Ursviken för att kolla om de har vätskeersättning. Både jag och Pernilla behöver, och det är slut i hela stan. 


I morgon ska jag hjälpa Hannah och Robban med flyttstädning. Det känns ju jättekonstigt att de köpt hus och lämnar lägenheten, men det ska bli så himla kul när de flyttat in i huset. Jo, de bor fn i husvagnen på Pernilla och Mattias gård, eftersom de inte flyttar in i huset förrän nästa vecka  :)


På måndag kommer min  nya kyl!!! Jag längtar faktiskt :)  så i morgon ska jag plocka ur frysen, frosta av den och städa upp den. 


Nä .... nu är det dags att väcka hundarna. Ha en bra dag. Gör nåt du tycker är värt!


Gomorron



Av maria tafvelin - 9 augusti 2018 08:53

Torsdag morgon. 21 grader och sol. Det blir 26 grader idag säger appen. Blir förmodligen varmare än så. 


Nu jobbar jag den här veckan och nästa, sen går jag på semester. !!!! DÅ får det FÖRBANNE MIG se till att vara svalare ute!  Det klädesplagg jag använt mest hittills i sommar är kylvästen :)  Så himla fiffig grej! Ska nog investera i fler kylgrejer nästa sommar, om det nu ska bli varmt nästa sommar, det vet man ju inte. Hoppas i alla fall att det inte ska vara såhär Varenda sommar. Nu blir det ju åxå spännande att se hur vintern blir. Blir det en varm vinter åxå, eller blir det 30 grader kallt från november till mars,  och flera meter snö?


Häromdagen när jag gick morgonrundan med hundarna, mötte jag en farbror på permobil. Han stannade när vi möttes och frågade hur hundarna har lärt sig att gå så fint bredvid mig. Vi pratade en stund, sen gick jag vidare. När jag var nästan hemma, möttes vi igen. Då stannade han och pratade ännu längre. Berättade att han och hans fru, när deras barn var små, hade en pudel. Tyvärr blev den sjuk vid 5 års ålder så de var tvungna att avliva den. Hela familjen tog det så hårt, så de skaffade aldrig någon ny hund. Theo som promt ville  hälsa, fick gå fram när han taggat ner lite. Farbrorn klappade och såg så glad ut. Då blev det prat om "kamphundar" , okunskap, rätt hund i fel händer, och lite annat smått och gott. Det var med glatt sinne jag promenerade hem efter det mötet. 


Igår efter jobbet när jag gick ut med dem, mötte jag en pappa med sin lilla dotter. 

- Oj, så många hundar, sa dottern. VAd kan hon ha varit.... hon hade i alla fall stödhjul på cykeln, bara ett par tre år gammal. 

- Kan du räkna dem när det är så många, sa pappan

Jag stannade till och hon höll upp båda händerna. 

- En, tlå, tle, fyla .... fämmmm  sa hon och skrattade högt

- DET var duktigt, sa jag och pappan samtidigt


Tänk, såna där små möten i vardagen ger glädje i hjärtat. 


Nu ska jag väcka hundarna och ge mig ut på morgonpromenad. Man vet aldrig vilka möten och händelser dagen har att bjuda. Ha en superfin Torsdag. Gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 augusti 2018 08:33

Söndag morgon. 16 grader och sol. HELT UNDERBART !!!  Laddar med tre koppar kaffe för att sedan gå en längre promenad innan det är dags att åka på jobbet. Det blir typ första längre promenaden på hela sommaren :)


Den här värmen som varit hittills, har varit så extrem att jag knappt förstått att kylen lagt av, förrän det var alldeles för sent. Igår på morgonen var det 18 grader, och bara att kasta det mesta. 

 

Jag kände rent spontant att det var bara att åka iväg på Elon och köpa en ny. Efter morgonpromenaden drog jag iväg, parkerade bilen, gick och slet i dörren. Såg då en lapp ...  under sommaren, fram till och med 4/8 - stängt på lördagar. Jamen, visst var väl DET typiskt.  Det var bara att åka hem igen. Nu är det ju tur att jag har en supersöt liten kylväska där jag kan ha det viktigaste

 


Efter att ha kört igång i tvättstugan, tog jag ut Theo på ett noseworkpass. 

 

Han var superduktig som vanligt, och eftersom det hann bli varmt som attan innan vi var färdiga, så gick vi bort till kanotudden så att han fick bada lite

 

Det var en kvinna med två barn där åxå, därav att han fick vara kopplad, annars hade han väl simmat omkull dem ... fniss. 


Upp med tvätten när den var färdig, en kort runda med hela gänget, sen blev det vinkväll med bästa kompisen Annica - per telefon i vanlig ordning. 2 timmars surr och skålande, sedan satt jag ute på balkongen och lyssnade på musik

   

Ljuvligt svalt inatt, sovit bättre än på länge

 


Nä, nu är det dags att väcka hundarna och gå ut. Ha en riktigt härlig söndag, fyll den med värda grejer!


Gomorron


Av maria tafvelin - 4 augusti 2018 08:53

Lördag morgon. 18 grader och nästan klarblå himmel. SÅHÄR ska det vara!!!  :)  Så himla perfekt :) Hoppas att det fortsätter såhär nu :)


Igår hade vi avslutning på agilitykursen. Vi sköt ju upp det pga den enorma värmen, bestämde igår som datum det skulle ske. Gissa om jag nästan haft panik när det i slutet varit 30 grader varje dag. MEN igår var det 22 grader, rätt mycket moln och fläktande vindar. Tilsammans med kylvästen gjorde det att jag nästan frös lite. UNDERBAR KÄNSLA och skönt avslut på kursen. 


Idag blir det endera spår, eller nw. Alternativt båda delarna :)  Underbart att det är något svalare, så att man kan gå längre promenader, samt träna hundarna utan att slipsarna når till backen efter ett par minuter. 


Nä ... nu ska jag väcka  hundarna och gå ut. Sömnen har varit klockren. Bäddade rent kl 23, duschade och avslutade med kallt vatten så länge jag orkade. Det gjorde susen :)  En pigg och bra start på den här dagen alltså. Hoppas du åxå känner dig pigg. Pigg på att fylla dagen med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 augusti 2018 08:33

Onsdag morgon. 23 grader och några moln, men de ser ut att ska försvinna. Alltså .... va? Skulle det inte regna och åska?


Igår morse vaknade jag, gissningsvis kring 4 .... av yrsel. Herregud så fruktansvärt jobbigt!!!!!!!!  kring 10 lyckades jag ringa på jobbet och säga att jag kommer, men inte än på några timmar. Morgonpromenad kl 11.15, sedan vila till 13, då åkte jag på jobbet i två timmar. 


Milo fyllde 8 år igår

 

Det blev ju inte så värst mycket firande, men ... ett Grattis fick han i alla fall. 


Framemot kvällen blev jag ändå hungrig, aptiten är inte sådär jättestor, varken värmen eller Meniére gynnar aptiten, men .... jag fipplade ihop en karrégryta i alla fall

 

Nu på morgonen när jag loggade in på datorn såg jag att Ronnie somnade in igårkväll. Vi visste alla att det nog inte var så länge kvar, och han somnade in hemma med familjen nära. Vila i Frid Ronnie.  Fuck Cancer!


Dags att vattendränka kylvästen, väcka hundarna och gå ut en sväng. Sedan iväg på jobbet. Ha en bra dag, fyll den med nåt värt. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards