Alla inlägg under september 2018

Av maria tafvelin - 19 september 2018 17:10

Onsdag afton. 13grader och gråmulet.Det lixom hänger regndroppar i luften. I morse mailade jag denna film till veterinären, där man ser Kellys andhämtning. Jag filmade den igårkväll när vi lagt oss, och säkert legat i 20 minuter. 


  Lilla gumman ... hon andas så häftigt. Veterinären ringde upp och sa att vi ökar på den hjärtmedicin hon äter. Måtte detta nu hjälpa! Det är alltså dags att hålla tummarna!! 


Mäklaren var förbi igår så vi skrev papper. Känns ju jättekonstigt att det verkligen finns  på papper nu, att jag ska sälja och flytta. Snacka om spontan-flytt ... fniss. Men jag längtar verkligen. Jag blir så full i fniss när jag tänker på vad schyssta Sonja (hon heter egentligen Eivor) sa häromdagen: 

- Har du berättat för (bittra) Birgitta, att du ska flytta?

- nää ...

- Inte vi heller ... men tänk om det flyttar in någon som FAKTISKT spelar musik

Hahahahaha, vi skrattade gott båda två, för det är nästan HELT säkert, att den som flyttar hit, lyssnar mer på radio/musik än vad Jag gör. Jag har det oftast helt tyst. 


Jag har fortfarande inte rensat städskåpet. Vet inte varför egentligen. Jag har lixom bara inte samlat ihop mig och börjat, men måste nog dra igång med det. 


Fotografering av min supersöta lägenhet blir kanske redan nästa vecka. Sedan hamnar den på hemnet å allt. Bäst att jag kavlar upp ärmarna tar itu med det jag måste göra. 


Tjing så länge


Av maria tafvelin - 17 september 2018 07:30

Måndag morgon. 2 grader och klarblå himmel. Vindstilla åxå, verkar det som. Helt underbart! 


Igår, efter jobbet, kom Mattias och Pernilla och satte in nya bänkskivan. Robban anslöt senare, och nu är den på plats:

  

Till middag blev det spagetti med köttfärssås. Jo, jag köpte faktiskt spagetti på affärn ... måste ju vara flera år sedan jag kokade torrspagetti ... fniss.  Det blev matlådor åxå. Ja, köttfärssåsen blev 5 matlådor, men spagetti kokade jag för middagen, samt dagens lunch. Ingen hit med frysta spagetti tycker jag :)


Idag startar arbetsdagen med ett litet personalmöte. Varför jag skriver "litet" är för att det rör bara oss som jobbar i kondis, alltså, inte bagarna. Det är jag själv som kallat ihop till mötet, för jag vill ha klart och tydligt för  mig hur planen ser ut framöver i kondis. Vem gör vad osv. 


Nä, nu är det nog bät att jag sveper kaffet, hänger bort morgonrocken och väcker hundarna. Tänker ringa veterinären idag om Kelly åxå. Har ju fått minska radikalt på den vätskedrivande medicinen ... hon hostar lite .. inte jättemycket ... men hennes andning är lite hastig. När de andra hundarna tagit Ett andetag, har hon tagit tre eller fyra. Det känns inte bra. Hoppas det bara är att öka den andra medicinen, för pigg och glad, Det är hon. 


Ha en Fin måndag! Gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 september 2018 08:33

Söndag morgon. 10 grader och klarblå himmel. Helt underbart, ser ut att blåsa en del dock.  Idag börjar arbetsveckan efter 4 veckors semester. Det känns absolut ok att börja jobba igen, jag har haft en maximal semester om vi säger så. Tänk så himla mycket som hänt under de här veckorna!


Första semesterdagen med champagnefrukost hemma hos Hannah och Robban i Boviken. Då hade jag ingen aning om att jag skulle sälja lägenheten och flytta dit. Den kvällen hade jag surströmmingsskiva för mig själv :)

     

Hundträning i olika former har det åxå varit

       

Andra semesterveckan åkte jag och Pernilla till Tåme och fotograferade hennes växande mage

         

Jag fick åka till veterinären med Kelly, där det konstaterades att hon hade vatten i lungorna.  Det blev bestämt att jag skulle flytta till Boviken. Vi har lagt nytt golv i hela lägenheten, målat om alla väggar, och i afton kommer nya bänkskivan in. Det har lagts ny asfalt på gården. Ja, det har hänt Massor under den här semestern :)

                             

Jag har träffat mäklaren inför försäljning av lägenheten åxå .... 


Med allt detta i semestermappen, ska jag nu hänga bort morgonrocken, sparka av mig tofflorna, väcka hundarna och ta en morgonpromenad. Sedan bär det iväg till jobbet. Ha en Härlig Söndag, fyll den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 september 2018 08:12

Lördag morgon. 11 grader och lätt regn.  I morgon börjar jag jobba, så jag ska fylla dagen med så mycket värda saker jag bara kan. Igår afton var jag ute på gården och tränade, först Theo, sedan Kelly. Superkul !!! De var verkligen glada och peppade på träning 

   

När jag var nere med Kelly, kom den här muppen förbi som följde mig till tvättstugan och sa att jag inte skulle ha hund med mig dit in. Han kom fram och sa:

- Har du haft mäklare hos dig idag?

- Ja, det stämmer

- Ok .... vad sa han då?

va? ... fniss ... vilken fråga tänkte jag... vad Tror du han sa, typ. 

- ja alltså, jag ska sälja lägenheten

- ok .. i vilket skick är den då?

- ja .. vi har lagt nytt golv, målat om alla väggar, ska byta bänkskiva i köket, alldeles ny kyl/frys, 2.5 år gammal spis.

- aha, vad säger mäklaren om pris?


Där kände jag att jag inte hade lust att diskutera med honom mer faktiskt. Han köpte ju sin etta för 380 000 och har lagt ner rätt mycket pengar på renovering, dessutom uppträdde han snorkigt i tvättstugan. 

- ja, vi får se var det slutar, sa jag med ett stort leende, sedan halade jag upp en köttbulle ur fickan och belönade Kelly för att hon legat stilla hela tiden och väntat. 


Blir lite full i fniss när jag tänker på samtalet med mäklaren. Pernilla och Mattias hade den här mäklaren när de sålde lägenheten och köpte huset, och han minns ju precis vem de är. Berättade att Hannah och Robban åxå köpt hus i Boviken, och hela historian om hur det kommer sig att jag hux flux ska sälja och flytta dit jag åxå. 


Lika otippat som det var att jag hamnade i Ursviken lite hastigt och lustigt för 5.5 år sedan, är det nu att jag säljer mitt lilla supersöta paradis, och flyttar vidare 

   

Igårkväll grillade jag en kotlett och stekte lite potatis

 

supergott blev det :)


Nä, nu är det dags att hänga bort morgonrocken och ta en morgonpromenad. Tror att jag sedan ska gå igenom städskåpet (funkar typ som förråd för en massa junk åxå) och skåpet med skor. Finns massor jag kan packa och köra iväg till Boviken. 


Ha en härlig Lördag! Gör nåt värt av den :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 september 2018 15:16

Fredag eftermiddag. 16 grader och halvklart. Klockan är inte ens 15.30 men den kunde ha varit 23.00   Jag är helt slut. När luften tar slut ... alltså ... energin är uppäten ... då känns det helt underbart att veta att jag inte behöver göra ett endaste smack mer på den här dagen, mer än att ta ut hundarna. 


Ställde väckaren på 06.00  igårkväll när jag gick  isäng. Jag vet knappt om jag hann somna faktiskt, innan den drog igång.  Upp för att fixa lite ...   mäklaren skulle komma kl 10, och det kan inte hjälpas, man vill ju att det ska se hyfsat ut när han kliver in. 


Mäklaren kom,  och det gick så mycket bättre än jag någonsin trott :)   Jag är superglad :)   


Jag är även supertrött. Den här veckans intensiva händelser har verkligen satt sina spår, och jag har lärt mig något jag Aldrig någonsin kommer att göra igen. Aldrig. Denna lärdom kom efter min vakna natt där jag haft gott om tid att reflektera. 


Fredag Eftermiddag. Hundarna har varit ute, så jag tror faktiskt att jag ska sova en stund. På söndag börjar jag jobba igen och jag är helt redo,men det gäller att ladda upp på bästa sätt :)  Efter den här veckans projekt känns vila och sömn som den absolut bästa uppladdningen :)


Kanske blir det flera timmars sömn, kanske bara en powernap på 15 minuter, vem vet ... men hursomhelst det  blir nog bra :)


Tjing så länge



Av maria tafvelin - 13 september 2018 08:09

Torsdag morgon. 11 grader och klarblå himmel. Jordbävningen hann inte klart igår, så den fortsatte idag, med start kl 07.00 


Hörrni, det tar sig. Det blir så himla fint i  lägenheten! Golven är lagda och väggarna målade, ja garderobsdörrarna är åxå målade, samt nya handtag på garderobsdörrarna är tillverkade. Jo, vi tillverkar dem själva, ni ska få se foton senare :)   Nu fattas det att byta bänkskiva i köket, samt att sätta golvlister i alla rum.  I morgon kl 10.00 kommer mäklaren, så det finns en liten gnutta tidspress ... fniss. Både jag och hundarna tycker att det är skönt att säng och soffa står på sina rätta platser igen :)

 

Jag tror att jag ska åka till RackArena nu på förmiddagen så att hundarna får lite space. Självklart blir det en lite längre promenad åxå, men Kelly är inte riktigt förtjust i de här långa, men att få spatsera runt på arenan och lukta lite här och lite där, hitta några godisar och köra lite enkel agility, det tycker hon om.  Sedan gäller det att få undan en massa småprylar som är placerade tex på fönsterbrädorna, få bort varenda pryl från bänkskivan i köket, städa ordentligt i skåpen under diskhon och städa toan. Det känns som att dagen blir rätt så fylld av de uppgifterna. Till och med såpass att det är bäst att jag sätter igång rätt så omgående ... fniss. Det kommer att kännas SÅ VÄRT när det är klart :)


Gomorron 

Av maria tafvelin - 12 september 2018 07:41

Onsdag morgon. 11 grader och molnigt. Appen säger att det ska börja regna kring 10.00  Vi får se :)   

I morse vaknade jag av vad jag trodde var jordbävning. Hela sängen vibrerade, rutorna skallrade och det var sådär så det hoppar och far, det som stod på fönsterbrädan. Men jädrar!  Efter några sekunder insåg jag dock att han var precis härutanför, han som bytt från handmodell till större modell av sån här bultmakapär

 

Om det inte är så att de fått hit ÄNNU en maskin i sin maskinpark, asfaltstjommarna. Har ju inte varit ute än, så jag är ju inte helt hundra, men lär väl bli varse. 


ok ... jag gick in och hämtade tredje koppen, gick in och läste Norran och plötsligt hade jag glömt att jag inte skrivit färdigt .. fniss. Nu har jag hunnit ta morgonpromenaden med hundarna, så nu blir det frukost, sedan drar dagen igång på allvar. Måla hallen står på schemat, måste bara åka iväg och köpa en hink färg först :)    


Ha en riktigt bra onsdag. Kom ihåg att det är Du som bestämmer vad du ska fylla dagen med :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 september 2018 21:38

Tisdagkväll.12 grader och överhängande risk för regn vad det verkar på appen. Hoppas att appen har fel, för jag har fulla balkongen med grejer. Mest skrot efter golvläggning och målning, men ändå .... fast å andra sidan, jag har tur som en tok, så även om det störtregnar så kommer alla grejer att vara torra :)


Vilken dag! :)  Efter morgonrundan drog jag igång projektet att städa undan från "vardagsrummet"och hallen. Försökte trycka ihop grejer i köket, samt ute på balkongen ... ja ... badrummet är rätt så fullt åxå. Eftersom Kelly har sina bekymmer så bokade jag tvättstugan för att tvätta täcke och några filtar ....  Skruvade ner hatthyllan och en annan hylla i hallen, spacklade väggarna lite inför målning, gick på Konsum och inhandlade det jag skulle bjuda mitt crew på till middag. Idag blev det kroppkakor. Gick en timmes promenad med hundarna, och när jag kom tillbaka så kom Hannah, som slutade något tidigare idag. Lite målning och massor med städning hann hon med innan Pernilla och Mattias anslöt. Vi åt middag eftersom Pernilla och Mattias kom direkt från jobbet, och sen drog de igång. Alltså ... de är så otroligt duktiga, och Mattias .... han kan tamigfan allt.  Det är helt otroligt så mycket han kan, både när det gäller byggnationer, lägga golv ... eller ... det är så mycket så det går inte ens förklara såhär på rak arm. Pernilla, höggravid, alltså ...jädrar va hon är positiv till att arbeta. Det är så himla gulligt, när Mattias ska såga med sticksågen så säger han till henne: Nu ska jag såga, nu får du gå undan, och hon går och sätter sig på toa och stänger dörren. Han är så mån om att lillgrabben i hennes mage inte ska fara illa av oljudet. Kärlek på Det. 


Hannah, min duktiga härliga Hannah. Hon sågar, bär, städar (skurade tydligen ur min ugn medans jag var ute med hundarna) 

   

Felicia (Flisan) En tjej och vän som är lika gammal som Hannah, skrev häromdagen på instagram, med ett foto på sin och sin makes lilla dotter: 

- "Hur kan en sån liten människa ta så stor plats i ens hjärta? <3 

Jag skrev en kommentar:

- Så är det att vara mamma. Hjärtat är så sprängfyllt av kärlek att varje gång man tittar på sitt barn så rinner kärleken över. Tro mig, den känslan går Aldrig över <3


Så är det. Den känslan går aldrig över. Känslan jag har för min Pernilla och Min Hannah. ... det går inte beskriva, men den där kärleken som inte ryms inuti .. den hoppas jag syns utanpå när den rinner över. 


Tvn står inne i köket, det har börjat regna ... om det inte vore så fruktansvärt fullproppat på fönsterbrädan av div som maskeringstejp, skruvpåsar, ventilationslock  mm ... så skulle jag tänt värmeljus .. eller ok, det har inte börjat regna såg jag nu ... det var bara min tinnitus ... fniss. 


Alltså ... jag måste bara avsluta med att delge en del av den humor mina barn har, jag älskar den!  Hahahahaha, som vi skrattar!!!!  Pernilla såg en av mina mediciner, skrattade och sa: 

- Den här medicinen måste du nog sluta med - Furix RETARD !!  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA


I morgon blir det någon sväng på återvinningen, måla lite i hallen .... sen beror det faktiskt lite på vädret åxå vad det blir .   ... Hur som helst, det blir nog Bra!

Hundarna sover som små stockar. Jag ska strax krypa isäng jag åxå ... och ikväll står sängen åt ett annat håll, så det blir ju spännande ... fniss


Väl mött i morgon, till en ny dag!

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards