Alla inlägg under september 2018

Av maria tafvelin - 11 september 2018 08:33

Tisdag morgon. 13 grader och gråmulet. Det har nog regnat hela natten. Hörrni ... det blev som eljest när vi skulle gå isäng inatt. Det kändes konstigt att lägga sig i sängen när den stod en bra bit ut på golvet, men vi somnade snabbt hela gänget .. eller .. hundarna hade sovit en dryg timme innan jag krånglade mig ner bredvid dem. Har ändå sovit riktigt bra inatt, och det beror nog mest på att hundarna sov så mycket tyngre än de brukar. Knappt att någon av dem rörts överhuvudtaget på hela natten. 


Det är ju inte bara den tillfälliga placeringen av sängen som är annorlunda, det är verkligen förändringar i rutinerna. Mitt supersöta kontor är ju nerplockat, och nu sitter jag i soffan med datorn på en IKEA-pall (med perfekt hylla för kaffekoppen) ... fniss 

 

I vanlig ordning har jag tur som en tok. Ni vet, asfaltssjommarna har ju inte varit här sedan i onsdags, och igår fick jag veta varför. Killen som kör grävskopan fick nåt tjall med sin pace-maker, så han var tvungen att vara hemma några dagar. Nu på morgonen har de dragit igång igen med full kraft. Hur jag då menar att jag har tur som en tok? 


- Igår körde jag ju fram den lånade bull-bussen x antal gånger till porten för att lasta och lasta av. Hade ju inte gått om tjommrna jobbade. Inatt har det regnat, vilket gör att det inte dammar in på mina nymålade väggar, nu när de dragit igång igen. Jo ... en anan sak jag har tur med .... även om det regnat hela natten så har det slutat nu .... och det är bra, för regnkläderna har jag packat och kört till Boviken .... fniss


När kaffet är uppdrucket, tofflorna avsparkade och morgonrocken hängts upp på sin krok i badrummet, då är det full rulle som gäller. Jag måste städa ur "vardagsrummet" och rensa ut i hallen. Ikväll läggs nytt golv i rummet, och målas i hallen ... gissar jag, om inte mitt crew är av annan uppfattning. 


Ha En härlig tisdag, fyll dagen så gott det går med värda grejer, kom ihåg att det inte behöver vara stora märkvärdiga saker som att renovera lägenheten ... fniss ... det kan vara nån enkel sak, som att skriva ett sms till en kompis :)


Gomorron



Av maria tafvelin - 10 september 2018 23:25

Måndag kväll. 12 grader och ... ja, kolsvart ... fniss.  Klockan närmar sig midnatt.  Idag har jag varit otroligt effektiv måste jag säga. Efter morgonrundan åkte jag och duschade plåtkompis, och upptäckte något jag aldrig sett tidigare,  trots att jag faktiskt duschat den ett flertal gånger. När jag efteråt gick framför bilen, såg jag direkt att det stod "Comviq" på huven. Hahahahaha ... hur kan det komma sig att jag inte sett DET tidigare? Eller .. är det filuren som lagt sin snusdosa i min bil som ställt till det? .. Fniss

 

Nåja, efter tvätten åkte jag till Boviken för att hämta mer flyttlådor, sedan till Byggmax för att köpa nya bänkskivan. Hem, packa några lådor, iväg till återvinningen för att kasta en massa. Alltså ... vafan, jag trodde ju inte att jag hade en massa skrot ... men vet ni ... fniss .... det hade jag.  Sen bar det till att skruva ner gardinstänger, bära ut grejer på balkongen så att det inte skulle stå ivägen sedan när mitt eminenta arbetscrew skulle komma, skruvade loss golvlister, kånka och bära ner kartonger ...  Mitt i alltihop ut med hundarna, prata med grannar, knata iväg och handla för att kunna laga mat och bjuda mitt crew. Jo just ja, jag hade ju bokat tvättstugan åxå, så jag var ner och tvättade, och när jag höll på med att ta ner gardinstängerna kom jag på - ja just ja ... jag måste hämta upp tvätten. 

Mitt crew, bestående av Pernilla och Mattias, Hannah och Robban, dök upp efter respektive jobb, där kring 18. Jag hade då snurrat igång stuvade makaroner och korv som Pernilla önskat. Medans maten blev klar, strukturerade de upp arbetet och gjorde en plan. Då maten var uppäten skred de till verket, medans jag gick ut med hundarna ... jo ... alltså ... 4 hundar och 5 arbetsmänniskor ... det BLIR för mycket i en etta. Så ... när jag kom tillbaka efter promenad, stängde jag ut hundarna på balkongen. Det funkar inte att ha dem inne när det är både golvläggning och målning. 

     

Nu bar det sig inte bättre än att efter nån timme så talade Molly högljutt om att hon INTE finner sig i att bli utestängd på detta sätt. Mitt crew var helt överrens - Eftersom jag inte gjorde någon nytta inne i lägenheten, så kunde jag gå ut på balkongen med hundarna .... hahahahahahahahahaha. Sagt och gjort.   Nu var det åxå såhär att det hade hunnit börja regna. Störtregna. Och som jag berättat tidigare så faller regnhelvetet rakt ner på balkongräcket och skvätter in på balkongen. Vi stod ihoptryckta mot balkongdörren jag och hundarna, medans de jobbade som skållade troll därinne. Då och då fick jag ögonkontakt med någon av dem, de höjde tummen i luften med ett frågande ansiktsuttryck. Jag gav tummen upp tillbaka.  :)


Typ kring 22 släpptes jag och hundarna in i lägenheten igen. Golvet och väggarna färdiga i köket, och 3 av 4 väggar färdiga i rummet. Fy fasen så duktiga ni är mitt crew!!!!! 


De städade ihop och åkte hem ... alltså ... vad gjorde jag utan Er?   


Nu är det bara en liten detalj kvar. Att kunna varva ner och krypa isäng. Hundarna sover sedan en bra stund tillbaka ...  Tvn står i hallen så det blir inget tv-tittande ... sängen står utsliten på golvet, bara det är ju en stor förändring ....  Det är så tyst ... stilla ... luktar nytt golv ...   Jo just ja ... jag pratade med mäklaren idag. Han kommer på fredag kl 10. Det händer saker, och det händer snabbt :)


Vilken dag :)  Vilken oerhört händelserik, fullspäckad .. VÄRD dag!   Å vet ni ... jag har fortfarande semester. Jag hällde upp slatten med rött som fanns kvar, jag behöver inte alls ha bråttom isäng. Det blir när det blir helt enkelt. 


I morgon afton kommer mitt crew tillbaka för att fortsätta. Jag ska göra mitt bästa för att ha förberett så bra som möjligt innan de kommer. 


Gonatt :)

Av maria tafvelin - 10 september 2018 07:59

Måndag morgon. 13 grader och sol :)   Jag är inne på min sista semestervecka, och det känns helt ok :)   Den här veckan blir inte lugn direkt, tvärtom. Igår var Pernilla, Mattias, Hannah och Robban här för att lägga upp en plan kring uppfräschningen av min supersöta lilla lägenhet. I afton kommer de och då kör vi igång. Det ska målas, läggas nytt golv, och bytas bänkskiva i köket. Vi räknar med att hinna allt i veckan, men det blir ju som sagt var hyfsat mycket jobb. 


Igår var det ju som bekant valdag. När jag åkte och röstade kring 15-snåret, var det hyfsade köer. Efter aftonrunda med hundarna, varma mackor till middag, och en skål popcorn, följde jag sedan valvakan. Med resultatet färdigt så känner jag dock - jaha, vad händer nu? Vilka förändringar kommer att ske?  


Natten mot igår tror jag att Kelly kissade inne typ 8 gånger, varav 1 gång i sängen. Sedan typ 5-6 gånger under dagen åxå. Alltså, jag kan inte fortsätta ge henne vätskedrivande, åtminstone inte såhär mycket. Jag pratade med veterinären i fredags, som tyckte att jag kunde minska från 3 tabletter per dag, till 1 tablett per dag, så det gjorde jag redan i fredags, helt utan nån synbar förändring i pinkandet. Hon hostar dock inget, så vätskan i lungorna verkar ju vara borta tack och lov. 


Idag hade jag väckaren ställd på7, jag har en hel del att göra idag. Ska köra några svängar till Boviken, hämta fler flyttkartonger, packa mer, ringa mäklare, åka iväg med lite som ska kastas, åka och köpa bänkskiva, börja skruva ner lite grejer och försöka flytta saker så att det går börja lägga golv. Kaffet är snart uppdrucket, sen är det bara att öka.  Ha en superhärlig dag, fyll den med så mycket värt det bara går. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 september 2018 08:58

Fredag morgon. 11 grader och .... *trumvirvel* ...... KLARBLÅ HIMMEL!! Kan inte bli bättre!! :) Men, trots att det är ganska svalt på morgonen, så blir det jädrigt varmt frampå dagen. Så blev det även igår.


Efter morgonrundan la jag ett spår till Theo. Jag hade rådfrågat spårnörden Moa, och bett om tips eftersom Theo tenderar till att ha så sjukt bråttom i spåret, och knappt hinner nosa. Tipsen var: 

"...roligt spår med några timmar liggtid. Hoppa upp på stenar, gå lite kringelkrok. Tänk att du är full som ett ägg😂 godis som slut".

 

Så ... jag la ett krokigt och krångligt spår, precis som Moa sa :)


  I spårslutet hade jag en burk med korv och köttbulle

 

Spåret fick ligga i 2.5 timmar, och under tiden pysslade jag med lite packande. Visst kan man tro att jag snart borde vara färdig, med tanke på att jag bara har en etta .... men ... fniss.... nope.   När det var dags att gå spåret drog han iväg på det med sån iver att jag inte hann börja filma de första sekunderna .... och när vi kommit fram till spårslutet och jag skulle zooma in när han hittade godisburken ... då insåg jag att jag någonstans under vägen råkat komma åt att stoppa filmen. Så förbannat irriterande, när det gick så himla bra! Nåja ... nån minut kom ju med i alla fall.


Efter det här tog jag ut alla 4 på en promenad. Under ett av pinkstoppen kom en liten svart hund farande mot oss. Jag såg inte till någon ägare, såg att det var mest troligt en valp eller åtminstone väldigt ung och väldigt lekfull. MEN tycker konstapel Paddy och Rivjärnet Molly - man kommer inte och springer rakt in i en flock på det där sättet.  Såg i ögonvrån att det kom någon och cyklade över en gräsmatta, men tänkte att det inte kunde vara ägaren, för han sa inte ett ljud. Insåg dock när han kommit fram, att det visst var hans hund, men ni ska inte tro att han på något sätt öppnade munnen. Han skämdes kanske..  men han satte av efter hunden längs skelleftehamnsvägen och fick stopp på den lite längre fram. 


Hem, och eftersom asfaltstjommarna tydligen tagit ledigt (även idag, för det är ingen som helst rörsel härute) så körde jag fram bilen till porten, lastade två kartonger och drog till Boviken. Jag får ju lasta in i Hannah och Robbans enorma förrådslänga tills vidare. När jag lastat ur, gick jag på baksidan och började rensa ogräs i jordgubbslandet ... det är ett rejält jordgubbsland ska jag  säga ....   Pernilla kom dit efter jobbet och satte sig (på min order) i en solstol bredvid landet. I 3 timmar var jag nere på knä och rensade ogräs. Å fy fasiken så varmt det var!! Solen gassade, det var vindstilla .... När Hannah kom hem efter jobbet sa hon: men nu är det ju nästan helt klart, resten kan jag göra i morgon efter jobbet. Tack :) 


Hem, ut med hundarna en kort sväng, sen blev det till att laga mat. Det blev fylld kycklingfilé med gräddstuvad grönkål/morot. Supergott!

 

Nu ska vi se vad den här dagen ska fyllas med. Paddy har gjort illa ena baktassen, Kelly pinkar på sig både nu och då, Men Theo och Molly är ju i fin form. Det blir nog en tur till skogen med smårumporna tror jag, sen siktar jag på ett träningspass med Theo ute på gården. Lydnad och trick.  Sen naturligtvis måste jag fortsätta gräva runt och packa. Rensa städskåpet (fasar för det) och garderoberna i hallen. Alltså ... bara att städa hatthyllan!! ... fniss. 


Nä, det ska bli så himla skönt att få det gjort, och det görs inte av sig själv ... så det är bara att spotta i nävarna och sätta igång. Men, först - morgonpromenad. Kaffet är uppdrucket så det är inget att vänta på. Ha en fantastisk fredag, fyll dagen med värda grejer!


Gomorron


Av maria tafvelin - 6 september 2018 08:52

Torsdag morgon. 13 grader och sol :)   Upphör aldrig att förvånas över hur tur jag har med vädret under min semester. Undrar dock om asfaltstjommarna åxå tagit semester, för det har inte varit någon rörsel här ute på morgonen. Kom igen nu gubbar!


Igår efter morgonrundan, tog jag Theo med mig till Lappvattnet. Jag var förbi hos brorsan en sväng, fotade lite foton, kolla, jag och mina bröder när vi var små ... fniss. 

 

Efter det åkte jag och la ett spår åt Theo. Jag hade egentligen tänkt lägga spåret FÖRE jag åkte förbi hos brorsan, men jag var lite sen, så jag gjorde inte det. Det ångrar jag nu, för liggtiden blev alldeles för kort. Idag ska jag göra om och göra rätt, dvs ha minst ett par timmars liggtid. Sedan blir det att fortsätta detta enorma arbete att förbereda inför flytten. Det känns som att det enda som hänt hittills är att det ser ut som att en bomb briserat ... fniss. 


Så himla tajmat att jag har semester så att jag inte ska göra allt sånt här efter jobbet. Jag upprepar det jag sagt många gånger tidigare: Jag har tur som en tok :)


Nä, dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Morgonpromenad står på schemat, sen ökar vi :)


Gomorron!

ps! Värda grejer, kom ihåg det. Ds!


Av maria tafvelin - 5 september 2018 10:04

Onsdag morgon. 16 grader och klarblå himmel. YTTERLIGARE en helt perfekt dag! Inatt har vi sovit i sängen och jag har sovit jättebra .... ända tills jag vaknade nån gång kring 4-snåret .... alltså ... Kelly KÄNNER inte när hon pinkar. Lilla gumman, låg där bredvid mig, i pink. När jag vaknade och upptäckte det, nosade hon och upptäckte det hon åxå. Jag klev upp, tvättade av henne, la en tjock handduk över kisset, sen kröp vi ihop igen.  Hon hostar inte i alla fall, det är huvudsaken. 


Igår, efter morgonrundan, åkte jag och kopplade på släpen, drog in till stan och hämtade partnern. Fick sedan hjälp av RackarSusannes sambo Fredde att lasta av när jag kom tillbaka. Glad i hågen skulle jag klippa ... men hann knappt börja, så blev det samma sak som när Susanne satt dit nya remmen - Det slirade, tjöt och bolmade rök, och luktade bränt. Det var bara att parkera partnern och åka hem. 


Väl hemma fortsatte jag mitt idoga arbete att förbereda inför flytt. Jag har ju många gånger sagt: Jag har inte så mycket saker. Det är lögn. Jag har ju för fan hur mycket som helst!!!! Herregud va grejer jag har. Det är Så Sanslöst! Nåja .... det rensas hej vilt, för även om jag flyttar till ett mycket större boende, vill jag INTE flytta med mig en massa saker som jag faktiskt inte behöver. Punkt. 


Trumpeterna levererar

   

Till middag blev det stuvade makaroner och köttbullar. Köpes-makaroner och Mamma Scans köttbullar. Satt som en smäck :)

 

Nä hörrni, jag tog sovmorgon även idag, men nu är det dags att dra igång dagen. Jag ska iväg till Lappvattnet en sväng, sen fortsätter jag här hemma. Ja, hundarna ska få sitt givetvis åxå. 


Ha en finfin dag - fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 september 2018 10:44

Tisdag morgon. 20 grader och sol. Eller förlåt, det är fan snart lunch ... fniss. MEN, jag klev upp för en halvtimme sen alltså 10.15 typ. 


Igårkväll när vi skulle krypa isäng, upptäckte jag att Sängen var typ nerkissad. Luktade inget, men helt genomblött. Kelly äter ju vätskedrivande, och kissar enorma mängder, men som sagt, det är mest som vatten. Nåja ... Jag gjorde så att jag la mig i soffan istället. Paddy vid huvudet, Molly i knävecken och Kelly framför mig. Theo valde att lägga sig på den enorma hög med kläder jag rensat ut ur garderoben. 


Nu ska ingen tro att jag sovit i ett svep inatt, fram till 10.15 Nej ... herregud ... var vaken ett par timmar där kring, gissningsvis kl 02. Herregud, det måste varit två fåglar som bråkade om nån jävla kvist i rönnen härutanför min balkong, de skrek så hundarna hoppade rakt upp. Jo, det gjorde jag åxå.  Tog mig en lång stund att somna om ... vaknade naturligtvis när asfaltstjommarna började jobba ... och då valde Theo att hoppa upp och lägga sig i soffan åxå. Det var lite kul nästan, för när han tog sats för att hoppa upp sa jag: Du ryms nog inte. 

- Hah

Han hoppade upp, knödde sig mellan min rygg och ryggstödet, borrade ner huvudet och somnade typ stående. 

Trångt? - ja, vad tror du ... fniss ...  men mysigt. 

 

Nu har jag druckit mitt morgonkaffe och vi ska ut på morgonrunda. Sedan ska jag iväg till Yttervik, hem till RackarSusanne för att hämta en släp, och sen iväg på verkstaden och hämta partnern som legat inlagd. Men, innan jag åker ska jag kasta in en tvätt. Halva dagen har ju lixom försvunnit upp i rök, men det gör inget ... fniss. Jag kan ta igen det ikväll tänkte jag. Fasen va jag ska vara uppe länge :)  Jag har ju för bövulen semester :)


Det är nog lika bra att man försöker njuta på kvällstid, för på dagtid är det lite svårt


  Nä, nu måste hundarna få komma ut, så det är bäst jag drar på lite. Ha en superfin dag, och kom ihåg att peta in värda grejer här och där :)


Gomorr .... eller förresten .... Hej på er :)

Av maria tafvelin - 3 september 2018 08:48

Måndag morgon. 15 grader och klarblå himmel. Alltså ... VEM fick absolut bästa semestervädret!!!!???  :) :) :)    Endera tog asfaltsjobbarna sovmorgon, eller så lyckades jag sova till kl 8 ändå ... fniss .... 


Hörrni, igår, efter morgonpromenad och frukost, åkte jag iväg till Boviken och hämtade flyttkartonger hos Hannah och Robban. Hem, baxade upp dem i lägenheten, sen blev det nosework med Theo

   

Hem, börja packa. Jag har rensat tv-bänken, kontoret (fniss) och packat ner saker som jag vet att jag inte behöver den närmaste tiden. Jag har rensat garderoben ... och fick en chock. HerreGUD så mycket kläder som jag har sparat som jag definitivt inte kommer att kunna  ha igen ....  och skulle jag gå ner såpass i vikt att jag KAN ..... då köper jag nytt, lite mer up-to-date .... fniss.  Jag tror att en del av kläderna ska jag packa ihop och sälja på facebook, medans en del åker direkt i soporna.  Grannarna (de jag hunnit berätta för) tycker att det är jättetråkigt att jag flyttar. Tack, det var gulligt sagt :)


Idag ska jag fortsätta projekt packa och rensa. Det blir ju att stapla kartonger här inne, men jag hoppas ju ha mycket packat och klart så att det bara är att sätta igång att bära och köra sen. Typiskt att man inte kan köra in på gården med bil och släp nu ett par veckor framöver ... och just nu är det såna där stora stenar de schaktat ut ... Hannah sa: är det sprängsten? -  Det är vristvrickarsten!


Trumpeterna!!??  Hur ska jag frakta trumpeterna??  Det är ju gamla mamma trumpet, och hennes 1-åriga dotter. Jag räknade knoppar igår, tillsammans har de över 80. Vid 80 tappade jag bort mig ... fniss


Till middag blev det grillat. Hade tänkt ta ett glas rött till, men glömde åka på systemet i fredags, och på lördagen var jag ju borta hela dagen. Nu är det ju så att jag har semester, så jag kan ta ett glas rött ikväll om jag vill. Vare sig det blir palt eller pannkaka, så passar alltid ett glas rött .... fniss


  Kaffet är snart uppdrucket, Hundarna är faktiskt vakna idag. Theo har sovit i soffan inatt, men alltid när han gjort det, hoppar han upp i sängen när han ser att jag är vaken, och vill gosa. För honom betyder gosa att han ligger tvärsöver mig, gärna över halsen, åtminstone med huvudet, men helst med hela överkroppen. I det läget tycker han det är lämpligt att jag kliar honom ... fniss. 


Nä, dagen har börjat, bäst att haka på. Min tredje semestervecka börjar, och jag ska fylla både dagen och veckan med så mycket värt jag bara kan. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards