Alla inlägg under oktober 2018

Av maria tafvelin - 13 oktober 2018 09:37

Lördag morgon. 10 grader och mulet. Den här dagen har jag inte planerat i detalj, ska ner på stan en sväng senare och kanske en sväng till Boviken. 


Jag var ju lite nervös inför visningen av lägenheten i torsdags. Tänk om ingen kommer?  Jag jobbade några timmar på torsdag, sen åkte jag hem och piffade, satte ut hundarna i bilen, dammsugade och torkade golven, tände värmeljus, sen kom mäklaren. Han kom ganska precis en kvart före visningen, och jag blev så full i skratt, eftersom jag ju hade drömt att han slet sönder en kökslucka en kvart före visning. Tack och lov gjorde han inte det ... fniss.   Jag överlämnade nyckel till honom, och drog iväg på jobbet. Mäklaren ringde när visningen var slut och berättade att det kommit 4 olika sällskap. Ingen hade dock lämnat något bud på plats, och då blev jag lite nervös igen. Precis när jag bytte om och skulle åka hem, fick jag ett sms av honom att första budet kommit in, och sedan plingade det tätt då ytterligare en budgivare kastade sig in. Jag blev både chockad och glad, och ringde Pernilla och Hannah omedelbart. Nu är det ytterligare en visning på måndag, så vi får se om ytterligare någon vill vara med och buda, eller om det stannar här. 


Jag pratade med veterinären igår igen, då smärtstillande inte gett någon effekt på Paddys ryggont. Hon skrev då ut kortison som jag började ge omedelbart. Inatt har han spytt några gånger och flåsat som en idiot, och det kan vara biverkning av kortisonet. Vi får se hur detta går. 


Igårkväll när det var dags för hundarnas kvällspink, vilket blev lite senare än vanligt, slet jag på mig jackan, kände som vanligt efter så att nyckelknippan låg i jackfickan, och gick ut. När vi skulle gå in igen, halade jag upp nyckelknippan och gick igenom alla nycklar säkert 5 gånger innan jag insåg att jag inte hade någon lägenhetsnyckel där. Neeeeej .... jag hade ju tagit loss den från nyckelknippan, så jag hade den lös i byxfickan .... i jeansen ..... som låg inne i garderoben. Jag bytte ju byxor när jag kom hem från stan idag, till träningsbyxorna. Jahapp. Fan! Ingen  nyckel, ingen telefon .... vafan gör jag. Vågar jag knacka på rutan till damen som bor på bottenvåningen. Bara jag inte skrämmer ihjäl henne .... knackade lite försiktigt. Inget hände. Knackade lite hårdare ... hon hade ju lampor tända så jag hoppades att hon var vaken .... och NU såg jag henne och vinkade. Hon såg lättad ut när hon öppnade dörren och släppte in mig. 

- Jag låste mig ute, sa jag, tack snälla för att du släpper in mig

- Det där har jag fasat för själv, sa hon. Att låsa sig ute. 

Phu .... det där hann bli lite jobbigt faktiskt. 


Alltså, så konstiga saker man drömmer ibland, och så himla konstiga saker man MINNS från drömmarna. Inatt drömde jag att jag skulle till ett ställe som hette Flaksbräck. Minns det så himla tydligt, jag frågade någon, vem det nu var, om det hette Falkbäck, men hon svarade, Nej, Flaksbräck. Vad jag skulle dit och göra minns jag inte, och inga andra omständigheter heller .... fniss. 


Igår, efter morgonpromenad, tog jag ut Theo i skogen. Han blev jätteglad, hittade skit att rulla sig i, hittade färska älgspår men drog tack och lov inte iväg. 

   

Klockan tickar. Jag slog faktiskt på tvn och kollar på Nyhetsmorgon medans kaffet dricks upp. Nu är det dock dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna

 

Ha en riktigt fin Lördag. Gör den till en Värd dag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 oktober 2018 06:48

Torsdag morgon. 7grader och halvklart, det verkar ha regnat inatt.  Igårkväll drog jag igång den valpkurs jag håller för RackarUngarnas hundskola. 8 ekipage deltar, och det är ju lika spännande och roligt varje gång man startar en kurs. När jag kom hem därifrån blev det lite småfippel som att byta lampor i fläktkåpan i köket och lite sånt smått och gott, sedan kort kvällsrunda med hundarna innan det var dags att krypa isäng. Inatt var det jobbigt. I drömmarna alltså. Herregud, jag drömde att mäklaren rev sönder skåpluckan i köket bara en kvart innan visning. Vilken panik! Sen drömde jag att Theo hade kennelhosta. Vilken natt ... fniss.


Idag klev jag upp lite tidigare, tänkte börja kl 9 istället för 10, jobba några timmar, sedan hem och piffa inför visning, sedan blir det att åka tillbaka på jobbet. Det blir skönt med en ledig dag i morgon känner jag, även om jag har en del att göra då åxå. Ska bland annat kontakta veterinären igen. Paddy har ju ätit smärtstillande i 5 dagar, men inte verkar det ha hjälpt för ryggen något nämnvärt. Fick räkningen för veterinärbesöket ... 1245 kr. Undersökning och blodprov kostar tydligen så mycket. Blir rätt stora slantar till veterinären, både förra månaden och den här. Men, så kan det bli när man har hund. 


Oj vad spännande det blir inför visningen i afton. Spännande att se om det ens kommer någon. Varför jag säger så, är för att i annonsen på hemnet, kom inte kvällens visningstid med, utan bara måndagens. Detta upptäckte jag inte förrän efter ett par dagar, då blev det ändrat, men det kan ju vara många som inte uppmärksammat att det ÄR visning idag ... så vi får se. HOppas att inte mäklaren river sönder lägenheten i alla fall .... fniss. 


Nä ... om jag skulle sparka av mig tofflorna, hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Dagen har ju trots allt börjat. Kaffet är uppdrucket och hundarna snarkar fortfarande. En tyst, värd start på dagen. Nu fortsätter den. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 oktober 2018 09:01

Söndag morgon. 3 plusgrader och strålande sol.  Det är nästan så att man gärna varit ledig idag ... fniss. Av någon anledning sov jag uruselt inatt, så när väckaren ringde kändes det allt annat än easy att kliva upp. 


Igår efter promenader, åkte jag in till stan för att snurra runt där med Pernilla och Hannah. Själv var jag ute efter nya handtag till möbeln inne på toa. 

     

Hem, ut med hundarna, sen kom Hannah, Pernilla och Mattias för att hämta frysboxen och köra den till Boviken. Mattias fixade taklampan i "sovrummet". Tänk så lätt och smidigt allt går när man hjälps åt :)  Jag gjorde 2 pajer, en med kantareller och lök, och en med skinka och champinjorner. De här pajerna ska Pernilla och Hannah få dela med varandra och med Mattias och Robban så klart. Det är för att de hjälper mig så mycket. Till middag stekte jag en karrékotlett


   


Nä, det är väl bäst att suga i sig kaffet och dra iväg på promenader. Det blir ju först en kort pinkrunda, sen lämna Paddy inne och ta en längre promenad med de andra. Sen är det dags att åka på jobbet.  Ha en fantastiskt härlig Söndag! Låt inte dagen bara rinna bort, utan gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 oktober 2018 08:51

Lördag morgon. 4 grader och strålande sol, ingen blåst heller. Underbart! 


Nu ligger min supersöta lilla lägenhet ute på hemnet https://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-1rum-ursviken-skelleftea-kommun-skelleftehamnsvagen-156-14867075  Första visning på torsdag :)


Igår var jag med Paddy till veterinären. Han har ont i ryggen (och sår mellan tårna på en baktass) Eftersom hans levervärden varit förhöjda i många år, togs först ett blodprov, för att säkerställa att man kan ge honom smärstillande. Alla mediciner påverkar ju levern. Vet. ringde när provsvaren kommit, och det var inte helt klockrent att ge smärtstillande, men eftersom han har såpass ont, finns egentligen inget alternativ, så vi kör på det i 5 dagar så får vi se sen. 


Hem från veterinären, ut med Theo på solorunda, sen Molly. Paddy står på kort rastning i koppel, så inga promenader för hans del. 


SEn åkte jag iväg till Boviken, Pernilla bjöd på hemkokt blomkål- och potatissoppa som var supergod. Vidare till mitt blivande hem för att gå några svängar :)  Jag byter verkligen från supersött till superstort ... fniss. 


                                       

Övervåningen är inte renoverad, men med lite målarfärg ska det knallblå rummet bli mitt nya sovrum, där finns en supersöt liten balkong :)  Toa/dusch/tvättstugan på nedre våningen är ju hur fint som helst, köket stort som ett hav, vardagsrummet hur stort som helst, samt det som ska bli mitt nya, superstora kontor :)


Fränt så det förslår :)   och utsikt från köket, både ut mot vägen, samt mot Hannah och Robbans fina hus. Tror jag måste upprepa något jag sagt många gånger: Jag fick det bäst!  Nu blir det superspännande med lägenhetsförsäljningen :)  


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och väcka hundarna. Ut på först en kort pinkrunda med alla tre, sedan blir det solorundor. Ha en riktigt härlig lördag!  Fyll dagen med nåt värt!

Gomorron

Av maria tafvelin - 3 oktober 2018 08:37

Onsdag morgon. 1 plusgrad. Nu har den kommit. Första snön alltså. Vitt på backen. 


Nu blir det att kontakta veterinären för Paddys skull. Han har haft ont i tassen ett tag, men nu är det inte bara det. Han har den senaste veckan spytt rätt mycket, samt att jag märkte igår att han har ont i ryggen. Jag misstänkte det, så därför tryckte jag längs hela ryggen, och han till och med visade tänderna. DET har aldrig hänt tidigare på de dryga 8 år jag haft honom.  


Jag visade aldrig bilderna igår, som jag själv fotade i lägenheten, precis innan fotografen kom

           

Fint va!


Nä, nu är det dags att dra på här. Ha en fin onsdag. Gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 oktober 2018 19:11

Tisdag kväll.   Den här dagen har varit knökfull. 


Idag är det en vecka sedan min älskade Kelly lämnade mig. En vecka fylld av, givetvis sorg och saknad ... men tack och lov även jättepositiva saker. Det händer så himla mycket just nu, i och med försäljningen av lägenheten, och flytten. Jag har både gråtit, fnissat och skrattat idag. Gråtit när jag saknat Kelly, fnissat när jag kom hem från jobbet  och försökte hitta allt jag gömt i morse. Va? ... - Gömt? kanske ni tänker ... jomen ....


Fotografen skulle komma kl 11 idag och fota lägenheten inför försäljningen. Pernilla och Hannah var här igår efter jobbet ... vi hade med oss en hel bullbuss med "piffsaker" från deras hem, för att piffa MITT hem. Det var såpass mycket att när vi skulle bära upp allt i lägenheten kom "schyssta Sonja" ... som egentligen heter Eivor ... (en helt egen historia) och frågade 

- Skulle inte du FLYTTA ? .... fniss


I morse klev jag upp tidigt för att få allt i ordning inför fotografering. Ja alltså .. det innebar ju bland annat att gömma bort saker som inte ska finnas på bild .... så ... jag tryckte in hundarnas matskålar, fjärrkontrollen till tvn, trådlösa mojängen, skarvsladd mm mm i div skåp och lådor. Så ... när jag kom hem från jobbet blev det ju att leta igen allt jag gömt ... fniss. 


Skrattat har jag åxå hunnit med. Jättemycket faktiskt ... på jobbet främst ... hahahahaha

så ... den här dagen har innehållit i princip Allt. 


Nu ska jag kolla på tv och äta en sen middag. Det blir torrspagetti (ja, givetvis kokade, men ni fattar) Det har varit en dag fylld av grejer. Värda grejer. Minnet av Kelly är alltid värt. 


Tjing

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards