Alla inlägg under december 2018

Av maria tafvelin - 9 december 2018 09:46

Söndag morgon. 2 plusgrader och appen säger regnskurar. Det har snöat rätt rejält inatt, och nu kommer alltså regnet. Men .... det ser ut att ska snöa i morgon åxå, sedan blir det kallare :)


Igår hade jag, Pernilla och Hannah bestämt oss för att åka till Umeå och gå på IKEA. Jag behövde nya lampor och lite annat smått och gott. På fredag eftermiddag fick jag sms att mina glasögon var färdiga, så vi började med att stanna till nere på stan så att jag kunde hämta ut dem. Redan där hände något som gjorde min dag värd. Ja ... någon/några andras åxå skulle jag säga. Det var en farbror som var före mig, som stod i ena kassan och provade sina nya glasögon. Han var jättenöjd och provläste och kollade på långt håll. Nu kom en kvinna och hjälpte Mig och jag sa att jag var där för att hämta mina nya glasögon. Hon plockade fram dem och jag provade .... som en smäck. Nu hörde jag i kassan bredvid:

- Tyvärr, vi är en kontantfri kassa, vi kan inte ta emot kontanter. Farbrorn stod med en bunt 500-lappar för att betala sina nya fina glasögon. 

- Jag har inget betalkort, sa farbrorn. 

- Tyvärr, då kan jag inte lämna ut glasögonen. 

Hon som expidierade mig sa åxå till farbrorn:

- Tyvärr, vi får inte ta emot kontanter. 


Farbrorn såg ju helt förkrossad ut. 

- Jaha ... då blir det inga glasögon för mig då, sa han. 


Jamen, sa jag, om du ger mig kontanterna så betalar jag med mitt kort. Farbrorn, och de två bakom kassan stirrade på mig, helt tysta ... sen utbrast hon bakom Min kassa- Men OJ vilken vänlig själ!


Farbrorn kom fram till mig, gav mig sina kontanter, sa

- Här är 3000 kr, Du har precis räddat mig, tack så mycket


- Inga problem, sa jag. Det blev en väldigt munter stund medans jag betalade hans glasögon, det fanns knappt nån hejd på lovorden jag fick, trots att gärningen i sig inte var särskilt stor. Ja ... det gällde ju naturligtvis att jag hade tillräckligt med pengar på kontot, då jag dessutom skulle hämta ut mina egna, samt åka på IKEA ... fniss ... men jag visste ju att jag hade tillräckligt med pengar. 


När farbrorn skulle gå, tog han mig på armen och sa:

God Jul! 


Han gick, och medans jag betalade hann de återigen påpeka att det var så otroligt fint gjort av mig. Efter allt som hänt i slutet, kändes det så otroligt härligt att höra. Bilden jag har av mig själv som positiv, generös och vänlig, återskapades, och det tackar jag DEM för, att jag fick chansen att göra detta. Så till farbrorn och expediterna på SmartEyes: Ni fanns där vid exakt rätt tidpunkt. TAck, och GOD JUL !!!


Nu, glad i hågen, klarsynt på flera sätt, åkte vi iväg till Umeå och IKEA. Jag satt i baksätet och höll koll på lillgrabben ... eller ja ... han sov ju hela vägen, men jag höll koll på honom ändå. 

Han var verkligen peppad på att åka på IKEA

 


Vi kom fram kl 13 och åkte hem strax efter 15. Då hade vi hunnit äta lunch, Pernilla hunnit amma, vi hann byta blöjor och kläder på grabben, samt plocka ihop det vi skulle ha. Bilen blev absolut smockfull ... fniss. Det var inget vidare väder när vi körde hem, och vi hamnade i en superlång bilkaravan, och där puttrade vi på i lugn och ro. En del idioter vägrade ta det lugnt, utan körde om i någon form av vansinnesdåd. Nåja .... så småningom var vi hemma, men då vädret var som det var, och det var kolsvart och vi var trötta ... samt att vi inte direkt sorterat upp vad som var vems .... så bestämde vi att packa ur bilen idag istället. Vi ska ändå träffas allihop här hemma hos mig och julbaka och göra julgodis :)   


Jag vaknade inatt kl 3, 4, 6, 7 och 8. Hade tänkt kliva upp kl 8 .... men hann inte ... jag somnade om och vaknade 9.15  Det är perfekt, man ska inte stressa en söndag :)


Nu har jag druckit kaffe och ska väcka hundarna för en morgonpromenad. Jag och Hannah ska iväg och handla till dagens bak och kok, sen ansluter Pernilla och lillgrabben. Mellan varven ska vi sätta upp mina nya lampor och fippla med lite annat jag köpt (kommer knappt ihåg vad jag köpt ... fniss)


Nya glasögon, Nya lampor. Man kan säga att jag ser Allt, i Nytt ljus   :)

Hoppas ni får en härlig Söndag, fylld med värda grejer.


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 december 2018 12:40

Fredag mitt på dagen. 9 minusgrader och molnigt. I morse var det 14 minus och Molly låtsassov när det var dags att gå ut. Lillgumman. 


Alltså ... att vakna och känna sig pigg, och att slås av tanken-

- jamen vafan .... jag har varit inne i ett flera veckors skov, utan att ha fattat det. Visst, jag har inte känt mig pigg, men nu när jag vaknade och verkligen KÄNDE skillnaden .... DÅ först fattade jag. Skovet är över. Hur fan kan det vara möjligt att jag inte ens tänkt tanken??  Helt obegripligt. 


Jag åkte iväg på Moröhallen och hämtade ett paket, sen skulle jag styra förbi solbacken och handla lite nödvändiga saker: Sopsäckar och nåt annat som jag har glömt. Kom till Solbacken, hade ringt Pernilla och frågade om hon behövde nåt. - jo, köp en ost. Japp, så jag köpte en ost ... köpte åxå potatis för jag kom på att jag ska nog göra kroppkakor. Måste vara 15 år sedan jag gjorde det, så det är väl hög tid att göra det kände jag ... fniss.  Extrapris på ekologiska ägg, perfekt!  På vägen hem slog det mig, FAN, jag glömde sopsäckar! Jag glömde åxå ...... ja alltså DÅ kom jag på vad det var, men det har jag hunnit glömma som sagt var. Dags att börja skriva kom-ihåg-lista kanske?


Mina vinterskor, Meindelkängor och icebugs var ju spårlöst borta . Kängorna dök upp i dag, i botten på kartongen där alla klädgaljar låg ... men de andra skorna är ff borta. Fast ... nu tänker jag att de kan ju dyka upp fortfarande .... har ju kollat igenom lådorna jag har ute i förrådet men inte hittat dem .... jag kanske inte grävt tillräckligt djupt i lådorna helt enkelt. Jag verkar ju ha kunnat blanda hej vilt i lådorna .... fniss. 


Nu har jag städat lite. Ska fortsätta om en stund, men tänkte ta Theo på en solorunda. Jag gissar att Molly gärna ligger kvar i soffan och chillar. 


NU KOM JAG PÅ DET ANDRA JAG GLÖMDE KÖPA !!!!!  Det var ju kex!!!! Jag har en bit Brilatt Savarin i kylen och tänkte att det blir perfekt med lite ost och kex till Idol ikväll. Nåja .... Vad är väl en bal på slottet typ. 


Nä, ska gå ut innan det blir mörkt. Hoppas du har en Fin fredag och att du lyckas peta in värda grejer i den 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 4 december 2018 14:23

Tisdag eftermiddag. Nollgradigt och det har precis slutat snöa. Från gårdagens grå, blöta, jo faktiskt TRISTA ... så är den här dagen ljus och alldeles underbar. Om dagen så vore slut NU, så hade den varit smockfull med värda grejer. 


I morse efter morgonrundan (snöblandat regn och superhalkigt) försökte jag desperat hitta mina icebugs. Men ... kartongen med vinterskor, mina svindyra Meindelkängor och mina icebugs är spårlöst borta. SÄG inte att den åkte på återvinningen i farten! 


Åkte ner till stan på ett ärende, tog sedan en sväng på Willys och ÖB (köpte dubbar till skorna) sen hem, sökte en spade för att skotta härute, men hittade ingen. Ska kolla med Hannah och Robban Var, av alla förråd, spaden står ... fniss. 


Jag och Pernilla hade bestämt igår att ta en promenad runt byn idag före lunch, och sen äta lunch här. Strax före 11 ringde hon och var redo, så jag mötte upp henne. Helt underbar promenad, superglad över mitt inköp av dubbar.

 

Vi kom in, hon tog upp lillgrabben medans jag började med maten. Idag hittade jag på ett recept utifrån ett grundrecept jag hittat på. Grundreceptet är:

Strimlad morot, strimlad vitkål, lite purjo. Fräs i olja och häll på krossade tomater. Krydda med salt, peppar och oregano.  Idag la jag till Stekt halloumi och gröna ärter. Till det svarvade jag zucchini som jag vände ner i kokande vatten. Till servering tillsatte jag basilikablad, pinjenötter och några snygga svängar balsamicocreme. Det enda jag missade var att fota. Fan ... kan vara den snyggaste tallrik jag någonsin serverat!! 


Jag hade Theo i koppel för säkerhets skull. Inte för att han skulle göra lillgrabben något, men Theo är en staffe, och staffe kan vara något PÅ ... om vi säger så. Han fick finna sig i att sitta kopplad vid min stol medans vi åt. Molly hade tagit tillfället i akt att nosa på lillgrabben när Pernilla bytte blöja strax innan vi åt. Hon nosade, var nyfiken ... sen när hon nosat klart, la hon sig i bädden. Theo var i vanlig ordning något mer intresserad, men oj så fin han var mot lillgrabben. Nosade, slickade ... hade nog velat slicka hans lilla huvud i flera timmar. 

 


Jag och Pernilla kollade på datorn efter tvmöbel och rumsbord. Det jag köpte av brorsan var för stort ändå ... men nu har jag hittat saker att köpa som kommer att passa som en smäck. 


Pernilla har gått hem till sig ..  Hej tomtegubbar, nu har vi fullt upp inför det stora julfirandet vi ska ha här i Boviken. Håll i er grannar, det blir stort här på Boviken 231 och 233.  :)


Nu fortsätter dagen. Jag känner mig så glad och hoppfull. Har väl haft en liten svacka här i slutet, men nu är det på topp igen. På riktigt, jag ser fram emot varenda dag, och DET .... känns VÄRT!


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 2 december 2018 22:30

Söndag kväll. Dags att avrunda. Pinka hundar och ta en snabb dusch, sen är det bara att krypa under täcket. Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt. Efter morgonpromenaden med hundarna åkte jag till Ursviken, tog mått på duschblandaren, åkte och köpte en ny, åkte tillbaka ... insåg att min skiftnyckel var för liten när jag skulle börja skruva ... hittade en större i snickeriet tack och lov, så jag kunde slutföra arbetet. Förbi på Rusta och köpa det jag missade igår ... hem ... krattade ut koskit på jordgubbslandet, började räfsa härute på gården ... Hannah kom så att vi satte upp gardinstänger så jag fick upp mina nya gardiner 

     

Tog en timmes promenad med Theo, Molly och Jokk ...  Sen kom Moa och hämtade hem Jokk. Det blev lite tomt när han åkte faktiskt ... 


Det här med att det är mycket och tomt på samma gång. Har ju sagt upp mig pga anledningar jag aldrig trodde skulle hända. Min bägare rymmer så otroligt mycket. När min bägare rinner över ....    


Det finns spaltmeter, massor med kapitel att skriva i min bok. Många saker kan jag inte skriva, inte ännu i alla fall. Kanske längre fram. 


I morgon ska jag åka till mäklaren och lämna över nycklarna till lägenheten i Ursviken. Det sista Hej då. Åtminstone till lägenheten. Jag är ju fortfarande vice ordförande i styrelsen så jag kommer att finnas kvar på det sättet. 


Mycket och tomt. Ja ...så är det. Just Nu ska jag fylla en kvart med att duscha i alla fall :)  Hoppas du haft en bra, värd Söndag. I morgon kommer en Ny dag att fylla med värda grejer <3


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards