Direktlänk till inlägg 13 mars 2019

Live your dream, Love your life

Av maria tafvelin - 13 mars 2019 07:18

Onsdag morgon. 16 minusgrader och mulet. Perkon puttrar, hundarna sover .... radion spelar musik från 70-80- och 90-talet. Hannah var nyss in och lånade nyckeln hem till dem så att hon skulle ta sig in i garaget. Deras nyckel ligger fortfarande hos Pernilla och Mattias, där den hamnade i lördags innan Hannah och Robban flög till Stockholm. Lika bra att man kom sig upp så att man hinner njuta av dagen. 


Alltså, somliga dagar!!!!  Som igår!!!  Det var helt magiskt. Startade dagen med (förutom tre koppar kaffe) en promenad med hundarna runt byn. Det var lite kallt, men solen sken sådär så att det spratt i benen. När jag kom hem åt jag frukost, sedan tog jag Hannah och Robbans hundar, Lilly och Milo, runt lillbyn. När jag nästan var hemma ringde Pernilla och hade kommit hem från babygunget. 

- Oj, jag tänkte vi kunde ta en promenad, sa hon. orkar du?

- javisst, jag tänkte ta Alice och Theo en sväng till. 


Solen värmde rent, och det var superskönt ute. Jag tog med hundarna och wp-selarna och gick över till Pernilla som höll på att lägga ner Otto i pulkan.  Jag satte Alice framför pulkan och Theo fick gå utan att dra. Tänkte att de får byta av varandra idag, och dra en bit var. Vi gick en bit efter vägen, sedan tog vi skoterspåret, som var något mjukt och tunggått.

 

Alice, hon bara tågar på. I lugn och fin takt drar hon pulkan med lille Otto i. 


Oj så underbart det var! Såna dagar ska man verkligen spara i sitt "album för värda minnen" och ta fram då och då. På hemvägen, när vi kommit upp på vägen igen, fick Theo dra den sista biten hem. Alltså, hahahaha, vi var tvungna att skratta faktiskt. Direkt det tog emot lite, så stannade Theo och behövde hjälp. Det var till och med så att även om man helt lättade tyngden från pulkan så stod han still ändå. När man hjälpt igång honom var det full fart. 

 

Idag tänker jag åka på Björkis och se vad en nordisk sele kostar, och ifall jag kan hitta någon som passar Alice. Det vore ju kanon att kunna använda skaklarna, nu har vi bara wp-sele och draglina, men då måste man ha en lina baktill på pulkan för att kunna bromsa i nerförsbackarna. 


Otto sover så gott i pulkan

 

När jag kommit hem och ätit lunch körde jag igång en tvätt, städade lite på övervåningen, sen ringde jag Pernilla och frågade om hon skulle komma över så att vi kunde baka lite inför dopet och lägga i frysen. Japp, Otto låg fortfarande ute i pulkan och sov, så hon greppade pulkan och kom över. Vi bakade biskvier och Sverigekaka, Hannah kom in när hon kom hem från jobbet så vi surrade en stund, sen vaknade Otto, efter att ha sovit i pulkan i 4.5 timmar.

 

När Hannah gått hem till sig och Pernilla och Otto hem till sig, tog jag ut hundarna på en pink, sedan blev det middag. Köttbullar kokta i tomatsås med bönpasta. Supergott!

 

Jag hann diska bort efter maten då ringde Pernilla och frågade om Otto kunde vara hos mig medans de var i bönhuset och träffade prästen inför dopet. Otto var lite grinig och missnöjd så hon anade att det kunde bli lite kämpigt för honom ... och självklart, kom över med honom :)


Han var på ett strålande humör i ca 10 minuter, sedan tappade han gnistan. Tänkte först att han kanske var hungrig, men märkte att han hade det där utdragna knorrande lätet som visade på att han var trött. Men, att hålla honom liggande i famnen, DET var det inte tal om. Då blev han arg. Han ville hållas upprätt, mot axeln. Jag höll honom upprätt, med huvudet vilat mot min axel, släckte ner taklamporna, gick och nynnade och sjöng för honom .... och han somnade. Jag satte mig i köket och nynnade en stund till .... sedan satt jag så tills Pernilla och Mattias kom för att hämta honom. Man hade ju kunnat tro att han skulle vara superpigg efter att ha sovit så mycket under dagen, men babygunget och frisk luft tar på krafterna på en sån liten kropp <3


Tvsoffan med två trötta hundar blev sysselsättningen resterande timmar av kvällen, förutom att hänga tvätt. Oerhört tacksam och nöjd med dagen. När jag hade lagt mig, hundarna nära.... Alice snarkande .... så tog jag en stund till att verkligen medvetet tänka på hur oerhört lyckligt lottad jag är. Det är Få förunnat att ha det såhär.  Det är INTE många som har förmånen att bo så nära sina barn och barnbarn. Det är INTE många som får finnas i sina vuxna barns liv till så stor del som jag får. Det är verkligen en enorm fördel jag har fått, och jag är så innerligt tacksam för det. Att jag är arbetslös nu .... jag skäms inte ens att säga det - Jag bryter inte ihop för att jag inte fått napp på de jobb jag sökt. Tids nog hittar jag ett jobb. Just nu är det precis såhär jag vill ha det.  Precis såhär. Jag försöker i varje stund att  vara närvarande och ta tillvara på det jag får uppleva i vardagen. Det är som att leva i en dröm.  Den här har jag satt upp i köket, fick den av brorsan för flera år sedan:

 

Återigen tänker jag på min tatuering. Ni vet, texten jag fick av Pernilla och Hannah när jag fyllde 45. Vi satt på balkongen, 23/12 på Playa del Inglés och skålade i champagne .... fick då en text att sätta upp på väggen, vilket jag åxå gjorde, i Bygdsiljum. Tatuerade in texten på armen så att den alltid skulle följa mig, vart jag än flyttade. 


 

Every day, my breath is taken away. Så känns det. 


Idag ska jag, efter morgonrunda, gå över och passa Otto medans Pernilla tränar. Åka på Björkis med Alice för att kolla sele. I övrigt - surfa på lyckovågen. 


HOppas du har en riktigt bra onsdag. Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards