Direktlänk till inlägg 29 mars 2019

Men VA????

Av maria tafvelin - 29 mars 2019 06:43

Fredag morgon. 8 !!!!! plusgrader. Men .. VA??? så himla varmt, är det ens möjligt!  Ser på appen att det ska börja blåsa ordentligt fram på dagen, det är ju typiskt .... fniss. Men just Nu är det klarblå himmel, strålande sol, och som sagt 8 plusgrader :)


Igår efter sedvanlig morgonrunda runt byn,  hängde jag med Pernilla hem där vi (hon) fyllde den våningstårta som ska stå på fikabordet i morgon på Ottos dop. Den kommer att bli både magnifik och god :) Vi doppade åxå de biskvier vi bakade för några veckor sedan, innan vi lastade lite grejer i bilen (som vi ska köra på bönhuset idag) och åkte hem till mig för att fylla smörgåstårtorna.  Hannah kom förbi när hon slutat jobba och klockan var plötsligt middagstid. Det blev kokt fisk, potatismos med persilja, och grönsaker. 10 g dill-& citronsås till .... supersmarrigt :)

 

På kvällens meny står det kycklingtacos, det ska bli gott det åxå :)


Vi ska ta en  tidig morgonpromenad idag, för sedan har vi rätt så fullt upp. Vi ska iväg till bönhuset och rigga inför dopet, sen ska jag iväg och handla dekorationer till smörgåstårtorna. Allt känns glasklart och under kontroll förutom en sak - vad ska jag ha på mig?  Jag har i skrivande stund ingen aning. Verkligen ingen aning. Ska jag he mig ut på stan för att hitta nåt nytt?  Isåfall måste det ske i eftermiddag :)  Det ÄR faktiskt ett angenämt bekymmer när man kan dra av- och på sig jeansen utan att dra ner dragkedjan eller knäppa upp knappen :)


Det här med att irritera sig på människor i div. forum på facebook. Jag är admin i en hundgrupp som riktar sig till alla som tagit sig an en omplacering. I den gruppen finns en man som många retar sig på. Jo, jag har gjort det jag åxå, så till den milda grad att jag många gånger velat kasta ut honom ur gruppen .... det är bara det att han aldrig bryter mot några regler i gruppen, utan är bara allmänt .... provokativ .... fniss.   För några år sedan kunde jag brinna av på honom, jag tyckte han var dryg, retades, ja ... en massa såna saker. Nu på senare år har jag förstått att det varit JAG som TOLKAT saker han sagt, på ett sätt som inte riktigt stämt. Samma fenomen ser jag att andra gör nu. De läser inte vad han skriver, utan förutsätter att han menar något annat. Det kan bli oerhört långa diskussioner om saker han INTE skriver .... för att många TROR att han menar något helt annat. 


När människor VÄL har fått en uppfattning om någon .... vare sig de bildat den uppfattningen själv, eller bara kopierar andras uppfattning .... då är det nästan omöjligt att få den människan att se saker i ett annat ljus. Jag sitter i detta nu och försöker få andra gruppmedlemmar att förstå vad den här  mannen faktiskt skriver,  försöker få dem att faktiskt läsa hans inlägg och frågeställning En Gång Till ... och sedan svara på vad han frågar, inget annat .... men det går nästan inte. Det är snudd på omöjligt att få andra att se vad han faktiskt skriver - de blandar in gammalt groll såpass att de inte ser vad han faktiskt skriver. 



Hur man tolkar skriven text är ju faktiskt intressant. Nu hoppas jag att ni tolkar mig rätt när jag säger att det är dags att sparka av tofflorna (det innebär INTE att jag sparkar dem hårt i väggen ... jag mer glider ur dem med en lätt kick) och hänger upp morgonrocken. Tolka mig rätt när jag ber er att fylla dagen med nåt värt. Jag har många gånger beskrivit vad jag menar med värt, så det hoppas jag att ni tolkar på det sätt jag menar. 


Nu är det dags ..... nu kör vi fredag, och fyller den dagen med värda grejer. 


Gomorron

 
 
Marre

Marre

29 mars 2019 09:48

Här blåser det också och riktiga kyliga kastvindar av o till, mindre mysigt, men hade varit det utan detta onödiga. Kan trösta dig med att du inte är ensam om att bli irriterad på FB. Det allra värsta är dem som inte läser och kommenterar ändå, vilka skämt. Tja, har många gånger tröttnat på fb och till och med varit nära att flera gånger radera mitt konto.
Trevlig helg och glöm inte kameran på lördag, vore så skoj att få se den lillen döpas. Kramiz

http://vita-vargen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Liselotte

29 mars 2019 21:06

Allt låter trevligt..och gott.Ni kommer att få en fin dag imorgon.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Av maria tafvelin - Lördag 16 mars 08:46

Lördag morgon. 3 minusgrader och halvklart. Sol upp 5.46 och ner 17.40 Har precis ätit en rostad macka med avocado och rödlök efter morgonpromenad med hundarna. "Ring så spelar vi" ljuder från högtalaren :)   Då var det helg igen, veckorna går fo...

Av maria tafvelin - Söndag 10 mars 15:11

Söndag eftermiddag. 3 plusgrader och strålande sol. Sol upp 6.07 och ner 17.22   Kom precis in från en längre promenad med hundarna. Men så helvetiskt härligt med sol och några plusgrader! Det gäler att passa på att njuta innan sommaren kommer me...

Av maria tafvelin - Torsdag 7 mars 15:21


HÖrrni. Det är väder, det är SOL, det är soluppgång, men flera timmar till solnedgång. Dagar har gått, mat har lagats och ätits, tårar har runnit (av glädje) skratt har bubblat....    Dag Sixten Ingemar Johansson. Född 2/3 kring 18-snåret. Lagom ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards