Alla inlägg under mars 2019

Av maria tafvelin - 23 mars 2019 09:20

Lördag morgon. 3 plusgrader och lite .... osäkert läge. Jag ser både mulet och lite blå himmel ... appen säger att det är halvklart och att det möjligtvis ska regna en skvätt om nån timme, för att sedan bli lite sol om vi har tur. Appen brukar ha rätt, så jag tror på det :)


Igår gick jag en kortare morgonrunda med hundarna, sedan knallade jag över till Pernilla för att sköta Otto medans hon tränade. Hon kom hem, vi åt lunch, hon tog en tvärdusch, sedan packade vi Otto i bilen och åkte på IcaMaxi och handlade. Det är så himla kul att åka och handla tillsammans :)   När jag kom hem drog jag igång prjojekt "ända in i kaklet" och målade första varvet. Idag ska jag måla andra varvet, ska visa foton sedan :)  Det kommer att bli såååå snyggt!!!!!  Färgen luktade väldigt mycket, så när jag målat klart öppnade jag fönstret, kopplade hundarna och gick runt byn. När vi kom hem hade den värsta lukten lagt sig. 


När jag svept i mig mina tre koppar kaffe ska jag ta hundarna och gå bort till Pernilla och hämta kardemumma. Vi kom på lite hastigt igår att vi naturligtvis ska baka minibutterbullar till dopet. Så, idag ska jag baka dessa minibullar :)  Jag ska även köra nosework med hundarna. Idag blir det sök ute i "ladugårdslängan" på gården. 


Igår till middag lagade jag kycklingkebabgryta. Lite "klös och fräs" som jag brukar kalla det när det är lite småstarkt ... fniss. Hur lätt som helst att laga, och verkligen supergott

 

Fräste lite skivad rödlök, en skivad champinjon som börjat bli lite trött på att bo i kylskåpe och  en halv strimlad gul paprika. När det fräst till sig hällde jag på några dl krossade tomater, kryddade med kebabkrydda och lät det puttra ihop. Ner med kycklingkebab och två jalapenos i bitar. Medans det stod och gottade sig, rev jag blomkål på rivjärnet och stekte det i stekpannan tills det blev varmt.  Mums!


Ikväll blir det lövbiff med avocadoröra till middag. Jag skriver ju ihop matsedel för hela veckan, och har skrivit nästa veckas. Nu har jag även lagt in två korta pass i "gymmet" jag har på övervåningen. Jag har ju hantlar, skivstång, bänk och  kettlebell. Tisdag och torsdag ska jag köra 15 minuter vardera, och jag har skrivit upp exakt vad jag ska göra däruppe åxå. Tanken är att öka tiden på gymmet, samt att lägga in det här med löpning ... eller .... jogging kan vi kalla det för att vara närmare sanningen.  Vore väl fan om jag inte innan midsommar skulle ha kommit en bra bit på styrka och kondition åxå. Till midsommar ska jag iaf ha gått ner de här 20 kilona. Punkt. 


Nä, om jag skulle sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken på sin krok. Dagen har börjat, lördagen. Enligt vissa är det "Bästa dagen" :)   Åh så mycket kul och värt jag ska göra idag :)  Ser riktgt fram emot att börja!


Ha en superhärlig Lördag! Var närvarande!! DET är värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 22 mars 2019 08:55

Fredag morgon. 1 minusgrad och strålande sol :)  Fotade dessa när jag klev upp:

       

Snön har sjunkit ihop en del, och solen har ju faktiskt börjat värma, så denna snö är nog snart ett minne blott :)


Igår knatade jag morgonrundan runt byn ensam med hundarna, då Pernilla skulle iväg och umgås med en kompis. När jag kom hem blev det frukost, sedan åkte jag iväg och slängde lite grejer på återvinningen innan jag drog ner på stan och köpte färg o dyl till kakelmålningen. I 1.5 timmar stod jag och skrapade silikonfog innan jag kunde tvätta av kaklet med målartvätt. Naturligtvis skulle det torka 24 timmar innan man målar, så jag kunde inte börja måla igår, det blir idag. Efter att ha skrapat och tvättat åt jag lunch .... sedan fick jag feeling, då det blivit riktigt kanonväder med strålande sol. Jag knöt på mig springskorna.


Jag tänker ofta på, och påminns via facebook, hur mycket jag tränade under tiden jag bodde i Bygdsiljum. När jag flyttade därifrån för 6 år sedan, flyttade jag även ifrån träningen på nåt sätt. Det var core, spinning, box, pump, löpning 3 mil i veckan, zumba, afrikansk dans, gummibandsträning. Hade som minne igår på fb: NÄsta vecka startar "spring tillsammans" om för ny termin.   Spring tillsammans var nåt jag kom på att jag skulle starta .... precis som många andra grejer jag kom på att jag skulle starta .... fniss.   Det var så underbart kul. Med detta i bakhuvudet drog jag helt enkelt med mig hundarna runt byn ytterligare ett varv, nu i tempot "gå och spring". Gick en bit, sprang en bit ... gick en bit, sprang en bit. Jomen, det kändes riktigt bra!!!  Lite halkigt på sina ställen, lite slaskigt på sina ...men det kändes riktigt bra. Ända tills jag nästan var hemma i alla fall .... då fick jag lite ont i höftområdet .... visst har jag berättat att jag haft lite ont .... det är typ 1.5 år nu ... fast senaste halvåret har det väl inte varit sååå illa. Nåja, tog mig ju hem i alla fall. 


Snabb dusch, sedan soffa och massage. Tänk .... att kunna få massage flera gånger per dag om man vill .... det är vardagslyx :)   Vardagslyx är även detta:

     

 När jag åkte på återvinningen svängde jag förbi på Willys. Där hittade jag kyckling, både färska fileér och färs med kort datum, superbilligt, så jag köpte hem och frös in det mesta, men använde till middagen åxå. Naturligtvis köpte jag även tulpaner :)


 

Supergod nudelwok med kyckling blev det alltså till middag :)


Kvällen spenderades i soffan med dessa tröttmössor :)

   

Inatt har jag verkligen sovit dåligt. Jisses så ont jag haft i höftområdet. Det har varit svårt att hitta nån sovställning som passat .... skulle ju i tidigt skede klivit upp och tagit en ipren ... men det gjorde jag aldrig, så jag får ju rent skylla mig själv. Nåja, det känns rätt bra nu i alla fall, få se hur det känns under och efter morgonpromenaden. På tal om morgonpromenaden är det nog bäst att jag sätter lite fart. 10.30 ska jag vara hos Pernilla och passa Otto medans Pernilla tränar :)  


Jag sökte några jobb igår, och ska skicka iväg några ansökningar idag åxå. Det är ju rent spännande .... VAD för slags jobb kommer jag att hamna i?  Jag har ju provat jobba inom många olika brancher, och tyckt att allt var kul, och det blir i sanning kul att se var jag hamnar :)


Vad VILL du jobba med, har jag hört någon fråga. 

- VAD jag jobbar med känns mindre noga, men jag vill absolut inte hamna någonstans där man i princip sitter och väntar på att dagen ska ta slut. Där det finns för lite att göra helt enkelt. Att sitta på en arbetsplats och i princip bara vänta på att det ska komma någon kund, eller att arbetsuppgifterna är slut direkt efter lunch ..... det gör att man tänker att det vore bättre att vara hemma och göra nåt vettigt. Nåja ... vi får se var jag hamnar :)


Nä, nu är det hög tid att sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken och vispa igång dagen. Det här kan ju bli Bästa dagen :)  Huvudsaken man lyckas klämma in värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 21 mars 2019 07:39

Torsdag morgon. 1 minusgrad och halvklart ... det var strålande sol när jag vaknade, men det har seglat in ett mörkare molntäcke som förvarnar om snö. Efter lunch ska det dock sluta snöa och klarna upp :)  Vi fick ju ett par timmar med underbart strålande sol igår afton, det spås bli likadant idag :)


Igår blev det ju morgonrunda runt byn i vanlig ordning. När jag kom hem med hundarna blev det frukost, sedan spacklade jag lite vägg, och slipade. Pernilla kom förbi och lämnade Otto här innan hon drog iväg på träning men han sov tills hon var tillbaka, jag hann bara ta in honom och byta blöja på honom så var hon här. Hon tapetserade medans jag passade Otto. Jag hade god hjälp av Theo :)

 

Vi hade kunnat tapetsera köket färdigt, men Robban vill komma och kolla runt ena fönstret, så att allt ser ok ut under gamla tapeten. Idag ska jag istället åka och köpa grejer till att måla om kaklet, så får vi tapetsera klart nån dag här framöver.  Mattias kom förbi tvärt, så han hjälpte till med att sätta upp de hyllor jag köpt. Det blev superbra!

 

När Pernilla och Mattias tog Otto och begav sig hemåt, var det strålande sol. Jag tog hundarna och gick runt lillbyn. Underbart! Hannah tittade in när hon kom hem från jobbet och tyckte att det verkligen blir supersnyggt. Jag hade en sån här spotlight-list som jag tänkte ha under ena skåpsektionen. Hon sa: jag hämtar skruvdragaren och sätter upp den åt dig om du går ut med våra hundar. Självklart, sa jag :)   Gick en sväng med Lilly och Milo, kom tillbaka och då satt spotarna uppe :)   Tack Hannah!  


Jag fick åka på Ica Morön och hämta ut ett paket. Jag hade beställt ett sådant där "massagebälte" typ. Satte mig i soffan och stoppade i kontakten i eluttaget, tryckte "on"  och jädrar i min lilla låda!!  Det finns ett flertal olika program, och flera olika nivåer. Jag kan säga att högsta effekt är typ som att bli sparkad av en häst ... fniss. Supersuperskönt var det att sitta där i soffan, kolla på tv och få nacken och axlarna masserade!


Nä, nu ska jag nog sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Morgonrunda står på schemat, sedan tänkte jag träna hundarna lite var för sig innan det är dags att åka iväg och köpa lite grejer till kakelmålningen. 


Ha en härlig torsdag. Vare sig du jobbar eller går hemma, har en plan för dagen eller inte - gör dagen värd!!


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 mars 2019 08:20

Onsdag morgon. 2 minusgrader och grått.  Appen säger att det ska börja snöa, för att senare spricka upp i eftermiddag. I morgon ska det regna, bra, för då sjunker snön ihop och försvinner ..... eller ... det behövs nog rätt mycket regn för att det här ska försvinna. Igår på aftonpromenaden blev jag rent less på snön

   


När jag kollade telefonen i morse såg jag att jag fått brev från arbetsförmedlingen. Jahapp ... de har skickat meddelande till min a-kassa att jag inte lämnat någon aktivitetsrapport för februari. Min ersättning kan minskas eller dras in eftersom jag inte gjort det. Ja ... jag har fortfarande inte fått en krona i ersättning eftersom jag hade 45+6 dagars karens på ersättningen.  Mister jag ersättning för att jag inte sökt något jobb i februari, då vet jag inte vad jag gör. Jag sökte jobb som ett skållat troll i december och januari, var på några intervjuer ... men fick inte jobben. Nu har jag inte hittat så många jobb som verkar vettiga att söka .... men tydligen ska man söka ändå. Ja, det är bäst att jag gör det. 


Igår började vi tapetsera i köket jag och Pernilla

 

Vi fortsätter idag. Sedan ska jag måla kaklet och lite sådär smått, men nu ska jag ta allt i rätt ordning - strax ut med hundarna en sväng, sedan spackla lite innan jag går iväg och passar Otto medans Pernilla tränar. När hon tränat blir det att fortsätta tapetsera. 


Hundarna har inte fått annat än promenader, ja, Alice har ju fått jobba med att dra pulka, men inget annat. De verkar inte lida alltför mycket för det. Nu längtar jag efter barmark faktiskt.


Nä, jag har faktiskt inte tid att sitta här längre, jag måste sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken och vispa igång dagen. Många värda saker som ska hinnas. Jag har skickat iväg en jobbansökan, ska fortsätta senare ikväll. Det gäller väl att söka även om man förstår att man inte är kvalificerad för fem öre. Anar frustrationen hos den som ska gå igenom alla ansökningar då många är irrelevanta.


Nu ringde Pernilla. Det blir morgonrunda runt byn i vanlig ordning, bäst sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken ögonblickligen :)


Ha en fin onsdag. Hyfsat många timmar kvar att fylla med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 mars 2019 08:57

Tisdag morgon. 3 minusgrader och jag nästan nyper mig i armen av lycka - det snöar INTE :) Igår var det verkligen SUR och TUNG snö att skotta. Jag slet som en idiot för att skotta min infart. Det tillsammans med jobbet att rolla taken har gjort att min axel känns allt annat bra. Vafasen, tål man inget jobb nuförtiden? ... fniss. Jo, jag spacklade och slipade en av köksväggarna åxå igår ... måste hinna slipa och dammsuga innan Otto kommer så han inte andas in slipdamm. Lillnäsan och smålungorna mår nog inte bra av det. 


Vi tog rundan runt byn igår, och Alice fick dra pulkan. Lagom motstånd i sursnön. Vi hann ju måla klart taken innan Otto vaknade, sedan åkte vi iväg och handlade lite. Pernilla åkte hem till sig och jag tog mig an att slipa vägg. Lite tidig middag blev det - grönsaksgryta med kokosmjölk och red curry - mums!

 

Efter att ha pinkat hundarna gick jag över för att passa Otto medans Pernilla åkte och tränade. Mattias kom från jobbet och hade då något massiv snöskottning att ta itu med, och jag passar så gärna Otto :)   Han var trött, somnade mot min axel efter att jag sjungit : Ack så skönt, slumra in ..... jag sjunger och nynnar den låten varje gång han ska sova .... 


När Pernilla kom hem åkte jag, hon och Hannah in till stan för att hämta den supersnygga bokhyllan jag köpt på fb som jag tänkte till kontoret. Snacka om fynd!!!!  Klockan var nästan 20.30 när jag ställt i ordning den och sjunkit ner i soffan. Vilken underbar dag! Lilla rosa pallen på plats uppe i sovrummet, hyllan på plats i kontoret. Det händer rätt mycket nu, och det känns bra. Jag flyttade ju hit i mitten på november och det känns skönt att "komma nån vart" :)


Nu laddar jag för morgonrunda. Det blir bara jag och hundarna, för Pernilla har "babygung" med Otto, det är typ lek och sjung. Tanken är att jag ska hinna slipa det jag hunnit spackla innan de kommer hit. Jag erkänner att det är hög tid att jag sätter fart om jag ska hinna. 


Just ja, jag glömde lägga in den här filmsnutten igår. Theo och Alice morgonbusade lite i sängen igår innan vi klev upp.  :)  De funkar verkligen så himla bra ihop, det är helt magiskt. 


 


Ha en finfin tisdag, gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Sex

Av maria tafvelin - 18 mars 2019 08:00

Måndag morgon. 1 plusgrad, grått och lätt snöfall. Jädar vad det har snöat. Måste ut och skotta nu på morgonen. I morgon ser det ut att kunna vara uppehåll, men sedan ska det snöa igen. Visst räcker det nu!? 


Tre veckor har gått på mitt viktminskningsprojekt, och jag har gått ner sex kilo :)  Det ÄR coolt att äta frukost, lunch, middag, samt te och macka på kvällen, men ändå gå ner i vikt. Det handlar bara om att tänka sig för VAD man äter, och hur mycket. Nu kan jag tänka mig att det kanske går lite trögre framöver, men .... jag är av den envisa typen, så jag ger mig inte förrän jag nått målet :)


Igår Gick jag morgonrundan själv eftersom Pernilla var och tränade och Mattias var hemma med Otto. Hem, frukost, skotta snö, sedan började jag måla tak. Jag hann måla halltaket och lite i köket innan Pernilla kom och hjälpte mig. När vi NÄSTAN var färdiga, tog färgen slut ... så jag drog iväg och köpte en hink till. Vi måste lix måla ett varv till. Jag fyndade några prydnadskuddar och en pläd till mitt sovrum när jag var på Rusta och köpte färg. 

 

Jag tycker att det blev superfint. Idag ska jag iväg och hämta en liten rosa pall jag köpte på fb .... samt en bokhylla till kontoret, åxå på fb. :)


Idag ska jag och Pernilla måla taken färdigt, sedan börja med förarbete till tapetseringen av köket. Skit att det sitter  en bård på väggen .... det är lite bök med det där .... men ... lite kul att ha nåt projekt sådär, och det kommer att bli supersnyggt när det är färdigt :)


Idag när vi tar morgonpromenaden med hundarna och Otto, är det ett måste med pulka, ifall de inte hinner ploga. Det ser tunggått ut ... såg nyss några ungdomar på väg ut till bussen. Det blir bra träning för oss alla :)


Ni läsare som är hundintresserade - har ni läst det senaste om importerade sjuka hundar? Om inte- gör det!

https://unt.se/nyheter/uppsala/valplyckan-forvandlades-till-en-mardrom-5241030.aspx


HUR kan det komma sig att TROTS att det via alla möjliga medel inom hundvärlden, varnas för att köpa hund på det sättet, fortfarande förekommer?  Javisst är det säljaren som är oärlig, men sedan NÄR är människan alltigenom ärlig?  DESSUTOM kände köparen tvivel redan från början, men tutade på ändå. Det är levande varelser det handlar om. STÖTTA INTE DETTA !!!!!  


Nä, nu ringde Pernilla, dags att sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken, koppla hundarna, ta med Alice dragsele och knalla iväg. Morgonpromenad runt byn står på schemat. 


Kom ihåg - värda grejer!


Gomorron



Av maria tafvelin - 17 mars 2019 08:50

Söndag morgon. 2 minusgrader och snöfall. NU kommer all den här snön som skulle kommit i fredags. Det snöade en hel del igår åxå, riktig sursnö. Tungskottat kan man säga. 


Gårdagen började med 3 koppar kaffe, sedan morgonrunda där Alice fick dra pulka. 

 

Vi gick runt byn i vanlig ordning, hem, åt frukost ... sedan drog vi iväg på div. ärenden. Jag hade köpt ett vitt sängöverkast på facebook för 40 kr. Helt otroligt! Vi åkte på Rusta och köpte vit färg och tapeter. Nu ska jag fixa lite i mitt stora fina kök. När vi kom hit åt vi grötlunch sedan tog vi fram färghink, pensel och roller. Vi grundmålade kökstaket som tidigare var omålad furu. Det blir ljust och fräscht med vitt. Med de nya tapeterna samt dekorplast jag beställt som jag ska ha på bänkskivorna, kommer det att bli toppen. Jag har även tänkt måla kaklet, som nu är brunt. Pernilla åkte hem med Otto, jag drog igång en tvätt och småfipplade lite. Pernilla ringde och frågade om hon och Mattias kunde lämna skivstången, hantlarna och bänken här, de håller på att röja upp i boden och garaget, och känner inte att de har plats för det, samt att Pernilla tränar såpass mycket på friskvårdskompaniet så hon har inget behov av att ha sakerna hemma. 

- ja, varför inte. Jag har ju ett rum över däruppe, jag kan ju ha ett litet gym :)  så hon kom över med det. När hon åkt och jag ätit middag grundmålade jag halltaket som åxå var omålad furu. Nästa steg blir att måla väggarna i hallen och upp i trappen till övervåningen. 


Idag blir det att fortsätta måla, hoppas det räcker med Ett varv färg över grundfärgen. I morgon blir det nog att dra igång projekt tapetsering. Ska bli så kul när det är färdigt. Mitt lilla sovrum är supergulligt nu. Jag köpte vår/sommargardiner dit upp i fredags, skit samma att det snöar och snöar. Tunna skira gardiner .... tillsammans med vita överkastet blev det fantastiskt. Ingen annan än jag och hundarna ser ju nånsin hur det ser ut i sovrummet, men det gör gott i själen när man vaknar på morgonen, eller kommer upp på kvällen och det är sådär fint. Förvisso så hade ju hundarna krafsat runt med överkastet när de varit uppe och sovit en stund på eftermiddagen, men bara på övre delen ... fniss. 


Nä ... om man skulle sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken (min nya Vita) ... fniss. Mycket vitt nu - snön, överkastet, taket ....   och dra igång dagen. Skotta snö kan ju bli aktuellt trots att jag skottade igårkväll en sväng. Hoppas Hannah kommer med 4hjulingen .... Ut med hundarna, bära upp skivstången samt alla vikter .... sedan göra i ordning för målning. Det är Min plan för dagen, grovt skissad. Det finns ju alltid rum för flexibilitet, så hux flux ryms nåt annat värt åxå :)


Ha en underbar söndag, ta tillvara på hela dagen, DET är värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 mars 2019 07:34

Fredag morgon. 0 grader och molnigt. Det där ymniga snöfallet som skulle komma igår, med ett par dm snö .... det lixom kom av sig. Visst, mitt på dagen snöade det och var mindre trevligt, men mot aftonen började det regna istället. Så ... sursnö och grått är det... fniss.  Det blev lite ruckade rutiner såhär på morgonen, för Alice ville ut och pinka direkt vi klev upp. Tog ut dem på gården och när vi kom in igen började de busa, och håller på ännu. Själv sitter jag vid köksbordet och sörplar kaffe. 


Igår tog vi morgonrundan runt byn. Hundarna vilade från drag, så vi tog barnvagnen till Otto. När vi kom hem blev det frukost, sedan åkte vi iväg på ärenden. Avslutade ärendena med att handla på IcaMaxi, sedan åkte vi hit för att baka. Vi började med grötlunch, sedan drog vi igång. Citronbiskvier, sverigekaka, kolatårta, finska pinnar och några prover till tårtfyllning hann vi med innan det var dags för Pernilla och Otto att åka hem, och dags för mig att göra middag. Det blev grönkålspasta. Följde ett recept på MåBra och det var helt ok. Nästa gång kommer jag nog att göra om receptet lite dock 

 

Bönpasta, grönkål, lök, grönsaksbuljong, creme fraice (lätt) och vatten är receptet. Sparris la jag dit på eget bevåg :)


Efter maten tog jag ut hundarna, sedan var det dags att åka iväg på brukshundklubben med Theo. Alice lämnade jag hemma. Jag tycker att det är både viktigt och roligt att jobba (och promenera) med hundarna var för sig då och då. Den som stannar hemma blir van att vara ensam utan den andra, och den som följer med får träna/promenera solo, utan att den andra stör. Jag beskrev väl att förra gången jag var där blev jag aldrig tilltalad förutom att någon kort frågade om jag skulle med på promenad. Igår var det någon annan som öppnade, ingen aning om hur hon ser ut då hon har en hund som profilbild på fb. Kom dit, gick in, sa hej till de som stod närmast. Jag vet att jag hör lite illa, så jag tar mest bara för givet att åtminstone två stycken sa hej trots att jag inte hörde det. 


Det var redan rätt många ekipage därinne, men en plats såg tom ut, den bredvid schäfern som var där förra gången, som jag upplevde som väldigt reaktiv och ägaren hade minst sagt fullt upp. För säkerhets skull hade hon hunden bunden i en ring i väggen hela tiden.  Jag hittade ingen annanstans att vara, så jag ställde mig där det var ett tomrum.

 

Började med kontaktövningar med Theo, och han var med mig efter att ha nosat runt lite och kollat in startfältet. Jag hade med mig apportbocken för att träna lite på det, då jag vet att lokalen ... eller, rummet rättare sagt, är så litet att det inte går träna så mycket rörligt. Schäferägaren stod med ryggen mot mig och gjorde sitt bästa för att täcka så att schäfern inte skulle titta på oss eller på andra hundar i rummet. Plötsligt kom den farande som skjuten ur en kanon mot Theo och vrålade, jag blev så paff att jag tappade kopplet och Theo sprang de fyra stegen fram till schäfern. 


Theo var nog inte inte intresserad av bråk, han blir 6 år den 1/4 och har aldrig bråkat tidigare, inte ens visat den minsta tendens, snarare tvärtom. Schäfern var nog lite av annan åsikt tror jag. Det här varade bara några sekunder, och schäferägaren styrde upp allt de sekunder det tog innan jag fick tag på Theos koppel och tog honom därifrån, det var inte så att hundarna bet varandra, men det var lite kroppskontakt och inte så positiva vibbar om jag säger så. Jag vet att jag sa: Men vad i helvete är det som händer!!???  


Direkt jag backat undan sa jag till schäferägaren: FÖRLÅT!!!  Hon sa inget, men jag hade inte blivit sur på henne om hon skrikit : Men håll i kopplet för helvete!    För även om hennes hund beter sig, så ska jag hålla i min hund, så är det. Det får lixom inte hända att man tappar kopplet på ett sånt där ställe. Tack och lov att Theo inte svarade upp, jag tror att han blev närmast chockad när han inte blev mottagen med en nyfiken nosning när han kom fram. Kommer jag att tappa kopplet nån fler gång därinne? - Knappast. Är det något jag VERKLIGEN kommer att fokusera på, så är det att hålla fast kopplet till varje pris!  Hon satte dock fast schäfern i väggen efter det här, precis som hon hade gjort förra gången.


Jag vet fortfarande inte vem som var ansvarig för kvällen igår. Ingen aning. Ingen kom och tilltalade mig heller, precis som förra gången.  Ja, jag kanske skulle ropat och frågat: Alltså .... vem är ansvarig för att hälsa nya medlemmar välkommen?  Men .... ibland kan även jag bli tyst. Förra gången skrev jag ett meddelande via messenger till hon som öppnat, och berättade att man kände sig inte direkt välkommen, och hon bad så hemskt mycket om ursäkt. Jag fick då känslan av att det var en tillfällighet. Nu vet jag inte längre. 


Ska man fortsätta åka dit? Det är ju klubbkvällar varje torsdag då man får komma dit och träna vad man vill. Men ... eftersom rummet är såpass litet så blir ju övningarna ytterst begränsade. Tror att jag kommer att satsa på att hyra rummet själv för att kunna genomföra bra träningspass utan alla andra ekipage, det gällde i första hand Alice, men tror att jag kör samma metod med Theo. 


Idag blir det morgonpromenad, sedan passa Otto medans Pernilla tränar. Efter lunch ska vi nog fortsätta med bakprojektet. Känns skönt att ha all bakning klart inför dopet. Det som återstår är den tårta som Pernilla ska göra, och jag ska göra smörgåstårtorna, men det blir ju bara strax innan dopet. Vi känner att vi har allt under kontroll :)


Hundarna har busat klart och hoppat upp i soffan för att sova en stund. Kaffekoppen är tom vilket betyder att det börjar vara dags att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Det är fredag, det är en ny dag, en hel dag att fylla med värda grejer. Jag känner mig peppad :)


Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards