Alla inlägg under mars 2019

Av maria tafvelin - 14 mars 2019 07:36

Torsdag morgon. 3 minusgrader och lätt snöfall. Jag kollade väderprognosen på tv igårkväll, och det såg inte muntert ut för vår del, tydligen ska det komma flera dm snö. Men så helvetiskt drygt!! visst räcker det nu!


Nåja, ska man hitta nåt positivt med det, så är det att pulkdragarsäsongen blir längre, och det är kul att vara ute med hundarna, Pernilla och pulkan med Otto i :)   Igår var jag och provade ut en riktig sele för ändamålet till Alice, så att vi  kan använda skaklarna, det blir mycket bättre då. En av storlekarna satt som en smäck förutom att halsöppningen var snudd på tajt, så de ska fixa en med något vidare hals. Spännande :)  Det löns inte kosta på en likadan sele till Theo, då han är för dålig på att dra helt enkelt. Han har andra styrkor som han ska få utveckla mer :)


Igår var det ju rätt kallt, och jag kände mig sliten, så det blev bara en kortare morgonrunda. Efter frukost gick jag över till Pernilla för att sköta Otto medans Pernilla tränade. Det blev ett bad för Otto, och han var på strålande humör. Mattias kom hem ett par timmar strax efter att Pernilla åkt, så han tog över och busade med honom,  och la honom när han blev trött och somnade. När Pernilla kom hem bjöd hon på grötlunch, sedan gick jag hem och tog ut hundarna en sväng innan jag lastade Alice och åkte på Björkis. Det finns inte tillräckligt med lovord för att beskriva Alice. Hennes uppträdande, hennes lugna coola attityd ... den är obetalbar. Hon hamnade nära hjärtat direkt jag träffade henne, och hon kommer bara närmare och närmare. Hon är fantastisk!


Ja, Theo är åxå fantastisk och jag glömmer aldrig känslan när Julia sa att jag var den enda hon kunde tänka sig att omplacera Theo hos. Jag hade ju varit hundvakt åt honom och haft honom hemma hos mig och hundarna några gånger, och blev så förtjust i honom. Det var samma sak med Cornelis, då Moa sa samma sak - jag var den enda hon kunde tänka sig .....   Jag tänker ofta på det faktiskt, det förtroende jag faktiskt fått genom att ta mig an dessa hundar. Cornelis, Theo, Alice, de var så otroligt älskade av sina ägare, och ingen av ägarna skulle ha omplacerat någon av dem, ifall det inte känts helt rätt och om de inte haft fullt förtroende för mig.  Dessa hundar har jag fått en omedelbar kontakt med, det får man faktiskt inte med Alla hundar, och det går lixom inte styra själv. Endera finns det där, eller så inte. Det är Min uppfattning i alla fall.  Jag vet att jag tidigare beskrivit det som att hundarna "köpt" vår relation, dvs ser mig som värdefull, någon som är värd att acceptera och vilja vara nära. 


Nu är det ju faktiskt åxå så att hundar även tycker att Annat är värt vissa stunder. Theo har mycket jakt i sig, Alice mindre. Här där vi bor, kryllar det, jo, faktiskt, av rådjur, hare och älg. Speciellt rådjur skulle jag säga. Varje natt är de härute och trampar runt i trädgårdarna och det är nog inte så konstigt, grannen har foderhäck åt dem, och när den maten är slut, så knallar de runt här i trädgårdarna och tuggar på buskarna. Häromveckan var det 12 !! rådjur på samma ställe på lägdan härborta. Så ... när jag använder ordet "kryllar" så menar jag det. Varje promenad finns det rådjursspår, och Theo dyker ju ner och blir som förtrollad. Alice tittar inte ens.  Nu drar han inte iväg på spår (som Paddy gjorde) men det märks ju att han gärna skulle följa spåret och se vad kul som finns i slutet på spåret :)


Idag ska jag och Pernilla iväg på lite ärenden, vi ska iväg och hämta en barnstol som Pernilla köpt på fb, jag måste på apoteket och hämta ut medicin, sen ska vi handla lite på icaMaxi, tanken är att vi ska hinna baka lite mer idag inför dopet. Men, först en morgonpromenad runt byn då Otto vaknat och är redo. 


Igår bråkade ju Instagram och fb, såg att det var världen runt. Tänkte på det igårkväll - om fb och insta lägger ner ...  det skulle faktiskt vara lite trist. Man tänker ju inte på det annars, men när det bråkas sådär så tänker man efter. Jag tycker om att känna mig delaktig i mina kusiners liv genom att få se foton på både vardag och fest, gillar att kunna konversera med hundmänniskor i andra delar av landet, likväl som att snabbt kunna gå in i gruppen där jag bor, dvs Boviken, och se om det är nåt på gång eller något att hålla upp ögonen för. 


Nog för att jag är mer eller mindre enögd, men hur i helskotta blev det här? TVÅ koppar kaffe, sen var perkon tom. Va? Fniss. Jahapp. Ja, det är väl bra att göra lite oväntade saker ibland, som ruckar rutinerna. Lära sig att vara lite flexibel helt enkelt .... fniss.  Det är klart, det är ju lite spännande och upplyftande om allt inte ser exakt likadant ut. Tänk .... snudd på spännande ..... är det EN, TVÅ eller TRE koppar kaffe idag .... fniss. 


Nä, det är nog dags att sparka av tofflorna och hänga bort morgonrocken. HOppas det inte snöar så mycket som de varnat för, skulle vilja åka på brukshundklubben ikväll med Theo.  Men, det är bara att vänta och se. 

Ha en riktigt fin torsdag. Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 mars 2019 07:18

Onsdag morgon. 16 minusgrader och mulet. Perkon puttrar, hundarna sover .... radion spelar musik från 70-80- och 90-talet. Hannah var nyss in och lånade nyckeln hem till dem så att hon skulle ta sig in i garaget. Deras nyckel ligger fortfarande hos Pernilla och Mattias, där den hamnade i lördags innan Hannah och Robban flög till Stockholm. Lika bra att man kom sig upp så att man hinner njuta av dagen. 


Alltså, somliga dagar!!!!  Som igår!!!  Det var helt magiskt. Startade dagen med (förutom tre koppar kaffe) en promenad med hundarna runt byn. Det var lite kallt, men solen sken sådär så att det spratt i benen. När jag kom hem åt jag frukost, sedan tog jag Hannah och Robbans hundar, Lilly och Milo, runt lillbyn. När jag nästan var hemma ringde Pernilla och hade kommit hem från babygunget. 

- Oj, jag tänkte vi kunde ta en promenad, sa hon. orkar du?

- javisst, jag tänkte ta Alice och Theo en sväng till. 


Solen värmde rent, och det var superskönt ute. Jag tog med hundarna och wp-selarna och gick över till Pernilla som höll på att lägga ner Otto i pulkan.  Jag satte Alice framför pulkan och Theo fick gå utan att dra. Tänkte att de får byta av varandra idag, och dra en bit var. Vi gick en bit efter vägen, sedan tog vi skoterspåret, som var något mjukt och tunggått.

 

Alice, hon bara tågar på. I lugn och fin takt drar hon pulkan med lille Otto i. 


Oj så underbart det var! Såna dagar ska man verkligen spara i sitt "album för värda minnen" och ta fram då och då. På hemvägen, när vi kommit upp på vägen igen, fick Theo dra den sista biten hem. Alltså, hahahaha, vi var tvungna att skratta faktiskt. Direkt det tog emot lite, så stannade Theo och behövde hjälp. Det var till och med så att även om man helt lättade tyngden från pulkan så stod han still ändå. När man hjälpt igång honom var det full fart. 

 

Idag tänker jag åka på Björkis och se vad en nordisk sele kostar, och ifall jag kan hitta någon som passar Alice. Det vore ju kanon att kunna använda skaklarna, nu har vi bara wp-sele och draglina, men då måste man ha en lina baktill på pulkan för att kunna bromsa i nerförsbackarna. 


Otto sover så gott i pulkan

 

När jag kommit hem och ätit lunch körde jag igång en tvätt, städade lite på övervåningen, sen ringde jag Pernilla och frågade om hon skulle komma över så att vi kunde baka lite inför dopet och lägga i frysen. Japp, Otto låg fortfarande ute i pulkan och sov, så hon greppade pulkan och kom över. Vi bakade biskvier och Sverigekaka, Hannah kom in när hon kom hem från jobbet så vi surrade en stund, sen vaknade Otto, efter att ha sovit i pulkan i 4.5 timmar.

 

När Hannah gått hem till sig och Pernilla och Otto hem till sig, tog jag ut hundarna på en pink, sedan blev det middag. Köttbullar kokta i tomatsås med bönpasta. Supergott!

 

Jag hann diska bort efter maten då ringde Pernilla och frågade om Otto kunde vara hos mig medans de var i bönhuset och träffade prästen inför dopet. Otto var lite grinig och missnöjd så hon anade att det kunde bli lite kämpigt för honom ... och självklart, kom över med honom :)


Han var på ett strålande humör i ca 10 minuter, sedan tappade han gnistan. Tänkte först att han kanske var hungrig, men märkte att han hade det där utdragna knorrande lätet som visade på att han var trött. Men, att hålla honom liggande i famnen, DET var det inte tal om. Då blev han arg. Han ville hållas upprätt, mot axeln. Jag höll honom upprätt, med huvudet vilat mot min axel, släckte ner taklamporna, gick och nynnade och sjöng för honom .... och han somnade. Jag satte mig i köket och nynnade en stund till .... sedan satt jag så tills Pernilla och Mattias kom för att hämta honom. Man hade ju kunnat tro att han skulle vara superpigg efter att ha sovit så mycket under dagen, men babygunget och frisk luft tar på krafterna på en sån liten kropp <3


Tvsoffan med två trötta hundar blev sysselsättningen resterande timmar av kvällen, förutom att hänga tvätt. Oerhört tacksam och nöjd med dagen. När jag hade lagt mig, hundarna nära.... Alice snarkande .... så tog jag en stund till att verkligen medvetet tänka på hur oerhört lyckligt lottad jag är. Det är Få förunnat att ha det såhär.  Det är INTE många som har förmånen att bo så nära sina barn och barnbarn. Det är INTE många som får finnas i sina vuxna barns liv till så stor del som jag får. Det är verkligen en enorm fördel jag har fått, och jag är så innerligt tacksam för det. Att jag är arbetslös nu .... jag skäms inte ens att säga det - Jag bryter inte ihop för att jag inte fått napp på de jobb jag sökt. Tids nog hittar jag ett jobb. Just nu är det precis såhär jag vill ha det.  Precis såhär. Jag försöker i varje stund att  vara närvarande och ta tillvara på det jag får uppleva i vardagen. Det är som att leva i en dröm.  Den här har jag satt upp i köket, fick den av brorsan för flera år sedan:

 

Återigen tänker jag på min tatuering. Ni vet, texten jag fick av Pernilla och Hannah när jag fyllde 45. Vi satt på balkongen, 23/12 på Playa del Inglés och skålade i champagne .... fick då en text att sätta upp på väggen, vilket jag åxå gjorde, i Bygdsiljum. Tatuerade in texten på armen så att den alltid skulle följa mig, vart jag än flyttade. 


 

Every day, my breath is taken away. Så känns det. 


Idag ska jag, efter morgonrunda, gå över och passa Otto medans Pernilla tränar. Åka på Björkis med Alice för att kolla sele. I övrigt - surfa på lyckovågen. 


HOppas du har en riktigt bra onsdag. Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 mars 2019 07:47

Tisdag morgon. 15 minusgrader och klarblå himmel. Underbart! Idag blir det ingen gemensam morgonpromenad med Pernilla, hon ska iväg på babygung tillsammans med en kompis och hennes bäbis, så jag och hundarna får gå själva. Det blir nog runt Fällbäcken tror jag :)


Igår tog vi Otto i pulkan, Alice fick dra, och Theo drog kätting. Vi gick runt byn, solen hade inte riktigt brutit fram hela vägen, men det var helt ok. 


  Senare på dagen blev det sol, men det blåste rejält. Efter morgonrundan blev det lite småpyssel innan vi åkte iväg en sväng till Solbacken för att handla på icamaxi. Svängde även förbi på Björkis och köpte hundmat. Kom hem och åt lunch 14.30 ... fniss ..... herregud vad dagen gick snabbt :)   Körde två tvättar, kokade broccolisoppa till middag, sen var det tv-soffan som gällde. Jag såg bland annat "Trolljägarna". Att vissa människor totalt saknar känsla för vad man skriver till andra människor, är ju helt uppenbart, och något man ju faktiskt ser  i tex vissa grupper på fb och andra forum man är med i. Saker de aldrig skulle säga öga mot öga, häver de ur sig, och menar att de har rätt till sin åsikt. Det skulle inte förvåna mig om många av de här människorna aldrig i verkliga livet, vågar säga sin åsikt, utan hävdar sig ute på internet istället, där de aldrig på allvar behöver stå till svars för vad de häver ur sig. 


Vad driver dessa människor?  Av vilken anledning kastar de ur sig både hot och kränkande kommentarer till helt oskyldiga människor? Känner de sig stolta över sig själva när de skriver tex: En bra vegan är en död vegan, man skulle döda barnet, lås in kärringen. Detta var några kommentarer till veganen Moa härifrån Skellefteå. 

Paulina "Paow" Danielsson fick kommentarer som: dö ditt äckel, äckliga hora, jävla fejk, kolla dina läppar jävla idiot. Vad har hon gjort den människa som skrev det? Nu var det en minderårig som skrev det ..... var kommer det hatet ifrån? Bianca Ingrosso har fått motta massor med skit, varför? För att många ser upp till henne? Blondinbella likaså. Är det så att många människor stör sig på  människor som vågar stå upp för sig själva och faktiskt gör skillnad? Är det DESSUTOM en vacker människa så blir det många gånger värre. Är det HOTFULLT med starka människor?  Jag tror det. Jag har själv fått känna av att bli illa behandlad på grund av att jag vågar säga ifrån, vara obekväm när saker inte är rätt. 


Ni som känner mig, alternativt har följt min blogg genom åren vet att jag under en period fick motta hyfsat otrevliga kommentarer på min blogg, anonyma, avskyvärda. Jag VET ju med hundra procents säkerhet vem denna människa var, det visste jag då åxå. VAD hade jag gjort för fel? - Inget. 


För inte alls länge sedan hände det igen - jag blev illa behandlad för att jag stod upp, jag var för stark. Det finns människor som inte fixar det, och måste bryta ner en. Jo, jag blev faktiskt nedbruten under några veckors tid, men sedan klev jag upp och borstade av mig. Aldrig i helvete att en trångsynt, icke kapabel människa ska få styra mitt liv, så nu känner jag mig ÄNNU starkare.... det är ju faktiskt lite skrattretande .... Hen ville nog att jag resten av mitt liv skulle känna mig som en blöt fläck .... men du vet .... jag torkade upp, precis som jag gjorde för några år sedan då jag blev attackerad av idioter. Jag tror att JAG gick vinnande ur allt det här. Det kan aldrig vara stärkande att måsta tex ställa sig till och skapa en falsk mailadress för att skicka mail till mig, då jag ser direkt vem som skrivit, eller göra sig av med mig för att jag är obekväm för just DEN människan. DET kan aldrig vara stärkande för vederbörande, utan måste ju i efterhand vara rätt så skämmigt .... fniss.  Karma is a bitch tänker jag :)


Nä, nu är det nog dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken på sin krok. Idag ska det vara strålande sol hela dagen, så det blir nog flera promenader. Känner mig bättre idag, hoppas det håller i sig :)


Ha en superhärlig dag!  Ta tillvara den, gör nåt värt av den!


Gomorron




Av maria tafvelin - 11 mars 2019 07:38

Måndag morgon. 8 minusgrader och mulet. Herregud vad det har snöat i helgen. Precis när skoterspåren och skaren var perfekt. Nåja .... jag ska ge mig till tåls, inom kort är det borta och jag ska se det positiva med att vägen inte är bar längre, bekriver strax. 


Jo ... vid vägning i morse talade vågen om för mig att jag gått ner 5.2 kg på dessa två veckor. Det tycker jag är ett strålande resultat. Det är bara att fortsätta såhär med andra ord :)


Igår efter morgonrundan och efter att Pernilla kommit hem från träningen, tog vi ut Lilly och Milo - Hannah och Robbans hundar, eftersom de var borta. Lilly fick dra den pulka Pernilla lånat av sin faster m familj, där la vi Otto. Perfekt att kunna ha honom i pulka istället för barnvagnen tex när det är oplogat :)  Eftersom vi inte visste hur det skulle gå, lät vi Alice och Theo vara hemma, för att kunna hjälpas åt om det behövdes. Vi gick runt byn, och det gick så bra att vi har sagt att vi kan ta med båda hundarna när vi lix är ute och promenerar, då kan Lilly dra, inte varje dag, men åtminstone några gånger i veckan.


  Efter den rundan blev det lunch, sedan ut med mina hundar. En kortare runda, sedan lite korvsök i djupsnön

       

När vi kom in blev det bus. Jag är så himla glad när jag ser hur väl de kommer överrens. De är på samma nivå lekmässigt och DET är ett lyft för Theo. 


 

Till middag gjorde jag en omelett, 1/2 dl skinkstuvning, grillade sparris, champinjon och blomkål och lite grönsallad. Supergott!

 

Senare på kvällen hade jag rätt många kalorier kvar att spendera, så jag tog lite efterrätt

 

Kvällspink kring 22, sedan isäng.




Jag känner av yrseln lite idag .... men eftersom det är från "gamla" örat blir det nog inte mer än såhär ... hoppas jag. Jag har varit yrselfri riktigt länge nu men när jag får känning såhär så är det lätt att oron ... nästan ångest ... grabbar tag i en. Det gäller att försöka låta bli att tänka "tänk om".  Nä ... nu ska jag tänka: 

Idag blir en bra dag. Jag och Pernilla ska, förutom promenad, åka iväg och handla. Jag skrev matsedel för veckan igår, och ska iväg och handla idag. Måste även på Björkis och köpa hundmat. Sopa av bilen och skotta det Hannah inte kom åt med 4hjulingen igårkväll

 


Jag tog maxdos medicin det första jag gjorde när jag klev upp, till och med innan jag laddade perkon. Har ätit maxdos ett par dagar nu, och fortsätter tills jag känner mig hundra. HOppas det blir idag :) 


Dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ser till min förvåning att himlen klarnat åt höger ... tittar jag åt andra hållet är det fortfarande mulet, så jag väljer att titta ut åt höger. Grannen åt det grå hållet är ute och skottar, åt höger är det stilla och lugnt. Jag ska, när jag går ut  med hundarna, gå till höger :)


Ha en superfin Måndag. Fyll dagen med så många värda grejer som du kan. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 mars 2019 09:15

Söndag morgon. 6 minusgrader och jo, det snöar fortfarande. Traktorerna kör omlott härute och skottar hej vilt hos grannar. Hannah och Robban kommer hem i eftermiddag, då får Hannah motionera 4hjulingen ordentligt. Snön är förvisso lätt, men det är lite mängder. 


Igår gick jag runt byn med hundarna. Pernilla tränade på morgonen, men eftersom Mattias var hemma så gick jag själv med hundarna. Hem, frukost, sedan drog jag iväg och köpte trådbackar och stativ att ha i garderoben inne på toa. Jag har sökt hyllor, men har inte hittat något som passar, så till slut blev det såhär. Jag är nöjd. Köpte även lite kätting så att jag skulle kunna köra dw med båda hundarna samtidigt. Det blev ca 2 km, alltså en kort sväng, men det var ju inte så tungt. Märks dock att det var ett tag sedan, för båda hundarna ....

         

Har köpt ett Back on track-nättäcke även till Alice, tycker de är superbra och hundarna trivs verkligen i dem. Som att dra på sig en mysig morgonrock eller pymme när man är lite frusen. Efter kättingpromenaden blev det typ 10 minuters nedvarvningspromenad, men vill ändå ha nättäcket på dem när man kommer in .... så att musklerna behåller värmen. Jag hann knappt få på dem så la de sig i soffan och sov med en nöjd suck. Alice sov typ resten av dagen. 


Jag räknar ju kalorier, och väger maten. Till middag blev det grillad hamburgare (grillar mycket nu så man slipper använda smör eller olja) 150 g hamburgare, 100g klyftpotatis i airfryern, 10 g philadelphia ligt med grillad paprika, och sallad. Totalt 445 kalorier.

 

När jag summerade det jag ätit under dagen landade jag på 913 kalorier och hade således 477 kalorier kvar jag kunde använda. Perfekt inför mello :)


Efter en lite sen aftonrunda med hundarna så dök Pernilla upp hos Hannah och Robban. Hon och Mattias skulle spendera kvällen där och umgås med hundarna. När Mello började, poppade jag lite popcorn och gick över eftersom Mattias var på hockey och skulle komma senare. Vi väntade på Mattias och startade om Mello från början. Hannah skickade bild på var de satt i arenan, och döm om vår förvåning när vi under kvällen såg dem flera gånger. Robban vinkade och vinkade :)  


Så .... vann rätt låt?   För typ första gången i världshistorien var väl alla röstande överrens, även jag, som inte röstade. Vilken underbar låt! Vilken energi! Vilken glädje! Gospelkören var ju fantastisk!  JA, RÄTT LÅT VANN!!!


Eftersom vi Låg lite efter, så var ju klockan 22.45 tror jag, när mello slutade och vi var trötta. Hem, ut med hundarna på kvällspink, sedan sängen. 


Pernilla har lånat en vandringspulka, så idag ska vi testa att någon av hundarna drar lille Otto i den. Vi tänker prova med Lilly först. Hon kan vara något ivrig, så om hon flippar ur så ska Alice eller Theo få dra. Det blir spännande. Får dock hålla mig till tåls tills mitt på dagen, för Pernilla ska iväg och träna först, så de kommer hit efter det. 


I morgon och på tisdag ser det inte ut att ska snöa ..... men hela veckan efter det. Jo jag vet .... det är mycket snö som inte kommit än, som ska ner..... men .... man önskar ju att det ska sluta nu. Nu vill man ha vår och barmark. Nåja ... Det är ju vackert i alla fall, och vi slipper slask och lera. DET är jag tacksam över. 


Dags att sparka av tofflorna och hänga bort morgonrocken på sin krok. Ha en skön söndag. Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 mars 2019 07:37

Lördag morgon. 8 minusgrader och mulet. Det har faktiskt inte snöat inatt, men ska enligt appen börja om igen frampå dagen. Synd att det snöat såpass mycket att det inte blir tal om att gå på skoterspåren. 


Igår blev det en kortare morgonrunda, då det var så sjukt mycket snö och oplogat. Jag gick över till Pernilla för att sköta Otto, och de hann precis ploga innan hon skulle ut med bilen. När hon kom tillbaka åkte vi iväg för att handla lite på IcaMaxi, jag kollade Norran för säkerhets skull då vädret var som det var. Jodå, det hade varit olyckor både i norr- och södergående riktning på E4, och hade varit totalstopp norrut, men klockan var då såpass mycket att det enligt Norran, skulle vara framkomligt igen. Jag är inte ett dugg förvånad över att det blir många olyckor när det är snö, halt och snörök. Många bilister vägrar helt enkelt att släppa på gasen, och gör omkörningar där man redan innan kunnat förutspå att de skulle få sladd och ränna in i mitträcket. 


Jag hade känning av "gamla" Meniéreörat .... ni vet ... lite mer tinnnitus och lite mer lock .... men tog det inte så allvarligt. När vi kom fram till kassan sa jag till Pernilla: jag tror att vi måste skynda oss. Jag gick och satte mig på en stol medans Pernilla betalade, sedan gav vi oss hemåt. Jag öppnade ytterdörren och skickade ut hundarna att pinka, lät dem springa några varv härute, sedan ropade jag in dem. Packade in mina varor och la mig i soffan. Jag blev aldrig riktigt yr, det gamla örat är för skadat för det, men jag kände mig allt annat än bra, så jag halvlåg/låg i soffan ett par timmar. Klev upp och lagade mat, gav hundarna mat ....  för min del blev det fylld kycklingfilé

och rostad blomkål.

 

Hundarna fick köttiga ben, en äggula och en kycklingvinge. Efter maten blev det soffan igen och maxdos medicin. Slumrade i soffan av och till, strax före 23 blev det kvällspink och sänggående. Eftersom jag legat och småslumrat så somnade jag inte handlöst, som jag brukar, utan det tog ett tag. 00.30 var sista gången jag såg på klockan .... och det är väl en vanlig tid för vanligt folk en fredagkväll .... fniss. 


Vaknade 7.20 och kände mig riktigt pigg. Matade i mig maxdos medicin och hoppas vara tiptop idag. 


Idag flyger Hannah och Robban ner till Stockholm för att se Mello på plats :)    OKq8-mackarna har haft en tävling, vilket händer då och då, med olika teman. Den här gången var det Mellotema, och stationerna tävlade om sålda Mello-paket. Vilka vann tror ni?! Jo, Hannahs mack i Lövånger!!!!   Vinsten va r2 biljetter till Mello, och när alla medarbetare fått erbjudandet och ingen nappat, slog Hannah till. Robban får betala sin egen resa, men de får en härlig kort-helg i Stockholm. De åker mitt på dagen idag, och kommer hem i morgon afton. Grattis!


Tittar ut och önskar att plogbilen kunde komma. Det är nog halkigt under snön, men icebugsen är ju odugliga i snön när det är is under. Det ska lixom vara bar-is för att de ska komma till sin fulla rätt :)


Idag är planen att lägga ner lite mer tid på att träna hundarna var för sig, i övrigt är det öppet att hitta på allsköns värda grejer :)  Jo, lite gratis träning ska det väl bli, dvs snöskottning. Hannah körde och skottade med 4hjulingen igårkväll, men jag måste skotta fram bilen. Tur att jag har Hannah som sköter snöskottningen i övrigt. :)  Men ... jag har ju tur som en tok, det vet vi sedan tidigare :)


Något annat jag vet är att vikten fortsätter nedåt, men hur mycket det blir den här veckan återstår att se vid vägning på måndag morgon. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken på sin krok. Lördag mina vänner, det är Lördag. Njut av dagen, fyll den värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 mars 2019 08:22

Fredag morgon. 3 minusgrader och snöfall. Hörde att det var klass 1- varning idag, risk för massivt snöfall. Lite - Jahapp, nu igen! Ja, jag ser ju att det är dags att skotta, och det ska fortsätta snöa några dagar nu. Nåja ... snart är det Maj månad, och då brukar ju snön vara borta :)


Igår blev det morgonrunda runt byn med hundarna, Pernilla och Otto i vanlig ordning. Otto var vaken så att jag hann prata med honom, och det är så roligt, för han ler med hela ansiktet när jag gör det. Mormors lillhjärta <3 Han låg länge i vagnen och hade diverse små gulliga ljud för sig, men somnade när vi hade nån kilometer kvar av rundan.  Pernilla skulle iväg på Eddahallen med några kompisar som har smått åxå, och plaska lite i lillbassängen med Otto, så jag hittade på lite andra göromål. Jag åkte iväg och köpte rundstav till gardinerna, så nu är allt som det ska. 

     

sådär vårigt och fint tänker jag :)


Jo, jag hittade ett par springskor på Intersport, rea ... perfekt!   Ok ... nu när jag tittar ut genom köksfönstret är det ju inte aktuellt med springskor på ett tag, men när det är barmark, då är jag redo :)



Jag hade ju tänkt åka på klubben, men var så otroligt trött att jag ändrade mig. Jag tränade hundarna var för sig hemma istället. 

   

Jag började med Theo, att han ska hålla apportbocken med full kontakt ... och inte tugga. Han är så otroligt duktig! Alice fick träna bara superenkla saker som sitt och ligg. Tänker redan nu från början på HUR liggandet ser ut, efter att ha sett första avsnitten på webbkursen. Jag belönar på golvet, mot bröstkorgen, så att det blir bakåt. Det har jag igen senare tänker jag. Jag varvade så att jag tränade en stund med den ena, medans den andre fick sitta på mattan en liten bit bort. Den som väntade hade lite svårt att vara tyst, inga skall, men lite sång .... fniss. De var dock superduktiga på att sitta kvar och vänta på sin tur.  Bästa hundarna!  


Det blev ytterligare en sväng runt byn. Hade tänkt Fällbäcken, men när jag svängde ner så var det så himla halkigt och jag hade inte icebugsen, så jag avbröt och gick bara byn istället. Totalt blev det en dryg mil ändå under dagen, så det får duga. 


Idag känns det som att det blir inomhusaktiviteter .... ser att Robban är hemma .... han kanske är ledig idag .... då kanske jag slipper skotta själv .... fniss  Hoppas kan man ju alltid :)   Nåja ... jag ska fortsätta träningen med hundarna var för sig i alla fall, sen får vi se vad som händer i övrigt. Pernilla har väl träning idag, beror om hon åker iväg ... vi får se. 


Jo just det .... städa kyl och frys ska jag göra. Min gissning är att det i kylen ligger grejer som hunnit gå över gränsen om vi säger så. I frysen finns säkert saker som kan komma hundarna till gagn ....  vill göra en inventering så att jag har koll på exakt vad jag har. Nu, i mitt nystartade liv så är ju maten något mer strukturerad, kan man kalla det .... fniss.  Fredagar BRUKAR, eller rättare sagt BRUKADE jag ju alltid ta ett (par tre) glas vin, ja, även lördagar faktiskt. Men .... inte nu. Inte i helgen i alla fall. Förmodligen inte nästa helg heller. Nu går jag all in för viktminskning och kalasbra mående. 


Nä ... hur hurvigt det än ser ut så är det väl bäst att sparka av tofflorna och hänga upp nya morgonrocken på kroken, väcka hundarna och gå ut. Fredagen har rullat igång, och jag vill hänga med. Värda grejer, kom ihåg det!


Gomorron


Av maria tafvelin - 7 mars 2019 07:56

Torsdag morgon. 13 minusgrader och klarblå himmel. Underbart! Solen har faktiskt börjat värma ganska ordentligt, och till stora delar är vägen bar, åtminstone runt byn. Fällbäckenrundan är fortfarande istäckt och man skulle egentligen ha två par skor när man går den svängen. Vanliga gympaskor fram till korsningen, sedan icebugs några kilometer, sedan gympaskor igen. I-landsproblem som ni hör :)


Igår tog vi ju vändan runt byn, jag , hundarna, Pernilla och Otto. När jag kom hem åt jag frukost, sedan gick jag över till Pernilla för att sköta Otto medans hon tränade. Jag spolade upp ett bad åt honom och han låg länge i badet och tjollrade. Efter det blev det lite sång och babygym innan han blev trött och somnade. Pernilla kom hem och jag gick hem till mig, tog ut Alice på en solorunda på skoterspåret. Fast, nu är skaren så hård så man kan gå överallt

         

Vi var ute en dryg timme, sedan gick vi hem. Det var inte så många minusgrader i solen, superhärligt trots att det blåste lite. Theo fick komma ut på gården och söka korv

   

Idag är det torsdag, vilket betyder klubbkväll på Åbyn/byske brukshundklubb. Ikväll tänkte jag ta med bara Theo. Det är för kallt ute för att ta båda och ha den ena i bilen medans man kör med den andra, och det kan vara, som förra torsdagen, såpass många ekipage att det helt enkelt blir för trångt att ha båda inne. Dessutom har jag en plan för Alice. Jag har köpt webbkursen "startklass" på rackarungarnas hundskola, och tänker gå efter den när jag tränar Alice, som inte tränat lydnad överhuvudtaget tidigare. Det blir superkul att ha en "mall" att gå efter och Susannes webbkurser är så sjukt bra. Till er som läser och är hundägare: 

https://rackarungarnashundskola.com/kolla-in-mina-webbkurser/   Gå in där och kolla in hennes webbkurser. Ett helt underbart sätt att till en pytteliten peng få en hel kurs. Tydliga instruktioner, glatt och trevligt. När du betalat kursen har du tillgång till den forever, det är inte så att den går upp i rök efter en viss tid, utan har du köpt den är den din. För mig och Alice passar det perfekt, då jag kan träna alla moment helt utan störning till en början, när jag kommit en bit kan jag träna dessa moment på klubben, med andra ekipage som störning. 


Jag brukar ju säga när Jag håller kurser: Att gå kurs med sin hund är egentligen hur korkat som helst ... fniss. Man säger att man ska börja träna UTAN störning, och vad gör man på kurs? - jo, man tar den största störning som finns - minst 7 andra ekipage i samma lokal, försöker få hunden att förstå saker den aldrig gjort tidigare, i en miljö den aldrig varit .... fniss.  Nä, jag säger det halvt på skämt, halvt på allvar, för att hundägarna ska förstå att det INTE är KONSTIGT om hunden inte riktigt klarar av att utföra momenten klockrent på kursen, utan det är hemma  man måste träna. Men .... som sagt ... webbkurserna är ett alldeles utomordentligt alternativ till kurserna irl. Man kan ju göra båda delarna, köpa webbkursen först, träna på egen hand, och sedan gå kursen irl, för att få de störningar det innebär. Jag är i alla fall supernöjd med de webbkurser jag köpt, det är jag övertygad om att Du blir åxå. 


Igår kom paketet från Cellbes där jag köpt gardiner till köket och kontoret. Varför jag inte visar något foto är att jag måste köpa rundstav till köksgardinerna, det är såna här som man ska rulla upp och knyta. Visar senare. Jag är nöjd med dem i alla fall, tycker att det blev snyggt. Köpte även en ny morgonrock. Provar den nu och den funkar :)  Den gamla turkosa hade verkligen gjort sitt, jag har haft den i många år. Frottén var så sliten att fläckvis fanns det knappt fro kvar .... ttén var bortnött .... fniss. 


Nä, nu ska jag snart sparka av mig tofflorna och hänga upp nya morgonrocken på kroken. Appen säger att det ska börja snöa fram på dagen, och snart skriver nog Pernilla och frågar om jag är redo för morgonrpromenad. Ha en toppenfin torsdag, fyll dagen med värda grejer.


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards