Alla inlägg under mars 2019

Av maria tafvelin - 6 mars 2019 08:44

Onsdag morgon. 11 minusgrader och strålande sol :)   Har precis klivit upp, perkon puttrar, det här blir en bra dag känner jag :) Pratade nyss med Pernilla eftersom hon skrev ett sms för snart en timme sedan, men då sov jag. Ringde upp henne och vi bestämde att ta morgonpromenad när jag slurpat i mig kaffet och fått upp ögonen ordentligt, sedan ska jag gå över dit och sköta Otto medans hon åker och tränar. Underbart!  :)


Hörrni ..... igår .....   jag och Hannah åkte ju iväg på bla Mio och Jysk .... men jädrar så trötta vi var. Fniss .... vi orkade knappt lyfta fötterna, så vi styrde runt som zombies ... man kände sig rent trasig. Fick göra dagens goda gärning - en snubbe framför mig i kassan på Jysk kunde inte betla med sitt kort. Tror att det var Nordea. En annan kund påpekade att Nordeas kort inte funkade på IcaMaxi heller, så jag erbjöd mig att betala så kunde han swisha mig. Här kommer en lite rolig grej faktiskt. Lovorden haglade, både från snubben och från han i kassan. Jag var värd dagens ros osv. men ... det var ju inte så att jag gav bort något .... jag la ju inte ut några pengar, för han swishade mig ju INNAN jag betalade .... så ... det var ju verkligen inte märkvärdigt det jag gjorde. Här ser man tydligt att det INTE Är VANLIGT att människor ställer upp för varandra, även om det inte kostar fem öre.   Nåja, att få dagens ros sådär verbalt, var ju toppen och jag blev glad över det. 


Hem, ut med hundarna på gården, in, äta lunch, styra runt som i dvala en stund, sedan la jag mig på soffan och hoppades kunna sova en stund, men det gick inte. Tog fram ben ur frysen så att hundarna skulle få nåt att aktivera sig med en stund. Tinade dem tvärt i vatten, gav sedan .... och medans de tuggade ben så låg jag och såg tv. Strax före 19  kände jag att jag höll på att somna. Då ställde jag alarmet på 19.30, ville ju inte somna och sova till typ 23 .... kämpade mig vaken när alarmet ringde .... såg farmen .... sen började jag kvickna till faktiskt. Strax efter 22 tog jag ut hundarna, och strax efter 23 kröp jag isäng. Har sovit som en stock fram till alarmet ljöd 8.30   Idag känns jag lagad igen, och ser fram emot en underbar solig dag :)


Ha en toppendag, gör nåt värt! Ibland kan det ju vara tex att göra något för sig själv, ibland kan det vara att göra något för någon annan. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 mars 2019 10:35

Tisdag. Fettisdag förmiddag. 10 minusgrader och strålande sol. Hade ställt alarmet på 9.30 och det kändes allvarligt som att det var ett skämt att jag skulle kliva upp då .... fniss.... men jag gjorde det :)


Igår blev morgonrundan den vanliga, runt byn med Pernilla, hundarna och Otto, sen drog Pernilla iväg till sin farmor och farfar i Burträsk. Jag åt frukost, sen tog jag hundarna ut på skoterspåret. Vi gick ca en timme, sedan fick hundarna springa lösa på ett ställe som Sara tipsat om. 


     

Vi var ute i två timmar, sedan gick vi hem och det var dags för lunch. Minns knappt vad jag gjorde efter lunch, men vi la oss i soffan och vilade 

 

Kände dock att jag måste försöka sova lite för att orka med nattjobbet på Dahlgrens bageri, så vi gick upp och la oss i sängen. Jag somnade och sov faktiskt i 40 minuter och det var skönt. Klev upp, lagade middag, det blev kycklinggulasch. Superenkelt, supergott

 

Ut med hundarna en sväng, sedan var det dags att åka iväg till Lövånger och plocka upp Hannah, sedan iväg på bageriet. Kl 19.30 var vi omklädda och redo för semmeljobb, jag och Hannah

 

     


Tiden gick ruskigt snabbt, men 03 åkte vi hem, då kom ett annat gäng och bytte av oss. Kom hem strax före 04, stöp isäng efter tandborstning och tvagning. Vi kom överrrens om att försöka komma upp så att vi inte sov hela dagen, och hundarna måste ju upp och ut, så jag ställde alarmet på 9.30   JÄDRAR så trött jag var då .... fniss, men solen sken och när jag väl fått benen över sängkanten så kändes det lättare. Inte precis LÄTT, men lättare :)


Har precis varit ute med hundarna, dock varken runt byn eller Fällbäcken, det blev en kortare variant. Har pratat med Pernilla och Hannah i telefon. Pernilla ska umgås med en kompis idag, jag och Hannah ska ta en dag ihop på lite utflykt, åka på Mio och Jysk bland annat .... sen ska jag handla lite åxå. Frampå eftermiddagen är planen att ta en vända, åtminstone runt byn. 


Känner mig aningen mosig .... är ju inte van att vara vaken och jobba på natten. Men .... En natt per år borde man ju kunna fixa utan att gnälla .... fniss. 


Solen skiner, jag och Hannah ska umgås, hundarna verkar vara nöjda trots att morgonrundan blev kort. Dagen har börjat alldeles förträffligt :)  Nu fortsätter jag fylla dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 mars 2019 07:31

Måndag morgon. 11 minusgrader och mjäll .... fniss. Precis som lördag och söndagsmorgonen så är det pyttesmå snöflingor härute och cirkulerar. Knallgrå himmel och inte en solstrimma i sikte. Men, klarnar säkert upp under dagen. Hundarna sover, perkon puttrar, radion spelar gamla låtar som jag faktiskt känner igen .... jag och Pernilla ska ta en tidigare promenad idag då hon ska bort (med Otto) senare. 


Idag har det gått en vecka och vågen visar -3.4 kg. Det tycker jag känns hur kul som helst :)  Jag är peppad till tusen och känner mig stark!


Igår knäckte jag Fällbäckens 6.5 km på morgonpromenaden. När jag kom hem var Pernilla, Mattias, Hannah och Robban härute på gården och tillverkade nya dörrar till förrådslängan. Pernilla och Hannah (och Otto naturligtvis) kom över och hjälpte mig få upp ramarna på väggen. Ja, en del är ju färdiga tavlor, men jag måste köpa till ett par liggande posters för att få det perfekt :)

 

Det kommer att bli supersnyggt :)


När de gått, åt jag lunch, städade upp hörnskåpet i köket, som jag använder till hundarna. Städade ur alla saker som är för smått för Theo och Alice. När jag hittade Kellys röda halsband började jag gråta. Mycket kan jag kasta eller ge bort, men deras halsband blir kvar i en låda längst uppe i skåpet. Jag har även kvar Cornelis halsband. 


När detta var gjort, kopplade jag hundarna och gick ytterligare ett varv runt Fällbäcken. Lite småkyligt, men helt ok. Nu är det läge att köpa nya springskor. Förbanne mig!


Hem, ta in täckena från balkongen ;)  sen sjönk vi ner i soffan jag och hundarna. Masterchef australia. Älskar alla Masterchefprogram. Herregud va mat det går att laga!  När det var dags för middag tog jag fram min supersöta klämgrill och grillade en skiva entrecote. Till det vitlök/balsamicosmör och sallad. Mums!

 

Under kvällen blev det inga fler promenader, utan bara pink härute på gården. 


Den här dagen blir det, förutom promenader, att åka iväg på Återvinningen med några prylar, handla lite för veckan, sen försöka sova om det går. Ikväll ska jag och Hannah iväg och hjälpa till med semlor på Dahlgrens bageri. Vi ska börja jobba typ 20.00 och jag tyckte Hannah sa att det är ca 7000 semlor som ska göras. Så ... jag ska damma av förklädet och kavla upp ärmarna, här ska spritsas! :)  Jag tar ingen lön, utan ställer helt enkelt upp för Herman som han heter som driver bageriet. Vi får se hur många timmar det blir. Robban kommer över innan han går isäng, och tar ut hundarna på sista kvällspinket, och sen dyker jag ju upp nån gång tidigt i morgon bitti. 


Nä, nu är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Pernilla skriver säkert snart och frågar om jag är redo för promenad. 


Vad har Du för planer idag? Hur ska du nyttja den här dagen du fått? Vad är Värt för DIG?


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 mars 2019 09:27

Söndag morgon. 14 minusgrader och mest mulet. Mjällen singlar runt därute, men de singlar mest rakt ner nu, vilket tyder på att det blåser mindre eller inget alls. Skönt!


Igår gav jag mig iväg på morgonpromenad runt Fällbäcken, dvs den lite längre rundan på 6.5 km.Jag tycktes ju se lite blå himmel innan jag gick, men det var en synvilla. Det blåste småspik! När jag kom tillbaka var det gott med frukost och sedan gav jag mig i kast med att gå ut i förrådet och leta den där grejen. Jag hittade inte bara Den, utan lite annat som jag tog in åxå :) När jag fipplat med det ett tag så åt jag lunch, kopplade hundarna och begav mig en sväng till runt Fällbäcken. Det började klarna upp och de sista kilometrarna var det riktigt vackert. Tyvärr stark motvind, men ändå :)


Kom hem, hundarna la sig och sov och jag fick feeling och bytte gardiner. Istället för de röda så fick vår/sommargardinerna komma upp :)

 

Det blev så himla ljust och fint. Fick tummen ur och har beställt gardiner till köket och kontoret åxå, så de kommer väl till slutet av nästa vecka tänker jag. 


Till middag blev det pyttipanna m stekt ägg och rödbetor.

 

Väger och räknar kalorierna, och vet ni .... det är faktiskt riktigt kul. Efter middagen satt jag och kollade igenom en massa recept på sidan Må Bra, där finns recept och där står hur många kalorier alla rätter har. Smidigt. Så, nu har jag en bank av rätter till middag. Frukost och lunch kör jag, i alla fall än så länge, precis samma sak. 

Frukost: 2 dl yoghurt, 20 g granola, 2 knäcke, 2 msk kaviar, 1 ägg

Lunch: Gröt på 1/2 dl fiberhavregryn, 1 dl vatten, 1 dl mellanmjölk, 1 msk lättsockrad äppelmos, 2 knäcke m rökt skinka. 

Det är alltså bara till middag jag ändrar rätt, och det känns hittills himla smidigt. I morgon är det vägning, men jag VET att jag gått ner i vikt ,då jag har tjuvvägt mig :)


Middag idag blir en skiva entrecote, då jag måste äta upp det jag har i frysen. 


Hundarna var trötta och nöjda igårkväll och spenderade största tiden i soffan bredvid mig. Vi kollade Mello, och i vanlig ordning är mellanakten och det som händer runtomkring bäst. Jag vet inte om jag har onaturligt stark intuition, men jag gissade rätt på alla låtar som gick vidare .... fniss. 


Ni som följer mig på facebook vet att jag igårkväll kl 21.40 kom på att jag INTE tagit in täckena från balkongen. Vill ju få uppleva den här härliga känslan av nyvädrat täcke, varje kväll så därför kastade jag ut dem redan på morgonen innan morgonpromenaden. Minusgraderna hade hunnit bli 11 stycken och jag var trött .... hade faktiskt tänkt ta ut hundarna och krypa isäng redan då .... men insåg att täckena måste in och hinna bli någotsånär i plusgrader i alla fall. Sprang upp, öppnade balkongdörren ..... såg att båda täckena låg nere på balkonggolvet ... i snön. Aha .... 


Tog in dem.... snacka om IsTäcke. Kastade ner dem lite luftigt på sovrumsgolvet och hoppades att det skulle hinna ordna upp sig medans jag var ute med hundarna på gården för kvällspink, samt borstade tänderna. 


Kl 22.15 orkade jag inte längre utan gick upp. Hm ... ja... de var ju inte stelfrusna ... men inte direkt torra. Vafan. Nåja .... pymme, leggings, en tunn filt och täcket ovanpå det. Ja, och hundarna nära, nära. Var så himla trött så jag somnade faktiskt rätt snabbt ... vaknade dock efter en knapp timme ... och då var det desto tuffare att somna om. Det var sådär fuktigt kallt ... men .... doftade gott gjorde det, och jag kunde faktiskt knappt hålla mig för skratt. Klev upp, bytte pymme, bytte filt .... och var klarvaken. Spenderade ett par timmar med att läsa. Somnade nån gång kring 4 och vaknade inte förrän strax efter 9, så jag fick en rätt bra natt till slut. Om jag hänger ut täckena idag åxå? - självklart, men jag ska ställa ett alarm på telefonen .... fniss


Nu har det klarnat upp och himlen är plötsligt blå och solen lyser. Underbart!  Det blir nog en promenad runt Fällbäcken direkt jag sparkat av mig tofflorna och hängt bort morgonrocken. Bäst passa på medans solen skiner tänker jag. Men först - hänga ut täckena på balkongräcket :) :) :) 


Ha en underbar Söndag. Gör nåt som är Värt för Dig, vad det än må vara. 


Gomorron



Av maria tafvelin - 2 mars 2019 08:03

Lördag morgon. 1 minusgrad, grått och lätt snöfall... eller en bättre beskrivning är nog att snöflingorna är mjällstora och flyger runt runt, osäkert om de ens landar. Ser hurvigt ut i alla fall. Ser dock ut att ska kunna klarna upp frampå dagen. Hoppas det :)


Igår blev det ju som vanligt en promenad runt byn med Pernilla, hundarna och Otto. Åt sedan frukost, sedan  över till Pernilla för att umgås med Otto medans Pernilla tränade. När hon kom hem åkte jag iväg och handlade för mitt fredagsmys. En liten bit Brilatt Savarin ... det har jag och Drottning Silvia gemensamt, det är vår favoritost :) och en liten bit taleggio, en ask jordgubbar och en flaska vin.  DET var den plan jag hade för fredagkvällen :)   Hem, kokade en supergod grönsakssoppa till lunch

 

Det behövs verkligen inte många ingredienser för att koka en jättegod soppa! Inte många kalorier heller :)  Min planering var ju att eftersom jag skulle äta lite ost och dricka vin, och detta blir en hel del kalorier, så gör jag något kalorisnålt till lunch och middag istället. 


Efter lunch var det dags att ta en promenad igen :)   Sen hem och städa. Jag menar, fredag ÄR ju städdag :)  När jag klev upp på morgonen kastade jag ut täckena på balkongräcket. Perfekt när det är minusgrader. Städade färdigt, tog in täckena, vattnade blommorna .... hips vips var det middagstid. Det fotade jag inte, för det såg allvarligt talat lite futtigt ut på tallriken. En halv kycklingfilé som jag grillade i min supersöta grill .... och en gurkbit.   fniss


Först hade jag tänkt ha en "spakväll", ni vet, lång dusch osv. Men ..... nä .... jag hoppade över det ... fniss. Tar det ikväll istället. Jag orkade helt enkelt inte. Det blev tv-soffan istället


 

Det som ser ut som plättar, är linskakor. Typ riskakor fast tunnare, och sjukt goda. Hade dem istället för kex :)


Hundarna sov sig igenom hela kvällen, kvällspink 22.30 typ .... sedan gonatt. De slocknade direkt de la sig. 

Att lägga sig och dra in doften av nyvädrade täcken .... ahhhh!!!  Jag måste börja kasta ut täckena varje dag tror jag. Varför har jag inte gjort det tidigare? Herregud. 


  Nu passerade Pernilla härute med barnvagnen och vinkade :)  På helgerna brukar vi inte följas, och hon trodde väl att jag skulle sova än, alternativt vara bakis .... fniss. Men .... jag ser redan att det börjar spricka upp, så jag tror att jag får en betydligt mer behaglig promenad än hon, för snön virvlade runt henne, och huvan var hårt åtdragen ... 


Idag har jag tänkt mig ut i förrådet och söka grejer. Jag har inte hittat kartongen med en sak som jag upptäckte att jag inte packat upp ännu. SÅÅÅ många kartonger har jag inte i förrådet så jag hoppas hitta den fort som attan ... jag har planer för den grejen .... och det är lite hemligt .... så jag kan inte skriva ut det ännu .... fniss. 


Nä hörrni ... tror bestämt att det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken på sin krok. Dagen har börjat och det gäller att inte låta den bara glida förbi. Pernilla sa nåt smart häromdagen. 

- Tiden går så snabbt och Otto utvecklas varje dag. Det gäller verkligen att vara NÄRVARANDE. 


Precis vad det handlar om. Att vara närvarande. Att ta till vara på nu.  Säg att du vill ligga i soffan och slappa nu när det är helg och ändå lite kasst väder. Jamen, unna dig det! Då är det VÄRT! SÅ LÄNGE DU VERKLIGEN NJUTER av det, och är närvarande. Så att du inte ligger där, men inte unnar dig att verkligen Vila, utan ligger och grubblar så saker du borde gjort istället. 


Jag tror jag ska upprepa det jag sagt många gånger genom åren. Jag har sedan jag började blogga 2010 avslutat mina inlägg: Fyll dagen med nåt värt!   Tro aldrig att jag menar att man måste på något sätt hålla igång hela dagen, eller prestera något. Det är inte DET jag menar, och det har förhoppningsvis de flesta förstått. Vad är värt för DIG? Man hittar åxå nya värda grejer hela tiden. Jag ska gå upp och kasta ut täckena på balkongräcket nu direkt, den där känslan jag fick igårkväll när jag la mig och snusade in doften av nyvädrat .... den vill jag uppleva igen. Så enkelt kan det vara - gör något som får dig att känna en känsla som ger dig något positivt. Simple as that. 


Nu ser jag lite blått på himlen. Nu drar jag igång dagen :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 mars 2019 08:06

Fredag morgon. 11 minusgrader och sol, åtminstone ännu, det ska tydligen mulna på senare. Men .... 11 minus? Nu igen? Man hann ju vänja sig vid plusgrader :)  Men .... nu kanske skoterspåren blir såpass hårda att man kan gå på dem, det verkar ska hålla sig kring 11-15 minusgrader på nätterna en vecka framåt. 


Jag ska titta tillbaka på gårdagen en sväng innan jag lämnar den och blickar framåt mot dagen.   


Jag, hundarna och  Pernilla m Otto i vagnen tog vår sedvanliga dryga 4 km promenad runt byn på morgonen. Jädrar vad det blåste kallt! Hem, lämna hundarna, sen gick jag tillbaka till Pernilla där vi tog bilen och åkte upp på solbacken. Pernilla shoppade lite dreglisar till Otto, sedan handlade vi lite på Ica Maxi innan vi åkte hem igen. Jag gick hem, kopplade hundarna och gick den längre rundan runt Fällbäcken. Hann med lite småfippel innan det var dags att laga mat. Det blev pölsa. Gu så gott det är!

 

Jag har ju startat projektet "Gå ner 20 kg i vikt"  och det känns superbra. Jag räknar kalorier och det är faktiskt riktigt kul att sätta ihop rätter och inse hur sjukt mycket kalorier många saker innehåller, som jag tidigare bara tryckt i mig utan att blinka eller tänka mig för. På kvällarna sitter jag och snickrar ihop rätter, och jag har en matsedel som jag följer strikt. Det här blir superkul :)


Efter middagen hann jag sätta mig i soffan en stund innan det var dags att lasta hundarna i bilen och åka iväg till Drängsmark och Åbyn/Byske brukshundklubb. Det var första gången vi var där. Lokalen var betydligt mindre än jag trodde, men att det är filtmatta/heltäckningsmatta i hela rummet är en stor fördel tycker jag. Om man vill kan man ta en gemensam promenad först, och sen gå in för att träna och fika, som det står i beskrivningen. Jag hade lite tur att alla förutom 1 gick iväg på gemensam promenad, då hann hundarna få nosa av rummet ordentligt. Jag har alltid, med alla hundar, börjat så när jag kommer till en ny träningslokal.  Sedan satte jag Theo i en av de många krokarna som finns efter väggarna, och tränade med Alice ett tag. Tidigare ägaren har inte lagt ner något krut på lydnad, men jag säger såhär: är det möjligt? Alternativt  så har det inte behövts, hon är så OTROLIGT följsam, och när hon tappar fokus och vill fram till en annan hund så behöver jag bara kläcka ur mig ett "här" så vänder hon på en femtioöring och kommer tillbaka till fokus. Sedan fick de turas om att sitta fastbundna medans jag tränade med den andra. 


Efter en liten stund kom en tjomme med sin hund, och en kvinna med sin. Den här vita herden som kvinnan hade, blev Alice sugen att skälla på och promt komma fram till. Blir inget med det, sa jag åt henne. Kvinnan satt på golvet en stund med sin hund, tog sedan av sig jackan och la den på golvet där hon suttit. Jag frågade henne om det var ok att jag lät Alice nosa på hennes jacka. - Absolut, svarade kvinnan, och Alice fick i lugn och ro nosa på kvinnans jacka, och då blev det lugnare sedan. 


Vi hann träna ca en halvtimme då ramlade de som varit ute på promenad in. Totalt var det 10 hundar i lokalen, och det är säkert 5 för mycket för att kunna träna mina hundar i en såpass liten lokal, så jag satsade på passivitet efter det. Efter 1.5 timmar lastade jag hundarna och åkte hem. Kom hem strax före kl 20 och satte mig i soffan. Hundarna sprang upp på övervåningen och kastade sig i sängen båda två och låg där tills jag ropade på dem strax efter 22 för att ta ut dem på kvällspink. 12.7 km promenad + 1.5 timmar i träningslokalen gjorde att de sov gott kan jag säga. 


Nu fick jag nyss sms av Pernilla: 

- Hur ligger du till?

Så ... nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken på kroken. Det är FREDAG och jädrar vad jag ska njuta av den här dagen. Vi börjar med morgonpromenad, sedan frukost, Pernilla har ett träningspass på Friskvårdskompaniet, så jag får umgås med Otto en stund, mormors älskade lille Otto <3  Sen har jag faktiskt planer för kvällen åxå ;)


Ha en fantastisk fredag! Fyll dagen med värda grejer!!! 


Gomorron



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards