Direktlänk till inlägg 17 april 2019

Förbannade helvete

Av maria tafvelin - 17 april 2019 08:16

Onsdag morgon. 6 plusgrader, klarblå himmel och strålande sol. Ytterligare en underbart vacker dag verkar det ska bli. Igår efter morgonrundan runt byn med Pernilla och Otto, åt jag frukost och tog maxdos mediciner plus en åksjuketablett, sedan gick jag iväg till Pernilla en sväng. Jag passade Otto medans hon fixade sig iordning inför fotograferingen vi skulle på kl 16.15  Vi pratade om olika önskemål vi hade, hur vi ville, på ett ungefär, hur det skulle läggas upp. Grötlunch hos Pernilla, sedan gick jag hem till mig för att gå ut med hundarna igen, och göra mig själv klar inför fotografering, med allt vad det innebär. 


Mina snygga jeans, som jag haft de senaste veckorna, som jag inte fått på mig på typ nåt år eller två, hade jag tvättat, samt en mörkblå topp som inte suttit så snyggt heller. Stylade håret och sminkade mig. Jomen ... det här ska nog funka på foton. Hundarna duschade, blanka och fina. Tog lite hundgodis i kappfickan, lastade hundarna och skulle köra bort till Pernilla och Mattias och invänta att de blev färdiga. Klockan var nu 15.45


Började köra ... hann nästan fram till Pernilla och Mattias .... då slog yrseln till. Klarade inte av att köra ner till dem från vägen, utan försökte bara ratta mig in till vägkanten snabbt. Fram med telefonen och ringa Pernilla ... Hannah var på väg in till stan redan för att hämta Robban på jobbet, men hon vände och kom tillbaka. Jag tyckte ändå att ögonen stod still .... kanske kunde vi åka ändå?


Efter några minuters vånda, sa jag: vi åker. Kändes inte bra att avboka tiden såhär minuterna innan. Pernilla kom och satte sig bakom ratten och vi åkte. Jag klarade inte av att titta upp, utan stirrade ner i knät, och illamåendet sköljde över mig vid varje litet gupp. När vi kom fram till stan kände jag att jag behövde spy ... Pernilla sträckte bak armen till baksätet, där jag har hyfsat många pizzakartoner (nosework-kartonger) ryckte tag i en kartong så att jag kunde spy i den. Vi insåg nu att jag inte skulle komma mig ur bilen. 


Jag ville att de andra skulle gå till fotografen i alla fall, min yrsel går det ändå inte göra nåt åt. Jag satt kvar i bilen och kräktes, och var så otroligt yr ..... fy fan .... Förbannade helvete!


Pernilla och Hannah hjälpte mig in och bäddade ner mig i soffan. Jag blundade och mådde så oerhört dåligt. Nästa gång jag öppnade ögonen var när Pernilla och Hannah klev in igen och frågade hur det var. 

- Vad är klockan? frågade jag

- 20.00


4 timmar sedan det drog igång alltså ... då borde det ge sig snart. Mer än 5 timmar brukar det inte hålla på. Jag slog på tv:n för att se Bagges hemlösa hundar, då jag kände att jag kunde fixera blicken, men inte sätta mig upp ännu. kl 21.00 klarade jag att gå på toa samt ta mer medicin plus åksjuketablett, sedan la jag mig under täcket i soffan igen. 21.30 kände jag faktiskt att jag var lite hungrig, så jag tog mig försiktigt till köket, stekte två grillkorv och tog två knäckemackor till, sedan la jag mig igen. 


Kring 23 klev jag upp och gick ut med hundarna på kvällspink ... sedan var det bara att tvätta bort sminket och gå upp och lägga sig i sängen. 


Vaknade kl 8 ... jo, har varit vaken några gånger under natten åxå, men vaknade och kände att jag kunde kliva upp och koka kaffe. Nu sitter jag i mitt superfina kontor och dricker min första kopp. Pernilla skrev nyss och frågade hur det känns. 

 - Fullständig överkörd, men inte yr i alla fall. Jag hoppar dock morgonpromenaden. 


3 anfall på en vecka. Igår var det värsta hittills. Hoppas nu att skovet är över och att jag slipper anfall under en VÄLDIGT lång tid. Det var oerhört obehagligt att få det medans jag körde. Tur att jag inte hann ut på 110-vägen. 


Det blir en lugn dag idag. Efterdyningarna av ett anfall brukar ju hålla i sig hela dagen efteråt, man känner sig fullständigt slutkörd i hela kroppen. Måtte det nu vara över!  Det skulle inte kunna finnas nåt mer värt för den här dagen än att skovet tar slut. 


Ha en fin onsdag. Hoppas du kan hitta nåt värt att fylla dagen med.

Gomorron 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards