Alla inlägg under april 2019

Av maria tafvelin - 14 april 2019 08:06

Söndag morgon. 1 plusgrad och strålande sol. Blir en underbar dag!


Igår efter morgonbestyr och maxdos medicin .... plus en ipren och en strepsils .... jo, ont i halsen åxå, så skulle jag baka bottnarna till smörgåstårtan jag har fått beställning på till långfredagen. Insåg att jag hade för lite vetemjöl, så jag åkte iväg och handlade. När jag kom hem hade jag inte tid att baka, för jag hade bokat lokalen på brukshundklubben 12-13. Lastade hundarna och åkte dit. Såhär blev timmen In the club:

                 

Vi hade verkligen jättekul :)  


Hem, bakade smörgåstårtbottnarna

   

fixade till blombuketten jag köpte häromdagen


 

Sedan blev det en lugn afton/kväll. Kände mig långt ifrån hundra. 


Ikväll kommer gänget hem från Jäckvik, så Milo och Lilly ska tillbaka till huset mittemot. I morgon blir det promenad och träffa Otto igen efter 3 långa dagar :)


Idag ska jag försöka mig på några lite längre promenader, samt sätta om den största änglatrumpeten. Det blir ett projekt, då jag måste såga loss den från krukan .... var ju inte så tänkt när jag satte den i den där stora krukan, skulle givetvis ha satt den i en mindre hink med hål i först, som jag gjort med den mindre ... men .... ja, det ska nog gå det där åxå. Det blir spännande att se hur blomningen blir i år. Minns hur det såg ut för ett par år sedan, på balkongen i Ursviken

         

 

Den sommaren stod det ju människor under min balkong och fotade :)


Nä ... dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka 4 hundar och starta upp dagen. Jag ser fram emot den faktiskt, för jag tror att Meniére gått hem till sig för den här gången. Gör nåt vettigt och värt av dagen!


Gomorron



Av maria tafvelin - 12 april 2019 14:30

Fortfarande fredag. Fortfarande strålande sol. MEN, inte fortfarande arbetslös. 


Inför anställningsintervjun var jag nervös. Inte för intervjun i sig, utan för Meniére. Efter att ha varit ute på gården med hundarna i morse, och varit till hundgården för att ge Lilly och Milo mat ... så la jag mig en stund. 

- fixar jag att färga håret, eller smetar jag i färgen och blir liggande i 4-5 timmar?  Jag menar, nån ordning på hårfärgen vill man ju ha. 


Låg rätt länge ....  vill ju dock inte känna efter ALLTFÖR mycket, sånt är bara negativt. Till slut chansade jag. Smetade snabbt in hårfärgen, hann efter ca 10 minuter ångra mig lite, då jag kände att jag måste lägga mig ner. Utgången på den här dagen kan bli hursomhelst, kände jag. 


Diamnonds are a girls best friend .... fy fan vilken myt. Smink säger jag. Smink. Smink och medicin, plus åksjuketabletter. DET mina vänner. DET är grejer att räkna med. Med maxdos medicin och två åksjuketabletter, nyfärgat hår och spacklat fejs tog jag mig an uppgiften att åka på anställningsintervju. Förutsättningarna hade kunnat vara bättre. Bara jag inte ter mig som en drogad kärring från yesterday. Hur det än är - även om man inte får jobbet, så vill man ju inte framstå som en grå disktrasa från nån gång. 


Körde mycket positiv pepp. "nä, du känner ingen ostadighet" ... "superpigg" .... "sträck på dig" ... "japp, nu kör vi" ... "hur svårt kan det va"    


Sanningen är den att om det varit "en vanlig dag" hade jag nog inte kört bil. Förlåt allihop, men jag fixade inte att ringa och säga: Hej, kan vi ta den här anställningsintervjun en annan dag, när Meniére försvunnit?  Borde jag gjort det? - kanske. Det här var väldigt kluvet. VILLE jag ha jobbet?   VILLE jag hellre gå arbetslös och träffa Otto, sköta Otto ....   Sanningen är den att jag KANSKE ... säger KANSKE ... tänkt mig att vara arbetslös över sommaren .... men ... trots Meniére så har jag det inte I mig att bete mig så. 


Den 2/5 börjar jag jobba på det här nya stället.

 

Efter intervjun fick jag åka och prova arbetskläder. 

 

Svängde förbi på Willys och köpte blommor på vägen hem. Jag firar.  Jag har det så himla bra, och jag har fått vara verkligen NÄRA Otto, de här, hans första 4.5 månader.  Som Hannah sa när jag ringde och berättade om jobbet: Otto finns ju kvar efter kl 16 åxå. Jag bort fortfarande bara 300 m bort. 

 

Jag har trivts, till och med älskat alla jobb jag hittills haft i mitt liv. Jag räds inte skitjobb, är inte rädd för att hugga i, det finns nog ingen arbetsuppgift som kan få mig att rygga ....  och även om detta blir ett jobb där inte klackeskor är en del av arbetsutstyrseln, så tror jag att jag kommer att trivas med det här jobbet åxå :)   Chefen kändes i alla fall så otroligt angenäm. Lugn, prestigefri ... ja, superbra helt enkelt. 


Nu tänker jag gå ut till hundgården och hämta in Lilly och Milo. Jag mår inte toppen, men jag mår inte skit heller. Jag mår helt enkelt Tillräckligt bra. Det räcker för nu. I morgon hoppas jag må toppen, eller åtminstone småtoppen. Vore ju fantastiskt att fixa en promenad på morgonen, hundträning i lokalen en timme mitt på dagen ... å gud vet VAD mest mer man kan hitta på om man är stadig och på benen :) 


Tjing så länge


Av maria tafvelin - 12 april 2019 06:53

Fredag morgon. 5 minusgrader, klarblå himmel ... strålande sol. Perkon puttrar och jag är såå himla glad över att kunna sitta upp. 


Igårkväll kring 21 började Meniére bråka igen. Nån timme före så ökade tinnitusen nåt fruktansvärt ... så jag blev väl inte helt chockad, men trodde ändå att jag på nåt mirakulöst sätt skulle klara mig. Skyndade mig att ringa Hannah innan ögonen skulle börja snurra i skallen, la på, hann inte ens lägga mig åt rätt håll i soffan, utan sjönk ihop åt andra hållet. Hannah kom, tog ut hundarna, släckte ner och stängde av tvn ... hämtade hinkoch täcken ... sen sa jag att det är bara att vänta och att hon kunde gå hem. Jag visste ju att de skulle upp och åka iväg till jäckvik vid 3-snåret i morse, och det viktigaste var att hundarna kom ut på kvällspink, det går ju inte göra något för mig. Jag hade hunnit ta maxdos mediciner, och åksjuketablett är för sent att ta i det där läget. 


Jag visste inte vad ångest var förrän jag blev drabbad av Meniére. Det är ren ångest man känner när yrseln drar igång. Just den här känslan: Jag orkar inte .... Jag orkar inte .... Jag orkar inte .... Huvva. 


Någon gång inatt, vet inte vad klockan var, kände jag att jag nog skulle ta mig uppför trappen till sovrummet. Hade ont i kroppen och ville verkligen till sängen. Alice låg som klistrad mot mig i soffan, och lika klistrad när vi äntligen kom upp och kunde krypa ner i sängen. Hon agerade precis som Kelly gjorde .... höll sig nära, nära. Theo, han la sig i Biabädden inne på kontoret, och där låg han tills i morse, då kom han upp. Kan inte låta bli att småfnissa och tänka: jadu Theo, du är precis som något x till mig - höll sig undan när man inte mådde bra. 


Förresten så ligger han kvar uppe i sängen, Theo alltså. Alice följde mig ner och parkerade i soffan. 


Idag ska jag på anställningsintervju kl 12. Tur att det är några timmar kvar. Jag hoppas verkligen att jag hinner repa mig såpass att jag inte ser ut som jag känner mig - som en totalt urvriden disktrasa i 4 nyanser av grå. Sedan hoppas jag att anfallen är över för den här gången. I morgon har jag hyrt lokalen på Åbyn/byske brukshundklubb för att träna hundarna .... håll tummarna för att jag kan åka dit!


Det blir ingen morgonpromenad runt byn, så mycket kan jag säga. Det blir en stund härute på gården nu på morgonen. Lilly och Milo sitter i hundgården, jag ska gå över och ge dem mat om en stund. 


Kaffet är snart drucket, maxdos medicin intaget. Jag har kvar att hasa ur tofflorna och hänga upp morgonrocken. Jag köpte hårfärg igår ... efter att ha varit ute med hundarna och varit över och gett Lilly och Milo mat, ska jag färga håret. Rödare. Det kan bli den värda grejen jag får en skjuts av en sån här dag :)  


Gör nåt värt med dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 april 2019 08:12

Torsdag morgon. 3 minusgrader och strålande sol med en himmel så blå som viol :)  Underbart! Det var sol och vackert igår åxå, men jädrar vilken blåst! Morgonpromenaden runt byn, jo, det var vackert men blåste kallt. Sedan gjorde jag klart smörgåstårtbitarna som blev hämtade strax före kl 14

 

Efter det åkte jag iväg på återvinningen med skrot, var ute med hundarna var för sig på gården, sedan gick jag runt Fällbäcken. Sista biten var det ganska rejäl motvind. Följde Pernilla och Otto på IcaMaxi, det skulle handlas inför deras Jäckvikresa i morgon. Hem, över till Hannah och hjälpte henne plantera om gurkplantorna, sedan hem igen. 


Jag vaknade idag av att Pernilla skrev ett sms och frågade om jag var vaken :)  Jag ska bara slurpa i mig kaffet, sedan ska vi knalla iväg på  morgonrundan. Jag följer henne hem efter det, och håller ett öga på Otto så att Pernilla kan packa inför resan i lugn och ro. Sedan ska jag ta itu med att plantera om mina och Hannahs änglatrumpeter :)


Nä, bäst jag raskar på lite, dagen har tickat igång :)   Ha en fin torsdag, fyll den med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 april 2019 07:29

Onsdag morgon. 4 minusgrader och underbart solig, blå himmel. Sitter i mitt fina kontor och dricker kaffe. Tänk så många fantastiskt fina rum jag har :)


Igår blev det en kortare morgonrunda då jag kände mig trött och ostadig även om jag var på benen. Efter det fixade jag ihop stommarna till de smörgåstårtbitar jag fått beställning på, som hämtas idag. Frampå dagen kände jag mig bättre, så jag tog ut hundarna på gården för lek, bus och korvsök

   

Kom in, kände mig ännu piggare .... så jag tog kättingarna till Theo, och väska på Alice, och tog en promnad


  Kom hem, kokade en kopp kaffe! Hör och häpna!  Fniss .... jag har ju länge bara druckit kaffe på morgonen, men nu fick jag feeling .... fniss. 


Hannah ringde när hon var på väg från jobbet och vi pratade om de fröer vi sådde för ett tag sedan. Gurkorna måste planteras i större krukor, hennes änglatrumpet måste få lite kärlek .... så vi bestämde att jag skulle möta upp på solbacken så kunde vi köpa jord och krukor och lite smått och gott som vi behöver till dessa projekt. Vi passade även på att besöka Jysk och Rusta ... så jag hittade mig en matta att ha under kontorsstolen

 

Det som saknas nu här inne är väl egentligen bara den vägghylla från IKEA jag skulle vilja ha ... som naturligtvis var slut när vi var på IKEA senast. Vi får se ... jag kanske hux flux hittar på  nåt annat :)


Jag fick tummen ur att skruva upp sänglamporna igår afton åxå

 

Tänk att vissa saker ska sitta så himla långt in. 


Jag ska ju vara hundvakt till Lilly och Milo från fredag till söndagkväll, då Hannah och Robban, Pernilla och Mattias (och Otto) drar iväg till Jäckvik över helgen. Theo har ju träffat både Lilly och Milo, men vi ville ju kolla läget hur Alice funkar med dem båda, även om jag inte alls trodde att det skulle bli något problem. Robban kom ut med Lilly på gården, och jag tog ut Alice. Precis som jag trodde - inget problem. Alice bjöd upp till lek, de nosade och hälsade, sen var det bra så. Inget överdrivet på något sätt, utan bara helt lugnt. Nu har de ju känt lukten av varandra många gånger, de pinkar ju på samma ställen många gånger ... så det blev lixom inget Nytt egentligen. In med Lilly och ut med Milo. Samma sak där. Inga som helst problem. Så ... Hannah kan slappna av när de åker :)


Idag ska jag passa Otto medans Pernilla tränar, och vi bestämde att han stannar här efter morgonpromenaden. Jag har ju lite fix att göra med smörgåstårtbitarna. Det är första gången jag gör helt mjölkfritt, och det är superkul :) Bild kommer i morgon på hur de blev. 


Nä ... om jag skulle ta och sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Jag ska ta fram gröna ärter ur frysen .... de är till smörgåstårtan .... fniss. Spännande va!


Ha en utomordentligt härlig onsdag! Solen skiner och då är det mycket lättare att känna den här "värda" känslan. Perfekt tillfälle att Träna på hur den känslan känns, då är det lättare att plocka fram den senare, när solen kanske gått i  moln :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 april 2019 08:15

Tisdag morgon. 2 minusgrader och molnigt. Det har snöat inatt. Men, inte de tre decimeter som spåddes tack och lov, utan några centimeter bara. 


Igår efter kort morgonrunda (planerade längre promenad senare på dagen) åkte jag och Pernilla ner på stan för lite ärenden. När vi var klara ringde Mattias och frågade om vi skulle äta lunch ihop, så vi landade på Stadskällaren. Man kan säga att jag firade 10 minuskilo genom att äta upp mig 2 ... fniss. Nä, det tror jag väl inte ... men det var ju inte den vanliga grötlunchen om man säger så.  Efter det åkte vi iväg på söder och fixade lite grejer innan vi begav oss hem. 


Jag tog fram klövjeväskorna och tänkte att hundarna skulle få jobba lite på promenaden runt byn. Jag köpte ju en väska till Theo för ett par år sedan, men den var lite för lång, så magremmen hamnade för långt bak, men den var billig och den har bara legat kvar i skåpet. Alice hade med sig en väska som gick att spänna in mer, så Theo fick låna Alice väska, och tvärtom. Glad i hågen lastade jag lite i väskorna och började gå.

 

Hann bort till Pernilla och Mattias och kikade in där, innan jag gick vidare för att gå runt byn. Hann bort till korsningen (typ 100 m från Pernilla och Mattias) sen kom yrseln. Meniére. Hann över vägen, sedan var jag tvungen ner på marken. Lyckades ringa Pernilla som kom och lastade hundarna och mig i bilen och körde hem oss. Hon fick in mig till soffan, lade filtar över mig, tog av mig skorna och jackan, hämtade spyhink, papper, vatten och handduk, sedan är det bara att vänta tills det är över. 


Hon kom tillbaka innan hon skulle iväg och träna, då fick hon hämta ett täcke, för jag frös. Kunde inte öppna ögonen fortfarande, då det är sådan karusell.

Hannah kom in när hon kommit från jobbet, då hade jag fått upp ögonen. 

- VAd är klockan, sa jag?

- strax efter 18

- hur länge har jag legat?

- Pernilla sa kring 15.


Hundarna höll sig nära hela tiden.

 

Hannah tog ut hundarna och gav dem mat, då jag inte var redo att sätta mig upp, än mindre kliva upp då. Klockan var strax efter 19 när jag satte mig upp i soffan

 

och en stund efter det gick jag i köket och värmde lite soppa. SEdan var det bara att sitta lugnt i soffan resten av kvällen.


Detta var från "gamla" örat, då jag mycket väl känt betydligt större lock för det örat, och högre tinnitus den senaste veckan. Det brukar dock inte bli karusellyrsel från den sidan, då balanscellerna i princip är borta från det örat. Nu  behövde jag inte kräkas faktiskt, och det är ju skönt att slippa, men fy fasen så jobbigt det är, även om det bara rör sig om kring 4 timmar. Det som känns jobbigast är ju att man vet att både balans och hörsel blir sämre för varje anfall, och balansen är tillräckligt dålig som den är. 


Nä, nu räcker det med fokus på Meniére för den här gången, nu blickar jag framåt mot den här dagen. Trött, som vanligt dagen efter ett anfall, men så har jag inte planerat några större utsvävningar. Måste ner på stan till Riksbyggen och skriva under ett papper, som styrelseledamot, sedan ska jag göra stommen till den mjölkfria smörgåstårta (två bitar) som jag fått beställning på :)  Superkul!!  Bitarna hämtas i morgon :) Det är så himla roligt att göra smörgåstårta, och jag har lagt ut i olika säljgrupper på fb att jag gör på beställning :) Jag gjorde ju en glutenfri bit till dopet, förutom de 4 stora smörgåstårtorna

 

Nu har jag sörplat i mig kaffet så det håller på att vara dags att försiktigt glida ur tofflorna, hänga upp morgonrocken, klä på mig, skriva till Pernilla och höra om hon är redo. Det blir inte en rask promenad, men nog vill jag försöka orka gå en runda (med tanke på lunchen igår ... fniss)


Ha en fin tisdag!  Jag vet inte vad Ni ska fylla dagen med för värda grejer, för min egen del känns det värt vilketsom, nu när Meniére lämnat. Allt känns värt! Att kunna sätta sig/ställa sig, fokusera blicken .... att kunna kliva upp och gå. Så .... just begreppet VÄRT, är så OERHÖRT stort och brett. Vore ju jädrigt märkligt ifall inte ALLA kunde få in NÅT värt under dagen :)


Gomorron



Av maria tafvelin - 8 april 2019 08:40

Måndag morgon. 1 minusgrad och klarblå himmel med tillhörande sol. Hoppas hinna ut och njuta av den ordentligt då det ser ut att ska mulna på senare idag. 


Som rubriken säger: Där kom Tian, vilket innebär att jag gått ner 10 kg. Nu är det typ 10 kvar .... kanske lite till ... beror på hur jag känner det när jag kommer dit :)  Måste säga att det är rasande enkelt att gå ner i vikt när man väl bestämt sig. Det var lika lätt att sluta röka, där för snart 20 år sedan .... har man väl bestämt sig så har man. Men, givetvis måste man fortsätta vara lika bestämd. 


I gick jag den längre rundan, runt Fällbäcken, på morgonen. När jag kom hem tog jag itu med att slita loss en superful buske som vuxit vid bron, och när jag gjort det så hjälpte jag Hannah att frakta bort de lövhögar hon räfsat ihop

 

På baksidan deras "ladugårdslänga" är det rätt mycket barmark, här på framsidan gården ligger ca en halvmeter snö kvar överallt. 


Hannah och Robban städar i garaget och frågade mig om jag ville ha en garderob plus några "skåp", och det tackade jag Ja till. De bar över dem och tog upp garderoben till övervåningen. Hannah hade en briljant idé som vi provade, och det blev riktigt bra. Vi flyttade in den stora byrån jag köpte på IKEA för ett tag sedan, till köket, och ställde upp de små skåpen i hallen istället. Nu blir det att flytta hyllorna som hamnade ovanför byrån, samt att Robban ska borra hål i väggen i hallen, och ta hål i ett av skåpen, så att jag får bort sladdarna från golvet. Det blir superbra :)

   

Kl 19 lastade jag hundarna och begav mig till Fällbäcken för att träna hund. Det var 4 st där när jag kom, det hade börjat blasksnöa och blåste svinkallt. Jag tog ut Theo, som blev helstissig. Tänkte att det ger sig om ett par minuter då han fått spana in läget och hamnat i träningsmode. Då kom en katt fram och gjorde sig ingen brådska att lämna oss. Katten gick in i den cirkel vi bildat, sköt lite rygg, travade på stället och var allmänt kaxig .... fniss. Theo tappade konceptet helt kan man säga och trots att katten så småningom gick iväg, så stirrade han efter den ett bra tag. När kattstirrandet släppte, gick det riktigt bra att få hans fokus, men då började ekipagen trilla iväg hemåt. Jag vet att de ibland tränar en halvtimme, ibland en kvart, ibland 5 minuter, och det visste jag innan jag kom, så det var absolut ingen fara. Malin, som jag pratat med innan, var lite rädd att jag skulle tycka att de tränar "för basic" men det tycker jag absolut inte. Det är ju "basicträning" jag är ute efter i första hand.  Nu hann jag inte ta ut Alice ur bilen och träna henne, men det kan ju va lika så bra att båda hundarna vänjer sig vid att ibland ligger man kvar i bilen, så att det inte bildas så mycket förväntningar att de inte kan ligga kvar och slappna av. 


När jag kom hem insåg jag att jag hade prylar så att jag kunde sätta upp fönsterlamporna i kontoret och köket. Jag gav mig när jag fått upp båda lamporna i kontoret, och den ena i köket. Tänkte att jag vill ju ha nåt kul att göra idag åxå, så då sparade jag sista lampan som ska upp i ena köksfönstret ... fniss

   

Idag ska jag även iväg och köpa jord för att plantera om änglatrumpeterna. Det blir ett projekt :)  


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en riktigt härlig måndag! Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 april 2019 08:51

Söndag morgon. 1 plusgrad ... både sol och gråa moln. Det ska börja snöa idag sägs det, och det har varit på tapeten att det ska komma 3 dm snö idag och i morgon. Låter inte särskilt kul, och jag hoppas att det är fel :)


Igår gick jag runt Fällbäcken på moronrundan. Pernilla tränade på morgonen så hon följde inte med. När jag kom till Fällbäcken mötte jag två till häst,mor och dotter, och de stannade och pratade. Det började med att mamman sa, på håll 

- så duktig du är på att vara ute och gå

- tack, jo det blir nån mil per dag


sen frågade hon om hundarna, vilken ras det är och lite sånt. 

- Vi brukar träffas och träna hundarna här i byn, sa hon. Vill du vara med?

- Ja gärna!


Hon tog mitt telefonnummer och ska skriva ett sms när hundgänget ska träffas :)


Kom hem från morgonrundan, åt frukost, sen begav jag mig till Kåge för att köpa pizzakartonger, och sedan blev det nosework. För Alice del blev det kartongsök. Försökte köra ett par varv med Theo på kartongerna, men han trampar sönder dem, så han fick köra några fordonssök istället. Hannah fick gömma så att jag inte visste var doften fanns, och Theo hittade rätt väldigt snabbt alla gånger. Eller, sista gömman var jag lite för snabb, han var inte framme vid doftkärnan riktigt, utan markerade lite "ungefär här  nånstans" ... ca 2 dm från doften. De övriga 4 söken var han riktigt på kärnan. Superbra! 


     

Måste bara berätta en lite kul grej. Pizzakartongerna var redan vikta när jag köpte dem ... och jag köpte 5 st. Bar ut dem staplade på varandra, och när jag skulle öppna bildörren så tappade jag alla kartonger, samtidigt som en bil körde förbi. Jag kunde riktigt se i deras ansikten - Åh NEJ, hon tappade ALLA pizzorna!!  ... fniss. 


Till middag gjorde jag faktiskt  en pizza själv. . KycklingKebabpizza utan ost, och utan olja i tomatsåsen. 

 


Det blev riktigt gott :)  Uppe på hade jag ruccola, rödlök, paprika, gurka, tomat och en matsked lätt Rhode Island- dressing. Ja, förutom kycklingkebab och tomatsås då. 


Lite tv och massage på kvällen, sen dusch och renbäddad säng. Härlig avslutning på en superbra dag :)

 

Åh, fick precis ett sms av Malin, hon från Fällbäcken. Kl 19 ikväll blir det att träffas och träna hund. Kul! Jag tar hundarna i bilen dit, så kan jag träna dem var för sig medans den andra ligger i bilen. 


I morse vaknade jag första gången kl 5 och låg vaken ett bra tag innan jag kunde somna om. Gjorde dock det till slut och sov till 8.20 Nu, en timme senare, har jag druckit mitt kaffe och ögnat igenom nyheterna på Norran. Jag är redo att ta mig an den här Söndagen, redo att fylla den värt. Tror jag knallar runt Fällbäcken nu på morgonpromenaden, kolla in var Malin bor, vi ska träffas där ikväll. 


Ha en Skön Söndag! En Skön, Värd Söndag


Gomorron



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards