Alla inlägg under maj 2019

Av maria tafvelin - 23 maj 2019 05:51

Torsdag morgon. 5 grader och molnigt. Det ser ut att ha regnat hela natten typ. Enligt appen ingen sol i sikte förrän söndag. 


Igår var jag och jobbade i Ursviken, det var ju lite festligt :)  Hann ju faktiskt hem på lunchen för att äta och gå ut med hundarna. Efter jobbet, en sväng med hundarna sedan matlagning. Sjukt god köttfärsgryta blev det :)


 

Efter maten gick jag ut och klippte gräset, både hos mig och Hannah och Robban. När jag var klar hade Hannah precis kommit hem från jobbet, så när hon ätit hade vi bestämt  att vi skulle ge oss  i kast med hennes växthus. Vi skulle skotta ur en hel del gammal jord som ska ersättas med ny, samt sätta plast för några fönster som gått sönder. Hannah har sått gurka bland annat, som ska flytta dit ut. Pernilla, Mattias och Otto hjälpte åxå till, så det gick både snabbt och smidigt. 


I helgen är de ju borta hela bunten, så jag ska passa på att städa upp i växthuset tänkte jag. Hoppas att det blir uppehåll i alla fall, så att det inte regnar hela helgen. 


På tal om att flytta ut växter ... mina änglatrumpeter måste nog ut nu. De har blivit så sjukt stora, och den yngre har börjat blomma nu. De väger bly och är stora i omkrets, men måste nog försöka baxa ut dem i helgen. Får kanske köpa sån här duk att täcka dem med ifall det blir kallt på nätterna. 


Nä, jädrar, bäst jag sparkar av mig tofflorna och hänger upp morgonrocken, klockan skenar. Ha en superfin dag, fyll den med värda grejer. Sitter här och kikar ut mot Hannah och Robbans hus och tänker-  tar det på engelska:


I´m blessed. 


Gomorron



Av maria tafvelin - 22 maj 2019 05:55

Onsdag morgon. 12 grader och blå himmel som ska mulna ihop under dagen tydligen. Idag ska jag jobba igen efter att ha varit hemma måndag och tisdag. Måndag mådde jag ju uruselt då jag spydde på morgonskvisten, igår mådde jag ändå rätt hyfsat, lite illamående efter frukosten och några timmar fram på dagen, men igårkväll kände jag mig helt ok. Morgonpromenad runt byn med Pernilla och Otto, och sedan följdes vi och handlade lite, men jag undvek att röra i Otto, och hade med mig våtservetter. Efter maten - kokt fisk, tog jag ytterligare en promenad runt byn, då vädret var kanon. 


I morgon afton drar ungdomarna iväg till Stockholm och blir borta tills på söndagkväll, så jag ska passa Milo och Lilly under tiden. Är väl dags att åka på RackArena och kolla gräsklippningsstatus åxå, det får bli lördag eller söndag. 


Igår fick jag mail om att jag kommit med på aktiveringskursen på Åbyn/Byske Brukshundklubb. Den startar på tisdagkväll. Allmänlydnadskursen jag hade anmält mig till, var fulltecknad och jag avböjde min reservplats och hoppar på aktiveringskursen istället. 


Nä .. jag kom upp lite sent, så det är dags att sparka av tofflorna och hänga bort morgonrocken. Måste förresten köpa en sommarmorgonrock, då den här blir alldeles för varm nu när det blir sommarvärme. 


Ha en fin onsdag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 maj 2019 10:20

Måndag förmiddag. 16 grader och mulet. Idag är inte bästa dagen, då jag vaknade kl 02 och måste kräkas, sedan har det fortsatt tills för ca 2 timmar sedan. Mår verkligen inte bra. 


Igår var en bästa dag dock. Morgonrundan blev i skogen. 

 

Efter det blev det lite pyssel ute på gården. Jag sågade bort en stor gren som var lite ivägen på min lilla uteplats, satte hundarna i långlina ute på gården medans jag jobbade med det. Vid ett tillfälle gick det förbi en kvinna med sin hund, som skällde som en tok mot hundarna .... men de brydde sig inte det minsta. Skönt!


 

Det blev lite gräsklippning och div. småplock, sedan kom Pernilla och Mattias med lille Otto. Vi umgicks hela dagen, det var verkligen en KanonBästa dag!


         

Pernilla och Mattias gick hem till sig på aftonen, Hannah och Robban åkte iväg på middag, och själv startade jag grillen. Hundarna var trötta och nöjda efter dagen.


   

En helt underbar dag var det, sprängfylld med värda grejer


     

Ok ... lite bränd på ena axeln blev jag .... 


nä, jag måste lägga mig känner jag. Hoppas må bättre senare.  Det vore en värd känsla. 


Gomorron




Av maria tafvelin - 19 maj 2019 08:23

Söndag morgon. 18 grader och klarblå himmel. Appen säger att det ska mulna på om ett par timmar. Igår morse tog jag hundarna och gick bort till Pernilla strax före 9 för att hämta Otto. Jag skulle passa honom medans Pernilla åkte iväg och tränade. Det var ju riktig sommarvärme, så det blev ingen promenad runt byn, utan jag gick bara hem, men styrde in till Hannahs bro, då hon satt ute på bron och åt frukost. Otto fick lite puré och sedan ville han sova en stund. Hannah sövde honom medans jag gick in och åt frukost.


När jag kom ut igen så började vi jobba ute på gården. Jag rensade i deras blomrabatt, vi körde bort lövhögarna, Pernilla anslöt efter träningen åxå. När det blev lunchdags gick Pernilla hem med Otto, jag och Hannah körde bort sista lövhögen, sedan gick vi åxå till Pernilla som bjöd på grötlunch. Hannah är inte så förtjust i grötlunch, så hon hade med sig pastasallad ... fniss.  Efter maten gick jag och Hannah hem och fortsatte ute på gården. Jag ställde fram stol och bord på min lilla uteplats, och Hannah monterade ihop en grill som jag fick av dem ... de har ju köpt gasolgrill, så jag fick ta en supersöt liten grill de egentligen hade tänkt ha i husvagnen, men det blev aldrig. 


Nu kom Pernilla gående med Otto och frågade om vi skulle hänga med på promenad till Kåge hamn. Hannah avstod, men jag tog hundarna och hakade på. 21 grader, men fläktade skönt härute på byavägen. Dessvärre, när man svängde upp mot Kåge hamn, där stod luften stilla. JÄdrar i min lilla låda så varmt det blev. Vi gick i ca 25 minuter, sedan vände vi och gick hem igen. Jag hade ju bestämt att jag ville grilla, så jag släppte in hundarna och åkte sedan iväg för att köpa lite tillbehör. Svängde förbi hos Pernilla för att lämna några smågrejor hon ville att jag skulle köpa. Otto vaknade då, och vi fotade honom lite ute på bron.


         

Han är så söt så man smäller av varje gång man träffar honom <3


Fortsatte hem till mig, satt ute på balkongen med hundarna ett tag

 

Sedan gick jag ner för att börja rigga inför utegrillning


 


Helt underbart att sitta ute kring 19.30 och äta. Perfekt temperatur, fågelkvitter,  inga mygg.  Maten blev supergod dessutom


     


Hundarna fick gnaga lite ben och komma ut och kissa, sen var det eurovision för hela slanten. Jag älskar verkligen Sveriges låt i år! Is it too late?  Är det för sent? .... tja .... vissa grejer kommer man på först i efterhand att man borde gjort tidigare ... en del människor hinner inte alls göra det de ville .... 


Nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det blir nog en morgonpromenad i skogen idag, sen får det bli lite nosework. Ska be Hannah rigga några gömmor. 


Ha en fantastiskt skön söndag! Fyll den värt, stort som smått <3


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 maj 2019 08:06

Lördag morgon 16 !!!! plusgrader, klarblå himmel och strålande sol. Herregud så varmt! Det blir promenad i krypfart idag. 


Igår var en fantastisk dag. Kom till husen vars trappuppgångar och källarutrymmen skulle städas, och insåg att det var ÄNNU fler trappor i det huset. 64 trappsteg i varje port, gånger 3. VÄLDIGT många benböj för att torka lister. Kanske är just denna trappträning och benböj som gjort att vågen nu visar 13 minuskilon :) De här jeansen har jag inte kunnat ha på nåt år

 

När det blev dags för lunch åkte jag förbi på Ica i Skelleftehamn och köpte lite sallad, sedan åkte jag till vännen Malin och åt. Hon bjöd på en kopp kaffe och vi surrade. Kändes som att vi sågs typ förra veckan, fast det är ett par år sedan ... eller, Mer än ett par år sedan faktiskt. 


Efter jobbet åkte jag hem och tog ut hundarna en sväng, sedan satte jag mig i soffan och startade massagebältet. Ryggen!  Har väl typ aldrig provat Ha ont i ryggen tidigare. Tur att jag slipper storstädning i trappuppgångar på ett tag nu, på måndag ska det städas baracker. Nu vet jag ju inte riktigt vad det innebär, men inte trappor i alla fall :)


Till middag grillade jag en hamburgare och gjorde egna potatis- och morotsstrips

 

drack ett glas vin med Annica i telefonluren, såg sedan "lets dance" ...


21.35 fick jag ett sms av Hannah: 

- Tjabba grannen! Vi sitter i inglasningen, vill du komma förbi?

Jag svarade handlöst

- Kommer. 


 

Pernilla, Mattias och Otto var åxå där :)   Tror klockan var kring 23.30 när jag gick över till mig. 


Nä, bäst jag sparkar av mig tofflorna och hänger upp morgonrocken. Jag ska passa Otto en stund nu på morgonen medans Pernilla tränar. Ha en underbar Lördag, glöm inte bort att välja vad du ska fylla dagen med. Välj nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 maj 2019 05:25

Fredag morgon. 6 plusgrader, klarblå himmel och strålande sol. Idag blir det varmt. Underbart med sol, mindre underbart när det är för varmt .... fniss. Det vet ni att jag tycker :)


Jädrar va jag har ont i ryggen! Man kan ju börja undra om jag gått sönder. Det är tungt att storstäda trappuppgångar, och det har jag gjort varje dag sedan jag började den 2/5. Många trappuppgångar har det blivit, och det här momentet att gå ner på knä och torka listerna mot golvet med en trasa .... det tar på ryggen. Undrar hur många trappsteg man går varje dag ....  Räknade trappstegen igår. 47 trappsteg/trappuppgång, städade 6 st igår, och då är det ju inte så enkelt att man går upp En gång, och Ner En gång. Nä, för trappräckena på båda sidor ska torkas, inte bara själva ledstången, utan hela räcket. Så ... 47x6=282, Det får man ta minst x2=564. Så, MINST 564 trappsteg/dag. Undras hur många gånger man går ner på knä, alltså inte bara ett simpelt benböj, utan hela vägen ner på knäna för att om möjligt skona ryggen ... På varje våningsplan går man ner åtminstone 5 gånger. På tre våningsplan blir det 17 gånger (entré och kyffet mot källaren ska ju åxå göras) 17x6= 102. Så, 102 gånger ner på knä, och då har jag inte räknat källarutrymmen som tvättstuga, torkrum, mangelrum och andra utrymmen vi åxå städar. Synd att man inte känner sig mer och mer vältränad, utan mest bara trasig. 


Igår hade jag Hassan som arbetskompis. Pratar jättedålig svenska, men en jäkel på att städa :)  Har aldrig sett så rena fönster tror jag. Han skötte fönsterputsning och golvmoppning och jag lister, trappräcken och väggar. Idag ska jag ha Hugo till hjälp. Jag skulle gärna ta fönsterputsningen, men då måste jag släpa med stegen på alla våningsplan, för jag når inte upp för att torka ovanför själva fönsterrutan, och där måste man ju åxå torka.  Trapphusen jag städade själv förra veckan, hade inte lika höga fönster, så där gick det ju bra. 


Nä, nu har ni måst höra tillräckligt om vad jag gör om dagarna på jobbet. Jag hoppas att jag inom kort kan komma hem från jobbet och känna att jag har lite ork kvar, som det har varit hittills så är jag så himla trött när jag kommer hem, och dessutom har jag nu så jädra ont i ryggen. Hoppas det går bra idag ändå, ska ta nån ipren innan jag åker.


Jag hade tänkt lägga in några foton, men det är något problem när jag försöker ladda upp bilder via telefonen, det går inte ansluta till servern står det. Nähäpp. 


Till middag igår grillade jag en kycklingfilé, en morot och grön sparris. Lite blandsallad till det. Mums!


Idag till lunch ska jag åka förbi och titta in till Malin, en kär gammal vän som jag inte träffat på länge. Det ska bli kul :)


Nä, bäst jag sparkar av mig tofflorna, hänger upp morgonrocken, kammar till luggen och ropar ner hundarna. Dags att ta en morgonpromenad. Ha en riktigt bra Fredag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 maj 2019 05:33

Torsdag morgon. 6 plusgrader och nästan klarblå himmel. I helgen ska det bli sommarväder, med 21 grader på lördag, enligt appen. Jag fasar för i sommar om jag ska vara ärlig .... jag som är så lättsvettad .... att städa hela dagar i sommarvärme är inget jag ser fram emot faktiskt. 


Igår tog jag ju långlunch för att umgås med Otto medans Pernilla tränade. När jag kom hem där strax före 11 dök Pernilla förbi med Otto i vagnen. Jag kopplade hundarna och tog en promenad runt byn

 

När vi hade nån km kvar att gå, hörde jag lite tjoller från vagnen men gick bara vidare. Efter ett par hundra meter hade han inte slutat, så jag förstod att han var vaken på riktigt. Fällde upp så att jag såg honom, och det här mötte mig:


 


Alltså, han är ju världens gladaste och sötaste och mest underbara lilla gossebarn <3  När vi kom hem till mig var han fortsatt idel solsken. Han har ju fått fram två små tänder och jag fattar inte att han inte varit grinig det minsta.


   

Vi dansade lite, hade sångstund, busade så han skrattade högt, sedan blev det dags för gröt.


   

Jodå, gröt i näsan och gröt i öronen blev det åxå .... fniss.  Efter hans lilla lunch kom Pernilla och hämtade honom, och jag åkte tillbaka på jobbet. Chefen sa på morgonen att när jag var färdig med de trappuppgångar jag var på (haft hjälp av en sommarjobbare fram tills igår till lunch) så kunde jag gå hem för dagen, och idag ska vi åka till Skelleftehamn och städa trappuppgångar. Det bar sig inte bättre än att just i det hus som var kvar igår efter lunch var det rätt jobbiga källarlokaler, och när jag trodde att jag var färdig, hittade jag ett rum till - ett gigantiskt cykelförråd! Sopa, moppa, flytta ca 20 cyklar, sopa moppa, flytta tillbaka, putsa fönster som inte blivit putsade på många många år .... snyta damm, torka spindelnät. Svettades mängder, då solen låg på. Men, till slut så var hela klabbet färdigstädat och jag kunde svänga förbi på jobbet och kasta in de smutsiga trasorna. Då var klockan 17.30 ... fniss. Så mycket för kort-dag.


Hem, ut med hundarna en kort sväng, rasa ner i soffan för att samla mig innan jag orkade laga mat och duscha. Sådana här dagar känns det värdefullt att ha nåt färdigt i frysen, bara att värma. Hade en pasta/kycklingrätt med 93 kcal/100 g, så jag vägde upp 250 g som jag  värmde i mikron och åt framför tvn. Slökollade en stund på tv innan jag orkade ställa mig i duschen, sen blev det kvällspink för hundarna och hopp isäng. Det känns skönt att det är fredag i morgon faktiskt. 


Eftersom vi ska vara i Skelleftehamn idag och i morgon, hinner jag inte hem på lunchen, utan jag tar med mig mat (havregryn och mjölk så jag kan göra gröt) och Pernilla går hit och tar ut hundarna mitt på dagen. 


Nä, klockan skenar, bäst att sparka av tofflorna och hänga bort morgonrocken, kamma luggen i jobbläge och ropa ner hundarna. Alice följde sin nya rutin även i morse, gick med mig till trappen, sedan vände hon och sprang tillbaka till sängen .... fniss. Ha en fin torsdag och låt den inte bara passera, utan fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 maj 2019 05:19

Onsdag morgon. 2 plusgrader, klarblå himmel, strålande sol. Nu börjar det likna nåt :)  Theo väckte mig i morse, när hände det senast? Klockan var 04.20 och han ville gå ut. På med morgonrock och foppa, ut på gården .... där han smaskade i sig några grässtrån som kommit upp vid husknuten. Till slut kissade han en skvätt, sedan gick vi in. Det var ju inte lönt att lägga sig igen, så det blev till att sprätta igång perkolatorn.


Igår efter jobbet åkte jag en snabbis på affären, sedan hem och ut med hundarna en sväng innan maten. Det blev omelett med champinjonstuvning

 

Sjukt trött la jag mig i soffan för att slumra en stund, och det var lixom den kvällen. Jag har inte acklimatierat mig till att jobba heltid än, men jag hoppas att jag inom kort ska kunna sprudla av energi även Efter jobbet :)


Jag anmälde mig ju till allmänlydnadskurs med Alice, och nästa dag anmälde jag oss till en aktiveringshelg. Igår fick jag klartecken att jag fått plats på aktiveringshelgen, så det blir den jag ska gå med henne. Det blir lite uppletande, spår och "andra nosövningar" som det står i beskrivningen. Det som är Bättre med den kursen är att det är En tisdagkväll, sedan är det 2 söndagar. Jag menar, man vill ju inte vara aptrött på kurs, och kvällstid är jag ingen superwoman precis. 


Nä, om jag skulle ta och sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det är lill-lördag och jag har långlunch och  tar promenaden runt byn med hundarna och Otto då, medans Pernilla tränar. Tror jag tar korta svängen i skogen nu på morgonen. Ha en superbra onsdag och kom ihåg att välja värda grejer att fylla dagen med. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards