Alla inlägg under maj 2019

Av maria tafvelin - 14 maj 2019 05:38

Tisdag morgon. 3 plusgrader, klarblå himmel och strålande sol. Ska visst mulna på före lunch, men sedan ser det ut att bli sol en vecka framöver. Det här torde vara de sista dagarna innan det kläcks en herrans massa mygg gissar jag. 


Läser i Norran att polis, ambulans och polishelikopter åkte ut på Anderstorp igårkväll efter ett larm om misshandel och att någon skulle blivit knivskuren ... läs själva:


https://www.norran.se/nyheter/blaljus/larmade-om-misshandel-polishelikopter-skickades-till-anderstorp-inte-hittat-nagon-som-blivit-ska/


Men så makabert, vad kostar en sådan utryckning? Undrar hur det kommer sig att de skickade polishelikopter. Läser åxå om en grannfejd som spårat ur, och en 70-årig man blivit dömd för bland annat misshandel och olaga hot. Grannfejder är ju inte helt ovanligt och igår lyssnade jag på p3-dokumentär om något liknande, som slutade med att en man sköt ihjäl en 15-årig pojke efter att ett gäng moppekillar trackaserat familjen under en längre tid. Tänker på hur människor kan bete sig verkligen illa när de blir arga. Nu tänker jag åxå på gubben som tog strypgrepp på mig när jag backade in i hans bil på Solbacken för några år sedan. Han blev ju dömd för misshandel. Han var åxå i 70-årsåldern. Hans förklaring var att han var lite aggressiv för att han hade tarmbakterier i hjärnan (?)  och då kom jag att tänka på galna ko-sjukan ... lyssnade på en dokumentär om det förra veckan. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken, ropa ner hundarna och ta en morgonpromenad. Ha en bra dag och fyll den med värda grejer!


Gomorron



Av maria tafvelin - 13 maj 2019 17:44

Måndag afton. 7 plusgrader och mulet, appen säger att det ska regna en skvätt till, har ju småregnat typ hela dagen, så några droppar mer eller mindre :)


I morse var jag allvarligt talat så sjukt trött så jag fick inte ur mig nåt bloggande. Det var som att jag blev väckt i fel tid, mitt i en dröm (drömde att bästa kompisen Annica var och hälsade på, och vi skulle gå hem till mig, över en gigantisk sten, och det var så halt ute att hon bara halkade omkull. Där väckte alarmet mig.)  så jag var typ inte redo att vakna. Nåja, till slut ordnade allt upp sig med morgonbestyren :)


Idag hann jag klart med trappuppgångarna på Morön, så i morgon blir det .... *trumvirvel* trappuppgångar på ett annat ställe. Jag har provat ett flertal olika jobb, trivts på alla jobb jag haft ... men har på sistone börjat fundera på vad jag EGENTLIGEN vill göra. Alltså, vad vill jag bli när jag blir stor?  Min gamla dröm om att bli jurist, förstod jag ju tidigt att det kan jag glömma ... men jag har alltmer börjat ha en önskan om något igen. Jag skulle vilja plugga till kock. Jo, på allvar. Nu vet jag inte om det kommer att hända, men .... jo, det är något jag faktiskt skulle vilja. Missförstå mig rätt, att städa är faktiskt helt ok, jag tycker ju tom att det är KUL att städa .... men jag tycker att det är ÄNNU roligare att laga mat. Tanken har väckts i mig .... men ... ska jag?


Efter jobbet kom jag hem i vanlig ordning, tog av arbetskläderna och la dem i sin låda i min superfina byrå i köket (jo, jag tycker att det är en sjukt bra idé att ha arbetskläderna där, då blir de inte fulla med hundhår) tog på jeansen (jo, sen jag gått ner 12 kg så LEVER jag i mina jeans igen ... fniss)  och fick en briljant idé. Jag tog sele på hundarna, och långlina på båda, sen begav vi oss till skogen. Javisst, jag skulle kunnat ha dem lösa, de håller sig såpass nära att långlinans slut aldrig passerar mig (15 meter)  och de kommer när jag visslar ... men .... Theo och Alice ÄR inte Kelly och Molly. Så, därför blev det långlina så att de ändå får köra LITE offpist därute, men ändå nära skogsvägen. Jag värnar om lagarna faktiskt, och jag skulle INTE vilja att någon av mina hundar skrämmer något rådjurskid därute i skogen ... för rådjur, det har vi massor av. Hare åxå. Häromdagen, när jag gick med hundarna och Otto runt byn, så skuttade en hare framför oss ... hade hundarna varit lösa DÅ, så hade de nog förmodligen dragit. 


Hem, dags att ge hundarna mat, och att laga mat själv.  Jag har köpt hem pure pasta, alltså substitutet med 6 kalorier/100 g. Idag blev det spagetti med köttfärssås

 

Jag har tidigare provat root pasta, men pure pasta är MYCkET bättre. ÄR det precis som "vanlig" pasta? - nej. Det smakar inget alls, och konsistensen är lite .... slemmig ... fniss .... men det mättar, och så länge jag nu räknar kalorier så känns det som ett bra alternativ. 


Nu ska jag sjunka ner i soffan med hundarna och kolla på tv. Ska nog köra massagebältet, men INTE uppe vid skallen, utan längre ner på ryggen. INte för att jag har ont, utan för att jag kan :)


HOppas att du haft en bra dag. Har du inte hunnit något värt så är det inte för sent, det är 6 timmar kvar av dagen, och på 6 timmar hinner man en hel del :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 12 maj 2019 08:32

Söndag morgon. 8 plusgrader och regn. Känns skönt att man inte planerat några stordåd idag ... fniss. 


Igår tog jag ju Otto med mig när jag och hundarna gick morgonpromenaden runt byn, så att Pernilla kunde åka och träna. Mattias och Robban var iväg på jobb (har väl tidigare berättat att de startat ett företag, köpt in en sån där pytteliten traktor med olika tillbehör, så de åker runt och fräser stubbar och lite annat smått och gott) Otto somnade i vagnen direkt vi kommit ut på vägen typ, och sedan sov han. Det passade ju bra just igår, då vi alla hade lite att stå i inför tjejkvällen. Jag gick över till Hannah och vi skrev en lista på saker jag skulle åka och köpa och när Pernilla kom hem igen så åkte jag iväg. 


När jag kom hem kom Pernilla hit och vi hjälptes åt att förbereda så mycket vi kunde - skalade och kokade potatis och jordärtskocka, skalade och strimlade morot, stekte sidfläsk och lite sånt, sedan gick hon hem för att fixa med det hon hade på sin lott - förrätt. Vi hade nämligen gjort upp det så att fördrink och förrätt intogs hos Pernilla. Fördrinken var en supergod skapelse med passionsfrukt, lime och basilika ... ja.... förutom sprit och sockerdricka :)  En riktig sommardrink.

 

Förrätten bestod av ugnsbakade rödbetor med chevréost, valnötter och honung på en bädd av ruccola. Hur gott som helst!


 

Man kan säga att kvällen var rakt igenom premiär ... fniss. Vi hade aldrig provat drinken, aldrig provat förrätten, aldrig testat huvudrätten, och inte heller efterrätten  :)


Efter att ha ätit förrätten och druckit fördrinken begav vi oss mot Boviken 233 och 231. Vi hade riktigt tur med vädret, solen sken på oss hela aftonen/kvällen. 


Jag och Pernilla gick in till mig för att fixa med varmrätten medans Hannah guidade de övriga på en visning hemma hos dem, med tillhörande musée och spa-avdelning. Det var ju första gången Annica, Stina och Jenny var här i Boviken hos oss, så vi ville ju gärna visa hur vi alla bor nuförtiden :)   


Hannah hade lagt älgkött i sin sous vide tidigare så det hade kört i flera timmar. Till det gjorde vi en jordärtskockpuré, karamelliserade morötter, sidfläskströssel,  rödbetschutne och en grönpepparsås. Som crunchigt tillbehör hade vi friterade strips av sötpotatis, morot och palsternacka


 

Köttet var så mört och gott, purén blev kanon, stripsen krispiga, såsen precis sådär stark och god, de karamelliserade morötterna gjorde sig super och rödbetschutneyn knöt ett band med förrätten i och med just rödbeta. Ett gott rött vin till, och rätten satt som en smäck. 


Vi dukade av och Jenny presenterade sitt musikquiz. Jag och Stina i ett lag, Annica, Pernilla och Hannah i det andra. Musiktävlingar har aldrig någonsin varit min starkaste sida, och inget hade hänt på den fronten tills igårkväll heller ... fniss. Jo, jag tillförde faktiskt rätt svar på en par frågor och det får jag vara sjukt nöjd med :)  


 

Efter detta där jag inte kommer att avslöja vilket lag som vann, blev det efterrätt. Det var Pernilla och Hannahs skapelse rakt igenom. Det var kladdkaka, nougatmousse, werthersflarn, minimaräng, pannacottakulor och passionsfruksmarmelad. Där knöts säcken ihop i och med passionsfrukten. Jisses så gott!


 

Många, många skratt, massor med prat .... precis sådär som man hoppas och vill att en middag ska bli. Många frågeställningar, många frågetecken rätades ut, men EN fråga fick vi aldrig svar på. Det kommer vi nog aldrig att få. 


Johan kom för att hämta upp gästerna, och Pernilla fick lift hem. Hannah stannade kvar en stund och hjälpte mig plocka bort och fylla diskmaskinen. Klockan strax efter 01 fotade jag sista bilden för kvällen. Jag kallar bilden "När alla vännerna gått hem" och med en känsla av enorm glädje, kröp jag isäng. 

 


Det regnar massor, Perilla skrev och frågade ang. morgonpromenad, så jag ska sparka av mig tofflorna, hänga upp morgonrocken och plocka fram hundarnas regntäcken, för vi ska gå runt byn. 


Ha en skön söndag, och trots att det regnar så går det ju faktiskt göra värda grejer. 


Gomorron


Av maria tafvelin - 11 maj 2019 07:26

Lördag morgon. 7 plusgrader och mulet, men ser åtminstone ut att ska vara uppehåll ända till sent ikväll. Kanon, eftersom vi ska ha tjejkväll från kl 16 :)


Igår efter jobbet blev det en kort sväng med hundarna, sen drog jag igång tvättmaskinen för att tvätta arbetskläderna. Hann småstäda lite, sen ringde Pernilla och frågade om jag kunde ha Otto en stund. (De var hos Hannah och Robban, fniss)  Javisst, kom över med honom bara :)  Alltså, han ÄR världens sötaste lille kille! 


Hon kom över med honom och  han fick sitta i sin lilla supersöta barnstol medans jag åt middag (den där goda grönsakslasagnen blev det) 


   Sedan blev han så trött att jag la honom i vagnen och gick en liten promenad. Han hann bara sjunga typ en halv vers så somnade han.


 

Vattnade lite blommor, hängde tvätt, sedan blev det tvsoffan med hundarna tills det var dags att gå isäng. 


Vaknade kl 7 och klev upp direkt. Riktigt utvilad faktiskt. När jag gick ner i köket tänkte jag på den musiktävling Annicas dotter Jenny skrev igår att hon skulle fixa till ikväll. Hon har fixat musiktävlingar på tidigare middagar åxå, och jag tänkte på den hon hade när vi höll festen i lusthuset i Ursviken. Då skulle man sitta med headset och lyssna på en låt, och fick bara nynna melodin ... INTE använda några ord, BARA nynna. De andra skulle lista ut vilken låt man nynnade. Det var inte lätt, men jag tänkte nu - En låt som skulle varit enkel är "Mamma Mia" med Abba. Knäppte igång perkolatorn och tryckte igång radion. Där spelades "Mamma Mia" med Abba. Lite obehagligt nästan.


Om en timme ska jag vara hos Pernilla och hämta upp Otto i vagnen och ta en promenad runt byn med honom och hundarna. Pernilla ska iväg och träna, och det passar perfekt att jag tar med vagnen på promenad. Sedan har jag lite att pyssla med, ska ner på stan en sväng, på Willys en sväng, och till Kåge en sväng. Sen hoppas jag att det finns några minuter över till lite nosework, ska höra om Hannah kan fixa några gömmor åt Theo, då blir det lagerblad tänkte jag.  Alice ska få köra lite urvalsbana med eukalyptus. 



Jag fick upp som minne på facebook den här novellen jag skrev för tidningen Mellanbygden. 7 år sedan den skrevs :)

 

Vet att det är lite suddigt, så jag lägger in mindre bilder på texten åxå, kanske lite svårt att hålla reda på var man är i texten dock ... fniss.

 

           

Jag har väl bombarderat mina vänner på facebook med denna novell efter det att Otto föddes, men jag tror inte att jag lagt upp den i bloggen tidigare. Skulle jag ha gjort det så att ni har läst den redan, så får ni ha överseende med att jag upprepar mig när det gäller Min största Kärlek. 


Nä ... om jag skulle sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det här blir en superrolig dag och jag ser fram emot aftonen/kvällen. Men, först ska jag fylla timmarna fram tills dess med roliga och värda saker. Gör det du åxå :)


Gomorron


Av maria tafvelin - 10 maj 2019 05:51

Fredag morgon. 4 plusgrader, klarblå himmel, strålande sol. Man tror knappt det sant, men det kan ju ändras rätt snabbt. Igår var det ju faktiskt bra väder hela dagen om jag inte minns fel ... inte varmt, men vackert. Det var faktiskt kul att stå i trapphusen (mittemot en förskola) och putsa fönster och se en hel bunt små barn springa runt ute på den inhägnade gården och leka ninja och allmest vad de hittade på. Alla iklädda reflexvästar. Tänk, om några år är det Otto som springer och leker med andra barn <3


Efter jobbet åkte jag bara hem och tog ut hundarna på gården så att de fick pinka, bytte kläder och sedan åkte jag, Pernilla och Hannah för att handla på IcaMaxi inför morgondagens tjejmiddag. Hannah hade legat hela dagen i någon form av migrän och hon var absolut inte pigg, men hon ville följa med. Vi sprang in på Willys eftersom IcaMaxi hade slut en del grejer vi skulle ha, och där hittade vi några superintressanta varor i kylen för färdigmat. 


Grönsakslasagne med pestobechamel och chipotlegryta med nötbog och svarta bönor valde jag att köpa.  Det var på kampanj, så det var bra pris, dessutom bara 100 kcal /100 g.  Drog igång ugnen på 150 grader direkt jag kom hem, satte in 200 g av grönsakslasagnen i ugnen och lät den värmas i ca 30 min. Men JÄRNSPIKARS så gott!!! Det var en RIKTIG höjdare. Måste köpa fler och lägga i frysen. 


 

Hundarna fick varsitt ben att gnaga på. Jag hann ta en promenad runt byn på lunchen, det var skönt! Både vädermässigt, fysiskt och mentalt. Nu på morgonen hinner jag inte ... jag hoppas att jag snart har vant mig vid mitt nya jobb så att jag orkar upp en aning tidigare ... är så fruktansvärt trött, både på kvällen och när alarmet ringer, men det är ju så i början innan man vant sig. Dessutom är det ju många år sedan jag jobbade heltid, och fixar jag det så är det ju helt underbart!


I afton planerar jag att ta fram urvalsbanan och träna. På tal om att träna, igår anmälde jag mig och Alice till allmänlydnadskurs på Brukshundklubben. Jag vill ju gå åtminstone NÅGON kurs med mina hundar. Nu återstår bara att se ifall man kommer med eller inte. Framöver har jag faktiskt tänkt gå någon fler kurs med Theo åxå, har gått spårkurs med honom, skulle vilja gå något annat åxå. 


Igår blev det inte lyssnat på någon ljudbok. Jag upptäckte när jag kom fram till trappuppgångarna att jag glömt headsetet hemma, så det blev att arbeta i det tysta så att säga. När jag åkte på lunch var jag färdig med alla trappuppgångar och åkte således på jobbet efter lunchen och inväntade chefen för att få nya uppdrag. Då var jag noga med att ta med headsetet. Det blev lite småstressigt iväg till ett par andra trappuppgångar i ett annat bostadsområde, och jag glömde faktiskt bort att plugga i ljudboken. Idag ska vi jobba två stycken, och jag vet faktiskt inte hur upplägget blir, om vi tar varsin uppgång eller om vi ska ta olika uppgifter i samma uppgång. Oj, nu hinner jag inte spekulera mer, ser att jag måste lägga på en rem


Ha en härlig fredag. Fyll den värt!


Gomorron



Av maria tafvelin - 9 maj 2019 05:57

Torsdag morgon. 0-gradigt och klarblå himmel med tillhörande sol. Underbart! Hundarna stannade kvar i sängen för att sova en stund till, själv sitter jag i mitt superfina kontor och dricker kaffe. Egentligen har jag väl lite halvbråttom, men  jag tänker inte stressa ändå. 


Igår hittade jag två superbra ljudböcker som jag lyssnade på. Först en bok om hundar -  "Hur tänker din hund"  Forskningsresultat och studier om hundar och hundars beteende, den var superintressant!! Rekommenderas verkligen. När den var slut hittade jag "Omgiven av idioter" , den har jag inte riktigt lyssnat klart på, men den tycker jag åxå är superintressant. 


Igår hade jag ju två timmars lunch, så att jag fick passa Otto medans Pernilla tränade. Hon kom hit med honom i vagnen direkt jag kom hem, och jag kopplade hundarna och gick runt byn. Första kilometrarna var det regn, sedan slutade det och innan jag var hemma hade det faktiskt spruckit upp och blivit sol :)  Otto sov vidare i vagnen medans jag gick in och åt lunch. När det var ungefär 10 minuter kvar tills Pernilla skulle komma och hämta honom, då gick jag rent ut och plockade upp honom. Typ - LITE kan du väl vara vaken ändå .... fniss.  Han var på ett strålande humör som vanligt :)


Eftersom jag jobbade till kl 17 var jag hemma strax efter det. Ut med hundarna en kort sväng, kändes skönt att ha gått längre runda på lunchen, för jag kände mig rätt mör. Precis när jag skulle börja med middagen, ringde Carina, min arbetskompis från Wallins, och vi pratade i 2 timmar. Precis innan vi slutade prata kom Pernilla förbi, och innan hon gick hade jag ätit. Stekte ihop lite blomkål, vitkål, morot och choritzo. Bara nån timme senare, när jag stod i duschen (låser alltid ytterdörren när jag ska duscha) hörde jag Hannahs röst - Mamma!

- Jaa

- Vad gör du?

- Jag duschar!

- Jag har provat ringa

- Jaha, ja, jag står i duschen

- Är du klar?

- Nää

- Då väntar jag

- Jaa, gör det

- Vet du hur jag tog mig in?

- Du har ju nyckel 

- Ja, den nyckel du tappade i vinter


Ok, typ nu var jag klar och hoppade ut i köket till henne. Hon hade varit ute och räfsat, och då dök nyckeln upp som jag trodde att jag tappat på stan. Jamen, så bra ... fniss.  Vi satt och pratade till kring 22, då gick hon hem och jag gick ut med hundarna för kvällspink. 


Somnade som en stock, har vaknat ett par gånger i vanlig ordning, och nu måste jag faktiskt lägga i en växel ser jag. Idag måste jag förbi på jobbet och lämna smutsiga trasor och hämta rena. Eftersom jag jobbade längre igår så visste jag att ingen fanns kvar då jag slutade, så jag åkte direkt hem. 


Nu ska jag ladda ner några böcker jag fått tips om av en facebookvän, så att jag har att lyssna på. Ha en fantastisk torsdag. Gör nåt vettigt och värt av dagen.


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 maj 2019 05:49

Onsdag morgon. 2 plusgrader och ... ja, vad ska man kalla det ....  en gnutta blå himmel, men supermaffiga stora grå moln åxå. Det var ju lite trevligt att vakna och se att det var lite ljust ... tyvärr så var det mest att det är vitt på grund av snön ... det har alltså snöat inatt. Den här tiden på året ser man ju gärna att fågelkvittret synkar med sol och ljus. Läste på Norran att det är klass 1-varning i västerbottens- och norrbottens inland. 5-15 cm snö. 


Idag åker jag direkt till trappuppgångarna igen, och senare tar jag två timmars lunch och får passa Otto medans Pernilla åker och tränar :) 


Oj va trött jag var igår efter jobbet. Kom hem och tog en kort runda med hundarna, hade stannat och handlat lite, bland annat en grillad kyckling, så jag gjorde en snabb kycklingsallad

 

Sen blev det tv-soffan fram till strax efter 21

 

ut med hundarna, sen stöp jag isäng. I morse, samma procedur som igår morse, Alice vill kramas när alarmet gått, sedan luras hon så att jag tror att hon ska följa mig ner, men hon tvärvänder och hoppar upp i sängen igen ... fniss. Åh vad jag längtar efter RIKTIG barmark, TORR barmark. Jag har gått rundan i skogen som morgonpromenad nu ett par morgnar, det är fläckvis snö där ännu men förhoppningsvis är det helt bart inom kort. 


Jag, Pernilla och Hannah har börjat slipa på menyn inför lördagens "tjejkväll" med bästa kompis Annica och hennes döttrar Stina och Jenny. Det ska bli supersuperkul . Förra året blev det ingen tjejkväll ... och inte året innan det heller tycks jag minnas, så det är HÖG tid. 


Hörrni, det här med ljudböcker ... det är svårt. Igår påbörjade jag flera stycken, men var tvungen byta för det var så nedra tråkigt ... fniss.  Jag har dock lyssnat rätt länge på den här boken där man lär sig att skaffa sin egen penningmaskin så att man ska få ihop sin första miljon. Det kan väl inte vara så svårt? Fniss. Sedan lyssnade jag på några "olösta brott" , drog igång nån deckare som jag inte orkade lyssna färdigt på .... få se vad jag hittar idag :)


Nä .... klockan går ju fort när man har roligt, och det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och kickstarta igång dagen. Ha en fin onsdag, gör nåt värt av den!


Gomorron



Av maria tafvelin - 7 maj 2019 05:36

Tisdag morgon. 2 plusgrader  och jag TROR att det har slutat regna, åtminstone för en stund. Det är bra att det regnar, men det är klart, det vore ju najs med något varmare temperaturer. Tänk så snabbt det skulle bli grönt då :)  Björkarna har börjat få musöron och det är en helt magisk tid såhär på våren när allt börjar bli grönt, den här perioden INNAN myggen kommer. 


Har hällt upp den första koppen ... låg lite längre idag eftersom jag inte behöver åka förbi på jobbet nu på morgonen, utan åker direkt till trappuppgångarna. Att jag skulle ligga längre beslutade jag mig för när alarmet drog igång kl 5, jag flyttade helt enkelt fram alarmet en halvtimme och blundade igen. Alice kommer alltid nära och vill kramas när jag stängt av alarmet och jag är på väg upp, och hon kom nära i morse åxå, men knorrade ihop sig igen när jag inte klev upp. Andra gången jag stängde alarmet hoppade hon ner från sängen och gick mot trappen. Jag hasade efter, men Alice stannade till längst upp i trappen och jag passerade. När jag kom ner upptäkte jag att hon vänt om och gick och la sig i sängen igen ... fniss. Det var som att hon skulle se till att jag kom upp, sedan kunde hon lägga sig igen. 


Igårkväll laddade jag hem appen "Storytell" för jag tänkte lyssna på ljudbok medans jag jobbar. jag har aldrig lyssnat på ljudbok tidigare, eller, jag har försökt nån gång men inte lyckats fokusera på att lyssna, så jag har gett upp efter att ha måst lyssna om x antal gånger. 


Igår skulle det komma en tjomme och byta vattenmätare i huset. Jag hade pratat med Robban, och han skulle jobba hemifrån så att han kunde släppa in tjommen. Jag visste inte var vattenmätaren satt, men gissningsvis inne på toa nånstans, och där har jag alltid städat och inga prylar framme, så jag tänkte att jag behöver inte göra någon åtgärd. Nu bar det sig inte bättre än att Robban inte heller visste var vattenmätaren satt, och han sms:ade mig när jag var på jobbet- 

- Vet du var vattenmätaren sitter?

- ingen aning, gissar inne på toa

- jo, det tror jag åxå, men jag hittar den inte. Kan den vara bakom garderoben?

- Vet inte ...

- fan, jag måste nog tömma garderoben och sätta in allt i köket

- ja, gör det. 


När jag kom hem på lunch hade jag typ hela badrummet i köket, till och med garderobsdörrarna. Robban hade slitit som ett djur, lyft ut förvaringskorgarna och alla städprylar jag hade i garderoben, verkligen slaktat hela möblemanget .... men ... ingen vattenmätare.  Smått frustrerad hade han gått runt i huset och letat ... och så småningom tänkt

kan det vara så enkelt att det är vatttenmätaren som sitter bakom lilla luckan vid toastsolen?

- Mycket riktigt ... fniss. 


Nu bar det sig inte bättre att när tjommen från kommunen kom för att byta, så sa han:

- Det är alldeles för liten lucka, jag kommer inte åt att byta. Du måste såga upp en betydligt större öppning, dubbelt så stor. 


Så, Robban hade jobbat som en gnu, helt i onödan, dessutom gick det inte byta mätaren lika förbaskat .... det är nästan så att man måste fnissa .... 


Nä, klockan tickar, hög tid att sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken och ropa ner hundarna, snyta sig (snyter typ dammtussar ... jädrigt mycket damm bakom alla element i trappuppgångarna)  äta frukost, ta en morgonrunda och sedan iväg. Ha en bra tisdag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards