Alla inlägg under juni 2019

Av maria tafvelin - 6 juni 2019 07:31

Torsdag morgon. 13 grader och mest molnigt ... men appen lovar att kl 10 är det full sol ... ska bli uppemot 25 grader varmt åxå ... det är mindre kul. 


Igår blev det ingen långlunch, då jag blev satt att jobba tillsammans med Hassan, vi skulle flyttstäda lägenheten tillsammans, och sedan åka på annat uppdrag. När jag kom hem där vid 16.30 hade de precis åkt iväg med Pernilla på överraskningsresa :)   Hannah, Robban och Mattias har planerat allt i minsta detalj, så igårkväll fick jag ett sms av Pernilla att de checkat in på Lycksele camping med husvagnen, sjötomt fick de :)   Enligt väderprognosen blir det full sommar även där hela helgen. Lilly och Milo är här tills på söndag när de kommer hem :)

 


     


Till middag grillade jag en kycklingfilé inne på klämgrillen, kastade på några buketter blomkål åxå. Till det tog jag lite sweetchilisås. Mums

 

I afton ska jag starta upp utegrillen tänkte jag, och är det nu så soligt och varmt som det sägs, så ska jag nog äta på min uteplats. 


Vaknade tidigt i morse av att åskan gick. Vilken smäll!!!!. Theo blev lite stirrig där ett tag, sprang iväg och kollade ut genom lillfönstret på övervåningen,  de övriga tre låg kvar i sängen och brydde sig inte ett smack.  Efter en stund kom Theo tillbaka och hoppade upp i sängen igen och knorrade ihop sig så att vi kunde somna om allihop. 


Jahapp, idag är det Sveriges Nationaldag. Hur firar ni?  Jag ska iväg och fixa med lite saker, sen får vi se ... det beror ju lite hur vanvettigt varmt det ska bli, men har en hel del att ordna med innan ungdomarna kommer hem igen. Jag har en smörgåstårtbeställning till den 13:de åxå ... ska baka bröd till den under helgen tänkte jag ... men kanske inte idag. 


Nä .... om jag skulle sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken och kicka igång dagen. Ha en härlig Dag, gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 juni 2019 05:46

Onsdag morgon. 11 grader och halvklart. Det sägs (enligt appen då) att högsta temperatur idag blir 14 grader .... men i morgon och dagarna framöver!!! - Torsdag 26 grader, fredag 24 grader, likaså lördag. Snacka om värmechock! Hoppas appen har fel, varmare än 20 behöver det absolut inte bli, men gärna sol :)


Igår när jag kom hem från jobbet blev det en sväng med hundarna, sedan åt jag pyttipanna, gick ut och jobbade en stund med att få bort maskrosor ur gräsmattan, Hannah och Robban har köpt en sån där smart maskrosborttagare. Höll på tills jag kände att skinnet mitt i handflatan var på väg att skavas bort, då gick jag in ... fniss. 18.15 begav jag mig bort till Pernilla och Mattias, jag skulle passa Otto medans Pernilla åkte in till stan och lyssnade på Molly Sandén, och Mattias var på avslutningsmiddag. Otto har börjat säga - Bababababa och han är supergullig när han gör det. Snart kryper han åxå, han kan stå i "plankan", rulla runt, stå i "hunden" .... men när han förflyttar sig så blir det bakåt .... lillgubben. 


Jag spolade upp ett bad i badkaret åt honom, han gillar verkligen att bada :)


 

Efter badet blev det lite mys tills han torkat, sedan pymme och välling

   

Strax efter 21 kom Pernilla hem och jag gick hem till mig. Lite tv och lite kvällspink med hundarna, sedan var det gonatt. 


Det ska bli skönt att vara ledig i morgon, skulle gärna varit ledig fredag åxå, men ... man kan ju inte få allt ... fniss. På lördag fyller Pernilla 30 år. Helt sjukt!  Det är ogreppbart på alla möjliga sätt. Jag ser fram emot att ge henne min present :)


Idag ska jag på en lägenhetsstädning, blev ju klar med flyttstädet i huset igår. Precis när jag putsat den gigantiska inglasningen så att alla glasrutor blänkte som nyputsat silver, då öppnade sig himlen och det blev störtregn. Typiskt. Kunde det inte ha fått vara uppehåll tills städningen blivit avsynad? 


Härligt att dagens jobb ligger så nära hem att jag kan ta långlunch för att umgås med Otto  medans Pernilla tränar. Pernilla ska överraskas, men hon har ingen aning om vad som ska hända. Hon har fått en packlista av Hannah, det är allt. JAG vet ju naturligtvis vad som ska hända och i en detalj har jag ett finger med i spelet. :)


Nä ... kaffet är uppdrucket ... har jag berättat att jag tagit fram min supersöta lilla kaffebryggare igen, nu när perkon vägrar? Det funkar det åxå :)  Dags att sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken och ropa ner hundarna. Vi tar lilla svängen i skogen nu på morgonen, runt byn tar vi på lunchen :)


Ha en härlig onsdag, kom ihåg att fylla dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 juni 2019 06:05

Tisdag morgon. 9 grader och knallgrått .... undrar om det ska regna en skvätt idag åxå? Vore guld om det lät bli, så att man kan se att fönsterputsningen i det hus jag flyttstädar, blir bra. 


Igår var det ändå hyfsat väder när jag åkte på jobbet .... tog i alla fall ingen jacka med mig .... det kan jag säga att jag lite smått ångrade när jag åkte hem ..... fniss. Det var pissregn och svinkallt, och jag var blöt efter att ha varit ute i regnet och putsat inglasning på utsidan ...   Men, direkt jag kom hem och fick byta om, så blev ju allt frid och fröjd igen :)


Inget av vikt hände igårkväll .... hände faktiskt inte nånting alls, utan en lugn och behaglig kväll framför tvn med hundarna. 


I morse när jag kollade mailen, såg jag att beskedet kommit från Skatteverket. Prisa Gud, nu kommer skatteåterbäringen! Den slanten kommer jag nog att behöva, när lönen inte kommer att bli det jag räknat med .... samt att jag ju inte fått någon lön ännu, utan den kommer först i slutet på Denna månad. Dessutom fyller Pernilla 30 år nu på Lördag :) och jag vet precis vad jag ska ge henne i present :)


Idag åker jag direkt hemifrån, så jag åker inte förbi på jobbet, och kan åka senare .... men det är nog läge att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken på kroken ändå .... ska ju hinna gå ut med hundarna och äta lite frukost åxå. Ha en fin tisdag, och hur vädret än är och blir, så är det upp till en själv att hitta på värda grejer att fylla dagen med :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 juni 2019 05:39

Måndag morgon. 6 grader och sol. Ska tydligen bli regn kring mitt på dagen, och regna i morgon åxå. Känns ju lite trist, men det behövs säkert, och efter det blir det sommarvärme. 25 grader på fredag enligt appen .... då blir det tufft att storstäda hela dagen. 


Igår efter morgonrundan, gick jag över till Hannah och Robban och kollade vad de hade för planer för dagen. Det blev så att vi följdes åt till Rydlinge plantskola, sedan till Blomsterlandet där det inhandlades jord. Pernilla och Mattias dök upp när vi kom hem, så vi hjälptes åt att plantera ut i växthuset och så lite fröer. Robban och Mattias fick hedersuppdraget att kånka änglatrumpeterna, så Nu åkte de ut!  Dagen gick fort, och plötsligt var det afton. Hundarna hade varit ute på gården på pink bara, så när jag gick hem till mig kring 15-snåret, tog jag hundarna på en skogspromenad. 


Hem, laga mat - det blev grillad karré och zucchini, bakad potatis och sallad. Mums :)


Idag ska jag iväg till Skråmträsk och flyttstäda ett hus, vilket innebär att jag inte hinner hem på lunchen. Pernilla tar ut hundarna mitt på dagen, likadant i morgon, sen hoppas jag vara klar i Skråmträsk .... inte för att jag har någon aning om var jag ska sen. 


Nä, det är dags att sparka av tofflorna,  hänga upp morgonrocken och ropa ner hundarna från övervåningen. Den här dagen har redan börjat och det gäller att vara närvarande redan från start. Gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 juni 2019 08:24

Söndag morgon. 11 grader och soligt. Tisdag - onsdag nånting, kommer sommarvärmen. 


Igår efter morgonpromenad och frukost, lastade jag hundarna och åkte till Ursviken för att träffa en hund och hundägare som vill ha lite tips och hjälp. Vi tog en liten promenad och pratade, och jag noterade hur hundägaren gjorde saker som jag skulle tipsat om ifall hon inte själv gjort det. Helt i mitt tycke och smak, och de hade superfin kontakt. Några tips gav jag henne, som hon skulle använda sig av, så får vi se vilket resultat det givit på typ en vecka. 


Åkte vidare till RackArena och startade upp partnern för klippning. 


 

2.5 timmar körde jag, men kunde inte klippa riktigt hela arenan, då det var för blött längst bort, det måste få torka upp lite först. Hundarna rejsade, lekte, nosade, körde lite spontanagility (främst genom tunneln) rejsade lite till, rullade sig, brottades .... de sista 20 minuterna ungefär, såg jag att de lagt sig ner och sov vid grinden. 



Lastade hundarna och åkte mot stan, hämtade ut tavlan från fotograf Marianne .... åh så fin!!


 

Den ska upp på väggen idag :) 


Förbi på Björkis för att köpa hundmat, och sedan hem. Tog en lillsväng på cykeln .... det krävs träning för att cykla på en trehjuling faktiskt .... fniss 


Till middag blev det grillad karré och zucchini m airfryad pommes och bbq-sås. 

 

Kvällen blev lugn ... ja ... som vanligt alltså ... fniss


   

Alice har verkligen fått in morgonrutiner som hon stenhårt följer. När jag sträcker mig efter glasögon och telefon för att se vad klockan är, då vill hon ha morgonmys. 


   Så ser det ut tills jag säger: nä, nu ska matte kliva upp. Då Kastar hon sig ur sängen och springer fram till trappen .... men på veckorna när klockan bara är 5, då vänder hon ju tillbaka till sängen när jag gått ner. Nu när det är helg och vi sover längre, då brukar hon följa med ner för att hoppa upp i soffan och lägga sig där och sova vidare. Idag var det sol på vardagsrumsgolvet, så jag la ut en filt i solen. 


 

Sitter med andra koppen och funderar på vad jag ska fylla den här dagen med. Det verkar blåsa mindre, tack och lov, och promenad runt byn lär det bli i alla fall .... om jag inte går ut till ön. 


Nosework tror jag åxå att det blir, eller ett spår .... nån form av nosjobb i alla fall. 


Nä nu har jag hunnit med även kopp nr 3, så det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en fantastisk söndag. Fyll den med värda grejer!


Gomorron   
 

Av maria tafvelin - 1 juni 2019 07:25

Lördag morgon. 9 grader och klarblå himmel. Appen säger att det ska mulna på, hoppas den har fel. Hoppas åxå att det slutar blåsa, igår var det ju stormvindar typ. 


Igår jobbade jag med en rep/flyttstädning i en lägenhet. Det var riktigt kul att göra nåt annat än trappstädning. Jag blev bjuden på grötlunch hos Pernilla och fick umgås med Otto en stund :)


 

sen hem och gå ut med hundarna innan det var dags att åka tillbaka på jobbet. Kl 15 var jag färdig, och då var det bara att åka hem. Jag hade köpt en cykel på facebook som jag, Pernilla, Hannah och Otto var till Skelleftehamn och hämtade. Cyklade hem från Pernilla, och det känns ju super att kunna få cykla igen, men det är lite teknisk träning i att cykla på en sån där .. det är inte bara att vrida på styret


 


Till middag blev det panerad rödspätta med bakad potatis


 


Jag var så himla trött, det kändes att jag sov dåligt natten innan, så jag gjorde något som ytterst sällan händer - jag somnade i soffan. Vaknade 23.30 och fattade ingenting .... fniss. Bara att kvällspinka hundarna och gå isäng. 


Efter morgonrunda och frukost ska jag lasta hundarna och dra iväg. Första stoppet i Ursviken där jag ska träffa en hundägare med sin hund, de vill ha lite tips och råd. Efter det drar jag iväg och klipper gräset på RackArena. Kring kl 14 ska jag hämta ut tavlan hos fotograf Marianne, och jag längtar :)


Nu måste jag nog få ut änglatrumpeterna ändå .... fastän jag är lite orolig att de ska gå av i blåsten .... väntar jag längre så får jag nog inte ut dem genom dörren


 

På "ring så spelar vi" spelas just nu Stefan Demert och "balladen om den kaxiga myran" .... glömmer aldrig när jag spelade gitarr och sjöng den på bygdegården i Västra sjulsmark ... första uppträdandet .... fniss. Hur gammal var jag då? 10 eller 11?  Minns inte om det var samma år som jag och lillebror sjöng duetten "Kristin och Jolin" ... Hahahahaha... Det blev ingen artistkarriär ... fniss


Nä, dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Jag har tagit fram supersöta lilla kaffebryggaren nu när perkon har gett upp, kaffet är uppdrucket och dagen är påbörjad. Ha en riktigt härlig Lördag, och kom ihåg att du bestämmer själv vad du ska fylla dagen med. Fyll den med värda grejer!


Gomomrron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards