Direktlänk till inlägg 9 juli 2019

Skrubba kaklet pappskalle

Av maria tafvelin - 9 juli 2019 05:32

Tisdag morgon. 9 grader och klarblå himmel. Blir en fin dag idag, hoppas det inte börjar blåsa så förbannat. Det kan man lugnt säga att det gjorde igår, ända fram till mot kvällen, då det lugnade av. Precis NU är det inte en endaste krusning på bladverken härute på träden. 


Igår fick jag ju åka iväg och extrastäda några nybyggda lägenheter, bara ta fönster och golv inför inflyttning. Lägenheterna hade använts som visningslägenheter. Rätt kul att få komma på nya ställen och se planlösningar och material. De här lägenheterna var enligt mig inget vidare, inget jag skulle vilja bo i. Stora fönster - fint ljusinsläpp ... men insynen direkt från grannarna var rent makaber i samtliga rum. Två 2-rummare och en 1:a städade jag ... och ettan var inte rolig alls i sin planlösning. Men, som sagt, kul att få se :)


Efter att ha städat dem, blev det storstädning i trapphus igen. Jag var ensam till strax efter 14, då anslöt hjälp. Han är åxå bara anställd över sommaren och jag fick nästan krupp. Han slarvar så otroligt  mycket. Jag hade tagit fönster, väggar, element och hissen. Han skulle ta golven, dvs lister, gnugga trappstegen samt gnugga längs listerna och en bit ut på golvet med en rätt hård svamp ... där skurmaskinen inte kommer åt, och sedan moppa hela golvet. Jag skulle ta itu med cykelförråd, källargångar och tvättstugan. Nu var det någon som låst tvättstugan med sin låskolv, så vi kom inte in där, men jag sa att vi kan ju fixa allt annat först, och se om vi kommer in i tvättstugan det sista vi gör. 


Jag hann inte ens klart i källaren så kom han och sa att han var klar med golven, och att tvättstugan var öppen nu, så han skulle ta den. Under tiden han var i tvättstugan så kollade jag golven. Grus i precis varenda hörn, sand i hörnen på trappstegen, fläckar på golven. Sådär som det absolut INTE får vara, så jag tog mopp, skrapa och hörn-pensel och gjorde om alltihop. När jag kom till tvättstugan så sa han att det bara var att moppa, så jag klev in där med moppen och började. Då kom det in en kvinna och frågade:

- Tar ni taken?

- Vi har tagit rören i taket, svarade han, min kollega

- Men här är det jättemycket damm, sa hon och pekade.

Jag stod närmast, så jag gick dit. Pinsamt. Hur mycket damm som helst uppe vid rören.

- Ta dammvippan och fixa det där, sa jag åt honom. 


Kikade bakom tvättmaskinerna. Massor med damm, både på rör och vägg. Kollade väggarna och såg att han inte torkat dem överhuvudtaget. Jag ställde bort moppen, tog en trasa och började skrubba väggen.

- Det där har jag försökt få bort men det gick inte. 

Jag svarade inte, utan fortsatte gnugga. I princip allt försvann

- Får du bort något, frågade han

- ja, alltihop. 


- Har du tagit kaklet?

- Jo, det har jag.

Kan säga att det hade han INTE, så jag tog trasa och medel och började skrubba kaklet. Insåg att jag nog måste kolla elementet åxå. Mycket riktigt - massor med damm bakom elementet och på rören ner i golvet. 

- Men här är det ju massor med damm åxå, kom med dammvippan.


Kollade bort mot torkskåpet. Japp, mycket damm. Ett filter vid ... ja ... vad det nu är för slags anordning på väggen - absolut full i damm. Kvinnan såg ju inte direkt imponerad ut och jag skämdes. Skämdes oerhört. 


Jag blir så himla trött och less. Jag vill inte vara en bitter surkärring. Jag vill vara den glada Maria, som jag typ alltid varit. Jag vill fortsätta vara den som tvärt sjunger en stump, skrattar, har kul på jobbet. Jag vill känna mig nöjd med utfört arbete. Jag vill gå hem och känna att jag gjort en Bra dag på jobbet. Det gör jag inte. 


Chefen ringde igår afton efter att jag kommit hem från jobbet och berättade att jag skulle börja dagen idag med att städa ur en lägenhet, inte en full städning, utan "bara" köksluckor och badrum vad jag förstod. Sedan hjälpa kollegan "slarvPelle" med fortsatt storstädning i trapphusen. Vet faktiskt inte hur jag ska göra. Att "skvallra" till chefen att han slarvar så förbannat att jag inte ens vill jobba med honom, eller säga direkt till snubben att han tamigfan får skärpa sig, han skämmer ut oss om han inte klarar av att städa bättre. Jag vet inte. 


Igår till middag gjorde jag en fräsig korvgryta med morot, chorizo, purepasta ris, krossade tomater , nektarin.... ja ... jag minns inte riktigt vad jag mer hade i ... fniss ... men gott var det :)

 

Mot kvällningen blev det en härlig cykeltur med hundarna, sen ringde kompisen Annica, och hips vips var det dags att gå isäng :)

   

Nä, nu är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det blir skogspromenad på morgonrundan, sedan frukost och iväg på jobbet. Det vore väl fan om inte den här dagen ska bli bra ändå .... ska hitta nån bra lösning på problemet jag skrivit om idag. 


Värda grejer och Gomorron

 
 
Ingen bild

Anna

9 juli 2019 09:30

Nä jag hade tagit det med både chef och kollega. Han vet ju uppenbarligen inte vad jobbet innebär?! Jag hade inte tagit upp skiten efter honom utan låtit honom städa om själv! Men talat om för chefen att jag inte vill jobba med honom! 😡

 
Ingen bild

Marre

10 juli 2019 09:38

Detta måste du ta upp med chefen. Inte meningen att DU ska städa efter denna slarviga man och han ska få pröjs för detta! GRR.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards