Alla inlägg under juli 2019

Av maria tafvelin - 7 juli 2019 07:48

Söndag morgon. 12 grader och mulet. Första veckan av Juli månad håller på att ta slut, hoppas ni lyckats fylla den veckan med värda grejer, det har i alla fall jag. 


Igår bakade jag ju mjukkaka, samt stekte köttfärs till tacopajen, fixade pajbotten, gjorde mig en middagspizza, klippte gräset samt tog en cykeltur med hundarna

       

Dagen fullspäckad med värda grejer med andra ord. Jo just ja, jag tog lite av köttfärsen (innan jag stekte) och gjorde lite köttfärssås till Otto :)  Jag ringde Pernilla och sa åt henne att koka lite pasta, det har jag inte hemma, så får hon mixa ihop det med köttfärssåsen :)


Klockan var strax efter 20 när jag kom in och sjönk ner i soffan med hundarna. Det passade perfekt med ett glas rött framför tvn 

 


Vaknade 7.30, har sörplat i mig första koppen ... Idag är det ju Pernillas lunchbjudning, så jag ska gratinera tacopajen innan kl 12, före det så ska jag ta en morgonrunda med hundarna. Min plan var att hinna iväg och klippa på RackArena, ska även förbi på 4H-gården en sväng. 


Jag har kört en "Iprenkur", lekt "pillertrillare" så axeln känns riktigt bra nu. Hoppas det håller i sig :) 


Nä, bäst att jag sparkar av mig tofflorna och hänger upp morgonrocken. Tiden väntar inte, så man får liksom haka på :)  Kom ihåg att fylla dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 juli 2019 14:38

Lördag eftermiddag. 13 grader och molnigt. Jo, jag hade tänkt blogga i morse, precis som vanligt ... men ni vet, vissa dagar blir inte som vanligt :)  Jag vaknade ..... 9.15!!!!  Hahahahaha, när jag slog upp ögonen tänkte jag - är klockan 5 eller 6 nu, då blir jag lite irriterad ... fniss. Nä, 9.15 Jag brast ut i skratt faktiskt :)   Sa till en kramande Alice att jag skulle kliva upp, hon hoppade upp i vanlig ordning, ner på golvet, fram till trappan ... sen vände hon och hoppade upp i sängen igen. Theo, han låtsades inte ens se att jag klev upp ... fniss. 


Hann bara koka kaffe och sätta mig vid datorn för att läsa nyheter och naturligtvis blogga, då ringde Pernilla. 

- Vad säger du, ska vi åka på icaMaxi? 

ja, vi glömde några viktiga saker igår när vi var iväg

- Jo alltså ... men jag vaknade nyss så jag är inte riktigt redo än

- nä, det är lugnt ... det blir väl en 40 minuter bort

- Perfekt!


Hällde upp första koppen och klickade upp Norran.se. Hann väl i princip inte göra så mycket mer, så hörde jag Alice gnälla. Va?? Alice gnälla!!!????  Några sekunder senare knackade det på dörren, det var Pernilla och Otto :)

- Ja ... jag tänkte att vi kan ju sitta Här och vänta sa hon och log så stort och brett

- jamen självklart, kom in, jag ska hämta mitt kaffe


Så satt vi där i köket, jag i morgonrock och tofflor, Otto fick nån slev att leka med och Pernilla bubblade av iver för att prata om den tårta hon ska göra till i morgon (hon ska hålla lunchkalas för oss nära och kära som bjudning i efterskott för att hon fyllt 30) Hon visade bilder, berättade hur hon tänkt sig ... det Märks verkligen att hon älskar att baka och dekorera. Mest dekorera tror jag dock ... fniss. 


Jag sörplade i mig kaffet, gick och sparkade av mig tofflorna, hängde upp  morgonrocken, vispade till mig och klädde på mig. Gav hundarna mat och tog ut dem, sedan begav vi oss på IcaMaxi.  Men, först förbi på Björkis för att köpa hundmat. 


Kom hem, insåg att jag glömt köpa kruskavel som jag planerat för dagen, så snabbt iväg på Bibo och köpa det, sedan hem för att göra pajdeg och steka köttfärs. Sa till Pernilla att Jag kan fixa tacopajen hon ska bjuda på i morgon, så får hon fokusera på tårta och kakor.  Pajdegen ligger i kylen, köttfärsen är stekt och klar, då var det bara att ge sig i kast med att göra deg till mjukkaka, som jag hade bestämt att baka idag. Ugnen med grillstålet i, är igång på max värme, degen står på jäsning i detta nu 

 

Nyss cyklade en man förbi, med cykelkorgen fylld av blommor. Det kändes sommar :)  I övrigt är väl sommarfeelingen lite sådär ... dämpad hos många. Men, ska vi se det såhär - Förra sommaren fick alla värmeälskare precis det de ville ha, i år får vi som gillar något svalare väder, precis det vi vill ha (även om vi inte promt vill ha en massa regn) Ska vi fortsätta köra vartannat år, eller ska vi dela upp det på nåt annat sätt?  ... fniss


Nä, nu ska jag gå ut med hundarna innan degen jäst färdigt, sen blir det att baka ut. Middag ikväll? ja, jag tog en klump pizzadeg ur frysen igår ... tänkte när jag liks ska köra igång pizzastålet ...  :)


Ha en fantastisk lördagkväll, har du inte lyckats fylla dagen med nåt värt hittils, så har du hela eftermiddagen och kvällen på dig :)


Goafton

Av maria tafvelin - 5 juli 2019 05:40

Fredag morgon. 10 grader och halvklart .... finns risk för regn idag och i morgon som det ser ut. Det kom ju regn mitt på dagen igår åxå, trots att det inte ens fanns på kartan (läs: i appen) fniss. När jag åkte hem på lunch var det klarblå himmel inne i stan, och jag blev förvånad när jag såg de mörka molnen när jag närmade mig hem, det är ju ändå bara några km det handlar om. Åt lite snabbt, tog sedan hundarna och promenerade bort till Pernilla och Mattias för att se hur det gick med målandet av huset (och garaget) De hade några extrahänder till hjälp, både med målandet och barnpassning. När jag skulle gå hem började det regna lite smått, och det kändes inget vidare med tanke på målandet. Åkte tillbaka på jobbet och fick senare veta att det inte regnat mycket alls, de passade på att äta och sen fortsatte de måla. 


När jag kom hem från jobbet bytte jag bara om, sedan cyklade jag över till dem för att byta av farmor och farfar som barnvakt. Jag tog Otto i vagnen, och hundarna, och tog en promenad runt lillbyn, sedan gick jag tillbaka till Pernilla och Mattias. Kl 20.30  fick Pernilla komma in och fixa välling och ta honom, då hade hon varit ute och målat sedan 07 på morgonen, och jag cyklade hem till mig. 


Det är skönt att det är fredag. Igår tog jag ipren för axeln, och det kändes bra efter det. Ska ta en ipren idag åxå, så ska nog allt reda upp sig :) Det svåra på jobbet är att vilket moment som än ska göras, frestar på axeln, så att få vila axeln några dagar blir toppen!


I afton direkt efter jobbet ska jag åka förbi på 4H-gården mest för att stötta en vän om jobbar där. Motgång på motgång har hänt på gården, och sent igårkväll var där även en brand. Inget djur (eller människa) kom till skada, men det är förfärligt. 


Nä, dags att sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken och insupa fredagsfeelingen, ni vet den där feelingen som gör att man orkar jobba en dag till, sen är det helg :)  Vi får se hur många värda grejer jag lyckas peta in idag, det gäller att passa på att peta in i alla luckor man hittar :)


Gomorron


Av maria tafvelin - 4 juli 2019 05:30

Torsdag morgon. 10 grader och klarblå himmel. Det växer inte jättebra i växthuset när det är såpass lite varmt på näterna, men man sover bra med balkongdörren öppen :)


Igår var jag ensam på storstädning i trapphusen. Det kan bli så att jag är ensam idag åxå. Väldigt slitsamt faktiskt, då det är så jädra mycket grejer man ska släpa med sig mellan trappuppgångarna och husen. 

 

Chefen jobbar nästa vecka åxå, sedan går han på semester. Torde bli storstädning i trapphus hela den perioden han är borta åxå, det är två stora områden kvar att städa, efter det här området jag håller på  med nu. Jag har förstått att det är mest på sommaren de behöver mer personal, det är bara då det utförs storstädning i trapphusen, så efter sista augusti är jag nog arbetslös igen. Då kommer en fundering - Kommer min a-kassa att grundas på det jag tjänar nu, eller på mitt tidigare jobb, där jag tjänade betydligt mer? Någon som vet?


Efter jobbet gick jag ut med hundarna och tuggade i mig ett grillat kycklinglår, sedan gick jag över till Pernilla och Mattias för att byta av Mattias föräldrar som barnvakt. De ska ju måla huset och garaget och tanken var att börja måla idag, och fortsätta fredag - lördag. Nu verkar det ju ska regna från imorgon och hela helgen, så det var viktigt att de fick komma igång igår redan.Jag och Otto åkte och handlade lite på IcaMaxi

 

När vi kom tillbaka fick han visa hur oerhört snabb han blivit på att krypa :)  Han sov en liten stund i vagnen ute så att jag hann hjälpa till att måla under tiden, när han vaknade kom Hannah och Robban och greppade var sin pensel åxå. Kl 20, efter att ha badat och fått på sig pymme, blev det välling men han höll sig vaken och kl 21 skjutsade Pernilla hem mig, då var jag så himla trött. Skjuts 300 meter, överdrivet tycker ni kanske ... fniss .... och jo, jag hade gått om det inte varit för att Pernilla ville få hämta lite mjukkaka ur frysen för att bjuda de som kommer idag för att hjälpa till att måla. Så ... i helgen ska jag baka mer mjukkaka för nu är det inte så mycket kvar i frysboxen :)


Hade tänkt se fotbollen, men det gick inte, jag var för trött. Så ... ut med hundarna en sväng, sedan gonatt. I afton blir det samma procedur som igår - jag får möjligheten att passa Otto medans de målar huset. Ottos farmor och farfar är där under dagen och tar hand om honom. Då kommer jag att ta Otto och hundarna och gå runt byn det första jag gör, så att hundarna får komma ut lite mer än igår. 


Idag är det prick 6 månader sedan jag satte mig i bilen och körde ner till Karlstad för att hämta Alice. Då var det 1 minusgrad och kolsvart. Att det är kolsvart i början av januari, kl 5 på morgonen, det låter normalt ... men ... bara EN minusgrad?   

http://mariatafvelin.bloggplatsen.se/2019/01/04/11583914-idag-aker-jag/


fnissar lite när jag ser att jag skulle kliva upp kl 5 och det var jag inte van. Nu är det 5 som är det vanliga 


Nä hörrni .... om jag skulle ta och sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Dagen har ju börjat och det är ju faktiskt ett stort värde i Sig. 


Ha en riktigt fin torsdag, var rädd om Dagen, se till att fylla den med saker som är Värda för DIG!


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 juli 2019 05:38

Onsdag morgon. 9 grader och klarblå himmel. Snäppet varmare än kylskåpskallt, och jag förstår faktiskt de som älskar värme, att de är besvikna och frustrerade över temperaturerna. Men håll ut, nästa vecka ser det ut att ska bli varmare. Fredag - måndag ska det regna, men SEDAN!  Skit förresten om det regnar fredag - måndag .... Pernilla och Mattias ska måla huset i helgen var tanken. 


Igår direkt på morgonen, skulle jag iväg på ett städ där en privatperson gjort en flyttstädning som inte godkändes. Det var dock inte så många punkter som skulle åtgärdas, det var 

- ugnen

- ugnsplåtarna

- diskbänken

- kaklet och blandaren i köket

- mellan fönsterrutorna i ena rummet


Fick nyckeln av chefen och åkte dit, lastade ur de grejer jag behövde, låste upp, öppnade dörren .... och väckte en främling. 

- Ehh .... Gomorron, sa jag och hann få en snabb tanke om utifall jag skulle måsta ta det på engelska åxå

- God morgon, sa han på lite halvdålig svenska

- Jag är hitskickad för att städa

- Så bra


Det var alltså den nya hyresgästen som hunnit ta dit en madrass och ett par flipflop typ. Han tuggade i sig lite frukost, sedan gick han ut. Bra, då får man jobba i lugn och ro. Upptäckte att inget av fönstren var torkade överhuvudtaget, så jag gjorde faktiskt alla fönster. Började med att spruta in ugnsrengöring i ugnen och på plåtarna, putsade fönstren och polerade kaklet ..... när jag skulle ta loss glasskivan till ugnsluckan blev det värre. Vad i helvete var det där för anordning, aldrig stött på den typen tidigare. Hur jag än försökte förstå hur jag skulle få loss glaset, så gick det inte. Google är en god vän, så jag googlade på modellen, hittade en sida med bruksanvisning, men den fungerade inte. Till slut, efter väldigt många om och men, ringde jag på Elektrolux och fick prata med en väldigt tillmötesgående support. Hon läste innantill från en manual, och jag begrep absolut ingenting. Det slutade med att hon skickade beskrivning via mail. 


När mailet kom, och jag förstod hur man skulle göra, kände jag bara - Jädra tur att jag alltid har en stjärnskruvmejsel i byxfickan, annars hade jag inte fått loss glasskivan!  Phu, det löste sig :)


Efter det städet åkte jag till trappuppgångarna igen, där Hassan startat upp ensam. Jag har börjat känna av ena axeln, fönsterputsning varje dag, samt rörselsen när man ska gnugga trappsteg ... för all del när man ska torka väggarna åxå ... har börjat sätta sina spår. Igår fick Hassan ta fönsterna, kvar är då gnugga trappsteg, torka väggar räcken och golvlister, samt moppa golven. Plus att kånka alla prylar och hinkar mellan trapphusen. Idag jobbar jag ensam, då Hassan är på flyttstäd och Hugo är sjuk. KÄnns sådär, kan jag säga, men då blir tempot därefter åxå. 


På hemväg från jobbet åkte jag förbi coop Erikslid och handlade lite. Bland annat en nygrillad kyckling. Ut med hundarna, sedan blev det varm kyckling i sallad. Mums!


 

Trött, var bara förstavelse till förnamnet som jag kände sedan. Klockan var väl runt 19.30 när jag gick över till Hannah en sväng, mest för att hålla mig vaken. Såg att Ottos barnvagn stod där, men han sov. Hade väl kunnat cykla eller nåt med hundarna, men orkade helt enkelt inte. Kl 21 var det kvällspink och isäng. Orkade ändå inte kliva upp kl 5, utan låg till 5.30   Nu ser jag att jag måste skynda på lite, det blir ju vissa konsekvenser av att ligga längre ... fniss. 


Sparka av tofflorna, hänga upp  morgonrocken, ropa ner hundarna - Det blir startskottet för den här dagen. Sen är det bara att börja fylla dagen med grejer - vissa känns mest som måsten, vissa är verkligen värda. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 juli 2019 05:44

Tisdag morgon. 10 grader och soligt. Ytterligare en solig dag i antågande alltså. Igår kanske det inte var full sol, men det var varmt. Kring 20 grader hela dagen. Var först på ett rep/flyttstäd i ett rum på ett boende, sedan var det storstädning i trapphus i vanlig ordning. Denna storstädning i trapphus kommer att vara i åtminstone en månad till. 


Igår när jag kom hem från jobbet, kom Otto över medans Pernilla tränade. Han kryper bra nu lillgubben, så det blev lite krypträning, sedan gick vi ut så han fick gå barfota i gräset, smaka smultron och titta på blommor. När vi kom in igen åt han lite banan, sen blev han trött så jag la honom i vagnen och gick typ 50 meter, då sov han och sov tills Pernilla kom för att hämta honom.  Till middag åt jag en något färglös men god wok med smak av ingefära och vitlök. 


 

Jag hade tänkt steka med  några klyftor nektarin, men jag glömde bort det ... fniss. 


Kvällen blev väldigt lugn, jag var trött. Fast, jag rengjorde ugnen i alla fall :) och till kvällsrunda blev det en liten cykeltur

 

Nä ... klockan tickar på ... jag var så trött när alarmet startade, så jag orkade inte kliva upp direkt , därför ligger jag lite efter i schemat ... fniss. Nåt jag tänkte på när jag låg kvar i sängen - småfåglars läten, låter verkligen mycket! Att det från en sån liten kropp, genom en sån liten hals, ut genom en sån liten näbb ... kan komma så höga ljud! Man kan tro att pippin sitter på handtaget till balkongen, men den kan sitta i trädet som står en bit bort. Jag har åtminstone 3 olika fåglar som sjunger varje morgon, samma trudelutt, om och om igen. 


Hörrni, det är dags för mig att sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Undras vad för värda grejer man kan fylla den Här dagen med?


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 juli 2019 05:51

Måndag morgon 11 grader och mulet, det har regnat hela natten tror jag. Det är bra, för det behövdes. 


Igår efter morgonrundan, åkte jag iväg och klippte färdigt gräset på RackArena. Jag lämnade hundarna hemma den här gången. När jag kom hem gick jag över till Hannah och Robban en sväng, Pernilla var där och hjälpte till att städa efter middagen/festen dagen innan, sedan gick jag hem och städade. Det var superfint väder, blåste en aning dock, men inne i skogen var det perfekt :)

 

Planterade ut de små skott av änglatrumpeten som gick av när vi bar ut de stora, de hade rotat sig bra och bor nu  ute med de andra. HOppas de kommer igång med blomningen snart, i nuläget ser de lite tragiska ut eftersom det blåst så nedra mycket, och de står inte vindskyddat direkt. 


Mot kvällningen blev det en cykeltur runt byn med hundarna. Första gången vi cyklar på rätt sida av vägen .... fniss. 

 

Nu är Juni månad slut, Hej då, Tack för allt!  och vi går in i Juli. Har du semester? Själv har jag ju ingen semester i sommar, anställningen är skriven till sista Augusti, så vi får se om jag får "semester" efter det. 


Oj .... klockan är redan 06.10 .... jag måste visst rappa på här. Ha nu en härlig måndag, vare sig du jobbar, har semester eller av annan anledning inte jobbar, fyll dagen med värda grejer. Jag måste sparka av mig tofflorna, hänga upp  morgonrocken och ropa ner hundarna från övervåningen genast. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards