Alla inlägg under augusti 2019

Av maria tafvelin - 23 augusti 2019 05:52

Fredag morgon. 10 grader och regn. Eller .... det kanske har slutat, jag är inte helt säker ... men när alarmet drog igång så var det spöregn i alla fall. 


Igår var det superfint väder, sol och precis lagom varmt. Slutade jobba redan kl 14, då var vi färdiga med storstädningen på området vi varit. Skönt med ledig eftermiddag faktiskt. Hundarna fick varsin godisletarstund härute på gården, de höll på ungefär en halvtimme var med att söka pyttesmå godisbitar jag kastat ut.

 

Jag hade inte telefonen med mig ut när Theo sökte, därav att han inte finns på bild :)


Till middag blev det tacos

 

Efter maten stack jag ut och cyklade med hundarna

   

Cyklade runt lillbyn och när jag kom tillbaka och släppt in hundarna så gick jag över till Hannah och Robban och frågade om Lilly ville ut på en cykeltur. Det ville hon


  Det går undan rätt bra när hon drar :)


Idag jobbar jag på förskolan igen :)  Superskoj!  Ser att klockan skenat lite .... bäst att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken och hänga på. Fyll den här fredagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 22 augusti 2019 05:27

Torsdag morgon. 9 grader och klarblå himmel. Det blir ytterligare en fin dag :)


Igår efter jobbet på förskolan åkte jag hem, tog ut  hundarna, bytte om till ridkläder och åkte iväg till Fällbäcken. Jag red tillsammans med Malin och hennes dotter. Det är perfekt att ha Malin som instruktör, hon är verkligen superduktig, och jag vill ju lära mig att träna Tengil i de olika gångarterna. Han är inte riden mycket så han har inte muskler, eller kondis heller, att orka bära upp sig ännu, men det viktigaste är ju att Jag får lära mig så att jag senare gör rätt. Mycker skritt, och rätt många, men korta töltpass. Han var jätteduktig. Malin red bakom mig eller bredvid mig och gav mig feedback. 

- Samla ihop honom mer

- Ta ner tempot i tölten

- Ge och ta med handen

- Driv med innerlåret

Hon sa även: Du har jättebra sits!


Vilken underbar ridtur!

 

På lördag rider vi igen :)


På lördag är det även byafest. Jag ska gå dit och äta, alla tar med sig det man vill grilla, sen ska jag sköta Otto så att Pernilla och Mattias kan stanna kvar på festen och delta i tävlingarna mm. Jag är mer intresserad av att vara med Otto :)


Tänk vilket rikt liv jag har. Snacka om att det är sprängfyllt med värda grejer. Det är knappt jag kan fatta så tur jag har. Att få bo här i Boviken, nära Pernilla och Hannah ... och Otto <3  Att ha hundarna, även om jag saknar de som vandrat över regnbågsbron, så har jag de mest fantastiska hundar. Alice är verkligen en hund som älskar närhet, Theo inte riktigt lika mycket. Visst, han vill åxå ha kramar och klappar, men han vill jobba mer, DET gör honom riktigt glad. Alice är lite mer soffpotatis även om hon gärna jobbar hon åxå

     

Jag ska börja på ett jobb där jag verkligen vill vara, och jag har börjat rida igen. Alltså !!!! Lycka, stavas allt detta.  Nu har jag bara några få dagar kvar på städfirman, sen blir det skarpt läge i köket. Menyn har kocken som är där nu, Peter G Nilsson skrivit och den sträcker sig den första veckan jag jobbar, sen får jag skapa menyn själv. Yes!!  Jag ska sätta mig  ner i helgen och fortsätta tänka meny. Det är nästan lite lustigt, av 39 barn finns bara En med någon form av allergi och det är mjölkprotein. Punkt. Det gör ju det hela mycket enklare att det inte är alla möjliga födoämnesallergier. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna, hänga upp morgonrocken och ropa ner hundarna. Det är dags för morgonpromenad och frukost innan det bär iväg på jobb. Storstädning i trapphus. Ha en fin torsdag och glöm inte att det är upp till Dig att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 21 augusti 2019 05:47

Onsdag morgon. 9 grader och halvklart. Idag ska jag iväg och jobba på nya jobbet :)   Hoppas vid gudarna att Meniére håller sig borta .... har varit rätt så ostadig ett bra tag nu, och igår likadant ... var tvungen åka hem till lunch och lägga mig. Låg ett par timmar .... var uppe en stund, låg ett par timmar till ....  Hoppas, hoppas. 


Äntligen har änglatrumpeterna börjat blomma

     

I höst kommer jag att skära ner dem ganska ordentligt innan jag tar in dem, annars kommer jag inte att rymmas själv här hemma .... fniss. De stora ska ändå få bo här på nedervåningen i kontoret, de mindre kommer att få bo på övervåningen i extrarummet. 


Nu blir det att snabba på lite i bloggandet, för jag har inte riktigt tid ....  igår till middag blev det stekt fisk,  potatis och spenatstuvning

 

Gott så det förslår :)    Idag på förskolan står det fiskpinnar på menyn, fick jag veta igår. Ja, det är ju inte så komplicerat precis, men det blir ändå skönt när man får skapa menyn själv. 


I afton, efter jobbet, blir det att sticka iväg till Fällbäcken och rida Tengil 

 

Jag och Malin ska följas, det blir kul. 


Nä hörrni, snabba ryck,  dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och låta dagen dra igång. Ha en Bra onsdag, kom ihåg att ni ska göra nåt värt av dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 augusti 2019 05:58

Tisdag morgon. 11 grader och klarblå himmel. Det blir en fin dag. Det klarnade ju upp igår kring 14.30 tror jag att det var, sedan blev det sol och varmt. Vi samlades och åt middag hos Hannah och Robban och uppvaktade henne på födelsedagen. De berättade något som var helt makabert. 


Milo var ju försäkrad, och hade även en livförsäkring. Jag sa åt henne att kolla upp ev. ersättning. Även om det kan kännas ta emot lite att tänka på en sådan sak, så är det ju vettigt att kolla om man har rätt till ersättning, om man nu Har en sådan försäkring. Robban ringde försäkringsbolaget igår och berättade vad som hänt, att Milo dog på lördagen. Handläggaren på försäkringsbolaget sa till Robban att de måste ha intyg från veterinären som bekräftade att han var död. Robban berättade då att Milo var begravd på gården, han begravdes på lördagkväll. 

- Då får ni gräva upp honom och ta honom till veterinären. 


Robban trodde inte att han hörde rätt, och frågade om hon verkligen tyckte att de skulle gräva upp hans grav och ta honom till veterinären. - jo, så var det. 


Robban ringde veterinären som nyligt träffat Milo, och frågade om det verkligen var rätt. Nej sa veterinären, det är inte rätt, det räcker att det intygas av icke jävig person. Robban ringde upp handläggaren igen som nu erkände att så var fallet. 

- Det var svärmor som hittade honom död, och hon har skrivit blogginlägg om det, samt att både Hannah och hennes syster Pernilla lagt ut händelsen på sociala medier, räcker inte det?

- Jo, det kan räcka. 

- Varför sa du inte det från början, utan hävdade att jag måste gräva upp honom ur graven. Har du förresten hund?


Han frågade även hur man går tillväga för att byta försäkringsbolag, då de har Lilly försäkrad i samma bolag. 


Hannah fick ett mail av denna handläggare, där det står att hon kan maila in mitt blogginlägg, så ska hon se om hon kan fatta ett beslut om ersättning. 


Eftersom det blev födelsedagsfirande igår, blir det mjukkakebak idag istället. Ser rent fram emot det, då det är så kul :)  Men, först storstädning i trappuppgångar. Det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Kaffet är uppdrucket så jag är redo. Ha en fin tisdag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 augusti 2019 05:55

Måndag morgon. 14 grader och regn. Jag hade sååå önskat att det vore sol och superfint väder idag, för det är Hannahs födelsedag <3 Men det ser faktiskt ut att kunna klarna upp tills mot aftonen, och hon kommer kring 18 idag, då är det nog full sol :) Grattis älskade Hannah! Förra året den här dagen, hade vi champagnefrukost i inglasningen, den här dagen är olik de tidigare födelsedagarna ... men vi ska försöka göra det bästa av den <3

 


Gårdagen blev väldigt lugn. Det regnade mest hela dagen, så det blev inte så mycket till promenader. Tvättade ett par tvättar, satt i soffan och såg tv ... mot aftonen slutade det regna, så jag tog hundarna och cyklade till Fällbäcken dit Tengil och hans lille kompis Domino blev flyttade igår.


 

 

Pratade med honom en stund, sedan cyklade jag hem och lagade middag. Det blev tacos

 

Idag efter jobbet ska jag baka mjukkaka :)  Sara har beställt en omgång till :)  


Nä, nu ska jag dra på lite här. Sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken, ropa ner hundarna och låta dagen komma igång på allvar. Ha en bra måndag, försök göra nåt värt av den. 


Gomorron


Av maria tafvelin - 18 augusti 2019 08:30

Söndag morgon. 16 grader och regn. Grått, mörkt, tyst. Idag blir en dag fylld av tankar och sorg. Igår var det en ren sommardag, med sol och värme. Lille Milo låg ute på verandan till hundkojan och solade precis som vanligt. Han älskade att ligga där i solen. Jag satte ut dem i hundgården på morgonen, hade jag tänkt vara hemma hela dagen, hade de varit inomhus, men eftersom jag skulle iväg, så fick de vara ute. 


Jag hade en underbar dag med Otto, skulle bara ge hundarna mat, sedan planerade jag en cykeltur med Lilly runt byn. Tänkte att Lilly och Milo skulle få äta ute i hundgården först. När jag kom fram till hundgården insåg jag att något hemskt hade hänt. Jag förstod direkt jag såg honom. Lille Gullefjun var död. Han har ju en tid medicinerats för hjärtat och förmodligen hade det nu stannat. Jag lyfte upp honom i famnen och tog ut honom på gräset på gården, grät högljutt och ropade hans namn. Ringde Hannah gråtandes och sa- Milo är död, Milo är död. Hon räckte över luren till Robban och jag upprepade - Milo är död, Milo är död. Ringde sedan Pernilla som bara ropade - Jag kommer! Sprang in hos Hannah och Robban för att hitta något att breda om honom med, hittade en mjuk handduk. Gick ut och virade försiktigt handduken om honom medans Pernilla kom inkörande på gården och tvärnitade i gruset. Vi grät så himla mycket. Pernilla hämtade en vas med en blomma i, och en ljuslykta med ett värmeljus som vi ställde ner bredvid honom. Vi låg i gräset och höll om varandra och grät tills Hannah och Robban kom hem. Hannah orkade inte kliva ur bilen först, vi stod vid bilen och höll om henne jag och Pernilla, Robban gick fram till Milo och strök på honom. 


Vi hittade en fin plats på gården dit Milo brukade springa. Robban grävde en grav, Hannah gick in och hämtade ett av sina linnen som hon svepte in Milo i, och lade honom sedan i en kartong.  Mattias hade anslutit och vi stod tillsammans och grät. 


Vila Mjukt älskade lille vän. Nu får du träffa Kelly igen. 


När jag sedan gick in och satt i soffan med hundarna, blev jag plötsligt så himla bländad av solen. Aldrig förr har solen borrat sig in genom glaset till ytterdörren på det sättet. Jag förstod direkt vad det betydde. Kelly och Milo hade hittat varandra. 


         

 

Var rädda om varandra. Visa varandra att ni bryr er om. Att få en kram eller en empatisk tanke är något som är värt för både den som ger, och den som får. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 augusti 2019 14:12

Lördag eftermiddag. 22 grader och appen säger regnskurar ... jo, det har dragit in några brutala moln, så det är nog på ingång. Hittills idag har det varit soligt och varmt. 


Igår grillade jag :)

 

slötittade på tv, cyklade runt lillbyn med hundarna, hämtade in Lilly och Milo som har sovit här inatt, och ska sova en natt till. Vaknade strax före 7 i morse, det var rätt trångt i sängen med alla 4 hundar. Märkligt, för jag har ju haft 4 hundar i flera år, men de tog knappt nån plats förstås. De här vet att breda ut sig, även om Milo kanske inte tar upp så himla mycket utrymme ... fniss. 


8.13 fick jag ett sms av Pernilla:

"Om du vill ha Ottosällskap på din promme sen så ställer han säkert upp :) :) "  . Om jag ville ha Ottosällskap? -Men gissa, jag tog på mig skorna på en gång och gick över :)   Mattias och Pernilla har Massor med jobb nu när de fixar tomten, så varje ledig stund håller de på. Otto i vagnen och hundarna lugnt gåendes bredvid knatade vi runt byn. Otto somnade rätt snabbt och sov hela vägen runt, men vaknade bara kort efter att jag parkerat vagnen utanför ytterdörren. Det blev sång- och lekstund


       

sedan gick vi ut på gården för att upptäcka och utforska. Vi pallade några ärtskidor hos Hannah och Robban

       

Han fick äta lunch här, han hade med sig sin lilla fjällrävenrygga med blöjor, extrakläder och mat. Pernilla hade gjort fisk med potatis, dill och persiljesås. Mums tyckte han :)   Efter lunchen satte jag honom i vagnen och gick tillbaka till Pernilla och Mattias.  Jag och Pernilla gjorde pizzadeg, hon har lånat mitt gourmetstål för att göra pizza ikväll :)  och ville ha lite understöd när hon skulle göra pizzadeg. Det blev 13 klumpar deg, så hon har några i frysen när pizzasuget ramlar över dem :) 


Nu ska jag städa. Tänk, klockan är bara 14.30 och jag har redan fyllt dagen med så mycket värt. MEST värt har varit att jag träffat min Kille. Otto! Mommos Otto <3 När han blir äldre ska jag köpa sandaler till honom. Det kan inte hjälpas, jag tänker på den här novellen jag skrev för tidningen Mellanbygden "Den största kärleken". 


HOppas du har en BRA, VÄRD lördag! Smarta val, prioriteringar och en gnutta flax - sen är det värda i hamn :)


Tjing så länge  


Av maria tafvelin - 16 augusti 2019 17:12

Fredag afton. 22 grader och ... mest molnigt. Kom hem från en inskolningsdag på nya jobbet för en dryg timme sedan, och jag kan inte vara tyst längre. Have I died and gone to heaven?   Alltså ... waow!! Det är ju det HÄR jag vill göra när jag blir stor!!!! 


I morse när jag kom dit var det ju dags att dra igång frukost. Det var förberett både vatten i en panna, havregryn i ett mått och ägg i en kastrull. Jag behövde bara starta spisen, och röra. Jo just ja, fick salta gröten ... fniss. Alltså, snacka om mjukstart!  Till lunch behövde jag bara  koka upp köttfärssås som kocken kokade igår, samt koka spagetti. Utmaningen här blev att få till någorlunda mängd spagetti, eller ja, köttfärssås åxå, eftersom det fanns typ 8 liter, varav en del skulle ätas idag, resten frysas och användas nästa fredag. Efter lite funderingar och stora chanstagningar gällande portionsstorlek så blev kontentan att det blev över ca 1 portion spagetti och 2 portioner köttfärssås :)


Jag hade en 2-årig liten kille inne hos mig i köket en del. Han ville visa att han kunde springa, stå på ett ben, köra leksaksbilar, han ville att jag skulle lyfta upp honom och hålla i honom ... ni vet ... <3  Framöver, när jag ska laga all mat själv, samt baka ... då kanske jag inte har tid med sånt ... men idag hade jag tid. 

- Kom nu "namnet" nu måste du låta Maria jobba, hon ska laga mat, sa "fröknarna"   Det gick bra i ett par minuter, sen kom han in igen och sträckte upp armarna mot mig. Jag FÅR ha barn inne i köket hos mig NÄR jag tycker att jag har tid och möjlighet. Idag var en sån dag :) 


Som grädde på moset stannade jag till hos Pernilla och Mattias när jag åkte hem. Öppnade deras ytterdörr, Pernilla och Otto var i köket, Otto på golvet. 

- Vem är det som kommer? 

- Otto, Otto, det är mommo, var är du Otto?

Otto kommer krypande i världens fart, runt hörnet i köket och in till hallen. Jag blir gråtfärdig när han tittar på mig och skiner upp. Kommer krypande ända fram, jag lyfter upp honom och kramar om honom. Jag blir kvar där ett tag och kan inte sluta förundras över detta gossebarn. Han skrattar, jollrar, bits, nyps, sliter i håret, och är alldeles alldeles underbar <3  


Just så mycket mer har jag inte hunnit, förutom att ha varit ute med hundarna. Blir nog en cykeltur ikväll, men nu tänkte jag gå ut och låta dem köra lite godissök på gården innan det är dags för mig att fixa mat. 


Den här dagen har varit så värd, så ni anar inte. OCH .... den är inte ens slut än. 


Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards