Alla inlägg under augusti 2019

Av maria tafvelin - 7 augusti 2019 06:27

Onsdag morgon. 8 grader och halvklart. Det är lite hurvigt på mornarna, men blir ju varmt frampå dagen. Så även igår. Jag var färdig med flyttstädningen tidigt, tog bara ett par timmar på morgonen, och när jag nästan var hemma på gården mötte jag Pernilla med Otto i vagnen, hon skulle gå runt byn. Jag skyndade mig in och bytte kläder, tog med hundarna och följde med. När jag kom hem åt jag lite lunch sedan gick jag över till Hannah och Robban en sväng. De skulle fälla lite träd på baksidan. Pernilla och Mattias skulle köra iväg lite ris till återvinningen, så jag erbjöd mig ha Otto under tiden. Han fick äta lite lunch, sedan gick vi ut och tittade när Hannah och Robban jobbade med trädfällningen. Alltså, hans underbara leende!

   

Efter att ha tittat på trädfällning, suttit i gräset och undersökt grässtrån, gått barfota i gräset (med mommos hjälp) så blev han trött och somnade i vagnen. Medans han sov hjälpte jag till med att dra kvistar och ris. Efter ett par timmar kom Pernilla och Mattias, de tog med sig Otto hem och jag gick över till mig. Ut med hundarna en sväng, värmde karrégryta till middag, sen blev det en lugn kväll. Pratade med kompis Carina en timme i telefon, såg lite tv, sedan tog jag en cykeltur med hundarna innan det var dags att gå isäng. En dag fullproppad med värda grejer helt enkelt. 


Eftersom jag åker direkt till Byske nu på morgonen, för trappstädning, så låg jag en timme längre. Lite sovmorgon helt enkelt. Efter jobbet mellanlandar jag hemma, tar ut hundarna och byter om, sedan åker jag och rider. Det är bestämt att jag ska rida islänningen Tengil, som står på 4H, onsdagar och söndagar. Det blir skoj :)


På fredag tänker jag tälta med hundarna. Ska gå furuögrundsleden och slå upp tältet nånstans där det är riktigt fint. Hämtade in ryggsäcken och sovsäcken, tryckte ner tältet och sovsäcken i ryggan för att känna efter hur det kändes. Jag behöver ju knappt  med mig nåt när det bara är en natt. Vatten till mig och hundarna, tar en termos med kaffe och nåt att tugga på, hundarna får bära sin egen mat och sin vattenskål. På lördag går jag tillbaka igen. Den enda funderingen jag har, är från vilket håll jag ska gå. Ska jag utgå från Byske camping eller från Furuögrund. Var är det finast? Eller, det kanske är lika fint hela vägen. Får höra med någon som gått där, vad de rekommenderar. 


Nä, dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en härlig onsdag, fyll dagen med värda grejer!


Gomorron


Av maria tafvelin - 6 augusti 2019 05:45

Tisdag morgon. 9 grader och halvklart. Appen säger att det möjligtvis ska regna några timmar idag, och det behövs verkligen. Gräsmattorna ser för hemska ut, supertorra. 


Igår efter jobbet fick jag ha Otto medans Pernilla tränade. Jag tog hundarna och Otto i vagnen och gick runt byn. Otto var på strålande humör i vanlig ordning :) 


 

Till middag blev det blodpudding. Herregud så gott det är ändå! och vet  ni, basilika passade sjukt bra ihop med blodpuddingen.

 

Till och med Leif Mannerström tryckte "gilla" på instagrammet på den bilden :)


På tal om mat .... läste på norran att en man som köpt pizza i skåne blev så arg när han inte tyckte om pizzan, att han slog bagaren och kastade en pizzaslice på honom.  Herregud, ska man skratta eller gråta. Visst, är maten dålig så kan man ju framföra det, men att börja slå bagaren?  


På tal om att läsa ... såg en så bra grej på fb där det handlade om hur lätt det är att vara en dålig matte till sin hund. Rättare sagt så är det väl helt omöjligt att vara bra, för hur  man än gör så är man dålig. 

- Hur ofta går ni ut med era hundar?

- Hur långt går ni?

- Hur mycket aktiverar ni er hund?

- Får er hund vara lös?

Frågorna tar aldrig slut, och det som är gemensamt för alla frågor är att vad du än svarar så är det fel, dvs du är dålig. Går man ut sällan så är det ju fel, går man ut ofta så är det lika fel. Går man korta rundor är det för kort, går man långa så är det för långt. Aktiverar man hunden lite så är det för lite, aktiverar man mycket så är det för mycket. Får hunden vara lös så är det fel, får den aldrig vara lös så är det fel. Kolla på vilket hundforum som helst, det ser likadant ut överallt. Varför är det så? Varför finns en sån otrolig drivkraft hos människor som gör att de hittar fel där det inte ens finns något fel? Allt vrids och vänds så att det SKA bli fel. Varför?


Idag fortsätter jag flyttstädningen av den lägenhet jag började med igår, och det ska bli färdigt idag, för i morgon har jag trappstädning i Byske. DÅ blir det lunch med fina Kickan :)


Nä, nu är det hög tid att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken, tiden har slirat iväg lite ... fniss. Ha en fin tisdag och kom ihåg att försöka vrida och vända på saker så att det blir positivt och Värt :)


Gomorron



Av maria tafvelin - 5 augusti 2019 05:34

Måndag morgon. 8 grader och klarblå himmel. Inte så varmt på nätterna, men nu har änglatrumpeterna massor med knoppar, så de ska väl blomma som mest senare i höst när det är läge att flytta in dem. Men, huvudsaken de blommar överhuvudtaget :) Fick upp en minnesbild på fb, taget för 2 år sedan

 


Idag och i morgon har jag en flyttstädning. Skönt!  På onsdag är det vanlig trappstädning, dvs bara torka golv. Blir en bra vecka det här. Nästa vecka på fredag, ska jag vara på nya jobbet :)  Det blir superkul :)


Igår efter morgonpromenad åkte jag iväg till Malin i Fällbäcken för att rida. Första gången jag red tölt, åtminstone nån längre sträcka. En helt underbar ridtur på vitberget ca 1.5 timmar. 

 

Kom hem, duschade, åt lite, sen bar det iväg till Pernilla och Mattias för att hämta upp Otto. Han sov när jag kom, så jag väntade tills han vaknade, gav honom lite lunch, och SEN åkte vi på loppis jag och han :)

 

Vi åkte upp på folkparken, och det var HUR mycket som helst. Jag har aldrig varit där på loppis förut, så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, men det var mycket större än jag trodde. 12-15 skulle det hålla på, jag kom väl dit kring 12.30 och när jag åkte, strax före 14, var det rätt många som höll på att plocka ihop. Det var strålande väder, snudd på för varmt (i mitt tycke) så många ville väl hem och kasta sig i solstolen gissar jag. Dessutom var det betydligt fler försäljare än köpare. Jag hittade en leksak till Otto som jag köpte, i övrigt blev det en kall trocadero när vi tog paus inne på logen en stund. 


Glada och nöjda åkte vi hem, jag lämnade av Otto och tog mig an lite tvätt här hemma. När det blev middagsdags fixade jag en karrégryta med vitlök och grönpeppar. Mums!


 

Lite soffhäng och tvtittande

 

Mot kvällningen blev det en cykeltur ner till båthamnen

 

Hoppade isäng rätt tidigt, då jag var riktigt trött. Det är jag nu åxå .... fniss. 


Nä, bäst sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och vispa igång dagen. Ha en fin måndag, kom ihåg att det är Du som bestämmer vilka värda grejer den ska bestå av.


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 augusti 2019 07:28

Söndag morgon. 8 grader och klarblå himmel. Ytterligare en solig och vacker dag väntar :)  Igår hade jag ju planerat att handla, tvätta och städa bilen, åka på arenan och hämta framdäcket, samt nosework. Gissa hur mycket av de planerna som blev av? .... fniss. 


Efter morgonrundan var vi ute i trädgårdslandet jag, Hannah och Robban, tog upp lite morötter, åt lite ärtskidor ... sen gick vi och kollade där jag (läs Robban typ) ska bygga upp hundgård åt Theo och Alice. När Pernilla börjat jobba igen och inte kan ta ut hundarna mitt på dagen, måste de få vara ute i hundgård medans jag jobbar. Själva hundgården har jag beställt, nu ska jag bara hitta en koja åxå. Efter att vi kollat runt på det där, åkte jag över till Pernilla och Mattias för att umgås med Otto medans de jobbar på gården, det skottas grus och läggs kantsten ... blir vansinnigt snyggt. Jag tog Otto med mig på IcaMaxi och Rusta, han var på ett strålande humör, som vanligt, och charmade verkligen alla! Otto är helt underbar ... .när han kommer med sina små armar runt halsen på mig .... grabbar tag i håret vid öronen eller bak i nacken och sliter sig nära, han är så stark så det går lixom inte stoppa honom ....sen attackerar han hakan med sina sylvassa små tänder, eftersom han även fått två tänder i överkäken, så blir det 4 tänder i hakan ... fniss

 



När vi kom tillbaka så var han nog trött lillhjärtat, la honom i vagnen och överlämnade ansvaret till Pernilla och Mattias, som skulle ta en matrast samt söva Otto så att de kunde fortsätta jobba. Själv åkte jag hem och kände ett stort sug efter att baka mjukkaka ..... så jag drog ihop en deg och satte på ugnen på max, in med stålet ... jäsa deg en timme, sedan baka. Så underbart roligt det är!!  Den här gången bakade jag på vatten istället för mjölk, ville höra om ungdomarna kände någon skillnad, själv gör jag det inte. Innan mjukkakorna hunnit kallna ringde jag Pernilla och berättade att det fanns nygräddade mjukkakor. 

- jag tar cykeln och kommer på momangen, sa hon

Ringde även över till Hannah med samma meddelande, hon kom genast ut hon åxå för att få några nygräddade bröd. En stund senare fick jag sms av de båda

- Vi känner ingen skillnad, svingott!

- Jättegott!

Jamen, dåså :)


Var ut med hundarna en sväng, hade tagit ut en klump pizzadeg ur frysen som fått tina, och sedan gjorde jag en pizza, när lix stålet var varmt tänkte jag. Hade köpt chorizo som var ett jädra drag i, så jag slantade upp en sådan och la på. Det blev väldigt bra!


 

Efter maten blev det tv-soffan en stund, sedan blev det en cykeltur med hundarna

     

Kom hem lagom till "Sommarkrysset", tittade på det, kvällspink med hundarna och tidigt isäng. Kl 9 ska jag vara hos Malin i Fällbäcken, vi ska rida ut tillsammans. Efter det blir det dusch, sedan iväg och hämta upp Otto, vi ska på loppis idag, jag och han :)


Nä, dags att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken, ska ju hinna ut med hundarna och äta frukost innan det är dags att bege sig mot hästryggen. Ha en superhärlig Söndag! Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 augusti 2019 09:12

Lördag morgon. 12 grader och halvklart. Nu hörde jag att perkolatorn slog av, så det är alltså 40 minuter sedan jag knäppte på den .... fniss .... och har inte hunnit dricka min tredje kopp ännu. Jag fastnade i att försöka rensa datorn för att frigöra lite utrymme .... fattar inte ... har ju gjort det tidigare och då tyckte jag att den blev supersnabb, men nu verkar det lixom inte hjälpa vad jag än gör ... och inte vet jag vad jag ska rensa bort heller. 


Igår efter morgonpromenad tog jag itu med att forsla bort ris som Hannah och Robban kapat från häcken utanför mig. Satte wp-selen på Alice så fick hon dra det på baksidan upp mot skogen. Hon är som en riktig arbetshäst, värsta draget :)

Theo fick sig en cykeltur istället

 

I övrigt var det en väldigt lugn dag, då jag känt mig ostadig. Bättre idag känner jag, så jag hoppas att det inte blir värre än såhär den här gången. Nu hoppas jag att nästa fredag kunna göra den här vandringen med tältövernattning på furuögrundsleden. Håll tummarna för att det går :)


Idag blir det väl att åka och handla lite .... skulle ha tvättat och städat bilen åxå ... och åkt iväg på rackArena för att plocka loss framdäcket på partnern och lämnat in det. Lite nosework för hundarna ..... det blir nog att prioritera bort det där med tvätt och städning av bilen .... fniss. 


Hundarna har vaknat, de började dagen med ett lekpass

 

De håller fortfarande på och brottas .... snart ramlar de ihop och somnar. Fniss. 


Nä, jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Dagen har börjat så det gäller att haka på. Ta den här dagen och fyll den med värda grejer


Gomorron



 

Av maria tafvelin - 2 augusti 2019 07:42

Fredag morgon. 14 grader och molnigt. Appen säger att det ska bli lite sol kring kl 11, och ikväll ska det klarna upp helt. Det ser ut att ska bli fint väder i helgen och även nästa vecka. Regn på torsdag, och det behövs nu tänker jag. 


Igår innan jag hasade ur tofflorna, skickade jag iväg en jobbansökan via mail. Såg nu när jag kollade, att jag postade mailet 10.07  Kl 11.20 ringde de och frågade om jag kunde komma så att de fick träffa mig. Vi bestämde kl 13. Kl 14.30 åkte jag hem därifrån

 

1/9 börjar jag jobba heltid som köksansvarig på Utflex förskola knappa 2 mil härifrån. Förstår ni? Jag ska få laga mat på arbetstid! Direkt jag kom dit kände jag att jag trivdes. Omgivningen, lokalerna, de två ägarna som tog emot mig .... Allt kändes bara .... Rätt!  Lixom - plötsligt händer det. Plötsligt HÄNDE det. Helt otroligt, vet knappt om jag fattat det själv än. Det här ser jag verkligen fram emot ska ni veta. 


Till middag lagade jag pasta med köttfärssås

       

Å herregud vad datorn är seg. Den brukar säga till mig att lagringsutrymmet är fullt och att jag måste göra nåt åt det .... har väl lite sådär halvhjärtat försökt radera lite här och där, men tydligen räcker inte det. Nu måste jag visst på allvar ta itu med problemet .... gäller bara att radera rätt grejer så att jag inte hux flux sitter med en oduglig dator för att jag raderat nåt viktigt .... fniss. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Förutom utflykten där jag lyckades få drömjobbet igår, så höll jag mig nära hemmet. Det kommer jag att göra idag åxå. Ha en fin fredag, fyll den värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 augusti 2019 09:30

Torsdag morgon (9.30)  18 grader och i det närmaste klarblå himmel. Jag är hemma från jobbet idag. Jag har ju känt mig vissen i kroppen de senaste dagarna, tänkt att en förkylning är på ingång. Igår när jag åkte iväg på jobbet kändes det ytterligare mer visset, men jag åkte ändå. Iväg till Byske och städa de trappuppgångar jag hade på schemat, träffade fina Kickan, det blev inte lunch, det blev kaffe, då jag var färdig såpass tidigt med städningen. Åkte sedan hemåt, då jag inte fick tag på lillchefen för att höra var jag skulle sedan. Tog kompressorn och hundarna och åkte på RackArena för att klippa, men fick inte in nån luft i däcket. Passade på att vara med hundarna inne på arenan en stund då jag ändå var där

           

Var så otroligt frusen .... åkte hem, la mig i soffan med långbyxor, t-shirt, huvjacka och två filtar. Lite senare när jag satt upp och såg tv så plötsligt, som en blixt från en klar himmel - blev jag yr. En karusell som tvingade mig att lägga mig ner, ögonen bara snurrade i skallen. Det höll inte i sig så länge, kanske 10 minuter, men tillräckligt för att jag skulle bli både rädd och frustrerad. Vad hände? Har Meniére bytt tillvägagångssätt?  Ska det börja med att jag känner mig vissen och frusen? 


I morse vaknade jag kring kl 6, men låg kvar. Somnade om och vaknade när Alice väckte mig, då var klockan 9. Hon kanske blev orolig när jag aldrig verkade vakna och kliva upp. 


Innan första koppen drog jag i mig maxdos medicin. HOppas vid gudarna att jag inte kommit in i ett skov nu. Förra skovet, mitt värsta hittills, känns alldeles för nära och jag orkar inte köra en sådan sväng till. Eller ... orkar ... man har ju inget val ... men jag VILL inte. VILL inte!!!


Nä, nu måste hundarna få komma ut. Ska hasa ur tofflorna och hänga upp morgonrocken. Gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards