Alla inlägg under september 2019

Av maria tafvelin - 22 september 2019 08:40

Söndag morgon. 2 grader och klarblå himmel. Det blir en fantastiskt vacker, solig höstdag :)  Igår var det murrigt och kyligt. Fleecetröja under jackan, och vantarna på när jag startade gräsklipparen på RackArena och började köra. 3 timmar senare insåg jag att jag frusit precis hela tiden, och det kändes som att jag nog knappast skulle få upp värmen på hela dagen (vilket skulle visa sig senare inte stämma överhuvudtaget) . Mådde faktiskt sämre igår än jag gjorde i fredags, i förkylningen. När jag kom hem så tänkte jag att det viktigaste är nog att vila, så efter att ha varit ute med hundarna var för sig så att de fick söka godis på gården, la jag mig i soffan. 


Nu hann jag inte ligga så värstans länge så kom Robban hem från jakt, och vi skulle flytta undan hundkojan så att det gick börja gräva för stolparna där sektionerna ska fästas. Ja, det slutade inte där, utan det blev att börja gräva åxå. 


           

Om det inte vore för att typ halva häcken måste grävas bort, skulle det kanske inte varit så jobbigt, men helvete åxå så tung grävning. Rötter, sten....   Hannah kom ut och hjälpte till, men i sanningens namn så var jag så slut när vi avslutade för dagen att jag nästan trodde att jag skulle tuppa av. Frusenheten från morgonen var helt borta om vi säger så.  Tänkte när jag kom in - Endera blir jag RIKTIGT dålig nu, eller så har jag chockat kroppen så den blir frisk ... fniss. Faktum är att jag inte hostat en enda gång inatt :)    Däremot lyckades jag tydligen inte chocka bihålorna tillräckligt mycket. MEN, det kanske blir idag istället, då jag efter ridningen ska fortsätta gräva .... fniss. SEn måste hundkojan målas färdigt åxå. Ska höra med Pernilla om hon har möjlighet att hjälpa mig lite med det. 


Till middag hade jag planerat tacos. Jag riktigt längtade, och hade plockat fram köttfärs ur frysen. När jag samlat kraft ett tag, gick jag till köket för att börja tillaga maten. Insåg att det för första gången i mannaminne hänt: 

Jag hade varken gurka, tomat eller grönsallad. What!!??  Hahaha, vad blir DET för tacos?  Så, det fick bli pizza istället

 

Kring 21.30 orkade jag inte vara uppe längre, så det blev kvällspink med hundarna, och sedan isäng. Sov till 8.15

Vissa sov ännu längre

 

Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna, hänga upp morgonrocken och dra igång dagen. Morgonrunda med hundarna, frukost, iväg till stallet för en ridtur, handla, gräva, göra stommen till en smörgåstårta, så långt har jag en plan, sen får vi se :)  


Ha en fantastisk söndag! Må den bli Värd och underbar!


Gomorron


Av maria tafvelin - 21 september 2019 07:12

Lördag morgon. 1 grad och halvklart. "Ring så spelar vi" på radion. Hundarna sover och kaffet är strax klart. Härlig morgon med andra ord :)


Igår, ytterligare en lugn dag på jobbet. Jag fick en idé på torsdagkväll som jag frågade chefen ifall jag kunde få genomföra på fredag morgon,  och det fick jag gärna. Det blev jättelyckat :)

 


Jag gjorde tacopaj till lunch, förberedde genom att göra pajdegen i torsdags, i formarna och in i kylen. Igår behövde jag bara förgrädda pajskalen,  steka lök och köttfärs, krydda med tacokrydda,  röra ner creme fraice, fylla skalen, strö över lite wb-ost  och grädda. De blev verkligen populära, både bland barn och pedagoger :)

   

Efter lunch bakade jag en drömrulltårta som jag la i frysen, det är ju snart seniorfika igen :) Till mellis fixade jag bland annat fruktsallad. Gröpte ur melon, använde en del i själva fruktsalladen, resten mixade jag till melonsaft. 

   

Jag hann inte fota melonsaftbringaren förrän den nästan var tom ... fniss. 


Rengjorde ugnarna, gjorde fredagsstädning, torkade golven i matsalen och köket, sen var jag klar, en timme före jag slutar egentligen. Men, då skulle jag ju köra förbi på Wallins Kafferepet, mitt gamla jobb, och hämta en smörgåstårtbotten jag beställt. Nu heter det ju inte Wallins Kafferepet längre, då Dahlgrens bageri köpt upp det. (ni kanske minns att jag och Hannah var på Dahlgrens och hjälpte till på fettisdagen) 


Hem, ut med hundarna på en pinkrunda, startade en tvätt, småfixade lite ... sen drog jag iväg och cyklade med hundarna

 

Hem igen och fixa middag. Snabbtinade en kotlett, körde igång inomhusgrillen, strimlade potatis och kastade ner i airfryern. 

 

Riktigt gott blev det :)


Idag ska jag iväg och klippa på RackArena, sen ska jag ta det lugnt. Är fortfarande inte frisk från förkylningen, det sitter i bihålorna, och hostan är inte borta än. Funderade igår om det faktiskt blivit lite sämre igen. Nä ... det är nog bara inbillning ... fniss. 


Nä hörrni, dags att kicka av tofflorna och hänga upp morgonrocken på sin krok. Lördagen har börjat och jag har tänkt nyttja alla timmarna på ett Värt sätt. Gör det du åxå!


Gomorron


Av maria tafvelin - 20 september 2019 05:42

Fredag morgon. 0 grader och klart. Ser att det blir att skrapa rutan, så jag ska komma ihåg att ta på mig handskarna. Nu när jag startade datorn gick det segare än någonsin, så jag knappade hem en provperiod på ett sånt där rensningsprogram. Nu verkar allt gå snabbt och lätt igen :)


Igår var en superlugn dag på jobbet, fortfarande många barn sjuka. Den äldsta gruppen drog iväg på utflykt, så deras lunch och mellis packade jag i en plastback. De fick med sig hamburgare att grilla själva, bröd, dressing, sallad samt mackor och frukt. De hade en ljuvlig dag ute, då vädret var sagolikt. Till småttingarna lagade jag fiskgratäng, men valde att ha potatismoset i en form för sig själv. 

       

Barnen åt med god aptit :)  Efter lunchen gjorde jag pajdeg. Idag är det "Husets Hittepåpaj" där jag tänkte att man kan göra paj på ev. rester. Nu finns det inga rester alls, så jag tog fram köttfärs igår och gör nån form av tacopaj tror jag. Nästa fredag är det pizzabuffé, så då tar jag med stålet så jag kan grädda riktig pizza :)


Jag var klar redan kl 15, då hade jag diskat bort, rengjort silen till diskmaskinen, torkat golven i matsalen och köket, tagit ut soporna, tagit fram äggen som ska kokas nu till frukost. Tänkte att eftersom jag ska jobba på söndag här hemma och göra stommen till den smörgåstårta cheferna har beställt, så använder jag tiden då istället. Efter jobbet idag ska jag åka och hämta smörgåstårtbotten jag beställt. 


När jag kom hem tog jag hundarna och cyklade runt lillbyn. På hemvägen stannade jag på lekparken där Pernilla och Otto var. När han gungat klart gick vi hem till mig, eller rättare sagt till Hannah och Robban, eftersom Hannah kommit hem från jobbet. Hon var ute i växthuset och plockade in gurka och tomater. JÄdrar va gurka det har blivit i sommar ... fniss. Jo, massor med tomater åxå, tyvärr går det segt för dem att mogna och bli röda. Pernilla lämnade Otto med oss och stack iväg och tränade. Jag och Otto hängde med Hannah in, jag tog Lilly och cyklade (trampade inte många tramp) runt byn medans Hannah passade Otto. Kom tillbaka, gav Otto mat, sedan la jag honom i vagnen och trodde att han ville sova ... det ville han inte ... fniss


 

In och leka en liten stund, en väldigt rolig lek 


 


Pernilla kom och hämtade honom och jag småstädade lite, sjönk sedan ner i soffan med hundarna. Bihålorna känns inte riktigt bra, och jag hostar fortfarande, men inatt har jag inte vaknat av hostan. Har iofs vaknat 2 gånger ändå, men inte av hostan :)


Nä, nu ser jag att klockan blivit såpass mycket att det är dags att sparka av tofflorna och hänga bort morgonrocken. Theo har kommit ner och somnat om i soffan, men Alice måste jag ropa ner och tala om att dagen har börjat. Nu kör vi Värd Fredag, eller hur?! 


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 september 2019 05:40

Torsdag morgon. 4 grader och blå himmel. Idag blir det en solig och vacker dag. Inatt har jag faktiskt inte hostat, nu ska det bara väck från bihålorna så är jag helt på banan igen :)


Igår var en väldigt lugn dag på jobbet, hälften av barnen hemma, många pga magsjuka och en del pga av att de inte vill ha magsjuka till hemmet. Jag passade på att baka mer bröd, den här gången grötbröd med vetemjöl och havrekli. Jag kände att jag måste börja skriva innehåll på bröden, då jag blandar olika ingredienser varje gång, och föräldrar som köper hem bröd kanske vill veta vad som är i . 


Det finns ett par saker som frustrerar mig, och det ena är när datorn beter sig som den gör nu. Jag hinner skriva en hel mening innan bokstäverna syns på skärmen, och hux flux dyker den här snurrande blå cirkeln upp som visar att datorn måste tänka. Visst i helvete ska väl datorn tänka snabbare än jag? Ghaa


Igår åkte jag till stallet direkt efter jobbet. Malin och hennes tjejer Tilde och Cornelia var redan där och medans jag bytte om så sadlade de Tengil åt mig. Malin och tjejerna tog Domino och vagnen och jag red Tengil. Jag vill fortsätta rida för Malin, hon är superbra instruktör. Igår var jag inte bra i början, helt plötsligt använde jag skänklarna, varifrån DET kom, det vet jag inte. 

- Nej, nu använder du skänklarna, kom ihåg att du ska tänka att du amputerat benen vid knät. Driv med innerlåret

Men ... efter några vändor tölt så ropade hon:

- BRAA  Maria


Härlig ridtur och jag har hittat fler ridvägar. 


Jag hade tänkt skriva ett långt inlägg om en sak jag funderat på i slutet, men det tar sån tid att skriva nu när datorn beter sig såhär, så jag har inte tid att sitta här och harva på längre. Får hoppas på nåt mirakel eller nåt så att datorn piggar på sig. Har du nåt tips så hör av dig. Nu ska jag halvspringa iväg och kasta av mig tofflorna, svinga upp morgonrocken på sin krok, slajda in i köket och ropa ner hundarna. Ha en superfin torsdag, kom ihåg att göra saker som känns värda för Dig. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 september 2019 05:16

Onsdag morgon. 5 grader och molnigt. Säger appen alltså, det är ju kolsvart så man ser inte själv :) Ser dock ut att kunna bli sol frampå dagen. 


Idag blir det korv stroganoff och potatis på förskolan. Jo, jag vet att man oftast har ris till, men det har varit såpass många rätter med ris nu, så jag valde potatis istället. Igår efter jobbet hämtade jag upp Otto och åkte hem till mig medans Pernilla tränade. När hon tränat klart kom hon förbi och plockade upp honom och jag tog med klippgrejer och gick över till Hannah och Robban för att klippa Robban. Hem för en lugn tv-kväll, kvällspink och gonatt. Vaknade även inatt och hostade, men jag tror att det är på bättringsvägen nu. Förhoppningsvis var det sista natten jag vaknade av hosta. 


Idag är det onsdag, och det innebär ridning. Jag tar med ridkläderna och åker till stallet direkt efter jobbet, och byter om där. Jag ska ta lektion för Malin, hon är verkligen en superbra instruktör och jag är så glad över att hon tar sig tid att ha privatlektion med mig. 


På tal om att vara superbra. Såg att Greta Thunberg fått ytterligare priser utomlands. Jag tycker att hon är fantastisk, och i ett klipp jag såg igårkväll från en intervju, bemöter hon näthatet på ett sånt utomordentligt härligt sätt. På engelska förklarar hon att hon bara vidarebefordrar vad forskningen kommit fram till, att hon pekar på en eld och säger: Det brinner där. Istället för att fokusera på elden och försöka släcka den, så tittar många på elden, sen tittar de på mig och säger: VAd har hon på sig?  DET var ett sånt klockrent uttalande, och det känns typiskt svenskt att faktiskt göra så. Att gå till personangrepp, gärna i fråga om utseende och klädval, när frågan handlar om nåt helt annat. Har sett så oerhört många elaka, kränkande, helt oresonliga kommentarer, mestadels från svenska medelålders människor. Greta fortsätter:

- Jag vet inte hur många gånger jag skrattat åt dessa kommentarer, jag har ju vunnit eftersom de har slut argument.


Ja, så är det. De som börjar kasta skit mot en människa som bevisligen gör skillnad, som bevisligen gör sig hörd, inte bara här i Sverige, utan runt hela världen, som får ta emot stora priser just för att hon har modet och styrkan att stå upp för något som forskare kommit fram till, något som engagerar starkt, som BORDE engagera ännu fler ... De som kastar skit mot denna människa ... ja ... den har helt enkelt slut argument. 


Det börjar så smått ljusna därute och det här inlägget har tagit rätt lång tid att skriva. Har bara kommit ett par meningar så hakar allt upp sig och jag måste tålmodigt vänta tills det snurrat klart och jag kan fortsätta. Har i lugn och ro hunnit in och fylla på kaffekoppen, snyta mig, druckit vatten mellan varven. Nu är det dags att sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken och ropa ner hundarna. En helt ny dag väntar. Kanke en dag när man tänker extra mycket på miljön, och att göra något man inte gjort tidigare för att bli mer miljövänlig? DET kan vara EN värd grej för den här dagen :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 september 2019 05:17

Tisdag morgon. 4 grader och molnigt. Det ser inte riktigt ut som att solen ska orka fram idag, men man vet aldrig :)


Igår frågade cheferna mig om jag hade tid att sätta mig med dem en stund. Alltså, det kan inte hjälpas, lite hjärtklappning får man allt, och det är väl färska icke så trevliga minnen som genast gör att man tänker: VAd har jag gjort för fel?, även om man själv inte alls upplever att man gjort nåt fel. (Det hade jag inte DÅ heller)

- Hur tycker du att det går, och hur känns det, var frågan. 

- Jag tycker att det går strålande,och det känns guld. 

- Det tycker vi åxå. 

Ja, sen var det ju bara att gotta sig i allt positivt de sa :)


Bakade både bullar och bröd igår, den här gången "vanligt" grötbröd, alltså, vitt ... inga konstigheter i ... fniss. Minns ju på anställningsintervjun att de frågade om jag kunde baka grötbröd av överbliven havregrynsgröt, tror jag sa som Pippi Långstrump -  Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert.” , och det ÄR ju verkligen inte svårt :)

 

 

Efter jobbet åkte jag hem och pinkade hundarna, sedan begav jag mig bort till Pernilla och Mattias. Det var ju måndag och jag skulle sköta Otto medans Pernilla tränade och Mattias var på nåt möte eller nåt. Gav honom mat


 

satte honom i vagnen, gick förbi hos mig och plockade upp hundarna, sedan gick vi runt byn.


 

Han somnade i vagnen och sov tills vi var tillbaka, då vaknade han och var pigg och glad :)  Han fick en liten höst-gåva som jag beställt, en mössa med hans namn på, och en halsduk


 

Lite tv, lite planering, sedan kvällspink och gonatt. Somnade i vanlig ordning snabbt, vaknade och behövde snyta mig, dricka vatten och hosta en kvart. Kollade på klockan - 02.10 . Jahapp. Vet inte hur länge jag låg vaken, men det var en bra stund. Kollade på klockan igen - 03.48 Eh ... Ok. Hostade lite till, snöt mig ett par gånger, drack lite mer vatten ... sen somnade jag nog om. Nästan skönt när alarmet drog igång och påpekade att natten var slut. Såna här nätter är lix lite jobbiga, detsamma de tar slut ... fniss. Skämt åsido, visst  måste det vara över snart - det här med förkylningen och hostan? Nu får det fan vara nog.


Idag blir det spagetti och köttfärssås på jobbet, sedan beställning, det är ju tisdag :)  Efter jobbet ska jag passa Otto medans Pernilla tränar, sedan ska jag klippa Robban.  Men NU ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Kaffet är uppdrucket och jag är redo att ta mig an den här dagen. Jag ska fylla dagen med värda grejer, det ska väl du åxå! :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 september 2019 05:23

Måndag morgon. 4 grader och molnigt, kring mitt på dagen ska det nog bli lite sol ändå :)  Igår regnade det precis hela dagen, även under ridturen, men det gjorde inte ett smack. Jag hade ju regnkläder och handskar, så det var riktigt härligt att vara ute en timme på hästryggen

   

Hem, åt lite lunch, blev tvärtrött så jag gick över till Hannah och Robban en sväng för att hålla mig vaken. De höll på att stycka och paketera kött. Satt inte där så länge utan gick hem till mig igen. Eftermiddagen och kvällen blev lugna. Hostar och snorar fortfarande en hel del, men nu kan det väl inte vara så många dagar kvar innan det släpper helt. 


Inatt drömde jag nåt helsnurrigt. Jag skulle flytta till Stockholm ... åh ... nu minns jag inte vad gatan hette, det var nåt konstigt  namn ... kom dit, låste upp dörren, gick in ..... på typ ett boende. Gick runt rätt länge och sökte personal för att få veta vad det var frågan om. Hittade till slut en som jobbade där som förklarade att jag var på fel gata, jag var nu på läkarvägen men det var ju fel. Tack!  Glad i hågen gick jag ut därifrån och frågade en kvinna utanför, var den rätta gatan låg. Hon pekade och jag började gå. Kom fram, öppnade porten .... såg en jättejättesmal, jättejättebrant trapp. Men herregud ... 


Till höger fanns som en typ av hall, där det fanns en hiss. Det stod en massa folk där och jag gick dit. Jag visste inte var min lägenhet låg, så jag frågade några äldre damer om de visste. 

- jo, där bor ju hon, sa de och pekade på en kvinna. Den kvinnan visade sig inte hade flyttat ut. 

- nä, det är nåt krig med hyresvärden, så jag kommer inte att flytta, sa hon. 

- men, jag ska ju flytta in idag, sa jag

- jaha, jag får skriva på hyresvärdens hemsida, sa hon. 

I hissen kunde man bara åka två stycken åt gången, och det var så många i kö att jag hann vakna innan det var min tur. Det var nog lika bra .... fniss. 


Idag blir det önskelunch på förskolan. Plättar med grädde och sylt är beställt. Jag har tänkt baka bullar och lägga i försäljningsfrysen tänkte jag, och sen får vi se vad som händer i övrigt. 


Nä, börjar vara dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Kaffet är uppdrucket och det börjar ljusna så smått härute. Ha en bra måndag, kom ihåg att fylla dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 september 2019 08:48

Söndag morgon. 7 grader och regn. Det hade ju varit supermysigt ifall det varit uppehåll där kring 11 eftersom jag ska ut och rida då, men det verkar inte ska vara det, och det går ju ändå :)


Igår hade jag ju städdag, plus att jag gjorde om lite i hallen. Jag bar upp en av småskåpen och tog ner de två jag hade däruppe. Ska nog köpa skoskåp och ställa dit istället,som inte sticker ut så mycket från väggen. Men, nu får det vara såhär tills vidare :)


   

Efter städningen stack jag iväg på Solbacken en sväng, gick in på ÖoB och köpte 2 rullvagnar att ställa de stora änglatrumpeterna på, och när jag kom hem igen så kånkade jag in dem. Så, nu står alla 6 änglatrumpeter på kontoret. De har massor med knoppar och jag tänker låta dem blomma lite innan jag söver dem för vintern. 


Mot aftonen startade jag ugnen på 125 grader och satte in kalvsteken, sen tog jag hundarna på en cykeltur runt byn


   Kom hem,gjorde en grönpepparsås,  tog ut steken, vred på mer värme och satte in potatisgratängen. Hängde en tvätt och småfipplade lite innan det var dags att äta. 

        

Sjukt gott! Ett glas rött till satt perfekt. Efter maten blev det myskväll

 

Idag blir det som sagt en ridtur, sedan om jag har tur, kan Robban börja hjälpa mig att bygga hundgården. Eller, först ska det grävas för att få ner stolparna. Hade även tänkt baka mer mjukkaka och lägga ute i frysboxen. Men, nu först, sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Dagen har börjat, och det gäller att hänga med :)  Fyll den här dagen med värda grejer nu. 


Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards