Alla inlägg under september 2019

Av maria tafvelin - 14 september 2019 08:24

Lördag morgon. 5 grader och härlig sol. "Ring så spelar vi" ljuder från högtalarna. Vaknade kl 6 men tänkte - nä... jag ligger kvar och försöker somna om. Lyckades med det och vaknade kl 8. Helt perfekt! Har ju hostat en hel del inatt åxå, så det var Värt att få sova en liten stund till. Några timmar har jag dock bevisligen sovit inatt, för jag drömde att jag fick en telefonräkning på 8700 kronor. Fniss. Skönt att vakna efter sådana drömmar, och inse att det var just - en dröm. 


Igår på jobbet lagade jag "baconbus". Till det stekte jag potatis som var över sedan tidigare i veckan. En härlig dag på jobbet, och i vanlig ordning så går dagen så himla snabbt, det är helt fantastiskt. Jag hade tänkt baka bullar igår, men jag valde att skjuta på det till måndag, annars hade det blivit så tajt med tid. Eller, Jag hann helt enkelt inte ... fniss. 


Direkt efter jobbet åkte jag förbi på REntAv och lämnade tillbaka arbetskläderna. Chefen fanns kvar på plats och vi pratade en stund, han frågade naturligtvis hur det gick på nya jobbet mm. Jag berättade glatt hur fantastiskt roligt det är, och hur jag trivs. När jag skulle gå sa han

- Du, hör av dig om du ångrar dig

Sen skrattade han så Gott :)


Hem, träffade Pernilla och Otto härute på gården, de skulle precis gå in till Hannah och kolla på en spegel och ett bord som Hannah köpt. Jag hängde med :)  KOllade in prylarna, kramade om Otto, sedan gick jag över till mig och tog ut hundarna på ett pink. Bytte sedan om och tog hundarna på en cykeltur


  HIttade ett nytt bra ställe att släppa dem på :)


Vispade ihop en kebabpizza till middag .... kände att kalvsteken vill jag verkligen njuta av, få hålla på länge, verkligen TILLAGA middagen, inte bara kasta ihop och trycka i mig. Så, det blir kalvstek ikväll :)

 

Kl 22 gick vi isäng här på Boviken 231, då fanns det absolut ingen kräm kvar ... fniss. Gissningsvis sov jag 22.02 


Den här dagen ska jag ägna åt städning och ta in även de stora änglatrumpeterna. Jag tog in de små igår

 

Ska väl iväg och handla senare, men ska verkligen ägna några timmar åt att städa först. 


Nu är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en fin lördag, fyll den med värda grejer!


Gomorron





Av maria tafvelin - 13 september 2019 05:22

Fredag morgon. 9 grader och klarblå himmel. Idag är ju appen lite rolig faktiskt. Kl 11 är det 30% risk för regn, men bara den timmen. Kl 16 precis samma sak :)  


Igår, som vanligt en rolig dag på jobbet. Alltså, kolla in vyn jag har från arbetsbänken i köket!

 

Häromdagen fraktades det massor med får på vägen utanför, med hundar till hjälp. Det fick jag stå och se på medans jag fipplade vid bänken. Till lunch blev det kokt torsk med äggsås, till det kokt potatis. Idag blir det baconbus :)


Pernilla skrev till mig och frågade om jag kunde ha Otto medans hon tränade, och det både kan och vill jag definitivt, så direkt efter jobbet åkte jag dit. Otto skulle precis äta, så jag gav honom gröt, la honom i vagnen, gick förbi hos mig och plockade upp hundarna, sedan gick vi runt byn


     

Alltså, denne Otto <3 Han är så underbart ljuvlig! 

När jag stack in skallen hemma för att hämta ut hundarna, såg jag att Pernilla levererat det bord jag köpt på facebook genom henne. Deras granne hade lagt ut det, hon visade mig en bild och jag sa åt henne att köpa det. Det gjorde hon, och levererade det när hon var hit och tog ut hundarna igår mitt på dagen. Jag är verkligen supernöjd!

 

Ja, nöjd med bordet alltså, inte kvalitén på fotot .... fniss. 


Läser "minnen" på facebook och får mig goda skratt. 13 september 2015 skrev jag:

"Kylen har lagt av, trådlösa internet har lagt av, kupéfläkten i bilen har lagt av. Det läcker under handfatet så jag tvättar mig och borstar tänderna i köket. Jag har grava i-landsproblem"    Hahaha, ja, det där minna man ju. Kylen, den kom igång igen efter att ha stått avslagen nåt dygn. Tvättfatet fixade jag, köpte ny packning och satte dit. Kupéfläkten i bilen bytte jag själv, minns ni? Jag spelade upp klipp från youtube när jag halvlåg ute i bilen, för att se hur man gjorde. Impade stort på grannen (stängde av filmen just när han tittade, så att han skulle tro att jag kunde det utantill) .. fniss. 


13 september 2011 skrev jag:

"Köpte ny duschdraperistång idag, eftersom jag råkade bryta ner hela skiten från väggen igårkväll när jag duschade. Nu passade inte fästet så jag måste borra ... har lämnat bort alla verktyg.... så nu är HELA toa/duschutrymmet plaskblött... fastän jag försökte duscha lite stramt"   Fniss .... jo det där minns jag åxå tydligt .... fniss   Det var ju i lägenheten i Bygdsiljum det där hände ... minns faktiskt inte hur det löste sig :)


 Känner mig konstigt nog riktigt pigg, trots att jag hostat mer än någonsin inatt. Hoppas piggheten håller i sig tills ikväll, för jag tänkte tillaga den här kalvsteken då :)  Håller den INTE i sig, så tar jag den i morgon istället. 


 Nä hörrni, dags att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken, servera hundarna frukost och ta en morgonpromenad. Vi kör skogs-promenaden i vanlig ordning, det är lixom en värd start på dagen. Nu hör jag Theo komma slajdandes nerför trappan, han känner på sig att jag snart ropar :)   Ha en superhärlig Dag, var ni än befinner er. Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 september 2019 05:15

Torsdag morgon. 13 grader och mulet. Kanhända det kommer en regnskvätt på förmiddagen, men mot aftonen ska det klarna upp och bli sol. I  morgon ser det ut att ska bli kanonväder :)  


Igår, på jobbet, körde jag ett experiment. Jag mixade det som blev över från den grekiska grönsaksgrytan och blandade i den överblivna havregrynsgröten, och bakade bröd av det. Ett äkta matbröd alltså :) Det blev riktigt bra :)

 

Till lunch gjorde jag kyckling med ris och currysås. Kycklingfiléerna brynde jag och la i bleck, direkt in i ugnen och körde upp kycklingen till 72 grader, tog ut, virade aluminiumfolie så fick det vila typ en kvart, sedan skar jag skivor. Den blev riktigt saftig och god. Det tyckte barnen åxå, för de åt som rackarn. Currysåsen gick verkligen hem åxå, och några barn ville mest äta currysås som soppa ... fniss. 


Kring 14 gjorde jag deg till mjukkakan, och satte in stålet i ugnen. Kl 15 började jag baka ut, och  45 minuter senare var jag klar, då var det flera av "fröknarna" som varit in i köket x antal gånger, för att det luktade så gott, och det gör det verkligen när man bakar mjukkaka

 

Sedan var det bara att börja koka kaffe och hälla i termosar, samt göra mackor på mjukkakan, inför föräldramötet. Det var jättekul att få vara med! Det är ju tre olika grupper på förskolan, de minsta barnen, mellanbarnen och de äldsta. Föräldrarna blev indelade på samma sätt och personalen var indelade i tre olika områden. Jag var med ägarna på "köksstationen", de andra grupperna var "inomhusgruppen" och "utomhusgruppen"  Jag fick berätta om min matlagning och mina visioner kring det, och det var superkul. Kl 20 bytte jag om och åkte hemåt, Robban hade varit ute med hundarna på aftonen, och det var skönt att komma hem och slappa en stund innan det var dags att gå isäng. 


Hostan har faktiskt varit rätt så ok inatt, gnusjukan håller på att ge sig .... fniss. När det drog igång som värst var klockan 4.40 och jag skulle ju lix upp kl 5, så jag klev helt enkelt upp. Nu hoppas jag att nätterna får vara hostfria framöver, för det är klart att det tar på krafterna att sova som en kratta. 


Idag blir det kokt torsk med äggsås och potatis till lunch. Det blir att handskala potatisen, för på nåt vänsters vis så lyckades jag ta död på potatisskalarmaskinen sist jag använde den. Eller, den funkade bra medans jag använde den, men när Sara skulle använda den i måndags då jag var hemma, då var den död. Den måste ha tagit sin sista suck precis när jag skalat klart. Så, nu har jag lyckats starta brandvarnarna och sabbat en maskin. Det är ju en superbra start på nya jobbet .... fniss. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och rulla igång dagen. Ha en fin torsdag och kom ihåg att fylla dagen med saker som är värda för just Dig <3


Gomorron



Av maria tafvelin - 11 september 2019 05:34

Onsdag morgon. 13 grader och dimma. Länge sedan det var sånhär riktig dimma, bäst försöka komma iväg lite tidigare till jobbet, ifall det ska vara såhär. 


Igår gick det ändå bra att jobba, superkul att vara tillbaka i köket, och nu har arbetskläderna kommit åxå :) Några av barnen frågade:

- Varför har du mössa?

- Så att inte mitt hår ska ramla i eran mat. 

Undrar ifall de reflekterade över att jag först NU har huvudbonad, då jag inte haft det tidigare. Till lunch gjorde jag en grekisk grönsaksgryta, till den serverades oliver, fetaost, tsatziki, rivna morötter och gröna ärter.


     

En av grupperna tyckte nog att jag blandat lite VÄL hej vilt .... fniss.  Till mellis kokade jag en äppelkräm. 


Min plan om att låta varubeställningen vara i centrum förutom matlagningen, funkade bra. När Sara kom in där vid ... typ strax efter 14 och sa att Ica hört av sig och kunde leverera redan igår, ifall beställningen var inne inom 20 minuter, då var jag på hugget. Jag hade redan skrivit ihop beställningen så jag gick till datorn och knappade in den. Ja, Sara fick hjälpa mig att logga in bara .... finns ju gränser för hur mycket jag kommer ihåg bara efter En gång ... fniss. Sista timmen hostade jag en HEL del, och jag kände mig rätt mör när jag körde hem. 


Hem, ut med hundarna ... funderade en stund på om jag skulle cykla med dem,men kände att jag skulle vila för att vara fit for fight idag, så jag skar pyttesmå leverpastejbitar och körde godissök ute på gården som aktivitet istället


 
  Det är rogivande att stå där och se dem söka av. De får hålla på tills de själva visar att de sökt och hittat allt. Då kommer de fram och sätter sig framför mig, det är lixom avslutningsrutinen. Nöjda knorrade de ihop sig bredvid mig i soffan och kollade på "halv 8 hos mig" och "Idol". 


Lagom tills det var dags att krypa isäng, drog ju hostan igång på allvar. Tänk att det alltid är så. Men, ska man se nåt positivt med det så KÄNNS det som att man gått ett corepass i alla fall :)  HOstade, hostade och hostade lite till. All night long, typ.  Somnade kring 01 och när jag vaknade av att jag hostade igen tänkte jag: Hoppas klockan är 5, då ska jag lix upp. Nope, klockan var 3. Hostade till 4 .... somnade .... och när alarmet drog igång .... kändes det allt annat än ok ... fniss. Ställde genast fram alarmet till 5.30 och knorrade ihop mig igen .... men som vanligt när jag försöker mig på den manövern, så känner jag redan efter en minut att jag har hunnit bli för pigg .... fniss. Så, jag klev helt enkelt upp :)  


Jag har full smak och kaffet är nog extra gott idag. Idag är det önskelunch på förskolan - kyckling och ris. Jag har inte bestämt hur jag ska tillaga kycklingen, ska fundera på den några timmar till :)   Kl 18 är det föräldramöte och jag ska vara med. Jättekul, då får man börja skapa en relation med föräldrarna åxå. Jag kommer att stanna kvar efter jobbet och baka mjukkaka på stålet, och bjuda på nygräddad macka på föräldramötet. Hannah, eller Robban, tar ut hundarna i afton, själv kommer jag hem kring 20. Det ska bli skoj!


Nä hörrni, dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, blåsa ut ljuset och veva igång den här dagen på allvar. Det här ska bli en värd, härlig dag, eller hur?! :)  


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 september 2019 05:22

Tisdag morgon. 11 grader och molnigt. Riktigt mörkt ute, och  jag har hostat som en gnu inatt. I övrigt känner jag mig dock mycket bättre, det här med att låta kroppen Vila när man är sjuk, är grejen. Igår klev jag upp kring 7, gick ut med hundarna en kort sväng, gick över och hämtade Lilly så att jag skulle kunna hålla koll på henne. Hon har ju haft diarré sedan lördag, inte ätit och knappt druckit något alls. Jag gjorde risavkok och hon drack ett par klunkar, inte mer. 


Jag parkerade mig i soffan och halvsov fram till kring 14, då tog jag ut hundarna igen. Lilly kissade bara, och när vi kom in klunkade hon i sig allt risavkok jag gjort, nästan en liter. Äntligen!  Pernilla och Otto kom förbi, jag såg dem härute på gården gåendes bort till trädgårdslandet, så jag gick ut. De hade varit på lekparken och Otto har gungat första gången. Pernilla visade en film på det, åh vad han skrattade <3  Vi satte oss i inglasningen hos Hannah och Robban, Hannah slutade tidigt så hon kom hem medans vi satt där. Jag brukar ju passa Otto medans Pernilla tränar, men eftersom jag mådde som jag gjorde, hade hon bett sin faster, och det gick jättebra. Pernilla och Hannah erbjöd sig åka på Kvantum och handla lite åt mig, jag var tvungen köpa lite saker till dagens lunch på jobbet. 

- Vi kan fixa det, sa de

- nämän, jag MÅSTE ju komma mig på benen, jag ska ju jobba i morgon. 

Gick in och vilade nån timme till, sedan sminkade jag mig, tog på nya jeansen och en snygg top. Tror och hoppas att jag Såg betydligt bättre ut än jag kände mig ... fniss


När jag kom tillbaka hem kunde jag konstatera att hostan verkligen kommit igång. Jag höll på att hosta skallen av mig inne på Kvantum, det räckte med den promenaden. Vilade en stund, lagade sedan mat. Det blev en köttgryta med stor mängd ingefära och vitlök. 


 

En lång, varm dusch fick avsluta kvällen. Inatt har jag verkligen inte sovit mycket, jag har hostat och hostat. MEN, då är det ju tur att jag sov såpass mycket igår på dagen :) 


Idag ska jag laga grekisk grönsaksgryta på jobbet, och beställa varor. Ja, jag ska givetvis göra mer än så, men det är de stora sakerna. Såhär i början tänker jag styra så att tisdagar låter jag beställningen ta en stor del av dagen, så att jag inte planerar in en massa att göra just tisdag. Planering är a och o. Plus att planera så att jag tex bakar de dagar jag har lättlagade luncher. 


Nä hörrni, det är nog dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och låta dagen ta fart. Ska packa ner nässpray, hostmedicin och alvedon så jag är preppad inför alla slags utmaningar ... fniss. Ha en fin tisdag, försök fylla den så gott det går, med värda grejer. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 september 2019 07:11

Måndag morgon. 2 grader och klarblå himmel. Har vaknat typ 10 gånger inatt, frusit så tänderna skallrat, svettats så jag varit blöt i håret, måst snyta mig, gå på toa, dricka  ... men har ändå sovit bättre än jag hade räknat med. Igår låg jag största delen av dagen, och det blir nog ännu mer av den aktiviteten idag. Riktigt brakförkyld! Jag hade ju räknat med att bli förkyld såhär när man börjat jobba på förskola ... men .... var man tvungen bli SÅHÄR förkyld? Nåja, kan inte göra annat än att försöka kurera mig så gott det går. 


Jag behöver väl inte tillägga att det inte blev någon kalvstek igår till middag heller. 


Nä, dagens inlägg blir inte längre än såhär. Jag ska ta ut hundarna, sen gå över och hämta Lilly, hon har haft diarré hela helgen. Robban är borta tills sent ikväll och Hannah jobbar, så jag tar över henne hit så man kan hålla koll på henne. 


Ha en bra måndag. Hur det än är så går det att hitta nåt som är värt. Täcke och kudde ligger redan i soffan, DET känns bra, då behöver jag inte orka mig upp för att hämta ner det. 


Gomorron



Av maria tafvelin - 8 september 2019 07:20

Söndag morgon. 9 grader och molnigt. Igår vilade jag i princip hela dagen, ont i halsen, frusen ... mådde inget vidare faktiskt. Idag då? Mår inte bra men Jag känner mig lite kluven .... det är ju rid-dag idag, och det vill jag ju inte missa .... men jag vill ju vara på banan i morgon då det är jobb, och det är viktigare, så jag måste avstå ridningen idag och bara vila. 


Jag var tvärt på Solbacken igår och handlade, kilade in på Kappahl för att kolla om det fanns nåt vettigt klädplagg ... mycket av det jag har i garderoben är ju för stort, och det känns nästan märkligt att kunna gå runt i butiken och titta bland ALLA ställ och hyllor, inte vara förpassad till hörnan med big size-kläder. Hittade dock inget som passade... och i ärlighetens namn så höll jag inte på och letade så länge heller, ville mest hem och lägga mig igen, halvsprang genom Willys för att handla lite, hittade svensk kalvstek billigt, så jag köpte en. Hade ju tänkt laga den igår, men när det blev middagsdags så talade halsen och resten av kroppen om för mig att den inte var direkt med på noterna att äta överhuvudtaget, och inte kände jag någon större lust att anordna en delikat middag ... det fick bli andra lösningar

 

Det blev ett par rostade mackor och en kopp te framemot kvällningen. Jag hoppas att jag känner att jag vill tillaga steken ikväll :)


Nä ... nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Även om jag inte tänkt göra många knop idag, så måste hundarna få komma ut. Det blir nog att ligga i soffan och kolla på play även idag. Finns ju hur mycket som helst att se. Ha en fin söndag, och oavsett om du är aktiv eller passiv idag, så se till att fylla dagen med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 september 2019 07:57

Lördag morgon. 6 grader och halvklart. Något ljusare och mer blå himmel än halvklart tycker i alla fall Jag, men enligt appen ska det börja regna kring mitt på dagen. Radion bjuder på "Ring så spelar vi" och hundarna sover ännu. Första koppen är upphälld och jag sitter i mitt fina kontor och smuttar på kaffet i min sköna morgonrock och mysiga tofflor. Inatt fick jag ont i halsen helt plötsligt, typ som en kniv i strupen,  så jag kommer att ta det OERHÖRT lugnt idag. Tur att jag har hela dagen idag, och hela dagen i morgon på  mig att kurera  mig 
 
 
Men ... vafan kom jag åt för knapp NU då .... texten blev kursiv, det vill jag inte ha, men vet inte hur jag ska få tillbaka det ... fniss. Äh, jag får fortsätta såhär... orkar inte lägga energi på att ändra det. 
 
Igår var jag ju ensam på förskolan, då de andra dragit iväg till Hemavan och arbetar med kompetensutveckling. Jag började med att göra en deg till brödet jag skulle baka. Tog tillvara havregrynsgröt som blev över i torsdags, rev ner morötter, värmde vatten och körde ner jäst. Medans degen jäste gjorde jag kroppkakor av överbliven potatis. Bakade ut brödet och körde in det i ugnen. Jag hade med mig stålet för att baka mjukkaka, men jag hittade inte brödkrydda .... endera har jag helt mist synen eller så är det nåt annat ... men, äh, jag får baka mjukkaka en annan dag. Drog ihop till en lasagne, kokade en hallon/blåbärssylt på bär som barnen plockat, satte en vinbärsdricka på dragning, kokade två stora kittlar äpplen och gjorde äppelmos. Hade tänkt baka bullar åxå, men insåg att det skulle bli knappt om tid att få dem att svalna så att jag kunde stoppa dem i frysen, så jag hoppade över det. 
         
8 matlådor kroppkakor, 7 matlådor lasagne åkte i försäljningsfrysen, 13 byttor äppelmos och 4 rejäla grötbröd åkte i förskolefrysen, att användas till frukost och mellis, Hallonsyltbyttan och vinbärsdrickan åkte i kylen. Till veckan blir det att baka bullar och mjukkaka. 
 
När jag kom hem blev det en sväng med hundarna, drog igång en tvätt, sedan sjönk jag ner i soffan. Blev sittande där och slötittade på tv innan det var dags att laga mat. Hade tagit fram en skiva kotlett ur frysen som jag stekte, körde bara en sallad till, och lite balsamicocreme. Gott!
 
Efter  maten tog jag hundarna på cykeltur
 
Kände mig sjukt frusen, jag som aldrig fryser typ ... så jag cyklade inte så himla långt. Lite mer tv, sedan isäng. Vaknade och kände att jag hade jätteont i halsen. Nä ... säg inte det! Jodå. INte alltför förvånad dock, många förkylda nu, både på jobbet och runtomkring. Men, ska ta det lugnt och kurera  mig nu efter konstens alla regler. Första regeln är Vila. Ska bara småstäda lite, hundarna ska nog få köra lite godissök inomhus idag. 
 
Ok, nu har det dragit in ett grått täcke över hustaken, det känns lite symboliskt, typ - gå och lägg dig igen ... fniss. Jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ta ut hundarna på morgonrunda och sedan i en sakta lunk låta dagen komma. Som det känns just Nu blir det att ta ner täcke och kudde och spendera största delen av dagen i soffan och kolla på play. Halstabletter och popcorn inom räckhåll .... ja, det låter helt perfekt :)  Det blir en bra dag! Ha en bra lördag du åxå. Kom ihåg att suga åt dig allt positivt du har omkring dig, då blir dagen Värd!
 
Gomorron 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards