Alla inlägg under oktober 2019

Av maria tafvelin - 23 oktober 2019 05:40

Onsdag morgon. 6 plusgrader och klart. Det kan nog bli en fin dag idag :)  Vaknade 3.50 och kunde inte somna om. Kände att jag nog behövde få sova en liten stund till, så jag ställde fram alarmet till 5.30, men det hjälpte inte, jag somnade aldrig om. Perkon puttrar, snart är det kaffe :)


Igår hade jag som vanligt en rolig och bra dag på jobbet. Jag har sagt det förut, säger det igen - underbart att ha ett jobb där det är så himla roligt att vara. Idag blir det inte bara roligt, utan även spännande, då jag ska laga rödbetsbiffar ... fniss.  Idag är det en av pedagogerna som fyller år. Julia blir 30 och vi ska uppvakta henne lite. Förra veckan köpte jag lite ballonger, och igårkväll här hemma gjorde jag .... hmm .... nä, jag ska inte berätta, man vet aldrig vem som läser min blogg :)  


Till middag igår blev det en klämjärnsmacka med sallad, och när det blivit riktigt kolsvart ute, tog jag på pannlampa och reflexväst och cyklade med hundarna runt lillbyn :) 


Oj, man hinner inte sitta och småsippa på kaffet när man legat såhär länge som jag gjorde idag, nu är det bara att klunka i sig resten, sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken och ropa ner hundarna. 6 plusgrader, värmebölja .... behöver man ens jacka? ... fniss.   Ha en superhärlig onsdag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 22 oktober 2019 05:25

Tisdag morgon. 1 plusgrad och appen säger "regn och snö"  .... lät ju sådär lagom kul ... Prognosen säger för dagen: Regn och snö och dålig sikt. Ajdå .... jag som upplever att trafiken mot Boliden är rätt så hetsig, både på eftermiddagen och på morgonen, men speciellt på morgonen. Ska försöka komma iväg lite tidigare och hoppas att de hetsiga åker i vanlig tid, då hinner jag fram på jobbet innan de ger sig ut på vägarna  :)


Igår när jag kom på jobbet hade Sara varit och köpt nån dunderdryck åt mig så att min kropp ska sluta tjuras så förbannat med förkylningen. Den ska hjälpa till att boosta immunförsvaret och jag ser fram emot den hjälpen :)  NU ska jag bli frisk och pigg som en nötkärna. 


Till lunch igår blev det köttbullar och stuvade makaroner. 

   

Idag blir det kyckling, ris och grönpepparsås. I morgon blir det desto mer spännande, då ska jag göra rödbetsbiffar. Det kom rätt så mycket färska rödbetor i frukt- och grönsakslådan från Ica Kvantum i onsdags, och det gäller ju att ta tillvara på allt man kan i de där lådorna. Jag har aldrig gjort rödbetsbiffar förut, men säger som Pippi Långstrump: 

- "Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert"    Fniss


Pernilla och Otto kom på öppna förskolan igår, det var superkul :)  Jag hade sett till att inte ha något att göra under mellis, så jag kunde sitta ner vid bordet och ta en kopp kaffe medans de fikade. 


Direkt efter jobbet igår och en snabb sväng på affären, stack jag iväg till Pernilla för att passa Otto medans hon tränade. Nu måste jag maila bloggsupporten, för det går fortfarande inte ladda upp filmer. Otto blev ... ska vi säga ... minst sagt negativ när han inte fick vara i diskmaskinen, så jag gjorde samma manöver som man gör med hundarna när de pysslar med något man inte vill att de pysslar med - avledning. Vi satte oss på hallgolvet och Otto fastnade för en rosa reflexväst. I 20 minuter höll han på med denna reflexväst! Filmade typ 2 minuter när han hållit på ca 10 minuter, hans fokus var oerhört, och hans tålamod gränslöst där han satt och lixom försökte ... få ihop tyget. När han med båda händerna försökt trycka ihop tyget en bra stund, skakade han hela västen och skrattade. Detta upprepades gång på gång i 20 minuter. Han slutade inte förrän Pernilla kom hem ... fniss. 


Nä, eftersom jag ska komma iväg tidigare idag så är det nog dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och ser till att få snurr på morgonen. Ha en riktigt fin Tisdag och se den inte som en transportsträcka mot helgen, utan njut och var närvarande i alla värda ting som händer under dagen. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 21 oktober 2019 05:19

Måndag morgon. 4 minusgrader och halvklart. Igår när jag klivit upp, startat perkon, satt mig på mitt fina kontor vid datorn, läst norran och fått i mig första koppen, hörde Pernilla av sig och frågade om jag ville med på promenad. Jag skulle egentligen rida för Malin, men hade skrivit till henne att min förkylning satte stopp, eftersom det var 5 minusgrader och jag ville inte hosta skallen av mig. En promenad tillsammans med Pernilla och Otto, Hannah och Robban, tackade jag dock ja till. Så, jag hann inte blogga, utan klädde mig, kopplade hundarna och gick ut istället. 


Vi gick till Boviksön, Robban fick vända då han skulle iväg och jobba och insåg att han inte hade tid att följa oss hela vägen, det tar ca 1,5 timmar att gå den svängen. Vilka stugor det byggs därute på ön, jisses! 

När jag kom hem igen, lastade jag vinterjackan och täckbyxor i bilen, åkte sedan och handlade till lunch, den skulle vi äta hos Pernilla. Vi premiärgrillade i den grillplats hon fick av sin pappa när hon fyllde 30. Han har byggt den, och Pernilla har målat den, den levererades bara häromdagen. 

     

Såå gott och trevligt!  När vi ätit klart gick vi in en liten stund, sedan kände jag att det var dags att komma hemåt och ta hostmedicin och div andra medikament, duscha och vila. 


6 veckors förkylning, inne på 7:de nu, och faktum är ju att jag hostade i 6 veckor när jag jobbade på Fridas, och var ordentligt förkyld, så det är nog helt naturligt ... fniss. 


Idag blir det köttbullar och stuvade makaroner till lunch på förskolan. I fredags var det tacogratäng, det gick hem. Det gissar jag att dagens lunch åxå gör. 


Nä, det börjar vara dags att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken, ropa ner hundarna och vispa igång dagen. Ha en riktigt fin Måndag. Vi har passerat mitten av Oktober och det är läge att boosta med värda grejer inför november månad, som kan vara något mörk och seg. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 oktober 2019 08:35

Lördag morgon. 2 plusgrader och molnigt. Klev upp bara för en stund sedan, så det är ju ljust ute .... fast jag har tänt ett ljus ändå, såhär på kontorsbordet. Perkon levererar alldeles strax första koppen, radion bjuder på "ring så spelar vi". Det är Lördag och jag ska ha en mysig dag :)


Idag ska jag ta itu med att bryta med en människa som inte tillför mitt liv annat än tjafs. Det ska bli så oerhört skönt, jag har haft det på agendan ett bra tag, men droppen kom häromdagen, så nu räcker det. Jag känner mig redan lättad.


Städning och tvätt står åxå på dagens to do, men det är ju mest bara roligt :)   Åka iväg en sväng och handla, samt hitta på nåt för hundarna, sen är dagen fylld. Fylld med värda grejer :)


Ibland rörs det ju jättemycket i skallen, ibland står det mer eller mindre helt stilla. För tillfället står det mer eller mindre helt still .... fniss. Tror jag ska ta ut en skiva karré ur frysen för att tillaga i slow cookern. Igår blev det pizza på stålet

 

Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en superfin lördag, en superfin VÄRD lördag. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 oktober 2019 05:57

Fredag morgon. 1 plusgrad och molnigt. Har egentligen inte tid att sitta här på mitt superfina kontor, då jag faktiskt flyttade fram alarmet i morse. Jag vaknade 3.40 och låg vaken till 4.30 .... då kände jag att jag bara MÅSTE få sova en liten stund till. Ställde fram från 5.00 till 5.30 och hann faktiskt somna om. Känner mig dock inte direkt pigg. 


Det blev ingen Otto-tid igår efter jobbet, då Pernilla kände sig sliten och hoppade över träningen. En runda med hundarna blev det, sedan blev det middag. Hittade en liten påse med pyttipanna som jag stekte, tog lite rödbetschutney till. Inget kulinariskt mästerverk, men mat i alla fall :)


Nä, jag måste nog sladda iväg och sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, klockan går :)


Ha en fin fredag, fyll den med värda grejer så gott det går

Gomorron

Av maria tafvelin - 17 oktober 2019 05:14

Torsdag morgon. 3 minusgrader. Appen säger molnigt. Det där snöandet som spåddes komma, verkar inte dyka upp. Synd tycker jag, då det ju blir så mycket ljusare med ett lager snö på backen.  


Igår var en superbra dag på jobbet i vanlig ordning. Spagetti med kasslersås till lunch uppskattades av barnen. Varför jag valde kassler istället för skinka är att kasslern var på extrapris. Idag blir det fisksoppa och i morgon tacogratäng. 


Jag fick ett sms av en kompis igår som läst här på bloggen att jag tappat spoilern på bilen. Hon menade att det inte lät hälften så makabert som när jag tappade innerdörren till cittran jag hade ... fniss. Det är sant ... jag minns det mycket väl .... hur jag lyckades slita sönder handtaget till bilen, och när jag skulle försöka sätta dit ett nytt var jag tvungen ta bort innerdörren .... som jag sedan tappade så att den blev överkörd .... fniss. Minns åxå att jag inte fick dit nya handtaget, så jag var utan ett tag. När jag skulle IN i bilen fick jag gå in via passagerardörren.Minns åxå att när jag kom ut till bilen efter jobbet en dag, så hade en liten fågel kommit in via hålet där handtaget skulle sitta.  Å herregud vad jag har haft problem med bilar och bildörrar minns jag nu när jag tänker efter. Åkte mycket buss till jobbet där ett tag ... hahahahaha .... vad är det nu .... 3-4 år sedan?  


     


Bilen jag har nu har ju skött sig fantastiskt bra :) Peppar, peppar. 


Igår efter jobbet blev det en runda med hundarna, sedan kände jag att hundarna knappt fått göra nåt alls i slutet, så jag körde några korta lydnaspass med dem var för sig. Jag har ju de senaste veckorna prioriterat att vila efter jobbet, så att jag ska bli frisk någon gång, så hundarna har fått vila de åxå. Hoppas vara helt frisk och återställd inom kort :)


På tal om igår .... jag svängde förbi IcaKvantum efter jobbet, och när jag nästan var framme, mötte jag två svarta minibussar med påslagna sirener och blåljus som körde fort nanting. Jag undrar fortfarande vad det var frågan om, typ insatsstyrkan? Har inte sett något på norran om det så jag får väl fortsätta undra. 


Börjar vara dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och gunga igång dagen. Ha en superhärlig torsdag och kom ihåg att fylla dagen med nåt värt. 


Gomorron


Av maria tafvelin - 16 oktober 2019 05:24

Onsdag morgon. 4 minusgrader och mest molnigt. I morgon verkar det ska snöa, men idag ser det ut att ska bli uppehåll. 


Igår, en rolig dag på jobbet som vanligt. Många av barnen uttryckte att maten verkligen var god - det var korvpanna

 

En av flickorna sa: 

- Jag blir så glad när du lagar mat åt oss ... 

samma flicka sa, när jag skulle åka hem:

- Det var så roligt att träffa dig idag. 

Alltså <3


Åkte förbi på Moröhallen och hämtade ut ett paket - ett par byxor från Engelssons. De två par fritidsbyxor jag haft, har varit två storlekar för stora, och har ramlat av mig ifall jag tex haft telefonen i byxfickan. Dags för ett par i rätt storlek alltså ... fniss.  Kom hem, tog på mig nya byxorna, kopplade hundarna och gick bort till Pernilla, där hon lagt Otto i vagnen. Det blev en promenad runt byn. Otto somnade efter typ 2 km, men vaknade när jag parkerade vagnen härutanför. På ett strålande humör, som vanligt, fick han äta lite, sedan blev det att knata runt här i huset. Han ville gå uppför trapporna och spana in övervåningen, så det gjorde vi .... flera gånger ... fniss.  När Pernilla kom för att hämta honom, hängde Hannah med in åxå, så vi surrade en stund. När de gick sjönk jag ner i soffan efter att ha ätit lite - hittade en matlåda i frysen som jag värmde. Tittade lite på tv, klippte klorna på hundarna ... sen gick jag i badrummet, tog saxen och redigerade frisyren lite. Kvällspink och sänggående, sedan var dagen slut :)


Nä, klockan går, dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och starta dagen på allvar. Ska bara blåsa ut ljuset först. 

 

Kom ihåg att dagen blir vad du gör den till. Gör den värd!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 oktober 2019 05:02

Tisdag morgon. 6 minusgrader och mest klart, enligt appen. Jag har varit vaken sedan 03.40, det har helt enkelt inte gått att somna om. Vi får se vad det får för konsekvenser ikväll .... fniss. Är iofs inte uppe så särskilt länge någon kväll överhuvudtaget. 


Igår var det fläsklägg med rotmos på förskolan. Mest förtjusta var nog pedagogerna ... fniss ... eller, de låg nog på delad förstaplats med de yngsta barnen, de äldre barngruppen var lite skeptisk ... fniss. Men, så är det ju när man kanske aldrig ätit en maträtt tidigare. Jag provar hej vilt, i alla fall så kan barnen berätta hemma att de minsann ätit fläsklägg med rotmos, vilket kanske deras föräldrar aldrig ens smakat :)


 


Jag bakade även gräddkakor, för att ta tillvara vispgrädde som passerat bäst-före-datum för ett tag sedan. De kakorna ska dukas fram vid nästa seniorfika.

 

Det var ett underbart väder igår förresten! Vilken vy jag har utanför köksfönstret på jobbet!

 

När jag kom hem kopplade jag hundarna och gick iväg till Pernilla som lagt Otto i vagnen, klar för avfärd. Han somnade medans vi gick promenaden runt byn, underbart höstväder, snorhalt fläckvis, men soligt och helt fantastiskt. När vi kom hem till mig efter promenaden, vaknade Otto och det blev lax med potatismos, morötter och gröna ärter för hans del, sedan mer eller mindre röj. Tiden är förbi när han vill sitta stilla och slamra med slevar, nä, nu är det action som gäller. Han vill gå omkring (med handen i min) hela tiden, vet inte hur många varv vi hann runt här i huset ... fniss. Samt att han utforskade badrummet ordentligt. Filmade en snutt av det igår, men det går inte ladda upp filmen på bloggen av någon anledning. 

 

Idag är det korvpanna till lunch. Tänkte tärna korv, lök och äpple, på med lite krossade tomater, samt lite ost. Lite som korv i ugn, fast i småbitar.


Hoppas på lika fint väder idag som igår, och det ser ju ut att kunna bli så faktiskt. Tänkte mig en repris på gårdagen med promenad runt byn med Otto och hundarna direkt efter jobbet.  


Nä ... kanske skulle sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken, ropa ner hundarna och ge dem frukost. Får nog rafsa fram deras täcken nu när vi ska gå ut. Ha en superfin tisdag och glöm inte att göra nåt värt av den.


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards