Alla inlägg under februari 2020

Av maria tafvelin - 18 februari 2020 05:28

Tisdag morgon. 1 minusgrad och mestadels molnigt. Igår var en såndär hiskeligt vacker dag igen, med sol :)  

Igår bjöd jag på köttbullar med stuvade makaroner på förskolan

 

Bakade grötbröd på gröten som blev över vid frukosten, samt kokade fläsklägg som ska ätas idag. Jag har lagat fläsklägg med rotmos en gång tidigare, och det blev en hit!  


Jag har egentligen inget nytt att förtälja ... kollar minnen på facebook lite nu och då och inser att mitt liv verkligen blivit lugnt. Nuförtiden har jag ju en plåtkompis där dörrarna går att stänga även på vintern, man behöver inte surra fast passagerardörren och säkra i högerbenet, dörrhandtaget sitter fast, likaså innerdörren till plåtkompisen. Jag har inte blivit mordhotat på bra länge nu, så det har verkligen lugnat ner sig ... fniss. 


O jädrar, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken så att jag hinner morgonrundan med hundarna innan det är dags att dra iväg på jobbet :) Mitt underbara HÄrliga jobb!  Hoppas att Pernilla kommer att trivas lika mycket på sitt nya jobb, som jag gör på mitt :)


Ha en superfin Tisdag. Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 februari 2020 05:28

Måndag morgon. 2 plusgrader. Jisses så milt! Igår både snöade och regnade det. När jag satte mig och skulle blogga igår morse, gick det inte komma in på bloggen, så jag dubbelbloggar väl idag ... fniss. 


På lördag morgon gick jag en promenad med hundarna på skoterspåret

 

Underbart med dessa skoterspår :)   Efter det åkte jag tvärt och handlade, sedan blev det lite tvätt och städning innan jag tog sparken, hundarna och begav mig ut på skoterspåren igen :)

 

Till middag blev det panerad fisk, räkor,  bulgur och hollandaise - så himla gott

 


 

Igår var det riktigt skitväder på morgonrundan, blåst och snöblandat regn. Tog rundan i skogen, sedan umgicks jag med Hannah och Pernilla under dagen. Vi åkte iväg och handlade, gick en sväng på Rusta, åkte på Mio och hämtade en stol som Hannah köpt, sedan var det bara på med spikskorna, ut med hundarna, laga mat - det blev kyckling och couscous

 

Idag bjuder jag på köttbullar och stuvade makaroner på förskolan. Det går förmodligen hem :)


Nä , nu tror jag att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Dagen har ju trots allt startat :) Ha en superfin måndag och fyll den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 februari 2020 08:20

Lördag morgon. 1 minusgrad och mulet. Knäppte precis på radion och "ring så spelar vi" ljuder ur högtalaren. Perkon puttrar, hundarna ligger kvar däruppe i sängen. 


Igår stod det ju "fredagsfeeling" på menyn. Jag blandade ihop lite olika röror: fetaoströra, hummus på stora vita bönor, ärtkräm, och en röra med creme fraiche, soltorkade tomater och basilika. Till detta fick de morotsstavar, broccoli, nachochips och mjuka bröd som jag stekte i stekpannan. 

  Det blev alltså vegetariskt 2 gånger den här veckan :)  Det gick verkligen hem hos, ffa de yngre grupperna. Den äldsta gruppen är alltid mest skeptisk till nyheter. Överlag jättenöjd :)


Till mellis fick de en liten smakbit av alla hjärtansdagsbakelserna som jag bakat till försäljning

 

Jag hade en middagsbeställning åxå. Förrätt och varmrätt. Jag hade fria händer med förrätten, så jag gjorde laxbakelse efter mitt eget recept

 

Till varmrätt: fylld kycklingfilé, ugnsrostade rotsaker, med bland annat rödbeta, päron och chevré. Till detta en kall yoghurtsås med lime och honung. 


Jobbade lite längre då middagen blev hämtad 17.15, så klockan var 17.30 innan jag var därifrån.Hem, ut med hundarna, tina sista skivan entrecote och laga mat. Stekt entrecote, stekt potatis, bea. 

 

Gott! 


Vaknade ett par gånger inatt. Sista gången innan det var dags att kliva upp vaknade jag av att det gick förbi folk härute på vägen. Eller, det lät nästan som om de gick på gården ... de tar väl inte min spark?  Fan, rör du så dör du, tänkte jag ... men orkade inte kliva upp och kolla. Hade jag öppnat ögonen och klivit upp, hade jag inte kunnat somna om misstänker jag, så OM sparken varit borta i morse, hade jag satt hundarna på att spåra upp den .. fniss


Nä hörrni, klockan går och jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Den här dagen ska fyllas med värda grejer, precis som alla andra dagar. Ha en superfin Lördag! Gör värda grejer!


Gomorron


Av maria tafvelin - 14 februari 2020 05:14

Fredag morgon.13 minusgrader och klart. Lite småkyligt alltså, men hittills har vi ju inte haft någon/några veckor med kring 30 minus ... och det ser väl inte ut att komma heller. Inte för att jag saknar de temperaturerna, men man blir ju fundersam. 


Igår bjöd jag på fisk under dragontäcke till lunch. 

 

Idag står det "Fredagsfeeling" på menyn. Ett plockepinn av olika röror och dippgrönsaker, tänkte även steka en typ av mjukt tunnbröd i stekpannan. Jag har inte bestämt i detalj, det gör jag först när jag  börjar laga maten :)


Jag ska även göra alla hjärtansDagsbakelser. Jag har fått in några beställningar, och ska även göra minibakelser så att alla får en liten smakbit. 


Jag läser i Norran om Coronaviruset, att en restaurang i Nordmaling sätter sig i frivillig karens i två veckor, eftersom ägarna varit till Kina i tre veckor. Läser om kommunanställda som blivit avskedade pga fiffel med tidsrapportering och körjournaler, samt en liten pojke som sedan igårkväll är försvunnen i Malå. Hur gammal pojken är,vet jag inte, då det inte framkommer. Läser åxå om mordförsöken i Burträsk, där två personer tydligen försökt mörda varandra? 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Fredagen är igång och idag jobbar jag lite längre - till kl 17, då jag ska lämna ut middagsbeställningen jag har :)  Ha en fin Fredag - Gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 februari 2020 05:18

Onsdag morgon.5 minusgrader och mestadels molnigt. Perkon puttrar så snart är det kaffe. 


Igår bjöd jag på korv och makaroner  på förskolan. Det är en rätt man vet att de allra flesta gillar, vi får se hur det blir idag, då det är vegetarisk pyttipanna :)  Jag skar i småbitar och kokade rotselleri, palsternacka,morot och potais igår, så jag ska bara steka på det idag. Jag kokade varje ingrediens för sig, och kryddade vattnet olika, så att det ska vara lite olika, fast goda smaker i pytten. Rotselleri och palsternacka har ju lite speciell smak, och i matrådet är det ju bestämt att jag ska prova krydda grönsaker och rotfrukter lite olika.  Till det blir det stekt ägg och rödbetor. 


Här rusade tiden iväg då jag hamnade i att lusläsa Norran ... fniss. Igår skrev jag ett sms till de som beställt fredagsmiddag hos mig i köket på jobbet. Jag beskrev vad jag tänkte mig på menyn - 

Förrätt: laxbakelse

Varmrätt: fylld kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker, päron och chevré. Till det en kall sås på turkisk yoghurt, lime och honung.Fick en stor tumme upp :)  Jag ska även göra alla hjärtansdagsbakelser. Både till försäljning, men även att bjuda alla barn och pedagoger. En av pedagogerna jobbar sin sista dag på fredag, så det blir som ett avtackningsfika. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken,ropa ner hundarna och vispa igång dagen :)  Ha en superbra onsdag och tänk på att styra saker och ting så att dagen blir värd


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 februari 2020 04:50

Tisdag morgon. 3 plusgrader och mestadels molnigt. Jag vaknade 4.28, då var det lika bra att kliva upp :)   Igår jobbade jag till 18.15 då det var arbetsplatsträff, hem, ut med hundarna, sedan lite menyfunderingar, lite tv, ut med hundarna igen och gonatt. När jag vaknade första gången tänkte jag: hoppas det är många timmar kvar innan jag ska kliva upp, och det var det. Klockan var 22.45  :)


Till lunch igår bjöd jag på köttfärssoppa. Den blev uppskattad 

 

Jag bakade småfrallor på morgonen, så nygräddad fralla fick de åxå. Dagens lunch kommer förmodligen att funka bra åxå - korv och makaroner. 


Läser Norran och Aftonbladet, det är exeptionellt högt vattenstånd, det är stormen, coronaviruset ... . Klockan är 5.20 och Hannah körde precis iväg till jobbet. Jag ska ta och sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och dra igång dagen. Kaffet är uppdrucket och det känns helt ok att dra på spikskorna och he sig ut på morgonrunda. Pannlampa och reflexväst, sen är det bara att knalla iväg :)


Ha en bra tisdag, försök göra värda grejer att fylla dagen med. Lillebror fyller år, så senare  ska jag ringa och gratulera honom. Det är ju EN värd grej jag kan göra :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 februari 2020 05:18

Måndag morgon. 3 plusgrader. Om man tittar på prognosen så ser det ut att ligga kring nollan ända in i mars månad. Varmaste vintern i mannaminne. 


Igår tog jag morgonrundan på skoterspåret. Då såg jag ugglan igen

   

så himla mäktig! Nu är datorn seg igen. Borde starta om den, men försöker skriva det här inlägget färdigt först. Mitt på dagen, eller lite mot eftermiddagen blev det en kättingpromenad med hundarna sedan tog jag det väldigt lugnt. 


Till middag blev det kyckling

 


Igårkväll blev allt klart. Flyg, hotell, biljetter till showen "stanna världen en stund" samt hundvakt är fixat 16-18/10. Snacka om att vara ute i god tid :)


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, tänkte sparka runt lillbyn med hundarna innan det är dags att åka på jobbet. Ha en fin måndag, kom ihåg att göra nåt värt av den.


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 februari 2020 08:14

Söndag morgon.1minusgrad och mest mulet. Ser dock ut att kunna bli lite sol :) 


Igår åkte vi ner på stan jag, Hannah, Pernilla och Otto. Vi började med att äta lunch uppe på Bistro A. Jag tog dagens sallad - räksallad med röda linser. Men så sjukt gott! Underbart att köpa en sallad som inte bara innehåller isbergssallad, gurka, tomat och en bråkdel protein. Nej, det var massor med räkor, mycket röda linser, ett kokt ägg, lite blandsallad och en dressing. Det var Ottos premiärlunch ute på restaurang och han fick tunna pannkakor. Hannah har kokat äppelkräm så de tog med lite i en burk, som han fick till pannkakorna. Han åt med god aptit :)  Efter maten tog vi en promenad vid älven så att Otto fick somna i vagnen.Vilken makalöst vacker dag!

 

Vi gick sedan en runda i några butiker, Pernilla köpte ny pymme till Otto, sedan begav vi oss hemåt. När vi nästan var hemma kom jag ihåg att vi skulle ju åka förbi på Moröhallen och hämta paket ... men, äh, det kunde jag ju ta min bil och göra senare. Kom hem, hämtade hundarna och tog en promenad runt lillbyn så att Otto skulle få sova lite mer. Efter promenaden åkte jag och hämtade paketet - en rutchkana till Otto :)  När jag satt ihop den ringde jag Pernilla och frågade om Otto vaknat, ville ju att han skulle komma och prova den :)  Pernilla och Hannah kom över med honom, sedan stannade han här medans de åkte och handlade. Oj så många vändor det blev i rutchkanan :)

 

Fotot blev himla suddigt, men det var inte precis tid till att klicka in nån skärpa, utan mer att skjuta från höften så att han inte skulle hinna slå sig fördärvad. Han tyckte i alla fall att det var superkul :)  Nästan en timme höll vi på, sedan gick vi ner och läste lite bok, tryckte på knapparna till radion, lekte med blodapelsinerna, sen kom Pernilla och hämtade honom :)


Till middag blev det näst sista skivan entrecote tillsammans med lite ugnsrostade prylar och bea. Smarrigt :)

 

Hade tänkt se Mello, men fastnade i lite annat, så jag ska se mello på play idag istället. 


Nu skriver kåmpis Annica för fullt, hon håller på att kolla upp det här med biljetter till "stanna världen en stund" som vi ska ner till Stockholm och uppleva :)  Det är ju ett bra tag kvar, men kul att ha något att se fram emot :)


Nä, om jag skulle ta och sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hundarna är redan nere, de tycker nog att jag har väldigt stort spann i mina flextider ... fniss. Det blir nog kättingpromenad idag. 


Ha en superfin söndag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards