Alla inlägg under februari 2020

Av maria tafvelin - 8 februari 2020 08:02

Lördag morgon.5 minusgrader och klart. Ring så spelar vi ljuder från högtalarna och kaffet är serverat. Nu spelas "Kung i baren" med Uggla, och det är precis vad jag var igårkväll .... fniss. Jag hade vinkväll med min bästa kompis Annica. Jag berättade på jobbet om våra vinkvällar där vi sitter hemma, tar ett glas vin och pratar i telefon med varandra. Hur kul som helst :)

 

Jag började jobba kl 05 igår, avfrostade försäljningsfrysen, bakade grötbröd, fixade restbuffé till lunch, bjöd på frukt, bär och keso till mellis samt dekorerade smörgåstårtan som hämtades 15.30  Beställaren kom 15.20 och satte sig och väntade. Prick 15.30 var jag färdig och la ner den i kartongen.

   

Till på fredag har jag en middagsbeställning på förrätt och varmrätt för 6 personer. Det är sååå himla kul :) Jag la ut igår på förskolans kommunikationssida med föräldrarna att jag kommer att göra alla hjärtansdagsbakelser på beställning och fick första beställningen bara minuter efter att jag lagt ut det  :)


Det blev ju en lång dag igår - 05-15.45 Vinkväll på det  ... fniss. La mig rätt tidigt, vaknade 05.47 av ett sms av Annica : Kåmpis, det är LÖRDAG! och vi hade dessutom vinkväll igår.... soooov människa :)  

Jag blev lite full i skratt, jag sov ju som en stock tills jag vaknade av plinget i telefonen. Svarade- vad gör du vaken nu? Jag vaknade av plinget

Tydligen signalerade min telefon att jag var aktiv, har ingen aning om vad som styr det, är det någon app som är aktiv i  min nya fina telefon?  Men grubblar fortfarande över varför HON var vaken, det fick jag aldrig något svar på .... fniss. 


Nu på morgonen kommer Otto över när Pernilla ska träna, sedan är planen att åka ner på stan tillsammans med Pernilla, Hannah och Otto. Vi tänkte äta lunch på stan, och sedan åka förbi på Moröhallen och hämta ett paket jag beställt. 


Nä, jädrar, bäst att jag sparkar av tofflorna och hänger upp morgonrocken så jag hinner ut med hundarna innan Otto kommer. Ha nu en härlig Lördag, gör nåt värt av den


Gomorron


Av maria tafvelin - 6 februari 2020 05:13

Torsdag morgon.10 minusgrader och klart. Vilka underbart vackra dagar vi haft den här veckan. I morgon ser det ut att ska bli ett par plusgrader och snö. Tänk vilken skillnad det blivit i dagsljus åxå, idag går solen upp kl 08.07 och ner 15.35


Igår blev det äntligen en vegetarisk succérätt på jobbet. Jag mixade svarta bönor, kidneybönor och kikärtor tillsammans med en skvätt tacosås, tacokryddor och lite salt. Sen gjorde jag crepes med den fyllningen. Oj vad barnen åt! Härligt! Idag blir det kokospanerad stekt fisk med potatis.


Jag fick hämta Otto på förskolan, och när vi kom hem så satte jag honom på sparken så att hundarna skulle få komma ut en stund

 

Jag ska hitta på nån slags anordning så att han sitter fastspänd, var ju lite trixigt att sparka och hålla i honom samtidigt så att han inte skulle ramla baklänges. 


Det är rätt stor skillnad mellan att kliva upp kl 4 och kl 5.... ja alltså, det är ju en timmes skillnad, men det känns som betydligt mer. Nu känns kl 5 som sovmorgon, då jag sitter och dricker kaffe iförd morgonrock och tofflor, hinner läsa nyheter och blogga innan det  är dags att vispa igång på allvar.


Vad är Livet egentligen? Vad går det ut på? När jag var 15 tänkte jag att efter 25 är det nog rätt dött och trist, då var ju allt lixom över. Vid 25 hade det knappt ens börjat, inser man i efterhand. Firade 40 och nu vid 54 inser jag att det fortfarande finns massor med saker att lära sig, massor med saker jag VILL lära mig. Man drar ju faktiskt inte bara på sig år, man drar på sig erfarenheter och kunskaper som gör att det lixom bara blir bättre och bättre. Det gäller att suga åt sig, ta till sig, ta tillvara, se alla Små ting som gör livet härligt att leva. Någon gång kommer ju livet till den punkt att det vänder och blir sämre, utförsbacke lixom. Nu säger jag inte att livet inte kan vara värt när man blir gammal, absolut inte, men faktum är ju att man kommer att försvinna en vacker dag, och då försvinner ju möjligheten att finnas bland dem man älskar, se barn och barnbarn och allt det där. 


Nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det finns saker som gör att jag gråter och våndas, känner mig fullständigt maktlös och kraftlös. Men, det finns även saker som gör att jag skrattar och njuter, som gör dagarna värda. Precis som för alla andra. 


Gomorron



Av maria tafvelin - 4 februari 2020 05:15

Tisdag morgon. 17 minusgrader och klart. Tvärkallt med andra ord, men redan i morgon blir det mildare igen. Nu är det riktig vinter, med mycket snö. Det kan inte hjälpas, det ÄR såhär det ska vara på vintern :)


Igår sändejag många tankar till Kelly, då det var precis 10 år sedan jag hämtade henne på Arlanda. Jag saknar henne otroligt mycket. Men, dagen fick ändå en gigantisk guldkant, då jag fick hämta Otto på förskolan, och ha honom hos mig några timmar

     

Han är inte helt enkel att fota, då han inte är stilla överhuvudtaget ... fniss. Vi började med att ta en promenad med hundarna ,då fick han sitta i sin pulka. När vi kom tillbaka så värmde jag en matlåda åt honom - det blev kokt fisk med äggsås, potatis, broccoli,ärtor, majs och paprika. Efter maten blev det lek och sångstund, naturligtvis knappa på radion i köket, dansa till musiken, leka kurragömma, småspringa fram och tillbaka samt tända och släcka lampan jag har på lilla skåpet i hallen. Efter det blev det dusch, fruktstund och sedan kom Pernilla och hämtade honom. Tack för idag Otto <3


Idag bjuder jag på pulled chicken på förskolan. Det är även seniorfika och jag bakade bullar förra veckan, igår bakade jag chokladkakor. En mjuk och en hård är konceptet för fikat :) Det är även dags för matrådsmöte. 


Nu laddar jag för att sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och Ta en morgonrunda.Fram med hundarnas täcken. Ha en fin tisdag. Tänk på att du kan påverka din egen dag till att bli värd. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 februari 2020 19:27

Idag är det 10 år sedan jag flög ner till Arlanda och hämtade hem Kelly, den absolut finaste hund som någonsin funnits. Jag saknar dig Kelly <3 <3 <3

Av maria tafvelin - 2 februari 2020 08:48

Söndag morgon.2 minusgrader och det ser ut att kunna bli en solig och fin dag :)


Igår efter morgonrundan, skottade jag snö ,sedan åt jag frukost. Efter det åkte jag på OK solbacken och tvättade bilen, slank in på IcaMaxi och handlade lite innan jag åkte hem. Det var extrapris på tjocka revbensspjäll, så jag köpte för att prova sous vide. Körde nån tvätt, småstädade, vattnade blommorna, sedan tog jag ut hundarna var för sig på gården för lite godissök i snön

             

Eftermiddagen blev en lugn och skön historia, filade lite på menyer, bläddrade bland kanalerna på tv:n ... tog det lugnt helt enkelt. Innan jag började laga mat, tog jag ut hundarna var för sig på en sparktur. Soloaktiviteter  fick det bli rakt igenom :)


 
  Sedan blev det middag - hamburgertallrik

 

Det satt riktigt fint ska jag säga :)  Sedan blev det Mello på tv, och jag blev inte direkt imponerad ... fniss


Jo just ja, jag drog ju igång revbensspjällen som ska ligga i 22 timmar tänkte jag. blir intressant till middag :)


Nä, nu tror jag att det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det har rasat från taket så jag måste skotta lite även idag :) Förstod att det skulle rasa inatt, så jag ställde sparken en bit från väggen. Ha en fin söndag, se till att göra den värd.


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 februari 2020 07:39

Lördag morgon. 0-gradigt och molnigt, ska visst snöa lite idag åxå. Det har kommit rätt så mycket snö nu, igår när jag kom från jobbet fick jag ställa mig ute på vägen och skotta gården så att jag kunde köra in. Ett bra träningspass :)


I torsdags fick jag hämta Otto på förskolan :) :)  det roligaste som finns. Han följde mig hem, jag satte honom i pulkan så vi kunde ta en liten promenad med hundarna. Jag tänkte att vi kunde vara ute en stund när vi kom tillbaka, men det var han inte sugen på, han ville gå in ... fniss. Vi lekte uppe i hans rum, sedan fick han middag, jag hade tagit fram en av de matlådor jag lagt i frysen, som jag lagat speciellt åt honom. Det blev korv stroganoff med morot och bulgur. Det tyckte han om :)  Efter maten blev det mera lek, kolla när moster Hannah skottade deras gård med fyrhjulingen

 

och utforskande av allehanda grejer innan det blev dags för dusch och bad. Han älskar att duscha och bada :)  En halvtimme fick han plaska och leka i vattnet innan det var dags att kliva upp ur baljan. Han fick lite apelsin och sen hann vi inte så mycket mer så kom Pernilla och hämtade honom <3

 

Tänker på det här med att få vara en viktig person för någon annan. Åtminstone Jag vill få vara en viktig person för någon och jag hoppas få vara en viktig person för Otto i hela mitt liv. 



Igår började jag jobba kl 5 och hann baka bröd och göra röran till fläskytterfilén innan det var dags att göra frukost. Jag gjorde färskost själv genom att sila filmjölk under natten i kylen, den blandade jag med mosad fetaost och soltorkade tomater. Till lunch blev det fylld fläskytterfilé med potatisgratäng

 

Det gick hem hos både barn och pedagoger :)


Som jag redan berättat så fick jag skotta gården när jag kom hem, efter att ha pinkat hundarna. Slappade i soffan en stund, åt lite, sedan tog jag en sparktur med hundarna :)

 

Med nya telefonen kan man ju ta foton trots att det är kolsvart ute :)


Lite tv, sedan kroknade jag :)   Vaknade strax efter 7 i morse och klev upp direkt. Det blir att småskotta idag åxå, i övrigt har jag inga direkta planer, vi får se vad jag hittar på :)


Nu ska jag nog sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ta mig an dagen på ett positivt sätt, bara DET är ju värt en hel del :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards