Alla inlägg under april 2020

Av maria tafvelin - 19 april 2020 08:18

Söndag morgon. 3 plusgrader och molnigt. Appen har ändrat sig något gällande solgasset den tidigare beskrev ... nu är det en lite mer blyg sol, som gömmer sig lite bakom molnen, på varje bild. Nåja, som jag sagt tidigare - vädret styr man inte över, det är bara att gilla läget och ta det som det kommer. 


Igår tog jag rundan genom skogen på morgonpromenaden

 

Det var kallare ute än jag trodde, men det var skönt ändå. Efter morgonrundan och frukost, åkte jag iväg till Pernilla för att passa Otto ett par timmar. Jag tog med honom på en liten shoppingtur och han var väldigt trött innan vi var tillbaka. Pernilla kom tillbaka precis när jag lagt honom, men när hon kom så ville han bara upp. Han fick komma upp och äta lite lunch, annars skulle lunchen blivit så himla sen för honom. Vi åt tacos :)  Mums!  Pernilla hade planerat att ta en cykeltur med honom efter maten, men eftersom han inte hade sovit, så valde hon att ta en promenad med honom i vagnen istället. Alltså, hur söt!?

   

Jag återvände hem efter att ha handlat lite. När jag kom hem var Hannah och Robban ute på gården, så vi gick runt och kollade växthuset och jordgubbslandet och pratade om ditt och datt inför sommaren. De skulle iväg och köpa nåt, så jag gick in till mig. Efter några timmar såg jag Hannahs skalle utanför köksfönstret. Hon och Robban var i min hundgård och fixade. Jag hade bett dem köpa en skiva av något slag att skruva fast på en lastpall, så att hundarna har nåt att ligga på och sola. Hannah stod med skruvdragaren i högsta hugg, och jag gick ut till dem. Nu har hundarna ett fint soldäck :)  Det var så soligt och fint att jag hämtade dem så att de fick vara därute nån timme. 


NÄr det var dags att börja med maten - lövbiff och pommes, gjorde jag upp en plan. Jag skar potatisen och kokade den. När den var färdig hällde jag av vattnet, och medans den kallnade (blir bättre pommes då) så tog jag hundarna på en cykeltur runt lillbyn. Hannah hjälpte mig att pumpa däcken tidigare på dagen. 

 

Vägen är bar hela vägen runt nu :)


Hem, fortsätta med middagen. Stoppade potaisen i airfryern, gjorde en sallad, och när pommesen nästan var färdiga, stekte jag lövbiffen och några sparrisar. Det blev ruggigt gott :)

 

När jag ätit färdigt blev det tv-soffan. Stjärnornas stjärna, bland annat, och klockan blev faktiskt riktigt mycket innan jag varit ute med hundarna på kvällspinket och kommit mig isäng. 


Idag ska jag iväg och handla lite till jobbet, jag ska ta ut hundarna var för sig, och i övrigt vet jag inte ... vi får helt enkelt se :)


Ha en superfin söndag. Gör nåt värt av dagen!


Gom

Av maria tafvelin - 18 april 2020 07:28

Lördag morgon. 1 plusgrad och strålande klarblå himmel. På appen ser det ut som att solstrålarna ska stå som spön i backen hela dagen, och vinden verkar ha gett sig ... igår blåste det kopiöst och var inte så skönt som det såg ut.


9.30 ska jag vara hos Pernilla och få umgås med Otto medans Pernilla åker iväg på lite ärenden, sen ska vi äta lunch tillsammans när hon kommer tillbaka. Det ser jag verkligen fram emot. 


Igår blev det ju uppstekt palt och pannkaka till lunch på förskolan. DET blev verkligen uppskattat. Tanken var att vi skulle steka och äta ute, men den pedagog som öppnade kl 6 åkte hem redan när jag kom 6.30, pga att hon kände av halsen. Helt rätt att åka hem, och därmed beslutade vi att eftersom vi var en man kort, äta inne istället, och det gick ju åxå bra.  Skippade att baka pizzabullar så att jag kunde finnas till hand och hjälpa till i barngrupp, men jag kokade lingonsylt :)


Idag har jag inte planerat något förutom naturligtvis att umgås med Otto och Pernilla :)  men det är ju sådana här dagar man vill vara utomhus med hundarna. Åka och handla lite ska jag göra, men i övrigt håller jag det öppet. Cykeltur blir det nog, ska be Hannah hjälpa mig att pumpa däcken på cykeln :)


NÄsta vecka har jag en del inplanerat. TIsdag jobbar jag lite sent,  ska ta med stålet och fixa pizzor som är beställda till kl 18. Torsdag ska jag besikta bilen. Spännande, men det borde inte vara några problem :)


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och ta en morgonrunda. Ha en superfin lördag. Kom ihåg att det alltid finns nåt värt, oavsett hur illa det kan verka. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 april 2020 05:24

Fredag morgon. 0-gradigt och klarblå himmel. Det blir ytterligare en vacker dag. Nästa vecka ser det ut att bli supersoligt och temeperaturer kring 10 grader :)


Igår bjöd jag på stekt korv och stuvad blomkål till lunch, det blev väldigt uppskattat

 

Idag är tanken att vi ska steka upp palt och pannkaka och äta utomhus. Till mellis ska jag göra banansmoothie och pizzabullar :)


Nä ... jag tror att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken lite tidigare idag. Tänkte gå en lite längre sväng med hundarna nu på morgonen. Ha en härlig fredag. Hoppas du får vackert väder. Sol gör att det känns mer värt på nåt sätt. 


Gomorron


Av maria tafvelin - 15 april 2020 04:47

Onsdag morgon. Temperaturen på nollan, och det bara fortsätter att snöa. Det här var inte vad jag ville se när jag klev upp

   

Nu får det fan i mig vara nog! ... fniss  Dessutom vaknade jag kl 3.45 och kunde inte somna om .... låg och snurrade en bra stund, sedan klev jag upp. Nu är klockan 4.50 och jag har druckit första koppen :)


Igår bjöd jag på potatisbullar med bönsalsa till lunch. Bakade lite grötbröd att stoppa i frysen åxå.

    

Idag blir det lite fiskrätter från frysen till lunch, en typ fisk-buffé. 


Snabbt från jobbet igår för att hämta Otto på förskolan. Lillgubben, han blev glad när jag kom. När vi kom hit hem så var vi ute en stund med hundarna, sedan gick vi in till Hannah och Robban en sväng innan vi gick in till mig för att äta banan och umgås en stund. Jag får hämta honom i afton åxå :)


Men skit åxå, det snöar bara mer och mer, nu bara vräker det ner. Inte kul nånstans. HOppas plogbilen hinner köra en sväng härute innan det är dags att åka. 


Jag har fått beställning på pizza till ett styrelsemöte nästa vecka. Rätt kul att man vill ha pizza istället för tex smörgåstårta som är det vanligaste.  Jo, lokalen de ska vara i är såpass stor att de kan hålla stort avstånd ;)  


Nä hörrni .... det är lika bra att jag sparkar av mig tofflorna och hänger upp  morgonrocken. Det blir en snöig promenad nu på morgonen. Jag hade hoppats kunna ta fram vagnen i afton och ta en lite längre runda med Otto och hundarna, men vi får väl se hur det blir med den saken. Ha en superfin onsdag. Försök fylla den med värda grejer.


Gomorron


Av maria tafvelin - 14 april 2020 05:22

Tisdag morgon. 1 plusgrad och grå himmel. Snön ligger kvar men förhoppningsvis försvinner den under veckan, det ser ut att kunna bli hyfsat väder. 


Läser i aftonbladet, faktiskt andra saker än Corona. En 64-åring i Frankrike fick i present att åka stridsflygplan ... han var inte ens sugen på att göra det, men efter många om och men så blev det så ändå. Han var rädd, osäker, fick inte så mycket hjälp att sätta fast sig själv ... och när han i luften kände att han inte satt fast som han skulle, rev han tag i något för att hålla sig fast. Han rev tag i utlösningsmekanismen för nödutskjutning med raketstol. Detta medförde ju att han sköts ur planet, tappade både hjälm och syrgasmask, men lyckades ändå landa med fallskärmen med bara mindre blessyrer.    Herregud säger jag bara .. fniss. Vilken osannolik historia


Läser i Norran att Fyra brandbilar och en ambulans blev kallade till en villabrand här i Boviken igårkväll. Nu visade det sig inte vara en brand, utan skenet från lampor i ett växthus. Lite snopet sådär. Nåja, tur det inte brann. 


Idag bjuder jag på potatisbullar och bönsalsa på förskolan. Nu längtar man ju riktigt tillbaka till jobbet. 


Tror jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken nu. Sista klunken kaffe, sedan är det bara att gasa på :)  Ha en bra tisdag. Fyll dagen värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 april 2020 08:18

Måndag morgon. 2 minusgrader och det snöar även idag. Riktigt skitväder helt enkelt. Om det snöar en stund, för att sedan bli sol och fint ... det är ju helt ok, och mer som ett aprilväder ska vara tänker jag.  Det är ju inte ett dugg bättre än igår, snarare värre. Men, vädret styr man inte över. Mycket annat kan man påverka, men inte vädret :)


Igår mitt på dagen åkte jag till 4h-gården och lämnade ut jättekaninen till den som åtminstone ska ha hand om honom tills gården är omstartad. 


Vi var inte ute så mycket igår, kände att jag behövde både gårdagen och dagen på mig för att bli frisk, och det var mest värdefullt att få vila. Såhär stilla har jag inte hållit mig en hel vecka, någonsin, vad jag kan minnas. Idag är det väl bäst jag smyger igång med nån längre promenad. Spikskorna plockade jag ju fram igen, och de behövs nog idag åxå. 


Jag pratade med min moster Rut igår, i nästan 2 timmar. Det var jättetrevligt. Hon har ju passerat 80 och sitter isolerad hemma och vi pratade lite om hur trist det är när man inte kan gå på affären själv. 


Nä .... om jag skulle sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hur motigt det än känns att klä sig  och gå ut, så är det bara att borra ner skallen och verkställa. Det här är ju en nackdel när man varit mest inne en hel vecka, det känns lixom tungt att gå ut när det är skitväder. I vanliga fall reflekterar man inte så mycket över det. Man vänjer sig snabbt vid nya situationer, men att bara sitta/ligga inne och äta, det är inte hållbart överhuvudtaget ... fniss. 


Ha en fin måndag. I morgon är det jobb igen, så det gäller att skruva ur det mesta och bästa ur ledigheten. Även om vädret är skit, så finns det ju massor med värt att fylla dagen med. Ska vi säga så?! :)


Gomorron



Av maria tafvelin - 12 april 2020 08:19

Söndag morgon. Temeperaturen på nolllan och det snöar. Verkar ha snöat hela natten. Jag som var så glad igår över att det redan var barmark, kände när jag öppnade ögonen och tittade ut : Jahapp. Ett varv till


  När jag vaknade såg det ut såhär

 

Jo, det ÄR ju April , och då får man  räkna med att det kommer en del snö. Ska visst snöa i morgon åxå. Jamen, då vet man ... fniss. Det var i alla fall underbart att vara ute med hundarna i gympaskor. Får ställa bort dem ett tag till bara :)


Jag hade en superbra dag 

 

Till middag blev det tacos

 

sedan blev det en hel del tid i telefon faktiskt, och lite tv i vanlig ordning. 


Idag har jag bara en punkt inplanerad, och det är att åka ner på 4h och möta upp hon som ska ta sig an jättekaninen. I övrigt tar jag dan som den kommer.  Fortsätter det såhär så lär det ju bli att skotta lite i alla fall ... fniss. 


Nä ... om jag skulle, åtminstone kliva ur stolen och söka mig mot köket. Har ingen brådska att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Tar nog kopp nr 2 vid köksbordet tror jag. Ha en fin söndag, gör nåt värt av dagen.


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 april 2020 08:04

Lördag morgon. 2 minusgrader och klarblå himmel. "ring så spelar vi" är i full gång. Jag känner mig nästan ok i förkylningen åxå, så det ser ljust ut :)


Igår, efter en kort runda med hundarna, åkte jag iväg och tvättade bilen. Måste ju lixom ha NÅT att göra, och att sitta i bilen medan den blir tvättad, kändes som en lagom sysselsättning :)  När jag kom tillbaka blev det påskfrunch - lyxig räk/laxmacka

 

Körde och hängde en tvätt, och småstädade lite. Gick ut på gården med hundarna och ett par nävar blodpuddingsbitar så att de fick nåt att göra åxå. Efter det blev det desto lugnare, då man känner att kroppen inte riktigt orkar så mycket än. Det behövs nog de här 3 lediga dagarna som är kvar innan man knallar tillbaka till jobbet.


Till middag blev det surf and turf

 

Var inte så pjåkigt :)


Inget är inplanerat idag, det blir som det blir. Kanske städa bilen, kanske inte ... fniss. Det är ju åxå så att ibland fixar och gör man saker som inte syns. Igår fixade jag ett tillfälligt hem till jättekaninen på 4h. Gården töms på djur för att det ska göras en omstart - storstäda och fixa saker som måste fixas, sedan blir det möten, ny styrelse osv. Kanhända att man går med i styrelsen till och med :) Vi får se. 


Fortfarande inget som helst tecken på liv i änglatrumpeterna. Känns jättemärkligt, men inte så mycket att göra åt. Jag har inte helt gett upp hoppet om att åtminstone NÅGON av dem ska hosta igång inom kort, annars får jag väl köpa en ny och börja om från början :)


Nä hörrni, nu är det kanske dags att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken - ja ni hör, jag är bra mycket piggare idag :)  Ha en superfin påsklördag, fyll dagen med nåt värt, i vanlig ordning. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards