Alla inlägg under april 2020

Av maria tafvelin - 9 april 2020 08:33

Skärtorsdagsmorgon. 3plusgrader och strålande sol. Underbart! 


Igår drog jag faktiskt ut med bilen en sväng mitt på dagen. Jag hämtade en spjälsäng på Anderstorp, som jag köpt i en facebookgrupp. Säljaren hade ställt den ute på bron, så jag bara lastade och åkte därifrån. Kändes som kul att åka på utflykt fastän jag inte var in på nån affär eller nåt. När jag kom hem ställde jag undan sparken i förrådet. Satte mig i soffan och samlade krafter, sedan tog jag hundarna och cykeln en liten sväng. Bara typ en kilometer blev det, för jag kände ju snabbt att jag inte skulle orka hela vägen runt lillbyn. När jag vände och nästan var hemma, stod grannen ute på sin gård och hackade is.

- Får du ingen draghjälp?

- Nä, de drar inte i de här selarna


Efter det var jag rätt nöjd ... och ganska mör i kroppen.  Till middag blev det kycklingfilé med bulgur. Jag har faktiskt haft kvar både lukt och smak den här gången, även om jag varit, och är, rätt så täppt i näsan. Efter maten gick luften ur mig totalt, tog en dusch för att se om jag kvicknade till lite, men det gjorde jag inte. Landade i soffan framför tvn, och orkade inte ens tända lamporna i fönstren, som jag brukar göra när det mörknar. Eller ... orkade inte bry mig om att det blev kolsvart ska jag väl hellre säga, för jag var ju inte så slut att jag inte orkade kliva ur soffan och gå fram till fönstren ..... jag bara iddes inte bry mig. Fniss. 


Jag ska nog inte flyga nånstans idag ... blir till att hålla mig hemma och vara lugn och fin. Jag brukar ju påskpynta åtminstone lite lite grann .... men i år vet jag inte riktigt om det blir av. Det har nog inte någon avgörande betydelse för påsken, den kommer och går oavsett, och jag lär inte ha något besök av någon eftersom jag inte är helt frisk ... ja, från förkylningen alltså .... fniss   


Idag ska jag se om jag kan klura ut var nedladdningar hamnar i min telefon. Laddar ner en fil ... hittar den inte. Trycker på filen igen. "vill du ladda ner filen igen? Filnamnet finns redan"   ... jahapp .... var då?   Ska försöka kolla upp det där .... vill ju gärna se den där filen jag laddade ner. 


Nä .... jag tror att jag är frisk nog att sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken och faktiskt ta på mig kläder. Om jag går rätt sakta, orkar jag nog gå en liten promenad åxå. 


Ha en fin skärtorsdag. Vad som är värt den här dagen, det får vi summera när dagen är slut. Men, det är upp till oss själva att välja vad dagen ska bestå av. Är man sjuk, så är det värt att vila, och göra vad som krävs för att må bättre. Är man frisk så har man ju massor med möjligheter att välja precis vad man vill, som är värt. Kom ihåg det. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 april 2020 08:05

Onsdag morgon. 5 plusgrader och molnigt. Sovit nästan hyfsat inatt faktiskt,men man börjar ju ha ont i kroppen. Inte pga förkylningen, utan pga att jag mest legat/suttit. Det har inte blivit många steg de här dagarna ska jag säga. Lär inte bli många idag heller. 


Läser att Thorax operationsavdelning i Linköping testade samtliga 50 anställda för covid, och hälften var smittade. Många utan några direkta symtom. Det är ju verkligen tankeväckande. Men, en stor orsak torde vara (min egen teori) att det är svårt att hålla de avstånd till varandra som krävs för att stoppa smittan. Tänker att så är det ju på tex förskolan åxå. Pedagogerna måste ju finnas nära barnen,hålla i famnen, trösta, byta blöjor mm.


Igår blev det broccolisoppa till lunch/middag. Drog ner lite chiliflakes för att bränna död på bacillerna i kroppen :)

 

Nä, nu ska jag snyta mig och ge hundarna mat. Kanske sparkar av tofflorna och hänger upp morgonrocken och tar på mig kläder till och med. Sen får vi se. Ha en bra onsdag, gör nåt värt av den


Gomorron 

Av maria tafvelin - 7 april 2020 08:29

Tisdag morgon. 2 plusgrader och grått. Snön sjunker ihop fint. Ja ... gårdagen är rättså snabbt beskriven. Rastade hundarna på gården, sen blev det frukost

 

Efter frukosten halvlåg jag i soffan hela dagen. Frampå eftermiddagen blev det spenatsoppa

  På jobbet igår hade jag förberett köttfärs/broccoligratäng... lät gott så jag hoppas det blev över någon matlåda :) Idag blir det grönsakssoppa med bönor (för protein) och nybakta småfrallor .. ja, förutsatt att Sara gör som jag sa att hon skulle göra ... fniss. I morgon ska hon göra palt. Köpte paltmix, den är faktiskt riktigt bra. Vad det blir här hemma är lite difffust ... känner inte direkt någon aptit idag ... mår faktiskt sämre än igår, men det kan ju bero på att man inte direkt sover gott. Hosta, nysningar, snyta, dricka vatten, ta nässpray, frysa, svettas ... ja det är ju inte lätt att sova gott då. Men, förhoppningen är ju att det vänder efter idag. Men, eftersom man ska vara helt symtomfri i 2 dagar innan man går tillbaka till jobbet, så lär jag ju bli hemma hela veckan


Nä ... nu ska jag släppa ut hundarna för morgonpink, sedan sätta mig i soffan. Ha en så bra dag som det går, det lär ju vara fler än jag som är förkyld. Huruvida det är en vanlig förkylning, det vet man ju inte, och det spelar egentligen ingen roll, så länge man känner att man klarar sig , och att man inte går ut och smittar någon annan. 


Värt en sån här dag? Att den så småningom tar slut. Nåja, jag ska försöka se om jag kan hitta nåt vettigt på tv att kolla på. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 april 2020 08:47

Måndag morgon. Temperaturen på nollan och det är grått. Ont i halsen, täppt i näsan, hostar och nyser, precis som igår. på eftermiddagen igår tog jag cykeln och hundarna runt lillbyn, hundarna måste ju få röra på sig. Idag blir det nog inte någon cykeltur, kan bli att kasta ut några nävar godis på gården så att de får använda nosen. Känns som att det blir en dag under täcket i soffan. Dricker kaffe nu, men sedan blir det en kopp te känner jag. 


Det blir ett kort inlägg idag ... fryser och det står ändå still i skallen, så inget vettigt kommer ut via tangenterna. Måste boka tid för besiktning av plåtkompisen, har den här månaden på mig ... lika bra att boka nu, och lägga tiden så långt bort som möjligt. 


Det blir nog att ha på både tofflor och morgonrock ett bra tag till ... byter till skor lite tvärt bara, så att hundarna får sällskap därute på gården medans de gör morgontoalett. Ha en bra måndag. Stanna för guds skull hemma om du känner dig förkyld. DET är det mest värda du kan göra just nu. 


Gomorron



Av maria tafvelin - 5 april 2020 11:36

Söndag mitt på dagen. 2 minusgrader,klarblå himmel och strålande sol. En sån där dag när man vill vara ute hela dagen och bara promenera med hundarna. Men, man kan inte alltid göra det man vill. Det är nämligen så att jag vaknade och var brakförkyld. Kl 05 slog jag upp ögonen och tänkte - Endera ligger någon hund på mitt ansikte, eller så har jag brytit näsbenet i sömnen, för näsan var precis genomtäppt. När jag efter ett par sekunder insåg att inget av de alternativen var troliga, så kände jag att jag måste ha svalt en låda småspik. När jag fattade att inte heller DET lät som ett troligt alternativ, förstod jag. Jag är förkyld. Visst, jag kände av halsen lite igår ... men ... kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle bli såhär! Inte på så kort tid. Men, vi tar gårdagen först. 


Efter morgonrundan åkte jag iväg till Pernilla för att få umgås med Otto medans hon tränade. Alltså, den här Otto <3

                       

Åkte hem med minst 10 extraliv :)

Kände av halsen ... men inte överdrivet mycket. Tänkte cykla med hundarna, men det blev en promenad istället, och sedan godissök ute på gården. Kvällen blev lugn ... ja, det brukar ju vara rätt lugna kvällar här överlag ... fniss. 

Bäddade rent i sängen och kröp under täcket, nöjd med dagen. Vaknade som sagt var rätt tidigt med en mindre angenäm känsla. Hannah skrev, när jag klivit upp:

- Vaken?

- jo, vaken och förkyld

- ajdå, jag tänkte komma över på kaffe

- vi kan sitta  en bra bit från varandra

- starta perkon


Hon kom över och vi satt så långt ifrån varandra som vi kunde medans vi drack kaffe och pratade. När hon gått över till sig, gick jag en kort runda med hundarna. 


Kontentan av allt det här blir ju att jag måste sätta mig själv i karantän. Inget jobb, inget att åka och handla, inget att träffa eller umgås med Pernilla och Otto. Karantän. tur jag har hundarna. Morgondagen, måndagen, som vanligtvis handlar om att åka och hämta Otto på förskolan ... det blir inget av det. Men, mitt liv är så lyckligt, jag fåt träffa både Hannah och Pernilla, samt Otto, såpass ofta ...  Jag lever ett liv få förunnat. Drömliv, drömjobb, drömtillvaro helt enkelt. Att jag nu måste sätta mig i karantän ett tag ... ja, det kan jag ta. Får fylla dagarna med att hitta på recpt, skapa menyer. Det finns massor med värda grejer jag kan göra. 


Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på play. Kanske till och med blir några filmer . Såg musikalen "Mamma Mia!Here we go again" igår, och jag grät som ett barn. Fniss. Jag är väldigt lättrörd :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 4 april 2020 07:35

Lördag morgon. 5 minusgrader och molnigt, kanske klarnar upp under dagen.


Igår bjöd jag på pasta med fisk på förskolan. Åts med god aptit, men jag är inte förvånad, fisk funkar bra bland barnen :)  Det speciella med igår var ju ändå att jag hade hämtpizzefredag. 34 pizzor mellan kl 15.45 och 17.30 Jag nekade ju två beställningar, eller blev det tre, då jag inte riktigt visste vilket antal jag faktiskt skulle hinna, men såg ju att jag faktiskt skulle hunnit dem åxå, men då vet jag till nästa gång. Jag kommer ju att köra en fredag i månaden. Kl 18 hade jag diskat bort och kunde göra helg


Man kan ju tro att det blev pizza till middag när jag kom hem, men det blev det inte. Det blev pasta och skinksås

 

Kvällen ble ju onekligen lite kort, men en gång per månad är det ju värt. 


Idag ska jag få åka och rå om Otto medans Pernilla tränar :)  Någon längre promenad ska det åxå bli, sedvanlig städning och tvätt lär det åxå bli. 


Hörrni, änglatrumpeterna, som brukar vakna i mars och nästan växa mig ur huset innan jag får ställa ut dem, de verkar svårväckta i år. Inte minsta tillstymmelse till liv faktiskt. Få se om alla har dött under vintern...  men det vore ju väldigt märkligt ... den äldsta fick jag 2015 och den har jag ju hållit vid liv sedan dess, Nåja .. det är ju ingen panik än så länge. 


Nä, nu tror jag att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en superhärlig lördag, fyll dagen med nåt värt.


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 april 2020 05:17

Fredag morgon. 2 minusgrader och molnigt. Det har varit burrigt, blåsigt, snöigt, och inte det minsta najs väder de senaste dagarna. Hoppas det blir något bättre framöver. Igår tog jag mig inte tid att blogga, jag låg faktiskt en stund längre än jag brukar, så jag prioriterade bort både kaffe och bloggande. Jag vet, helsnurrigt ... fniss. 


Försöker hänga med i svängarna när det gäller Corona. En sak som förbryllar mig lite idag är när jag läser Aftonbladet så går USA ut med att människor ska täcka ansiktet, alltså mun och näsa. Sjal eller bandana helst, eftersom munskydd ska reserveras för vården. Här i Sverige gör vi nästan lite tvärtom. Läser på Norran att det släpps lite på rekommendationerna kring sport, så det är ok att spela träningsmatcher och cuper i fotboll, så länge det sker lokalt och att "hemmalaget" verkligen förljer rekommendationerna. Morön har en inplanerad match mot Piteå i helgen, och kansklichefen får frågan om var man drar gränsen. 

"Det är upp till arrangören att känna ansvar. Helst ska man undvika längre resor men det finns samtidigt ingen specifik gräns"   Nä, det där med lokalt kan tydligen tolkas lite hursomhelst, det ser man ju även när det gäller tex bröd i butikerna. Det skyltas med "lokalt" men när man granskar etiketten om var det är bakat, så undrar man verkligen vad "lokalt" innebär. 


I afton blir det i alla fall pizzeria, lokalt i Varuträsk ... fniss. Jag är peppad och redo för Pizzeria Maria och kvällens 33 pizzor som ska bakas, paketeras i pizzakartonger och avhämtas av beställarna. Det ska bli  superkul :) 

Till lunch idag blir det krämig citronpasta med fisk :)


Nä, nu har jag suttit och läst nyheter såpass länge att det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Ha en härlig fredag och fyll dagen med nåt värt. Kanske en fotbollsmatch?  :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 april 2020 05:21

Onsdag morgon. Har ingen aning om temeperatur. Varför? .... jamen vafan .... när jag vaknade och svepte av morgonmelodin på telefonen, så sa telefonen att jag behövde slå in koden för att låsa upp telefonen. Det brukar ju vara lösenordet man valt själv, men efter att ha tryckt det 2 gånger och det var felaktigt, fattade jag att det var koden till sim-kortet. Hade en chans på mig, och naturligtvis slog jag in fel, så jag måste slå in PUK-koden. Vilken jävla puk-kod ... fniss. Nämän, så nu sitter jag och väntar på min tur på Halebop-chatten, för att få tag på PUK-koden. Nu är det ju så att de har skurit ner på personal pga corona, så väntetiderna är längre än normalt. Naturligtvis. Hoppas komma fram innan det är dags att åka på jobbet. 


Igår var det en klassiker på lunchbordet på förskolan. Blodpudding, bacon, rivna morötter och lingonsylt. Lingonsylten kokade jag i förrgår. Idag blir det lite rester från kyl och frys. Oftast är det ju på fredagar man kör rester, men det funkar ju lika bra mitt i veckan tänker jag. 


Efter jobbet åkte jag och hämtade Otto på förskolan, sedan åkte vi hem  till mig. Jag släppte ut hundarna och vi var

ute på gården en stund med dem, sedan gick vi in. Otto var på ett strålande humör, jag tog på honom klippskynket och han satt alldeles stilla medans jag klippte, han röjde runt i kökslådorna i vanlig ordning, drog upp några hundselar ur byrån i köket och slet dem runt runt medans han tjollrade, var på allmänt gott humör. Jag hade en matlåda i frysen kvar som jag lagat  åt honom, den åt han med god aptit. När han precis ätit klart kom Hannah och Robban över så att han fick visa hur duktig han är på att åka ruchkana däruppe på sitt rum :)  Han visade rätt många gånger :)  Sedan hann vi inte så mycket mer så kom Pernilla och hämtade honom. 


Nu är jag på köplats 10. När jag startade för 20 minuter sedan var jag på köplats 17. Kan till och med bli lite småkort om tid för morgonrunda om det inte rappar på en aning... fniss. 


Hörrni .... det här med hämtpizza på fredag. Jag har 34 beställda pizzor, och fick igår börja neka beställningar, men sa åt dem som ville beställa att jag kommer att köra en fredag i månaden. Kul att det blev så positivt :)  Det blir en småsvettig fredagafton ... fniss. 


Idag ska jag göra pizzadeg, bäst att sätta igång i tid. De får ligga i kylen och kalljäsa fram till fredag, det blir perfekt. Nu är jag på köplats 7 och ska gå in och hämta påfyllning i kaffekoppen. Tofflorna och morgonrocken får sitta på ett tag till,för jag hoppas hinna få hjälp med koden innan jag måste sparka av mig/hänga upp. Ha en superfin onsdag. Ta ert ansvar i coronatider, DET är värt MASSOR, inte bara för dig själv. 


Gomorron 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards