Alla inlägg under maj 2020

Av maria tafvelin - 21 maj 2020 09:01

Torsdag morgon. 9!! plusgrader och nästan klarblå himmel. Nu börjar värmen komma :)


Igår lagade jag curryfisk till lunch på förskolan. De äter alltid bra när det är fisk, och det här var inget undantag. Tyckte själv åxå att det var supergott

 

Jag hittade ett recept, som jag nästan följde ... nästa gång ska jag göra på mitt eget sätt, för fisken blev sönderkokt. Nåja, gott i alla fall :)  I morgon bjuder jag på kycklingsallad. Tänker steka kycklingen i små bitar, och sedan ha allt i olika byttor så att alla får "bygga" sin egen variant av kycklingsallad, med de grejer de tycker bäst om.


Efter jobbet igår blev det inte mycket gjort. Fick iväg ett mail efter en del fipplande, och det tog iofs en hel del tid, men när det var gjort hade jag inte mycket ork kvar. 20.30 kvällspinkade jag hundarna och kröp isäng. Somnade direkt. Vaknade nån gång på morgonskvisten och funderade på att slå av alarmet så att det inte skulle dra igång kl 05 .... men tänkte att min telefon är säkert så smart att den känner att det är röd dag, så den hoppar över det förinställda larmet må-fre. ........ så smart var den inte, så kl 05 drog fågelkvittret igång ... fniss. Nåja, det var ju bara att slå av och somna om. Vaknade kl 8 och kände mig riktigt utvilad. Skönt!


Idag har jag inte planerat något. Älskar att ha sådana dagar, som inte är uppstyrda och helt utan tid till spontana ryck. Det kan hända vad som helst, vad jag känner för helt enkelt. Det kan ju bli allt från långpromenad på Vitberget, till brödbak, vila, pyssel med blommor eller vad som faller mig in. Helt underbart :)


NU ska jag i alla fall sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och gå ut. Vi får se vilken runda det blir idag, det bestämmer jag när jag kommer ut :)   Ha en fin röd torsdag, fyll den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 maj 2020 05:15

Tisdag morgon. 1 plusgrad och nästan helt klarblå himmel. Igår blev det ju skitväder utan dess like där ett tag, snö, regn, hagel och blåst ... hoppas vi slipper det idag :) Visst är det fantastiskt att solen går upp redan 2.57 och håller sig uppe till 22.10 ikväll. Det börjar vara långa dagar :)


Kollar upp vädret från förra året det här datumet ... då badade Otto i balja ute på gården, vi solade, klippte gräs ... Vi har ett annat klimat idag, om vi säger så ... fniss


Jag hämtade Otto på förskolan igår, vi åkte hem till mig en tväris och tog ut hundarna, Robban och Hannah kom ut på gården så han fick träffa dem åxå, och sitta i traktorn. Han kan så många ord nu, traktor är ett av dem :)   En sväng på icaKvantum blev det åxå innan jag skjutsade hem honom till Pernilla. Jag ska få hämta honom idag åxå :) :) <3


Idag ska jag göra vegetariska varma mackor till lunch, dubbelmackor som jag först lägger i våffeljärnet för att klämma ihop dem och få ett snyggt mönster, sedan kör jag dem färdigt i ugnen. Har bjudit på dem en gång tidigare, och då blev de väldigt omtyckta. 


Funderar kring det här med coronaviruset .... Hur länge håller människor sig till uppmaningarna om att hålla avstånd och att inte träffas i "onödan"?  Faktum är ju att många redan verkar ha släppt efter på det och ser mindre allvarligt på riskerna. Själv är jag nästan mer försiktig nu, sedan jag hört hur det verkligen kan gå till när man blir smittad. Hur fort det går, och hur dålig man kan bli, även om man överlever. Jag vill absolut INTE hamna i att bli drabbad, bli sängbunden om än bara för ett par veckor. Det finns inte på kartan för min del. 


Nä, tror jag redan nu ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en superfin Tisdag, hoppas du kan fylla dagen med värda grejer.


Gomorron


Av maria tafvelin - 18 maj 2020 05:11

Måndag morgon. Temperaturen på nollan och rätt så klar himmel. Jag undrar om jag måste byta ljud till alarmet på telefonen ... det är fågelkvitter ... men nu kvittrar det så mycket utanför sovrumsfönstret tidigt på morgonen, så det är nästan svårt att avgöra vad som är vad ... fniss. 


Igår efter morgonrundan drog jag iväg och hämtade lite smågrejer till Ottos rum, som jag fyndade på facebook. Himla kul att inreda rummet, och inom rätt så snar framtid blir det att tapetsera :)  


Det är helt otroligt - det är redan 18de maj. Man får verkligen ligga i ifall man ska hänga med. Nu gäller det verkligen att suga i sig allt som händer i naturen, när det ska börja knoppas och bli grönt. Jag gick skogsrundan igår på  morgonen, och nu är det bara snö kvar på ett par ställen, sen är det helt bart. Gräset håller på att vara grönt på rätt stora partier ute på gården, och rabarbern har börjat visa tecken på att spira. Direkt det blir någon värme så lär det lixom explodera härute :)  Två av änglatrumpeterna  lever ju, och jag hoppas att de växer och blir riktigt stora :) Synd att den äldsta inte klarade den här vintern, men ... så är det. 


Igår till middag stekte jag den sista skivan entrecote som jag hade i frysen. Till det gjorde jag sötpotatischips och vitlökssmör. Mums :)

  

Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och ta en morgonpromenad. Det blir nog skogsrundan idag åxå :)


Ha en fin måndag, gör nåt värt av den!


Gomorron


Av maria tafvelin - 17 maj 2020 08:17

Söndag morgon. 4 plusgrader och inte riktigt klarblå himmel. Vi får se vad som händer vädermässigt under dagen, men någon värme blir det inte. 


Igår efter morgonrundan, städade jag lite, hängde ut täcken på balkongräcket, dammade upp mattan i vardagsrummet, sweepbrushade alla rum, städade toan, körde ett par tvättar, sedan lastade jag hundarna och åkte till rinken på Norrböle. Där blev det lydnad, korvsök och allmänt lek och spring. En kul timme helt enkelt :)

   

   

       

 

Alice låg så fint och avslappnat medans Theo sökte. Jag lät dem söka en och en för att det inte skulle bli stress att hitta korvbitarna, utan att de verkligen fick söka av hela rinken i lugn och ro. Eller ... ja... Theo han söker inte under epitetet lugn och ro ... fniss ... men ändå :)  


Lastade hundarna för hemfärd, stannade till och kilade in på IcaMaxi en sväng, sedan hem. Hundarna var nöjda

 

Idag har jag inga direkta planer, så himla skönt, då kan man spontant hitta på vad som helst. Ser vädret någorlunda pålitligt ut kanske det blir en promenad på Vitberget? Ska väl inte gå vilse där en gång till tänker jag :)  För säkerhets skull kanske jag tar med fika, ifall jag blir vilse och promenerar hela dagen ... fniss


Till middag igår blev det biffpanna med nudlar. Strimlade vitkål och morot som jag fräste med hackad lök. La ner strimlad lövbiff och en näve blötlagda torkade trattisar. Hällde på en skvätt grädde och en skvätt vatten, lite soja, salt och peppar. La ner nudlar och lät det koka ihop tills nudlarna var färdiga. Till det lite sweet chilisås. Riktigt gott :)

 

Nä, jag tror att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Känner mig piggare idag, och det ska jag ta tillvara :)   Ha en superhärlig Söndag, fyll den med nåt värt!


Gomorron


Haj

Av maria tafvelin - 16 maj 2020 08:44

Lördag morgon. 4 plusgrader och blå himmel. Herregud vad jag känner mig trött. Kommer att sitta här i mitt superfina kontor och dricka kaffe ända tills jag piggnar till, även om det så tar ett par timmar. Lyssnar på "ring så spelar vi" 


Igår på jobbet, ropade jag in det födelsedagsbarn vars föräldrar beställt kalaspaket - tårta och småkakor till dotterns kalas. Tårtan skulle göras. Temat för kalaset är Haj, det måste framgå i tårtan :) Först gjordes stommen

 

Den åkte in i kylen tills precis efter lunch, då gjorde vi den färdig

 

Hon var så stolt och glad när hon fick visa sin pappa, som hämtade :)


Kom hem, ut en sväng med hundarna, sedan över till Hannah och Robban för att klippa Robban. Fredagkvällen blev lugn, i vanlig ordning. Kunde ha gjort kväll kl 17 ... men istället blev det ett par timmars telefonsamtal med bästa kompisen, och en annan kompis. Kvällspink och sedan isäng. Den här dagen kommer att gå i lugnt tempo, det kan ni lita på. 


Nu har jag suttit och stirrat rakt fram länge nog. Dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, det verkar inte som att jag skulle piggna till bara sådär, så det är väl lika bra att gå ut och hoppas piggna till därute. 


Ha en riktigt Härlig Lördag. Fyll dagen värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 maj 2020 05:18

Fredag morgon. Temperaturen på nollan, himlen är klarblå och solen skiner. Det blir en vacker dag :)


Igår var det förskolans dag, och jag bjöd på hamburgare med bröd till lunch. (mos istället för bröd till de yngsta) Till mellis hade jag bakat rulltårta och gjorde bakelser av dem :)

 

Kom hem från jobbet, tog en sväng med hundarna på lägdorna nedanför Olles, sedan spände jag Alice för skrindan och gick för att hämta Otto hos Mattias :)  


  Hon är så duktig Alice. Hon stod så stilla och väntade medans jag var in och hämtade Otto. <3  Min duktiga arbetshäst :)

Det var ju styrelsemöte igår, men jag lämnade redan igår på morgonen återbud, då jag skulle passa Otto några timmar. Det här styrelseuppdraget avslutade jag hastigt igårkväll, då det framkom saker som jag absolut inte kan acceptera i en styrelse. Då vet ni det. 


Otto var på ett strålande humör, han fick äta hos mig innan vi drog iväg in till stan. Först en sväng på IcaKvantum, sedan var vi på lekparken en stund. 

   

Kring 18.30 blev det dusch och lite bokläsning, sedan välling och sovdags. Jag sjöng ett par verser, strök honom över håret, bäddade om honom och lämnade spjälsängen med orden

- Sov Gott Otto, mommo älskar dig. 

Gick och satte mig i soffan, hörde inte ett knyst från sovrummet. Efter ett tag gick jag in i köket för att dricka lite vatten. Kikade in mot sovrummet och då tittade han på mig... han sov alltså inte, men var alldeles tyst. Jag gick tillbaka till soffan. Efter nån kvart kikade jag in igen, då hade han somnat. Efter ca en timme vaknade han till och gnydde, så jag gick in. Han satt upp i sängen, men när jag kom fram så la han sig ner. Jag satte mig en stund vid spjälsängen och han somnade om snabbt. Ska höra med Pernilla hur natten varit för honom. 


Idag ska jag bjuda på vegetarisk tacogratäng till lunch, och dagens projekt är att baka en tårta med hajtema. Det är ju en familj som beställt kalaspaketet - tårta och småkakor till dotterns födelsedagskalas. Jag bakade blå hajkakor igår, och idag ska flickan få hjälpa till med att göra tårtan. Bild kommer i morgon. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en fin fredag, och kom ihåg att fylla dagen med värda grejer. 


Gomorron


Av maria tafvelin - 13 maj 2020 05:14

Onsdag morgon. Dagen på mitten av arbetsveckan.  0-gradigt och klarblå himmel. Vackra dagar, men rätt så kalla.  Igår var det iofs måttligt vackert under några omgångar, då det snöade, regnade, haglade, blåste. Men ... hoppas att det snart blir sådär fantastiskt vårväder :)


Igår bjöd jag på soppa på förskolan. Hade ett grundrecept - Ribollitasoppa .. men avvek såpass mycket från det att det nog inte får heta Ribollita. Fniss. Tärnade och fräste morot, kålrot, palsternacka, zucchini och stjälkselleri. Hällde på krossade tomater och vatten. Grönsaksbuljong, salt och Timjan,sen fick det puttra. Drog ner kidneybönor i slutet. Till detta stekte jag svartkål, gjorde krutonger och rostade lök, tänkte att alla fick ta den mängd topping de ville. Även riven ost. Blev verkligen gott!

 

Idag ska jag göra leverbiffar :) 


Igår efter jobbet åkte jag hem och tog ut hundarna. Hann inte så mycket mer så var det iväg på möte för 4H. Kom sedan hem strax innan 20.00 och då var jag rätt så trött,men skulle skicka ut dagordning inför nästa möte som ska vara imorgon torsdag. Helvete vad jag fick hålla på vid datorn och telefonen innan jag fick allt att funka ! Klockan var nästan 21.30 innan jag var klar. Känner mig helt mosad idag och mötet som blir i morgon får bli det sista på ett bra tag, orken räcker inte riktigt till. 


Nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken, ropa ner hundarna och dra igång dagen på allvar. Ha en fin onsdag, gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 maj 2020 05:15

Tisdag morgon. 1minusgrad och klarblå himmel. Inatt har jag drömt en superkonstig dröm.  Jag lixom upptäckte ett dolt utrymme där jag bodde, det var inte här ... och inte i Ursviken heller ... vet som inte var jag bodde, men jag hade grannar i samma hus. Kröp in i utrymmet, och där fanns papegojor, katter och en gigantisk hund. Herregud tänkte jag, har de bott här i ett år utan att få mat! Gick vidare in i rummet, då mötte jag grannar .... jag var inne hos dem. 

- Jo, sa mannen i huset, vi tog bort skivan mellan, nu när det är halloween vill vi få in ljuset. När jag skulle krypa in till mig igen, hittade jag inte. Mannen visade en dörr som jag gick ut genom. Hamnade i typ en korridor, och visste inte alls var jag bodde. Tog upp telefonen och skulle ringa Hannah eller Pernilla för att säga att jag var vilse, det dök upp skumma personer som ville ha min telefon, och hur jag än  skrollade så kom jag aldrig till ringläge ... det var typ aftonbladet hela tiden, som jag aldrig kom ur.  Som tur var ringde alarmet här någonstans .... fniss


Skönt att vakna faktiskt :)


Igår bjöd jag på spagetti med skinksås till lunch. Åts med väldigt god aptit. Så åxå broccolin, som jag kokat i vatten och oregano. Smakade pizza :)  Det är precis såhär jag vill jobba för att lära barn att det går lixom inte säga att man inte tycker om. Kryddning, tillagning och tillbehör kan förändra all mat till något man tycker jättemycket om :) 

Idag ska jag koka Ribollitasoppa :) Det blir spännande :)


Det blev ju ingen Otto-tid igår. Pernilla var hemma med honom eftersom han var snorig och hade hosta. Jag åkte hem direkt efter jobbet, tog ut hundarna på en runda och spenderade lång stund i och vid telefonen. Det är mycket runt 4H nu ... vi ska ha ett möte i afton och ett möte nästa vecka. 


Nä,nu har jag suttit och läst Norran och aftonbladet så länge att perkon slog av. 40 minuter alltså ... dags att sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken och komma igång med dagen på allvar. I vanlig ordning försöker vi fylla dagen med värda grejer, eller hur?!  :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards