Direktlänk till inlägg 26 juni 2020

Jävla pappskalle!!!

Av maria tafvelin - 26 juni 2020 05:21

Fredag morgon. 18 grader och inte helt klarblå himmel. Appen spår att det ska bli 28 grader som varmast idag, och det är ju ändå lite bättre än gårdagen med sina 33 grader. Fy fan säger jag rakt ut. Fy fan så varmt .... fniss. Tack och lov blir det lite svalare efter att den här dagen är över, och tillbaka till normala sommartemperaturer. 


Jag började ju tidigare igår, var där kl 6, för att hinna dekorera de 2 smörgåstårtor som var beställda att hämtas 6.45

   

Igår hade jag på spisen En gång,ca 5 minuter. Det var när jag kokade 2 potatisar i småbitar, för att göra mjölkfri potatissallad. I övrigt stod både spisen och ugnarna stilla. När det blir 33 grader ute, brassar man på så lite som möjligt, det var hett nog ändå i köket. Till lunch blev det kyckling och potatissallad :)

 

Det var uppskattat med kall mat. Idag har jag tänkt utmana mig själv och min värmetålighet ... fniss ... genom att steka hamburgare och dra igång ugnen för att göra pommes. Kommer kanske att ångra mig ... fniss.  


Efter jobbet åkte jag hem, tog ut hundarna på en YTTERST stillsam och kort promenad. Herregud, 33 grader!

 

Ett möte på 4H, sedan kom jag hem kring 20.00  och sjönk ner i soffan med hundarna innan det var dags att ta kvällspink, kall kvällsdusch och sedan isäng. Det blir lättare att somna till veckan. Det mesta blir lättare till veckan när det blir svalare :)


Idag är det bara 11 barn på förskolan, så få har det nog aldrig varit någon gång sedan jag började jobba där. De lär väl vara ute idag åxå, som tidigare hela veckan, och springa i vattenspridaren. 


Läser om USA och Coronaviruset. Herregud, de lixom låtsas som om det inte finns något virus. I världen totalt har 9.2 miljoner fall av covid-19 konstaterats. 477 000 människor har avlidit. Räcker inte det? Vårdpersonal världen över, som många gånger gått på knäna i vanliga fall, drar ett enormt stort lass nu. Ett överjävligt stort lass. Varför bryr sig många inte om dem, på det sättet att de GER FAN I ATT SPRIDA SMITTAN!!!?  Men .... när de enklaste och tydligaste rekommendationerna som finns, inte ens följs - undvik folksamlingar ! Ja, då förstår jag att smittan sprids. När människor överlag inte verkar ha fattat det här med avstånd. Senast igår blev jag påmind när jag var inne på IcaKvantum. Utanför butiken står det klart, stort, tydligt och utan tveksamheter: Handla ensam, kom inte in om du känner dig sjuk, och HÅLL AVSTÅND!!!  I kassakön funkar det väl hyggligt, det är nog beroende på att det till och med är uppmarkerat på golvet var man ska stå i förhållande till den framför. MEN .... Hur fan tänker folk när man står vid en hylla och precis ska ta ner ett paket makaroner, och en människa bara kliver fram och håller det ringa avståndet av 35cm. Hallå!!!!! Vänta i 3 sekunder tills jag ryckt ner makaronpaketet och gått 1.5 meter bort!! Jävla pappskalle. 


Nu ska jag sparka av mig tofflorna,hänga upp morgonrocken och ropa ner hundarna. Tänker ta skogsrundan, där är det lite svalare. Det gäller att komma ihåg myggmedel bara, annars blir det ingen trivsam promenad :)


Ha en superhärlig Fredag. Drick mycket! Ja... det kommer kanske automatiskt, det är ju fredag ... fniss ... Och kom ihåg att fylla dagen med nåt värt. Snart är Juni månad slut, och om du inte passar på att leva här och nu, så känns det som att någon tagit hela månaden ifrån dig, utan att du hann vara med. 


Gomorron


 
 
Ingen bild

jammar

26 juni 2020 07:35

Ja pappskallar finns det gott om nu.. Livet skulle vara enklare om folk visa hänsyn och höll avstånd. Ha det bra..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards