Alla inlägg under juni 2020

Av maria tafvelin - 21 juni 2020 07:46

Söndag morgon.17 grader och klarblå himmel. Igårkväll la jag mig tidigt, då jag var så sjukt trött, vaknade 6.30 men vägrade kliva upp  :)  Så, jag låg till 7.30 och nu sitter jag i mitt superfina kontor och dricker kaffe :)


Igår plockade jag ogräs i "sinne". Så, nu är gruset nästan helt fritt från ogräs ... säger nästan, för det finns mer, framförallt kring där jag parkerar bilen ... men vid husväggen känner jag mig nöjd.

   

Jag trodde ju att den största och äldsta änglatrumpeten var död,men upptäckte igår att det finns liv i den. Glad över att jag inte redan kastat in den i skogen :)


Jag tvättade lite, och styrde ut torkställningen så att det fick torka ute, jag klippte med sax runt min uteplats.. fniss ... och sen ... tja ... tog jag det lugnt :)   En promenad runt lillbyn med hundarna på aftonen... sen kände jag att min dag var såpass fylld att jag kunde sjunka ner i soffan och bara njuta av lugnet. 


Idag ska jag åka till Pernillas stuga och måla andra varvet, Hannah och Robban kommer hem så vi ska ta hand om rabarberbeståndet och sen ska jag hinna på 4H en sväng. Det blir en fullsmockad dag med andra ord. 


Nu är kaffet uppdrucket och jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det är dags för morgonpromenad :)  Ha en jättehärlig söndag - fyll dagen värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 juni 2020 08:01

Lördag morgon. 16 grader och klarblå himmel. Midsommardagen :)


Ni vet ju vilken underbar start på midsommaraftonen jag fick, och den fortsatte hur bra som helst :)  Eftersom det inte var supervarmt, så tog jag cykelturen med hundarna tidigare än jag först hade tänkt. Jag kunde helt enkelt inte låta bli :)


  Jag körde ju en kalvhögrev sous vide, 55 grader 4 timmar. Hade kunnat köra en timme till, men det var gott

 

Egengjorda pommes naturligtvis, enligt det sätt jag hittat som är det absolut bästa - kokar potatisstavar, kyler ner, och sen ner i airfryern :)


Vi var ute en hel del mot kvällen - helt underbart väder

 

Det måste vara länge sedan det var såhär fint väder en midsommar, åtminstone så minns inte Jag när det hände senast. 


"Ring så spelar vi" ljuder ur högtalarna. Tänk ... lördagmornar är i princip enda gångerna jag lyssnar på radio, förutom i bilen ... fniss. 


Idag tänkte jag fortsätta jobba med ogräset härute, i övrigt har jag inga direkta planer, älskar att ha hela dagen fri från ramar, måsten och krav. Jag kan göra precis vad jag vill :) 


Nu har jag druckit upp mitt kaffe och det är dags att ge hundarna mat och gå ut. De låg i soffan för en stund sedan, men verkar ha gått upp och lagt sig i sängen igen ... fniss. 


Ha en riktigt fin midsommardag! Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 juni 2020 12:27

Fredag, midsommarafton, mitt på dagen. 18 grader och klarblå himmel. Helt perfekt med andra ord :)   Jag vet att en del av er .... eller ok ... EN av er ... fniss .... undrar om jag blivit sjuk eller om det hänt något, varför jag inte bloggat på hela veckan. Ja hörrni .... det har väl aldrig tidigare hänt sedan jag började blogga 2010, att jag inte skrivit på 4 dagar, sist jag skrev var i söndags, ska försöka dra en kort sammanfattning av veckan, och hur det kommer sig att jag inte bloggat :)


I söndags efter att ha bloggat och tagit en morgonpromenad med hundarna, tog jag itu med att börja hacka bort en gammal rabatt vid min uteplats. De gamla blommorna ska bort, och vi ska plantera pioner där istället. Enbart pioner :) Förresten ... jädrar så varmt det var i söndags ... fniss... jobbade så svetten sprutade, gick in och drack vatten, svalkade mig, sedan ut igen. Vid ett tillfälle hände en fadäs .... jag hackade som en besatt, kastade upp huvudet, och slog skallen i en gren på trädet som står där. Å helvete ... spräckte jag skallen?  Trodde att det skulle börja rinna blod, men när det inte gjorde det så var det ju bara att fortsätta. När jag hackat bort hela rabatten, tog jag itu med att ta bort ogräs vid husväggen (och en halv rabatt där åxå) samt ute på grusgången. Hannah och Robban kom ut, Robban tog Avanten och skrapade bort en del med skopan, så jag slapp jobba ihjäl mig. När jag hållit på ett tag, började det bulta så fruktansvärt i bulan i skallen ... å helvete så ont det gjorde. Gick in och tog en ispåse för att kyla .... skulle nog gjort det direkt jag slog mig ... men .... well well. Det gjorde såpass ont att jag var tvungen avsluta gårdsarbetet i alla fall. 


På kvällen när jag skulle lägga mig, insåg jag att jag inte kunde ligga på den sida jag slagit skallen .... det gjorde alldeles för ont. Fick således ligga på andra sidan hela natten .... vilket medförde att jag inte sov mer än nån enstaka timme pga ischias. Alltså .... hur skruttig håller jag på att vara egentligen???   ... fniss. Hade såpass ont i skallen att jag var tvungen sjukskriva mig från jobbet!!!!!! 


Måndagen gick, jag var supertrött ....skönt att lägga sig på kvällen .... men gick inte ligga på onda sidan nu heller. Men vafan!!! Jag gick till och med över till Hannah för att hon skulle kolla om det verkligen såg normalt ut, såpass ont gjorde det. 

- tja, sa hon .... ett litet sår och en bula ... men ... ja, ser väl normalt ut

- tror du att det kommit in något under skinnet?

- inte vet jag, men ... det gör ju ont att slå skallen

doktor Hannah är ingen som ömkar sina patienter, det var lixom bara att gå hem igen, helt utan ordinationer ... fniss. 

Natten mot tisdag sov jag inte heller många timmar ... det var typ en repris på natten innan .... men .... jag fick på mig kockmössan (hade tagit hem och tvättat arbetskläderna, även mössan, så jag provade den på måndag, men DET gick inte .... på tisdag fick jag på mig den utan att det gjorde HELVETISKT ont i alla fall, så jag åkte på jobbet. 


Idag, fredag,gör det fortfarande ont,men inatt kunde jag ligga på den sidan förutsatt att jag knölade ihop kudden lite. Så, det finns hopp om att det går över helt :)



Jag var bjuden över till Hannah och Robban på middag på onsdag, för Robban fyllde år. Det var grillat :)  så gott! Till efterrätt gjorde jag en rabarberpaj :) Här ett foto av Hannah och Otto från onsdagen

 

I morse vaknade jag 05.00 av att alarmet drog igång ... jamen visstfan ... det börjar kvittra och ha sig måndag -fredag kl 05.00 ,glömde inaktivera det igårkväll när jag la mig. Nåja, man är ju inte sämre än att man kan somna om :)  Klev upp 7.30, kokade kaffe och tänkte blogga. Nähä, då var datorn så seg så seg ... tänkte bara starta om den lite tvärt ... men då fanns bara alternativet att uppdatera och starta om. Valde det och insåg att det skulle ta BRA lång stund ... så jag skippade det, drack mitt kaffe och gick ut med hundarna :)


Efter morgonrundan tog jag med klippsaxen och drog iväg till Pernilla och Otto. Otto skulle få sommarfrilla. Nu var det inte helt lätt att hinna klippa hela skallen, så det får bli en till sittning ... fniss. Alltså .... Otto. Nu har han riktigt kommit på det här med mommo. Mommo, ropade han, och ville att jag skulle lägga mig på balkongen. Klart jag gjorde det :) Mommo, ropade han, då skulle vi leka i soffan. Mommo och Otto lekte, busade, kramades .... åh så underbart! . Jag stack iväg och köpte en lätt lunch till mig och Pernilla, så vi åt alla 3 ute på balkongen, sedan gick vi ut för att fota lite. Otto var dock lite för trött, så vi tog bara några, sedan slutade vi.

   

Jag fyndade kalvhögrev på Kvantum för 69kr/kg, så jag har dragit igång sous vide, får vi se hur det blir. 


Strax dags för en stilla promenad med hundarna. I kväll väntar cykeltur, när det blivit några grader svalare. Jag har småstädat lite, kört igång en tvätt. Hannah och Robban firar midsommarafton i Sorsele (!!!) och Pernilla befinner sig nu på väg mot en överraskningskväll. Otto är med pappa Mattias i helgen. Ha en superhärlig midsommarafton alla mina nära och kära, mina vänner, mina arbetskamrater, chefer, och alla ni som orkar gå in och läsa bloggen varje dag. Gör nåt värt av den här midsommaraftonen. I morgon är det midsommardagen, men än så länge är det midsommarafton. Låt oss dra ut på det, och njuta av den här dagen. Länge sedan det var såhär fantastiskt väder en midsommarafton. Bara DET är värt mycket :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 14 juni 2020 08:10

Söndag morgon. Klockan är bara strax efter 8, och det är redan 21 grader. Det blir svettigt idag, men som jag brukar säga - jag unnar er den här värmen, ni som älskar värme. Den största delen av året ÄR det ju vaktiskt inte såhär varmt, jag får trösta mig med det :)


Igår var en suverän dag. Efter morgonrundan gick jag över till Hannah och Robban och drack en kopp kaffe, sedan åkte jag och handlade, åkte hem och hämtade hundarna ... jo precis, jag lämnade hundarna hemma medans jag handlade, för det var för varmt att ha dem i bilen på solbacken även om jag bara skulle springa in tvärt på IcaMaxi. Lastade hundarna och åkte till Vinbärsskäret ute i Tåme, där Pernilla har sin stuga. Otto skulle precis äta lunch, så jag hjälpte honom med det, sedan satte vi honom i vagnen, tog hundarna och gick en promenad. Tanken var väl att han skulle lägga sig och sova, men han var alldeles för uppspelt över att hans kompisar hundarna var med, så han satt upp ett bra tag innan han la sig och korkade in. 


När vi kom tillbaka till stugan var det bara att ta på sig medhavd målart-shirt, greppa en pensel och äntra en pall och börja måla. Det blev väldigt varmt där vid väggen, men det gick ju rätt snabbt att måla en vägg när vi var två som hjälptes åt :) Sedan blev det en lätt lunch på altanen

     

 

Då marken på baksidan av stugan är alldeles för ojämn för min balans, kunde jag tyvärr inte bistå med målningshjälp där, men nästa helg åker jag dit igen för att måla ett andra varv :)


När jag kom hem ställde jag ut mina änglatrumpeter och började städa upp lite runt bron och har tänkt fortsätta idag. Ska även börja gräva upp runt min uteplats ... det kommer att bli svettigt ... fniss. men... det är bara att görat. :)


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Morgonpromenad står på agendan, och egentligen borde jag ha klivit upp före 5 ... nu är det såpass varmt att det inte tas en långpromenad. Ha en fin söndag, gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 juni 2020 07:38

Lördag morgon. 18 grader och klarblå himmel. Idag blir det VARMT! Vilken underbar start jag fick på den här dagen! Pernilla ringde upp via messenger så att jag fick prata med och se Otto :)  De är ute i stugan och Otto log med hela ansiktet när han såg att det var jag :) 

- Mommo, sa han och visade upp mackan han just höll på att äta till frukost :)  

- Mommo kommer idag, sa jag till honom... och han förstår allt man säger. Han är så otroligt smart <3  


Jag ska bara göra klart morgonrutinerna här, så åker jag iväg till stugan. 

- Ta oömma kläder, sa Pernilla igår. Det betyder att jag blir satt i arbete ... fniss. Ska bli jättekul :) Hundarna får hänga med, men får sitta i långlina tror jag, eftersom stuggrannen, Pernilla och Hannahs faster är där åxå, och de har en katt med sig. Vill inte riskera nåt. 


Igår hade jag en superkul dag på jobbet. Till lunch stekte jag fläskytterfilé och gjorde en potatissallad. Jag kan säga att det blev oerhört uppskattat av både stora och små. Och, jag måste säga, det blev oerhört gott. Som en av pedagogerna sa:

- Vilken lyxfredag!

 

Till mellis åt de av det mjuka brödet jag bakade på gröt, gröna linser och rivna morötter, fil, flingor, pålägg, samt fruktspett

 

Efter att ha diskat bort efter mellis var det bara att förbereda för pizzakväll. 27 pizzor beställda, och det är ju bra med tanke på att Varuträsk inte direkt är jättestort :)  

   

Jag kom hem strax efter 19 och då hade jag faktiskt en pizza med mig - kebabpizza :)  Hundarna hade ju suttit i hundgården, så jag tog bara en kort pinkrunda, sedan blev det pizzamiddag och tvsoffa. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ska iväg och handla lite innan jag drar iväg till stugan för en lyxlördag.  Ha en superfin lördag, gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 juni 2020 05:14

Fredag morgon.11 grader och nästan helt klarblå himmel. Ser inte ut att bli sådär ruskigt varmt idag, men på söndag kan det bli uppemot 30 grader. Phu. 


Igår bjöd jag på fiskgryta till lunch, och det gick hem hos både stora och små. Jag är inte jätteförvånad dock, för barnen gillar verkligen fisk :) Idag bjuder jag på helstekt fläskytterfilé och potatissallad. I kväll har jag hämtpizzakväll, så jag slutar där kring 18.30


Det finns för-och nackdelar med Allt. Till och med att vara i det närmaste döv på ena örat. Jag menar, när jag lägger mig på kvällen, öppnar jag balkongdörren. Underbart med fågelkvitter när man somnar ... men på morgonskvisten vaknar trastarna, och DE sjunger INTE vackert. För mig är det så fiffigt att jag behöver inte kliva upp för att stänga balkongdörren, jag bara lägger mig på sidan så att jag har döva örat uppåt .... fniss. Likadant om det är mygg i sovrummet. Slipper man bara höra dem, så är det inga problem :)


Jag har ju jobbat över rätt mycket, för att jobba in timmar så jag kan ta 4 v. semester. Jag har snart jobbat ihop 30 timmar. Då framkom det att jag HAR 4 v semester .... fniss ....  Ok, de här timmarna kan jag ju ta ut vid något annat tillfälle :)


Klockan är strax efter 05.30 och jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken, ropa ner hundarna och hinna ta en lite längre runda nu på  morgonen. Ha en superfin fredag och kom ihåg att göra nåt värt av dagen. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 juni 2020 05:23

Torsdag morgon.13 grader och rätt mycket moln, men appen säger att det spricker upp om ett par timmar. Jag har faktiskt glömt bort att skola ut änglatrumpeterna. Det är nog för att de är såpass små i år... tidigare år har jag ju knappt fått ut dem genom dörren, och bara längtat tills jag fått ta ut dem, då de tagit så stor plats. Nåja, hoppas att de här hinner växa till sig i sommar, och överlever nästa vinter :)


Igår hade jag en superbra dag på jobbet. Till lunch gjorde jag chili con carne

 

jag bakade grötbröd på överbliven havregrynsgröt, överblivna gröna linser, och rivna morötter

 

sen hann jag även värma stålet och baka mjukkaka :)

 

Kl 17 hämtades den middagsbeställning till 10 personer som jag fixade. Kyckling med ugnsrostade rotsaker, en kall sås på turkisk yoghurt, limeskal/saft och honung. Till efterrätt rabarberpaj och vispad vaniljgrädde. 17.15 begav jag mig hemåt. 


Idag lagar jag fiskgryta till lunch, ska även börja göra pizzadeg inför morgondagens hämtpizzakväll. Första pizzakvällen hade jag 34 beställda pizzor(tror jag att det var)Förra gången 48. Den här gången 24, så det känns som en simpel och lugn pizzakväll :)  Fast, jag har valt att ha kebabpizza som ett alternativ, och det är ju lite mer jobb med den, och många har valt just den :)  


Nä, nu sparkar jag av mig tofflorna och hänger upp morgonrocken, dags att ropa ner hundarna och ta en morgonpromenad. Ha en fin torsdag, se till att fylla den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 juni 2020 05:33

Onsdag morgon.8 grader och klarblå himmel. Inte ett moln så långt ögat kan nå :)


Igår bjöd jag på en lite fräsig lunch - kycklingsoppa med russin och kokos. Jag fick receptet av en förälder på förskolan och den var riktigt god. Indisk touch med kryddor som gurkmeja, spiskummin och kanel, färsk riven ingefära, russin och kokosflingor :)

 

Efter jobbet - ut med hundarna en kort sväng, sedan åkte jag, Hannah och Robban ut till Pernillas stuga för att äta födelsedagsmiddag. Otto är förkyld, så Pernilla åkte ut till stugan på förmiddagen och ska stanna där åtminstone till ikväll. Vi köpte hämtmat på "Råvara" och lite frukter för att kunna göra en fruktsallad till efterrätt. Efter maten drog Pernilla igång ett litet jobb - att sätta upp skenor i taket för att kunna skärma av sovdelen med mörkläggningsgardiner. Otto har svårt att sova, eftersom glasdörrarna gör att solen lyser in i hela stugan. Det blir spännande att höra idag ifall det gav något resultat, för gardinerna kom upp innan vi åkte. Vi mer eller mindre skyfflade in fruktsalladen, så att vi skulle hinna åka när Otto skulle sova kl 19 ... så att inte sovtiderna ruckas alltför mycket. Som Hannah sa när vi kom hem igen 

- Det där var en väldigt effektiv födelsedagsmiddag, vi åkte kring 16 och är tillbaka strax efter halv 8  :)


Igår hade jag beställning på 2 studenttårtor på jobbet. I afton har jag en middagsbeställning med varmrätt och efterrätt. På fredag är det hämtpizzakväll :)  Kul! 


Nä, jag tror att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken nu direkt, så hinner jag ta en lite längre morgonrunda med hundarna. Vet ni .... nu har myggen kommit. Fan. ... fniss. 


Ha en superfin onsdag, kom ihåg att fylla dagen värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards